Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dört İmparator vs. Dünya Hükümeti

Kim Alır?


  • Kullanılan toplam oy
    226

Funduska

Hükümetin 4 yonkou'yu alt edebilecek gücü olsaydı şimdiye sağ kalır mıydı tek bir korsan tanesi ?
 
Önceden 4 yonko hükümeti parça pinçik eder diyordum ama @Eustass Captain Kidd fikrimi değiştirdi biraz.Hükümet gerçekten 3-3,5 yonko falan edebilir.Luffy tarafını peki 3-3,5 yonkoya nasıl tamamlarız ? Luffy'ler zaten o zamana kadar 1 yonko oluşumu gücünde olurlar.Devrimcilere de 1 yonko eder desek etti 2 yonko gücü.İşte geçmişten bazı güçlü karakterlerin geleceğini ve Fuji'nin saf değiştireceğini düşünürsek aşağı yukarı dengelenirler gibi.
Hükümetin en büyük gücü antik silah ve pasifista ordusu olacak bence. Mfdeki 100 bin asker yerine 100 bin pasifista olduğunu düşün olay biter zaten.

Tamam tamam hadi oyunu değiştir kızmicaz : P

Hocam ankete göre Beyazsakal da var öldü zaten adam hani konuyu sunulanlara göre değerlendirmek gerek.

Ama önceki mesajında dediğin gibi Gorosei bir soru işareti.

Onun dışında şuan ki durum veya seri sonu olası durum bambaşka bir konu.
Son savaşa sadece bizim tayfa ve müttefik 2 yonkou gücünde olur aslında. Özellikle bizdeki müttefik gücünün hiçbir yonkouda olmayacağı belli. Başlı başına Mink, Wano ve Elbaf ulusları 2 yonkou ordusundan daha güçlü bence. Bir de bireysel manada tayfanın yonkou amiral seviyelerine geldiğini düşünürsek çok ciddi bir güç olur bu. Ama işte yine de teknoloji ve gorosei sıkıntı :) Fikrim değişirse oy da değişebilir tabi ki.
 
Hükümetin 4 yonkou'yu alt edebilecek gücü olsaydı şimdiye sağ kalır mıydı tek bir korsan tanesi ?
Bu mantıkla gerçek dünyada binlerce yıldır 1 tane bile teröristin kalmaması lazım. Her zaman zirvede devletler olmuştu. ABD'nin savaş gücü öyle böyle değil şu an. Yine de F-35 ve değişik silahlar üretmeye devam ediyorlar.

Ayrıca WG tüm gücüyle Yonkolara saldırdı diyelim. Hepsini temizler de verilen kayıplara ne olacak? Ölen Amirallerden ve Yonkolardan artakalan şeytan meyveleri yanlış kişilere de gidebilir. Dünyada şimdi korsanlı da olsa bir denge var. Bu dengeyi bozmak çok riski gözüküyor.
 

Funduska

Bu mantıkla gerçek dünyada binlerce yıldır 1 tane bile teröristin kalmaması lazım. Her zaman zirvede devletler olmuştu. ABD'nin savaş gücü öyle böyle değil şu an. Yine de F-35 ve değişik silahlar üretmeye devam ediyorlar.

Ayrıca WG tüm gücüyle Yonkolara saldırdı diyelim. Hepsini temizler de verilen kayıplara ne olacak? Ölen Amirallerden ve Yonkolardan artakalan şeytan meyveleri yanlış kişilere de gidebilir. Dünyada şimdi korsanlı da olsa bir denge var. Bu dengeyi bozmak çok riski gözüküyor.
Gerçek dünya ile one piece'de ki hayali dünyayı karşılaştırırsan hataya ve gaflete düşersin.Terör örgütlerinin çoğu bazı ülkelerin çıkarları doğrultusunda kurulur ve desteklenir.Bana bir terör örgütü göster ki dış bir yardım almasın.Bu yüzden kurgu ile gerçekliği karşılaştırmamak ve karıştırmamak önemli bir husustur.

Verilen kayıpları umursalardı marinefordda kaçan korsanları kovalamazlardı.Shanks geldi de durdu savaş,yoksa devam edecekti,ayrıca korsanlar varoldukça denge ve huzur olamaz.Doflamingo gibi biri bile bir ülkeye ne zararlar veriyor,kaido ve shogun wano'da katliam yapıyor,keza zou'da katliamlar yapıyor.Yine crocodile alabasta da kıyıma sebebiyet veriyor.Ve daha nice canlar yanıyor farklı ülkelerde korsanlar yüzünden.Masumların ölmesiyle sağlanan bir düzenden denge diye bahsetmek ne kadar doğru ve ne kadar etik ?
 
4 Yonkou eşittir=Filo Amirali ve 3 amiral dersek
7 Shichibukai , 4 tane Yonkou as 3 adamını yani 12 kişiyi tutabilir mi? Hadi onlar da bunları tuttular diyelim.
Yonkou 4. ve 5. adamları da sağlam kişiler. Buradaki 8 tane kişiyi kim tutacak? Hadi bunları da kor amiraller falan bir şekilde tutsun diyelim.
Yonkou'nun 6. 7. 8. ve 9. adamları da sağlam kişiler. Örnek olarak Kaido'nun uçan altılısının geri kalanı ve BM'daki Daifuku ve Oven gibi tipler de var bunları kim tutacak? Burada 4x4'ten gene sağlam 16 kişi ediyor.

Bence sadece denizcileri ve shichibukaileri işin içine katarsak ne olursak olsun 4 Yonkou üstün geliyor.

Bu yüzden bu denkliğin sağlanması için Kong, CP0 gibi güçler de işin içinde sayılıyor. Yoksa ne olursa olsun Denizciler+7 Shichibukai'nin yetme imkanı yok.
 
Bence bu dengeyi sağlama unsuru biraz da yonkouların pek anlaşamamalarından kaynaklanıyor. Yani sadece tek bir yonkou tayfasını bile Marinford'da nasıl zor tuttuklarını gördük. Tabi Garp Tsuru Sengoku givi yaşlı kurtlar güçlerini göstermedi. Ama orada 3 yonkou daha tayfalarıyla beraber olsaydı o zaman iş çok farklı yerlere gelebilirdi. Bir de Marineford'da şöyle bir şey de var, Marcolar'ın öncelikli amacı amiral pataklamak değil aradan sıyrılıp Ace'i kurtarmaktı. Mesela Wano'da Luffy'nin çatıya koşarken Apoo'ya takılması gibi düşünün. Luffy Apoo'yu döver miydi? Evet. Ama bunun için zaman kaybetmek istiyor mu? Hayır. Tabi bu verdiğim örnekten "Marco amiral alırdı da işte Ace..." dediğimi zannetmeyin. Hiç olmazsa uzunca bir süre uğraştırabilirdi ve işin içine diğer sağ kollar falan da girince zaten iş karmaşıklaşırdı. Hatırlarsanız Shanks geldiğinde o eksiksiz adalet diyen robot gibi her gördüğü korsana dalan Akainu tavşan olmuştu.


Peki neden o zaman dünya hükümeti diye bir şey var? Nasıl hala hakimiyeti elinde tutuyor? Bu sorunun cevabı da gene Marineford savaşının başında gizli. Ne olmuştu? Beyazsakal saldırdığında Kaido da beyazsakala saldırdı Shanks onu durdurmaya gitti. Yani yonkoular ayrı ayrı güçlü olsalar da birlikte hareket edemiyorlar. Hatırlayın Hükümet nasıl da korkmuştu Shanks Beyazsakalla buluşmaya gidiyor diye.



Tabi bütün bu bilgiler bize şimdiye kadar gösterilen güçlerin yorumlanmasından ibaret. Doflamingo denizcilerin hükümetin görünen yüzü olduğunu ifade etti. CP0 diye bir şey devreye çıktı. Eğer gerçekten de ana kötü dünya hükümetiyse son savaş hükümetle olmalı ve o zaman da mantıken MF'de görünenden daha büyük güçleri olmalı. Bunun temelleri de atılıyor. LM var, CP0 var... Ama bilinmeyen nokta bu gizli gücün miktarı. Bu ise Oda'nın nasıl final tasarladığına göre değişir. Final Boss Teach olacaksa ve bir şekilde Teach hükümetle beraber hareket edecekse muhtemelen hükümet şu haliyle yeterli değildir. Ama tersi olacaksa çok daha güçlüdür.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık