Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1002: İmparatorlar, Yeni Nesil'e Karşı

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    384
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında aklımı çelen bir husus var Aksiyon ve Hikaye hakkında.

Belki yanlış veya eksik gözlemlemiş olabilirim ama, aksiyon olmadığı zamanlarda "aksiyon" isteniyor, aksiyon gelince de "aksiyona" laf ediliyor. Ben eleştirilmesin demiyorum bu arada, demek istediğim bu Oda'nın serisini 1002.bölüme kadar okumuşsunuz, zaten yazarın ne yapıp, ne yapmayacağını biliyorsunuz, neden halen istenilen şeyin gelmesinden sonra tam tersi bir şey isteniyor veya söyleniyor? Aksiyonu bu kadar berbat ise hikaye kısımlarını odaklanılsın, ve istenilen bu olsun.

Belki Oda iyi bir aksiyon çizebilir, ama sırf kendi keyfi yüzünden çizmiyordur, zaten böyle bir durumun olasılığından da söz edildi ama halen ısrarla aksiyon, hikaye kısmında gidip geliniyor. Oda aksiyon çiziyor, "Başlarım böyle aksiyonuna" deniliyor, Oda hikaye açısından bir şey çiziyor, "Başlarım böyle hikayesine, aksiyon göster Oda" deniliyor. Yav zaten Oda'nın bu son arclarda berbat işler çıkardığı biliniyor neden ısrarla berbatlaştırdığı şey isteniyor?

Bu durumdan hareketle okuyucuların bir tatminsizliği mi var yoksa halen beklenti, serinin durumundan daha mı yüksek?

Editleme gereği duydum: Bu mesajda Oda'yı övmek gibi bir amacım yok. Eleştirdiğim kısımlarda mevcut. Sadece istek-sonuç ilişkisine dayalı bir sorunu dile getirmeye çalıştım.

Bölümü sevip, sevmemek konusunda herhangi bir şey de demedim, bu konuda da yanlış anlaşılmayayım. Kendimden örnek verirsem, bu seriye gram dahi önem vermiyorum. Mesela 2-3 bölümü resimlere bakarak geçtim. Diyaloglara önem vermedim, çok önemli olsalar dahi.
%50 aksiyon isteyen, %50 hikaye isteyen var. aksiyon çizerse hikaye isteyenler isyan ediyor, hikaye çizerse aksiyon isteyenler isyan ediyor. dolayısıyla böyle tepkiler gayet normal.
 
bence luffy içten hasar veren hakiyi kullanıyordur. hatta zoro ve kid dışındakiler içten hasar çalışıyorlar.

umarım oda aşağıdaki gibi dandik bir senaryoya başvurmaz.
kaido eğlenirken, içten aldığı hasarları farketmiyordur. dövüş sonuna doğru ciddileştiğinde aldığı hasarlar yüzünden tam performans gösteremez ve kaybeder.

ne olur normalde rahatlıkla sıyrılabileceği zoronun saldırısından kaçarken, aldığı hasar yüzünden hareket edemez duruma gelir. zoronun saldırısı işini bitirir.
ne olur normalde tek attığı saldırı, aldığı hasarlar yüzünden artık tekleyemez falan.
 
Abi eminim luffy yeni hakiyi kullanmıyor üç kanıtı var ilki luffy zaten grizzly Magnum epephant gun gibi saldırılar ile de kaidoyu sağa sola geriye itebiliyordu.ikinci sebep luffy red rock ile vurduğunda kaido yere yapıştı o zaman kullandığını zaten zoroda söylüyordu ondan sonra luffy o kadar etkili vurmadı. Üçüncüsü luffy g4 geldiğinden beri hep ikinci kez g4 açtığında düşmanı yeniyor luffy g4 bitince yeni g4 veya g5 formuna geçecek ve savaş bitecektir.
 
bide şu seviye meselesinde gelirsek abi luffynin hakileri 10 üzerinden gözlem:10(katakuri bilinen en iyi gözlem hakisine sahip luffy ile katakuri aynı oranda gözlem hakisi kullanıyor) silahlanma:9-10 (şuanki silahlanmadan daha yüksek bir haki büyük ihtimalle yoktur sonuçta en güçlüler ile savaşa giriyor) kral hakisi:bilinmiyor (seviyesi var mı yokmu belli değil)
Zoro silahlanma:7-8 (kılıçları karartacak kıvama yavaş yavaş geliyor) gözlem:2-3(kurşunlardan kaçabiliyor)
Law silahlanma:5(vergoyu zor kesmişti) gözlem:2-3(Zoro ile aynı kıvamda)
Killer silahlanma:4(pek kullanan bir tipe benzemiyor ama logia için biliyordur) gözlem 1(hareket yönlerini biliyordur)
Kid silahlanma:6(robot gibi şeylere haki basabiliyor) gözlem 4(rakibin sonraki hamlesi hakkında fikri oluyordur)
Böyle yapmamın sebebi sadece gördüklerimizin bu kadar olmasıdır.
Beklentilerinizi buna göre tutun en azından değişik birşey olursa sürpriz olur.
 
Finale doğru Luffy OP liğini gösterdi. Zoro saldırıyı kaçırmasaydı keşke . Bölümün yıldızı olabilirdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık