Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Hangi Çağda Yaşamak İsterdiniz?

Hangi Çağ Size Göre?


  • Kullanılan toplam oy
    174
Basit bir hastalıktan bile kıvranarak öldüğün ve olanaklarının kısıtlı olduğu bir yerde yaşamak istemem. Orada doğsam tabi bilemem lakin şimdiyi gördükten sonra Yakın Çağ öncesi bana gelmez.
Yakın Çağ veya "Gelecek Çağ".
 
Şu piramitler hakkında bir şeyler karalayayım. İlk piramit Djoser'in Sakkara'da yaptırdğı basamaklı piramit ama piramit denince insanların aklına meşhur Gize Piramitleri geliyor. Khufu (Keops), Khafre (Kefren) ve Menkaure (Mikerinos). Tabii çoğu insan Yunanca adlarıyle biliyor ama orijinal isimleri böyle. Onun dışında irili ufaklı bir sürü piramit var. Bunlar kadar büyük olan Sneferu'nun yaptırdığı Dahşur ve Meydum Piramitleri var. Dahşur ve Meydum Piramitleri Mikerinos'tan daha büyük bu arada. Aslında piramitlerin kökeni çok daha eskiye dayanıyor. Mastaba deniliyor. Fakat bunların şekli düz bayağı.

Piramitlerin yapılmasına imkansız gözüyle bakılıyor ama yüksek mimari bilgi ve işgücü ile yapılmış sonuçta bunlar. Piramitleri yapanlar köle değildi işçiydi. Mezarları piramitlerin yanında bulunuyor. İşçilerin rütbeleri vs. mezarlarının içinde yazıyor. Eldeki bilgilere göre Khufu Piramidi 20 yıl civarı bir sürede yapılmış. İlk halleri pürüzsüz iken daha sonraları hava koşullarından etkilenip aşınmış ister istemez. Yapımda kullanılan taşlar piramitlerin yakınlarındaki taş ocaklarından getirilmiş. Nasıl yapıldıkları hakkında çeşitli teoriler var. Rampa yöntemiyle yapıldığı teorisi ön plana çıkıyor. Kullanılan aletler gene işçi mezarlarında bulunmuş. Zaten inşaat işleri piramitlerin içindeki resimlerde gösteriliyor. İşçiler için kasaba da kurulmuş. İşçilerin ne yediği vs. hep kayıt altına alınmış ve bayağı iyi beslendikleri ortaya çıkmış. Taşlar kızaklarla çekiliyordu ve altları ıslatılarak sürükleniyordu.

İnternette bir sürü geyik dönüyor ama çoğunun aslı yok. Süt yoğurt oluyormuş bilmem ne. Piramitleri daha da gizemli hale getirmek için uydurulan bilgiler bunlar.

Asıl değinmek istediğim nokta neden şimdi böyle yapıların yapılmadığı. Ekonomik sebepler ağır basıyor. Böyle işler için ciddi kaynak lazım. 3. hanedandan 6. hanedana kadar yapılan piramitler Mısır'ın ekonomisini ciddi şekilde etkilemiş. Daha sonraları da bir sürü piramit yapılmasına rağmen çoğu yarım kalmış. Hatta bazı piramitler bitseydi neredeyse Gize Piramitleri kadar olacaktı.

Bir de sorun o çağdaki insanları bilgisiz olarak görmek. O zamanki insanların şimdiki insanların çoğundan daha zeki olduklarını düşünüyorum. Uzaylılar yapmış diyen de ne bileyim...

Bir sürü kaynak var bu konu hakkında.
 
İlkokulda sana küt ul amareyi,Cezzar Ahmet paşayı,plenveyi öğretmezler.Bunları kendin öğreneceksin.Bize öğretilen yüzeysel bir tarih.

Eğer iyi öğretse idik kıç kadar ordusu ile İskender Beyin Fatih'e kan kusturduğunu,Prens Eugenin Osmanlıyı sürekli tokatladığını da öğretmen gerekirdi.Bizim okullarda basit tarih ogretiliyor ki olması gereken de bu.
Bence yapılması gereken bu değil. Yenilgilerimizin de öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Sana garip gelse de adamlar yapmış. Yapımında 100.000 işçinin çalıştığı söyleniyor, o kadar adamla hiçbir modern alet kullanmadan bugün de piramit yapılabilir.

O yıllarda yaşamış birini nereden mi bulacaksın? bahsettiğin tarih 1952, 70 yıl öncesi. Benim büyükbabam öldüğünde 94 yaşındaydı ve 13-14 yaşındaki haliyle gördüğü Kurtuluş Savaşı zamanlarını anlatıyordu bize. Sana dönemin gazetelerinin arşivlerini verdim. Kabotaj Bayramı'na dair bile gazete yazısı varken, senin dediğin bayrama dair hiçbir şey yok. Ayrıca okuyan herkes bu savaşla ilgili bir şeyler bulabilir. İnsanların okumamasını sen başka sebeplere bağlıyorsun. Bak ben sadece 10 dakikalık araştırmayla senin unutturulmaya çalışıldığını iddia ettiğin savaşla ilgili onlarca kaynak buldum. Demek ki sorun insanların okumuyor olmasında. Kut Bayramı diye bir bayramın hiç var olmadığını da halen kabul etmeyip, komploya bağlaman ise komik. Böyle bir bayram olduğuna dair bir tane bile kanıt yok üstelik.
Komplo teorisine nerede bağlamışım kut'ul amare zaferini anlamadım. 90 yaşında bir amca bulursak anlattırırız tabi hafızasında öyle bir şey kaldıysa.
 
Komplo teorisine nerede bağlamışım kut'ul amare zaferini anlamadım. 90 yaşında bir amca bulursak anlattırırız tabi hafızasında öyle bir şey kaldıysa.
Kitaplardan kaldırıldığını iddia ediyorsun. Bu da komplo teorisi oluyor. Kut Bayramı diye bir şey olduğuna dair hiçbir kanıt yokken de olduğunu iddia ediyorsun. Kendin bile bunu araştırmamışsın ve başkalarına "araştır da öğren" diyebiliyorsun.
 
Çünkü mısırda dev parmağı bulunmuş,

 
Çünkü mısırda dev parmağı bulunmuş,

Yoksa.......
 
Çünkü mısırda dev parmağı bulunmuş,

Sauron'un parmağı mı o :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 1)

  • Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
    Tasarım Korsanfan V.6.0
    Yukarı Çık