Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Beyazbıyık Haklı mıydı?

Haklı mıdır, haksız mı?


  • Kullanılan toplam oy
    189
wb 4 yonkou'dan biri, korumasında olan bir sürü ada var. 15 tümen tayfası var. hadi gidip kaido'yu bitirelim diyebilecek bir konumda değil. wano'ya gittiği duyulsa, bigmom'da wano'ya gider, denizcilerde wano'ya gider. sadece kaido ile savaşabileceği bir ortam yok. dahası korumakta olduğu adalar saldırıya uğrar.

wb ile kaido arasında nasıl bir ilişki var onu bilmiyoruz. belki kaido'yu da kardeşi olarak görüyor olabilir. belki kaido'nun tayfasının gücünü biliyor ve olası savaşta kayıplarının çok olacağından korkuyor olabilir. wb tayfası zayıf düşse tepesine çökecek bir sürü güç var.

oden bir süre wb'nin tayfasında takılmış ama sonra roger'ın tayfasına geçmiş. wb oden'e kırgın olabilir. sadece buda değil, tayfaya geri dönmemiş, yıllarca haber dahi vermemiş. öldüğünü bile 17 yıl sonra öğreniyor. wb intikam için tayfasını tehlikeye atacak biri değil. wano ülkesinin wb için herhangi bir anlamı yok. izu var wano'lu onun bile umrunda değil. wano'nun başkentindekiler durumlarından gayet memnun. wano dünyaya kapalı dışarı haber çıkmıyor. neler yaşandığını bilmemesi normal. diyelim ki bilgisi var. luffy gibi her ülkeyi kurtarıp, kahraman olmak zorunda değil. adam korsan.

ace'nin roger'ın beklediği kişi olduğunu düşünüyor. Ace'yi kaptan yapıp, korsan kral olmasını istiyor. Ama ace daha tecrübesiz ve yeterince güçlü değil. o yüzden zamanı gelene kadar ace'yi salmıyor. ace kaptan olana kadar tayfada yeni kayıpların olmasını istemiyor.

En nihayetinde eğer Ace wb'yi dinlemiş olsa, mf olayı yaşanmazdı. wb eceliyle ölür, ace yonkou tayfasının kaptanı olarak isterse kaido'ya da dalabilirdi.
 
Haksız, Oda'nın sıvaması. Hadi Oden öldü, insan çoluğunu çoğunu merak etmez mi? Kaido'nun nasıl manyak olduğunu bilmiyor bu adam?
 
Şimdi WBin Kaido ile olan ilişkisini de bilmek lazım.

Sonuçta bu adamlar eski tayfa üyesi.

Ama Racır olsa Wanonun üstünden geçmişti.

Şunu da bilmek lazım, zirve adamlar arasında olacak Şavaş çok kayıplı olur. Hangi yonkou olursa olsun hiç biri kolayca bu riski göze alamaz
 
Oden sağken Oden'in gücünü biliyordu WB. Dolayısıyla kolay kolay Oden'e kimsenin zarar veremeyeceğini az çok tahmin etmiştir.
Oden öldükten sonra da gidip saçma bir savaşa girmesi anlamsız olurdu. Ölen öldü sonuçta.
Oden eğer sağken çağırsaydı WB'yi, WB yine giderdi ama gerek görmedi, çünkü Kaido'yu kendi başına devirebileceğini zaten biliyordu. Kaido da biliyordu o yüzden zaman kazandı Oden'e karşı.
Sonuç: haklı veya haksız olacak bir durum yok ortada.
 
Bak yapılan şey yazarın tutarsızlığıdır anlarımda şu durumda bile şu bölümden sonra WB haklıdır diyen adamlar Garp'a laf ediyorlarsa aynı şeyi WB'yede yapsınlar alagavat WB'dir. Yok Oden'i düşünmek zorunda mı falan lan Momo var Hiyori bu adamın eşi var LAN eşii eşşiii geminde büyümüşler sevmişsin saymışsın gögüsüne 5 metrelik fırat pen borusu kadar kılıç sokan adamı affet kandırmışlar seni diye neyse yaaa daha konuşursam ban yiyeceğim galiba.
 
Son düzenleme:
Bak yapılan şey yazarın tutarsızlığıdır anlarımda şu durumda bile şu bölümden sonra WB haklıdır diyen adamlar Garp'a laf atmasınlar alagavat WB'dir. Yok Oden'i düşünmek zorunda mı falan lan Momo var Hiyori bu adamın eşi var LAN eşii eşşiii geminde büyümüşler sevmişsin saymışsın gögüsüne 5 metrelik fırat pen borusu kadar kılıç sokan adamı affet kandırmışlar seni diye neyse yaaa daha konuşursam ban yiyeceğim galiba.
Ben Garp'a hak veren biriyim ama bu iki durum tamamen farklı. Biri idam edilirken yanında oturup idamını koruyor biri yıllar önce ölmüş biri için savaşmak istemiyor. Bambaşka olaylar resmen.
 
Ben Garp'a hak veren biriyim ama bu iki durum tamamen farklı. Biri idam edilirken yanında oturup idamını koruyor biri yıllar önce ölmüş biri için savaşmak istemiyor. Bambaşka olaylar resmen.
Garp kendi içerisinde ne savaşlar verdiğinin resmiyeti çizilmişti ben WB'den en azından Kaido ile bir savaşa girip bir şekilde oradan ayrılmak zorunda kaldığı bir senaryo düşünmüştüm "Ace sen Oden'in yenemediği adamı nasıl yeneceksin diyorsun" ama MF'de "ore wa ore wa ore wa SHİROHİGEEEE DA" demeyi biliyorsun ama Oden için gitsin demiyorum Momo veya Hiyori ne olmuş diye gitsin diyorum.
 
Garp kendi içerisinde ne savaşlar verdiğinin resmiyeti çizilmişti ben WB'den en azından Kaido ile bir savaşa girip bir şekilde oradan ayrılmak zorunda kaldığı bir senaryo düşünmüştüm "Ace sen Oden'in yenemediği adamı nasıl yeneceksin diyorsun" ama MF'de "ore wa ore wa ore wa SHİROHİGEEEE DA" demeyi biliyorsun ama Oden için gitsin demiyorum Momo veya Hiyori ne olmuş diye gitsin diyorum.
Öncelikle hikayenin sıvanmış olduğunu kabul ediyorum yani aslında senle aynı düşüncedeyim. Sadece Garp ve bu olay arasında fark olduğunu belirtmek istemiştim. Momo ve Hiyori konusunda ise hepsinin öldüğü sanılıyor diye biliyorum.
 
Haklı diyen arkadaşlar Wb'nin hiç bir şey yapmamasını kabul edebiliyorlar mı? Savaşma ihtimalinin vereceği kayıplara dayandırmak saçma fakat hadi onu görmezden geleyim. Kaido ile anlaşmaya çalışmaması? Bir hamle yapmaması? Insan en azından bir şeyler denerdi. Git para teklif et, anlaşma yapmaya çalış? Kaido BM i abla görüp dinliyor ve sana da saygı duyuyor. Insan bi uğraşırdı ya.

Bu yüzden haklı değil işte. Sen kılını kıpırdatmazsan o unvanın o iyi lafların hiçbirini haketmiyorsun demektir!

Ayrıca Roger ile kapışırken tayfası çoluk çocuk kaynıyor o zaman kayıp vermiyor da şimdi mı kayıp veriyor diye dövüşmüyor? Acaba kaç tane tayfa ile mücadeleye girdi hayatı boyunca şimdi mı kayıpları önemser olmuş? bunda mantık hatası yok mu?

Ace'i kimse ile savaşmadan mı kk yapacaktı? BM kendisine savaş açsa savaştan mı kaçacaktı?

Yaptığı şey işte bu yüzden haksız duruma düşürüyor. Tüm tayfası ve kendisi Wano ve Oden için canını seve seve verirdi. Orada tüm korsanlar şuan savaşıyor koskoca Wb gidip savaşmıyor ve haklı diye savunuluyor. Şaka gibi.

Haklı denilen Wb sanki yonkou değil de emekliye ayrılmış marina askeri... Bu adam 50 yıldır hiç savaşmıyor mu da şimdi savaşmıyor. :d Cidden en güçlü olsa ve denildiği kadar iyi birisi olsa en kötü Wb Kaido ya düello teklif ederdi. Onu bile yapmaya aciz
.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık