Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sakazuki vs. Sabo & Luffy

Kazanan taraf hangisi olur?

  • Akainu

    Kullanılan: 119 34.0%
  • Sabo+Luffy

    Kullanılan: 221 63.1%
  • Berabere

    Kullanılan: 3 0.9%
  • Kararsızım

    Kullanılan: 7 2.0%

  • Kullanılan toplam oy
    350
Luffy kısa sürede hakisi tükenip biten biri olduğu sürece kazanamaz bu tip savaşları. İlla kucakta taşıyacak biri veya dinlenirken uzun süre rakibi tutabilecek biri lazım.

Sabo Luffy'den önce düşecek kapasitede olduğu için Luffy'i kucaklayacak kimse de kalmıyor.
 
İşte bu bakış açısının tersi de var. Kaido 'nun Zoro ve Luffy'e defalarca vurma şansı bulduğu yerde Akainu bir kez vurur. (Zoro'nun yapabildiklerini yapabilme sebebi de Enma ayrıca) .
Şu an mangada geldiğimiz nokta bir güç eşiğinin aşım ve dönüm noktası. Mangaka yonkou>amiral demiş. Çizdikleriyle demiş yani. Yonkou>amiral olduğu için şu an yonkouya hasar veren Luffy, Akainu karşısında kepaze duruma düşmez. Ki o vakit geldiğinde ben Luffy'nin Akainu'yla uğraşacağını bile sanmıyorum. Sabo'ya bırakacaktır. Ayrıca Luffy hız ve gözlem avantajıyla Akainu'dan kolay kolay hasar almaz aldığı hasarı da silahlanmayla en aza indirger. Herkes Ace gibi canlı kalkan olup Wb gibi dizlerinin üstünde sucuk gibi kızarmayı beklemez artık. O iki yıl öncesindeydi.

Son olarak... Luffy Katakuri'yi G4 sayesinde yendi :hoo: Bu nasıl bir mantık abi ? Enma artık Zoro'nun. Bu fikri benimseyin.
 
Mangaka yonkou>amiral demiş
Net bir şekilde belirttiğini sanmıyorum. Kaldı ki nasıl Savaş Lordları ilk tanıtıldıklarında en güçlü ile en güçsüzü arasında bir uçurum var gibi değildi ancak sonradan bir uçurum oldu. Nasıl Supernovalar ilk tanıtıldıklarında en güçsüz ile en güçlü arasında uçurum yok gibi iken şimdi var. Amirallere de bu oldu, Yonkolara da Tümen Komutanlarına da.

Nitekim artık Amiral seviye, Yonko Seviye diye bir şey kalmadı, kendi içlerinde bölünüyorlar düşük-orta-yüksek gibi. Bu noktada da Akainu gibi "Filo Amirali" olmuş bir adam ile bir yonko arasında çok katı bir fark koyamayız.

Yonkou>amiral olduğu için şu an yonkouya hasar veren Luffy
İyi de Luffy daha haki nedir bilmezken Akainu Yonko'ya hasar verebilen biriydi zaten. Kaldı ki Luffy tek başına mı vermiş ? Ark boyunca Kaido'nun aldığı hasarı hesaba katmak gerek. Hele de çatıda. Luffy tek başına bir şey yapmadı yani. Kaldı ki kaçırdığın nokta şu Yonko da buna hasar veriyor ancak Kaido, Akainu gibi yıkıcı değil Kaido'ya verdiği açık Akainu'ya verilirse gg.


Herkes Ace gibi canlı kalkan olup Wb gibi dizlerinin üstünde sucuk gibi kızarmayı beklemez artık. O iki yıl öncesindeydi
Akainu'nun tek marifeti savunmasızları öldürmek gibi anlattın :D İki yıl öncesinde Akainu 15 yaşındaydı çünkü :D Saçma kelamalr bunlar


Son olarak... Luffy Katakuri'yi G4 sayesinde yendi :hoo: Bu nasıl bir mantık abi ? Enma artık Zoro'nun. Bu fikri benimseyin.
Esas bu nasıl bir mantık.

G4 Luffy'nin şeytan meyvesi ve haki kullanma becerisinin ortak bir ürünü. Onun geliştirdiği bir şey. Bunun için eğitim aldı.

Enma ise (ya da Sanji'nin Suiti) bir item özellikle de Kaido'ya karşı ekstra etkili bir item. Zoro'nun yaptıklarını Zoro o seviyeye geldiği için yapmıyor. İtemi o seviyede iş yapmasına olanak sağladığı için yapıyor. En basitinden Luffy'nin base hatta g2 ve g3 haliyle Dof ve Kata dalga geçiyordu ancak Luffy G4 ile kısa süreliğine bu liglere hatta üstüne çıkabiliyordu. Ancak aslında henüz o ligde değildi. İşte bu arc göstereceği kral haki kullanımı şekliyle girecek. Zoroda da durum aynı. Zoro'nun Enma'sız da bir şey yapabildiğini görmek gerek. Yoksa Enma'ya Killer'a versek o da coşacakmış Kaido karşısında onu anladık.

Devrimcilerin karargahını basan, daha meyveleri eksik iken dahi 2 tane beyaz sakal tümen komutanı öldürmüş olan. Shanks'a da yara bırakmış olan Karasakal hem Yami Yami hem de Gura Gura meyvesine sahip iken Akainu ile çatışmaya girmeye çekindi, tehlikeli buldu, gereksiz buldu. Bu bile Akainu'nun evrendeki dominant figürüne bir örnek.

Ayrıca benim attığım "bu bakış açısının/stratejinin tersi de var" dediğim mesaj ile şu attığın mesajın pek bir alakasını bulamadım hocam.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık