Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Roronoa Zoro vs. Charlotte Katakuri

Sizce hangi taraf kazanır ?

  • Zoro

    Kullanılan: 192 40.3%
  • Katakuri

    Kullanılan: 297 62.4%

  • Kullanılan toplam oy
    476
luffynin katayı yenmesi zorlamadır, çünkü kata rahatça 2-3 vuruşta alabileceği savaşı luffy'i eğitmek için uzattı da uzattı, yetmedi kendini biçti. zorlama olan çizilen dövüş. güçleri değil.
en baştan silahını çıkarıp, uyanış açıp vursa luffy'i rahatça bitirebilirdi. olması gereken de oydu. luffy'nin kataya dokunamadan kaybetmesi gerekiyordu.
 
Al bak yonkou’dan kan aldı diye kesin sağ koldan aşağı değildir diyor çoğu. Ama chopper sol kol’dan kan alınca chopper=yc3 diyen olmaz ciddi ciddi. Şakadır. Marco yakalayıp açık verdi denir, queen haki basmadı ve beklemiyordu denir. Sanki zoro’nun durumu çok farklıymış gibi.
Kaidonun durumu farklı.
Örneğin;
Luffy bu yumruğu wb yada shanksa atsa kan alırdı (Tabi kaido gibi kendini savunmayacak) ama kaidodan kan gelmiyor.
Killer kaidonun derisini kesemiyeceğini söylüyor ama sıradan denizciler bile wbyi kesebiliyor.
Anlayacağın bütün olay deride bitiyor.
 
Zoro anti ateş olmadı ki. Nasıl taş falan kesebiliyorsa artık ateşi de kesebiliyor. Nasıl kaya/çelik keserken zoro’nun belli bi limiti varsa aynısı ateşte de geçerli.
Pica’ya 1080 pound atınca ciddi hasar vermediyse, tamamen kesebilmek için sanzen sekai attıysa ace’in devasa saldırılarından ateş kesmeyle kurtulabileceğinin garantisi yok.

Ace ve smoker dövüşmediler bu arada. Animede durduk yere filler dövüş eklediler diye oldu bu. Ace ateş ağı yapıp gidiyor tek saldırı bile atmadılar birbirlerine. Ace durduk yere denizci dövmek yerine kaçmayı tercih eden biri whitebeard gibi (oden flashback’inde ve ace novel’ında belli ediliyor).

Ben de ace yerden yere vurur demem. Ama zoro şuan antisi olduğu komutanlara karşı zafer alabilir derim. Kılıcı su atıyor olsa cracker’e karşı şans verirdim. Ateş kesme sayesinde de ace alabilir belki. Ama bu da dediğim gibi belki.
Katakuri’ye karşı zoro’nun bi antiliğinin olmasını geçtim kata zoro’ya anti.
__________
Başka tarafa bakan bi yonkou’yu kesti diye sağ kol oluyorsa chopper da şuan yc3 falan ilan edilmeliydi. Demek istediğim oydu.

-Adam killer’la rekabete giriyor. Ama killer’ın kaptanından kesin güçlü.
-Pica’ya çoğu tekniği yetmedikten sonra en güçlü santoryu tekniğini atıyor. Pica’nın 5-6 gömlek üstü kaptanından daha güçlü.
-Zar zor tuttuğu hawkins law’dan it gibi korkuyor, law hapisten çıkınca hemen harcıyor onu. Ama zoro law’dan da güçlü.

Hayatımda yaptıkları bu kadar abartılan başka manga karakteri görmedim ben. Bi karakteri son gücüyle de indirse onu indirince 5 gömlek üstünde görülüyor. Kılıç darbeleri birkaç hamlede indiriyor ama kırk yılın başı vurabiliyorlar millet alışamadı buna. 1-2 vuruşta indirdi diye 5 gömlek üstü olmuyor.
Elbette limiti var. Ancak demeye çalıştığım zor veya kolay yener olayı değil. Yenebileceği. Limiti olabilir ama zaten hepsini kesmesi bile gerekmiyor. Kendini koruyabilse yeter. Kolay veya zor olması kişinin zihninde canlandırmasına daha yatkın.
Biri rahat yener der biri yenemez der. Sonuçta hep varsayım.

Şimdi şöyle bir durumda var. Evet katakuri zoroya epey ters. Ancak örneğin katakuriye ters olan biri aynı zamanda zoronun gücü ona ters olabilir. Seri birazda bu şekilde gidiyor.
Demek istediğim. Seviye olarak değilde güç olarak şöyle bir örnek vereyim.
Katakuri vs zoro zoro için epey Zorlu geçer.
Çünkü extra kollar. Üstün görüş hakisi. Meyve uyanışı hep sorun oluşturacak şeyler.
Oysa fujitora gibi birine bu güçlerin oekte bir anlamı kalmıyor. Yerçekimi ile geriye itebilir. Veya yerçekimini slashina ekleyip sağı solu yamultabilir. Bu açıdan düşünüldüğünde fujitora katakuriye ters .
Ama baktığın zaman zoro ile fujitora daha rahat dövüşebilecek karekterler. Birazda bu tip olaylar var.
Şahsen bir zoro fanı olarak şunu söylemeliyim. Karekteri abartan kesim var ama bu sadece zoroda değil hemen hemen her karekterde var. Sadece zoro herzaman handikaplı ve gizemli bir karekter oldu buda üretilen varsayım sayısını arttırıyor. Yabi haklı açıdan bakıyorum bunu yapanlara .

Pica olayında ise çok basit gözüküyor ama karşısında ki rakip gerçekten güçlü zoronun. Bunun yanında attığı eksiğin derin olması lazım ki pica yi taş bedeninden çıkarıp yenebilsin. Çünkü defakarca aynı şeyi yapacak gerçek bedeni yenilmezse.
Law gibi biri belki daha basit yapabilirdi ama ben bu açıdan zoroyu daha çok üstte tutuyorum. Çünkü bir tarafta sadece haki ve kılıç tekniğiyle öne çıkan bir karekter var diğer tarafta serinin en epik meyvelerinden birini yemiş ve kılıcıyla dövüşen biri var .
Zoro eğer ki bu gibi biriyle karşılaştırılabiliyorsa gerçekten başarıdır Zoro için. Çünkü bana kalırsa seride sadece haki ile birşeylerin yapılabildiğini gösteren karekterler lazım. Bu zoro lawdan güçlü demek değil sadece anlattım.

Ve bir karekteri daha kısa sürede harcamak kişiyi daha güçlü yapmaz bana kalırsa şöyle örnek vereyim. Tamamen varsayımsal konuşacağım.
İki karekterimiz olsun
Biri zoro diğeri yamato biliyoruzki yamatonun şu tek atma olayı fazla meşhur bundan seçtim.
Karşılaştıkları kişinin 100 canı olan biri olduğunu düşünelim.
Yamatonun her vuruşu 20 30 can indirsin.
Ancak 3 saldırıdan sonra gücü bitsin. Baktığın zaman rakibini yenemedi. 3x20=60
3×30= 90
Zoro ise her vuruşu 10 15 indirsin.
Ama zoro bu tarzdan 10 11 saldırı yapabilsin.
Baktığın zaman 10×10=100
10×15= 150
Bakıldığı zaman yendi mesela. Tabiki karekterlerin dayanıklılık olaylarıda var.
Sarece hasar açısından gösterdim. Yani devasa saldırılar yapabilmek karekteri ne yüceltir ne düşürür . Egerki gereksiz güç kullanımına sebep olacaksa bu mantıklı bir hareket değil mesela. He bunun dezavantajları olduğu gibi avantajları da var . Rakibi daha kısa sürede indirmek gerekebilir. Bu açıdan daha avantajlı. Yani karşılaşma yapılırken birçok faktör giriyor isin içine. Bunların epey düşünülmesi lazım. İklim şartları , hava durumu , dövüşülen yer , vb bu açıdan bakıldığında b seride birbirine yakın hiçbir karekter tam kesinlikte galibiyet alamaz. En azından düşüncem bu yönde.
 
luffynin katayı yenmesi zorlamadır, çünkü kata rahatça 2-3 vuruşta alabileceği savaşı luffy'i eğitmek için uzattı da uzattı, yetmedi kendini biçti. zorlama olan çizilen dövüş. güçleri değil.
en baştan silahını çıkarıp, uyanış açıp vursa luffy'i rahatça bitirebilirdi. olması gereken de oydu. luffy'nin kataya dokunamadan kaybetmesi gerekiyordu.
Bence de öyle. Katakuriyi bu kadar konuda üstün göstermişken bu şekilde yenilmesi çok zorlama oldu. Hayır yani yakın gösterilse veya sadece bir yönden iyi olsa neysede. Silahlanma da iyiydi , Gözlemde iyiydi , boyutta iyiydi , hızda iyiydi ,
Az bir farkla değil hemde epey fark vardı. Luffynin kazanması için ya katajuriye handikap verecekti ya bu kadar üstün göstermeyecekti.
Burda luffy fanlarına kızmamak lazım suç kurguyu yazan da .
 
İşte ondan bahsediyorum millet ne bekliyor birden içinden büyük bir gücün çıkmasını falan mı bu seriyi düzgün bir şekilde bilen biri bilir ki luffynin kullandığı gearların hepsi başkaları tarafından kullanılan şeyler.
Gear2- SORU'yu kendine göre asimile ediyor.
Gear3- logia kullanıcıları gibi etki alanını genişletiyor.
Gear4- skypia da enelin gözlem hakisini şeytan meyvesi ile karıştırdığını gördük luffy ise bunu silahlanma hakisi ile yapıyor.
Anlamadığım konu E.oda şimdi gitse birden luffyde saklı güç gibi birşey çıkarıp öyle katakuriyi yendirse buna ne diyecekler "bak E.oda luffyi tekrar şişiriyor" diyecekler bunların beklentileri ne?
kardeşim her olaya bir kılıf uyduran oda, bu olayada luffy yenmeden bir kılıf uydurabilirdi. Sen gözlemde karşıdaki adama fark atmışsın, sen silahlanmada karşıdaki adama fark atmışsın. Afedersin itin şeyine sokmuşsun, deneme tahtası yapıp 100 dayak atıp,karşılığında 10 dayakla kendini yere bırakıyorsun e bu zorlama zaferdir,böyle bir tabir kullanmanın nesi abes veya yanlış? Öyledir derim. Gerekçelerimi yazdım.
 


Bi adanın yarısını kaplayan saldırı atmış adam için “hala zoro’yu yener diyenler var” demen de garip. Tartışılması normal. Zoro’nun şuan asıl karşılaştırılması gereken komutan zaten ace’tir o da ateş kesme avantajı sayesinde.

Zoro bi karakterin %50’si kadar seviye göstersin fanları zoro o adamı yenemez diyenlere “sen manga okumayı bilmiyon” der. Ace de onlara bi örnek. Senin dediğin gibi 1,5 kata seviyesine çıkmasına falan gerek kalmaz.

Al bak yonkou’dan kan aldı diye kesin sağ koldan aşağı değildir diyor çoğu. Ama chopper sol kol’dan kan alınca chopper=yc3 diyen olmaz ciddi ciddi. Şakadır. Marco yakalayıp açık verdi denir, queen haki basmadı ve beklemiyordu denir. Sanki zoro’nun durumu çok farklıymış gibi.

Yc3’ü geçtim oven, daifuku veya flying six seviyesi bile değildir. Ama zoro fanları gibi chopper fanları olsa şuan “kesin iki hap içince göstermediği yeni bi form vardır” deyip sol kol ilan edilirdi. Karşı çıkana da “ne biliyorsun iki hap yediğini gördün mü zaman atlamasından sonra” denirdi.

Zoro’nun kendi liginde biriyle vs konusu açıldığını daha görmedim. Mangada zoro’yla rekabet eden adamlarla zoro karşılaştırınca manga okumayı bilmiyor oluyorsun.
Zoro için sadece bir panelden manga yorumu yapılmıyor yalnız. Hikayedeki yeri, nasıl resmedildiği ve amacı da göz önüne alınıyor. Zoro şu seviyededir diyenlerin bir panelden yola çıktığını hiç görmedim ben, var mı örneği?
Sunduğun argümanlara da tek tek yorum yapacağım vakit bulunca.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 16)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık