Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] One Piece'de En Sevmediğiniz 5 Karakter

1.Ace cesur aptal
2.otohime iyimser aptal
3.tashigi ergen aptal
4.squardo kancık aptal
5.Doflamingonun klonu
 
Shirahoshi
Rebecca
Perona
Usopp
Momo

Sevmiyorum arkadaş. Hikaye içinde empati kuramadığım kişiler bunlar. Hakkaten kötü adamı oynayan kişilere bir lafım yok, kötüler hayatın tuzu biberi zaten ama, bunlar tamamen gereksiz, sinir bozan kişiler.

Hadi ağlak prenses muhabbetinden hepimiz tiksiniriz de, Usopp'un Dressrosa'da yaptığı ciğersizliklerin özür kabul edecek tarafı hiç yoktu. Bu adam 2Y öncesi daha bile iyiydi, çünkü zayıftı, zayıf olması korkaklığını açıklıyordu. Buna rağmen harbiden kritik anlarda, sırf korkuyor diye de savaşı bırakmazdı.

Lakin 2Y dönüşü oldukça sinir bozmaya başladı. Sen git ıssız bir adada 2 yıl atış takimi yap, cins cins sapanlar silahlar geliştirir, bi de üstüne kas yap, bi de üstüne tarz da yap ama hepi topu ufak bir kızla başında bekleyen sümüklü bir heriften korkup kaç. Biri senden sorumluluk beklediğinde köpek çek, aslında o tayfaya hiç ait olmamış gibi düşünceler içine gir; ama zoro gelince yüzsüz yüzsüz boynuna sarılıp ağla. Sonra da en büyük hayalim "dünyanın en cesur savaşçısı olmak." diye diye dolaş. Ya afedersiniz de ****** öyle işi.

Şu big mom arcını sırf içinde usopp yok diye daha da bir merakla takip ediyorum desem yeridir.

Bakın tayfada herkes psikopat, herkes badass olmak zorunda değil. Ama elini taşın altına koymak zorunda çünkü tayfa olmak bunu gerektiriyor. Yoksa Nami de korkar, Chopper da korkar. Üstelik bu ikisinin dünyanın en güçlüsü olmak gibi bir misyonu da yok, buna rağmen iş savaşmaya gelince ellerinden geleni yaparlar. Chopper risk alır 3. topunu yutar ya da ne biliyim Nami yük olmamak için bir taraftan kendini geliştirir, yeri gelir usopp tan silah yapmasını ister falan. O onlar için normal olandır, çoğu üyenin yakındığı gibi noob olmaları benim için dert değil, aksine gayretlerini takdir ediyorum ve ikisi de çok sevdiğim karakterler. Ama Usopp'un, açtığı hakiye rağmen takdir edilecek bir tarafı yok çünkü karaktersizin önde gideni.

---

Gelgelelim Momo ya. Yaşına uymayan hormonlar sergilettirilen ve bu özellikleriyle övülen karakterler Japon animasyonu için kesinlikle kanayan bir yara. Sevgili Toei yapımcıları sırf animeyi çocuklar da izlesin diye bütün dövüş sahnelerini ve kanı sansürlerken kötü örnek oluşturacak hiç bir ögeye dokunmuyor, aksi gibi yüceltiyor. O yaştaki çocukta libido olmaz. Oluyorsa da yetiştiren kişilerde gerçekten bir sıkıntı var demektir. Ama ne hikmetse, Wano'lular üzerinden kendi leş, ataerkil kültürlerini övüp duruyorlar. Dizi başından beri her ulusa bir laf edildi, hatta sırf ırkçılık eleştirmek için upuzun bir arc yazıldı ama kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gören Japonlar süper. Onlara laf yok. Kıçıma kadar yolun var Oda.


---

Shirahoshiyi zayıf olmayı kendisine reva görmesi ve senarist bu zayıflığı "mükemmel kadın" , "güzeller güzeli prenses", "namusunu korumak için kendisini odasına kilitleyen kutsal bakire" ideasıyla bağdaştırdığı için sevmiyorum.

Perona çok konuşuyordu, kafa ütülüyordu ha bir de ses tonu çok irite edici. Başka bir sebebi yok.

Rebecca ise, aslında çok üzücü, trajik bir hayat hikayesi olan bir kadın. Kendisinin tek sıkıntısı, yine senaristin "acıların kadını" imajını bu zavallı kızın üzerine yapıştırması ve onu ezmesiydi. Rebecca savaşır, baskılara katlanır, sorsan çok güçlü kadındır ama kendisine yazılan her replik, onun üzerine "kuleye hapsedilmiş kurtarılmayı bekleyen prenses" imajı yapıştırıp durdu. Flashback ve front hikaye çelişince de, sitenin çoğu kadından nefret etti. Ha bir de, üstüne reva görülen gladyatör kıyafetinin, Rebecca'nın verdiği direnişi metalaştırmış olması da bütün bunlara tuz biber oldu.

Özetle, Oda yazdığı senaryonun satır aralarında sıçıp sıvıyor.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık