Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Roronoa Zoro vs. Charlotte Katakuri

Sizce hangi taraf kazanır ?

  • Zoro

    Kullanılan: 192 40.3%
  • Katakuri

    Kullanılan: 297 62.4%

  • Kullanılan toplam oy
    476
Konuya dövüşün mantığı ile bakacağım evvela:
Temel de şunu bir anlamak lazım. Kılıç ustaları ile dövüşmekle yumrukla, tekmeyle dövüşmek arasında fark var. Evet hakiye rağmen. Mesela Luffy o dönem Mr. 1 ile vs atsaydı, kazanma ihtimali Zoro'ya kıyasla çok daha az olurdu. Havada olan rakibe karşı Sanji, Zoro'ya göre daha avantajlı. Bu gibi durumlar dikkate alınmalı.

Kılıç ustası ile dövüşte odaklanmak çok önemlidir çünkü yumruk atmak için durup pozisyon almak, güç toplamak gerekirken kılıç saldırıları hareket halinde de yapılabilir. Zoro ise 3 kılıç kullandığı için saldırılarına ekstra odaklanmak gerekecek. Luffy daha seri saldırılar yapabilir Gattling Gun gibi doğru ama Luffy sabit pozisyondadır ve yumruğun çıkış noktası aynıdır. Karşıda ki yumruğun geldiği yere odaklanabilir. Zaten Luffy Sneak-man ile kırmaya çalıştı ve Python serseri mermi gibi etrafta gezdi ki bu zaafından Katakuri yararlanamasın. Zoro ile farkı ise kılıçlarla bu şaşırtmacaların daha eforsuz ve kolay yapılacağı.

Sıradaki durum haki ile alakalı, ben tayfanın tankının Zoro olduğunu düşünüyorum. Bunu çok kez gördük tek tek yazmıyorum. Kılıç ustası olarak hakiye nasıl ihtiyaç duyarsınız? Rebecca gibi gözlem odaklı, çeviklik olarak ya da elması dahi kesebilen hasar odaklı olarak. Zoro'ya yatkın olabilen ise kılıçlara ağır haki yükleyip önüne geleni kesebilmek, felsefesi de hep buydu zaten.

Zoro'nun, Katakuri'ye avantajı bu iki durum: her şeyi kesmeye çalışan adamın hakisi, yumruklardan çok daha dikkat isteyen 3 tane kılıç. Katakuri odak kaybettiği an Luffy'nin yumruğunu yediğinde kalkması doğaldır. Lakin aynı odak kaybı Zoro'ya karşı olursa hasarı daha ağır olur. Zoro'nun muhtemelen dövüş esnasında kullanacağı söz "Görebilmen durdurabileceğin anlamına gelmez." Zoro bir kılıcı sallar Katakuri sola kaçar, diğerini sallar yukarı, diğerini sallar aşağı kaçar gözlem hakisi buna elverişlidir lakin tüm bunları yaparken Luffy gibi yumruğun dönmesini beklemeyecek Zoro. İlk salladığı kılıç hemen tekrar saldıracak.

Luffy, Zoro'dan hızlıdır kafanıza takılır diye söylüyorum. Hızlı olması durup vurduğu gerçeğini değiştirmiyor. Luffy kollarını uzattığı için dibine giren Katakuriden dirseği yiyebilir ama Zoro'nun kılıçları elinde olacağı için bu tarz saldırıları da yemez. Ki Luffy'den daha dayanıklı bizim Zoro.

Katekuri savaşı kazanabilir ama bu fizik gücü ve hakisi ile değil meyve gücü ile olur. Öteki türlü Zoro galiptir.

%60 Zoro
%40 Katekuri
İşte objektif bir yorum :alkis:
 
Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz anlamıyorum. Sırf troll icin gelmiş konuşuyorsunuz. Savaşın başında geleceğimi görüyordu luffy?
Savaşın başında eşitce yumrukmu tokusturduyordu kata ile?
Esnek diyorsun neyin esnegi mochi esnek değilmi? Boyut desen kata üstündü haki desen üstündü. Meyve uyanışı vardı. Herşey vardı.
Luffynin üstün olduğu adam akıllı birsey yoktu. İrade dersin ona birşey diyemem.
Bana kalırsa da zaten kata luffyi saldı.
Ama devam etseydi luffyde edebilirdi.
Ve luffy yendim demezdi.

Dediğin hesaba göre seride en güçlü karekter katakuri oluyor ozaman. Geleceği göremeyen kimse katayı yenemez baksana mantığa
Seride zirve yeteneklerden biri olacak ki, ana karakterin öğrenmesini sağladı Oda. Silahlanma hakisinde de Ryou öğrenmesini sağlıyor. Yani Luffy'nin zirve halinde Kenbonshoku'yu Katakuri'den, Busoshoku'yu Hyogoro'dan, Haoshoku'yu da Shanks'tan öğrenecek.

Zaten Katakuri bu zamana kadar kimseye yenilmemiş, otomatikmen kendine cevap vermiş oldun. Hakin sakin durumdayken kullanabiliyorsun. Luffy, ilk darbeyi Katakuri'ye attığı zaman Katakuri, Kenbonshoku haki kullanmadı.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık