Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2.Dünya Savaşını Nazi Almanyası Kazansaydı?

Türkiye İşgal Edilir Miydi?


  • Kullanılan toplam oy
    66
Beyler yanlış anlamayın Fransızlar gibi ah parmağım kesilmesin ah şuram kanamasın demezdik kanımızın son damlasına kadar savaşırdık. Zaten Almanya'nın Türkiye'yi işgal etmeme sebeplerinden birisi de bu. Ben konuşmaya ortadan daldığım için konunun başını şey etmedim kusura bakmayın. Şahsi düşüncem savaşırdık lakin 1.Dünya savaşındaki gibi olmazdı.
1.dunya savaşındaki gibi olmazdıdan kastın nedir ?
 
Bu millet ikinci bir dünya savaşına girmeyi kaldıracak kıvamda değildi ruh hastası Hitler de sanıyorum kaşımıza gözümüze aşık değildi. Olacak olan şey belli. Aynı hikayeyi shounen mangada işlesen bile biz kazanamazdık anasını satayım.
 

Üye silindi 1004

İçimizden geçerlerdi ama belki de günümüzden daha güçlü bir Türkiye doğardı. Bilemiyorum.
 
İşgal eder miydi etmez miydi tam bilemiyorum çünkü bizi belli başlı kurallar altında köprü amacıyla müttefik olarak görebilirlerdi.
Adamlar beceriksiz İtalya’yı bile aralarına kabul etmiş.

Ha diyelim ki işgal etmeye karar verdiler.
Bizi dümdüz ederlerdi.
 
Nihal Atsız mı okudun ?
Ne alakası var bunun konumuzla? 22 yıl önce cephede ülkenin bağımsızlığı için savaşan kadronun, Almanlar saldırdığında ülkenin anahtarlarını teslim edeceğini iddia ediyorsun. Neden savaşmayacağımıza dair tek bir argümanın yok. Gelmiş bir de pişkin pişkin laf çeviriyorsun üstüne. :d
 
Bahsettiğin dizide İtalya yoktu ortalıkta. Her neyse. Bir salağın eline bütün yetkileri verdikten sonra hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Mantıklı çıkarımlarınız, bir karın ağrısına bakar.
 
Bence bu olayı o kadar büyütmeye gerek yok, bunlar sadece spekülasyon. O zamanki şartlar da doğru karar vermişsek savaş durumunda onları yenemesek bile geri çekmenin bir sürü yolu var. Savaş sadece alanda değil doğru politikayla kazanılır. Eğer o zamanki Almanya aynı amaç uğruna bizi karşına alacak olursa tek devlet karşısına çıkmaz. Bizi yenseler bile işgal edemezler ve büyük zayiat verirler ve sonuç değişmez. Bu zamanda yolculuk yapıp tekrar tekrar aynı seçimi yapıp farklı sonuca ulaşmaya benziyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık