Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1010: Fatihin Hakisi

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    412
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hakisini tüketmiş ve iki kere pert olmuş Luffy, Kaido'ya nasıl diş geçirecek onu ben de bilmiyorum açıkçası. Elaleme gelince günlerce savaştılar demeyi biliyor ama iş bizimkilere gelince bir günü bile göremiyoruz. :/ Savaş uzun sürecekse nasıl sürecek? Sürmeyecekse Kaido nasıl düşecek?
 
1010 ismine yaraşır biçimde 10/10 bölümdü.


‐Öncelikle Zoro'dan ve kral haki mevzusundan bahsetmek istiyorum. Sanıyorum One Piece'i takip edenlerin ezici çoğunluğu Silvers Rayleighte kral haki olmasından mütevellit Zoro'da çıkmasını da bekliyordu. Mesele sadece zaman meseleseydi. Ama sanırım Ashura'nın kral hakiyle alakalı bir yetenek olması pek çoklarının beklemediği bir şeydi. Sanırım kral hakinin saldırı/savunma güçlendirmek gibi özelliklere sahip olması bir yana bu tür unik teknikler konusunda da bir potansiyeli olduğunu düşünebiliriz. Yani kral haki kullananlar kendilerine özgü yetenek geliştiriyor olabilirler. Durum eğer gerçekten buysa Luffy ve belki kral haki kullanacak diğerleri ileride şuan olmayan çeşitli özel teknikler kullanabilirler. Yalnız şunu eklemeden geçemeyeceğim, daha birkaç bölüm önce saçmasapan teknik diye atıp tuttuğum Ashura'nın bir anda mantığa bağlanması hoşuma gitti. Öte yandan Enies Lobbiesde böyle bir anda ilginç tekniğe sahip olan Zoro değildi. Sanji'nin bir bacağı ateş aldı. Düşük bir ihtimal de olsa belki o da kral haki etkisiyle yapılmıştır? Ama pek sanmıyorum zira Sanji'nin olayında Zoro'da olduğu gibi birisi tarafından özel bir gönderme yapılmadı(Kaku şeytani auradan bahsetmişti). Ama gene de düşük bir ihtimal olarak cepte tutalım. Zira Sanji ve Zoro arasındaki fark asla çok fazla açılmaz ve Zoro'da kral haki gibi bir şey varken Sanji'de de çıkmaması için pek sebep yok. Zaten kendisi bir soylu.



-Bölümler sonra kral hakinin nihayet saldırı amaçlı da kullanılabileceği açıklandı ve bölümlerdir söylenegelen "vooovvv kral hakisi vaaar milyonda biiiiir" sözlerinin altı dolmuş oldu. İşin açığı Luffy'nin tek yemesi ne acayip fiziksel güce, ne de kimsenin delemediği deriye bağlandı. Bu derece ezici farkın oluşma sebebi kral hakiydi.

-Anlaşılan o ki Kaido ve Luffy arasında yaşanacak olan dövüş 2. Bir Katakuri dövüşü gibi olacak. Yani Luffy dövüş esnasında Hakinin nasıl daha iyi ve efektif kullanılabileceğini anlayıp o şekilde yenecek. Az önce Kaido'nun gücünün önemli bir kısmını kral hakinin oluşturduğunu söylemiştik. Luffy ise zaten konsepti gereği bu alanda çok potansiyelli. Gözlem hakisinde bile neler yaptığını gördük ki Oda Luffy kral hakide iyi asıl demişti. Yani Luffy kral haki kullanımında Kaido'nun tekniğini almak bir yana kendi tekniğini bile geliştirebilir belki. Hyogoro "senin yeteneğin en tehlikeli anlarda çiçek açacak bir yetenek" diyerek bunun işaretini de verdi bence.

‐Luffy'nin ayağa kalkması şaşırtmadı. Ancak anladık ki Luffy'nin o tek yedi diye düştüğü sahneler aslında her dövüşteki klasik yere düşmesi ve düşmanın işini bitirdim sanması ama sonrasında ayağa kalkması janrına daha yakınmış.

-Luffy bu dövüşü kazandığımı herkese ilan edin dediyse bu iş bitmiştir :D. Şimdiye kadar olan durum defalarca kez öldüğümüz bir oyun sonu canavarını nasıl yeneceğimizi çözdükten sonraki zaman gibi. Ama asıl mesele Law okay diyecek mi? Zaten daha geçen bölümlerde adamın gibi duruyorum :/// diye sinir olmuştu. Bence herkes 1v1 diye gaza gelmişken Oda meseleyi 2v1'e çevirebilir. Ha ama pek sanmıyorum. Zira Kid ve Killer Big Mom'ı alırken iki kaptanın Kaido'yu alması biraz adaletsiz olur gibi sanki. Gerçi Law'ın Big Mom'a gittiği bir durumda da Luffy farkı çok açmış olacak. Ne olacağını bilemeyiz. Şuandan sonra tahmin yapmak ve sallamak üzerindeki ince çizgideyim diye düşünüyorum :D.

-Bir diğer mesele şu ki Luffy'nin 1v1 Kaido alması hakkında bazı kafa karışıklıkları var. Şimdi Luffy yonkou mu olacak? Ama Kaido'ya bir sürü insan saldırmadı mı? Yonkou olması erken değil mi? Bu konulara bir açıklık getireyim kendimce.

1. Kaido pek çok kişiden hasar aldı doğru. Zoro'nun saldırısı onu yıkmaya yetmese de etkili oldu. Law en güçlü saldırısını kullandı. Ama gözden kaçan nokta şu ki tüm bunlar olurken Luffy yan yatmadı. Her iki yonkoudan da defalarca dayak yedi. Bir kere pili bitti bir kere de bilinci kapandı. Bunlar olurken henüz Kaido'yu ve stilini çözmüş değildi. Kendisinin dövüş anı power up'ı daha gelmemişti. Şimdi bunlar geldiği zaman Luffy'nin ezik halinde aldığı hasarlar bir anda sıfırlanmıyor.

Daha iyi örnek teşkil etsin diye şöyle açayım, diyelim Luffy 40 level oyum karakteri Kaido ise 50 level. Doğal olarak 40 level ile 50 level yenilmez ve Luffy'nin canının önemli bölümü gitti ama Luffy level atlayıp 50 oldu. Temiz bir dövüşte 50 level Luffy 50 level Kaido'yu yenebilir. Ama Luffy buraya gelene kadar bayağı can kaybetti ve oyunda level atladıkça can kazanma yok. Dolayıısıyla Luffy'nin yenebilmesi için ya level atlayınca iyileşmesi ya da Kaido'nun da belki Luffy kadar hasar alması gerekiyordu ki Kaido bu kadar hasar almadı bile


2. Yonkou seviyesi Luffy için erken değil mi? Zaten Oda 2 sene önce 5 seneye bitecek bu merek dedi. Her ne kadar serinin 3 sene sonra bitmesi imkansız olsa da artık bu Oda'nın düğmeye bastığının göstergesi. Zaten illa Oda'nın açıklama yapmasına da gerek yok bunu anlamak için. 2 yonkou indiğinde doğrudürüst düşman kalmıyor, Raftel yolunda somut adımlar atıldı falan. Bundan sonra iki saga var öngörülen, Karasakalla Korsanlar Kralı olmak için mücadele ve dünya hükümetini yıkma. Yani bir dahaki Saga Luffy KK seviyesine gelecek sonrakinde Roger'ın "bir gün birileri aşacak bizi" dediği şeyi gerçekleştirip hükümeti yıkacak. Basitçe Luffy'nin bir dahaki saga geleceği seviye KK seviyesi. Bu yüzden tahminlerinizi ona göre yapmanızı tavsiye ederim. Dolayısıyla Luffy'nin yonkou seviyesine gelmesi pek şaşırtıcı olmaz.


-Big Mom'ın zaten öyle kolayca düşmeyeceği belliydi. Ama asıl ilgi çekici olan Kid ve Killer'ın Big Mom'a saldırması. Daha önce Kaido'ya yanlarında Hawkins falan varken karşı koyamayanlar nasıl kendi başlarına Big Mom'ı alacaklar emin değilim. Üstelik Big Mom Kaido gibi çok yaralanmış da değil. Law oraya transfer olabilir belki.


-Law'ın Zoro'ya ölmene izin veremem demesi çok hoştu. Law ittifaka hep çıkar odaklı yaklaşmış gibi olsa da sanırım son şeylerden sonra Law da onlar benim arkadaşlarım moduna bağlamış olabilir.:flaugh:
 
Yanlız luffy kaido'ya karşi avantaji eline aldı luffy hem saldırısına h. haki ekliyo hemde icten patlamalı hakiyle vuruyo.
kaido h.haki'li saldırı yapsa da icten patlamalı hakiyi kullanamadığını gördük.
 
Hakisini tüketmiş ve iki kere pert olmuş Luffy, Kaido'ya nasıl diş geçirecek onu ben de bilmiyorum açıkçası. Elaleme gelince günlerce savaştılar demeyi biliyor ama iş bizimkilere gelince bir günü bile göremiyoruz. :/ Savaş uzun sürecekse nasıl sürecek? Sürmeyecekse Kaido nasıl düşecek?
O katakuriden yediği kamyon dolusu sopa ile ağzı burnu kaşı gözü dağılmış halde bile Snakeman açıp yenen Luffy bunu da ölüp dirilir yener muhtemelen :d
 
İyi ki spoilerları okumamışım çok güzel bölüm olmuş.

Kendini ne kadar zorlarsan o kadar güçlenirsin mottosuyla yazılıyor. Zamanında basket koçumuz da bize şöyle derdi: "kas önce yırtılır sonra kendini onarmaya zorlar ve gelişir". Luffy de Zoro da bu bölümde bunu gördük. İyisiniz çocuklar. Böyle devam.

Bu arada şu da var. Katakuri savaşında da Kata bi bocaladı sonra rahatladı ve Luffy'i gömçürdü. Hee bir şekilde o dövüş bitti Luffy bir şekilde zaferle ayrıldı. Burada da şu an Kaido bunu yaşayacaktır temizinden bi evlat dayağı yiyecek gibi duruyor bir iki bölüm.
 
Son düzenleme:
Luffy ve Zoro'nun birlikte almasını isterdim Kaido'yu hayal kırıklığına uğradım biraz.Zoro sandığımdan çok erken indi sahneden wano sonuna kadar da bir daha sahne almasını beklemiyorum .Law'ın söylediklerinden sonra aldığı hasar çok büyük bu aşikar wano'da tekrar sahne alması benim için sürpriz olur artık.Açtığı yara etkili olacaktır ama hayal ettiğimden farklı oldu.Enma ile Oden'ın açtığı yaranın aynısını açmasını ve açılan yaranın Kaido'yu düşürmese bile Luffy Kaido'yu indirirken önemli bir handikap yaratmasını hayal etmiştim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık