Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Yaşadığınız Paranormal Olaylar

Bu Konuda Düşünceleriniz Neler?

  • Paranormal olaylar gerçek olabilir.

    Kullanılan: 27 17.2%
  • Paranormal olaylar gerçektir.

    Kullanılan: 23 14.6%
  • Hayır hiçbiri gerçek değil.

    Kullanılan: 30 19.1%
  • Her şeyin bir açıklaması vardır.

    Kullanılan: 38 24.2%
  • Bir şeyler olduğu kesin ama ne olduğunu bilmiyorum.

    Kullanılan: 11 7.0%
  • Net bir fikrim yok.

    Kullanılan: 12 7.6%
  • İlgilenmiyorum.

    Kullanılan: 16 10.2%

  • Kullanılan toplam oy
    157
Tahmin ediyim. Ürperme olayı cin olma ihtimali, eğlence olayı da böcek olma ihtimalinden geliyor di mi :D
Aynen öyle başkan :D Bu konu hakkında bir kaç şey okumuştum ve onlar eve dadandığı zaman eşyalardan ses falan geliyormuş. Bir de bir kaç kez rüyamda onlara benzeyen şeyler gördüğümden hafiften ürperiyorum açıkçası. Eğlence olayı da dediğin gibi böceklerden geliyor. Bazen tavandan üstüme düşüyorlar tam komedi gerçekten :hhh:
 
@justahuman ailesinin yaşadığı bir şey yazmış ben de devam ettireyim o zaman. Babaannem sürekli söyler önceden sürekli garip gurup olay olurdu insanlar onların da başına geçti diye.

Bu anlatacağım olay yengem ve annesinin başından geçmiş. Annesinin başından geçenin halüsinasyon olup olmadığını bilemem ama ben hep yengemin yaşadığına halüsinasyon gözüyle bakarım.

Yengemin annesi evdeki kirli çamaşırları almış yıkamak için dereye varmış. Derenin bir başında saçları ayaklarına kadar uzun bir kadın ellerini yıkıyormuş. Kadının teni mermer gibi beyaz, saçları gözleri kapkara, kıyafetleri de kan kırmızısıymış. Kadın derenin üst tarafında yengemin annesi de alt tarafında: Kadın ellerini yıkadıkça yengemin annesinin önünden geçen dere kızıllaşıyormuş. Yengemin annesi çok akıllı kurnaz bir kadınmış anlamış bu kırmızılı kadın cinlerin alt kollarından olan Alkızlardan. Hızlıca yanına yaklaşmış, ellerine gözünü dikmiş. Alkızların ellerinin ortası delik olurmuş ellerini suya sokup çıkardıkça su elek gibi avuçlarının ortasından dökülüyor ellerini tam yıkayamıyormuş. Ve alkızların yemeyi en sevdiği şey bebek ciğeriymiş. Kadının elbisesinin altında bebek ölüsü elleri kanlı. Alkızlar elbiselerine, saçlarına, tokalarına çok düşkünlermiş. Yengemin annesi bakmış bu cinler köye dadanacak elbisesinin kenarından koparıvermiş. Alkız bağırmış da bağırmış can çekişir gibi. Yengemin annesi ona bizim köy ve çevre köylerden gideceksiniz bir daha da gelmeyeceksiniz diye alkıza yemin ettirmiş. Bebeği de kapan alkız bir daha da o köye uğramamış. Ben normalde inanmazdım buna düz bildiğiniz folk hikaye. Alkızı biraz araştırırsanız internette Anadolu'da anlatılan bir hikaye olduğunu hatta biraz daha detaya girerseniz hala Orta Asya'da da anlatılan bir mitolojik varlık olduğunu görürsünüz. Ben normalde inanmazdım dedim ama içimde de bir şüphe yok değil çünkü o gün bebeğin öldürüldüğü gün gerçekten de köydeki bir kadının 15 günlük bebeği kaçırılmış.

(Buna bu parantezi gireyim. Bazen ya yengemin annesi katilse ve böyle bi olayla üstünü kapatıyorsa diye diye korkmuyor değilim! O kadar dedektiflik hikayesini boşuna okumadık! Alkıza inanacağıma onun katil olduğuna inanaırım daha mantıklı ve gerçekçi olur :D )

Bu olayda yengemin başından geçmiş. Kuzenim doğmuş 5-6 günlükmüş. Yengem ve kuzenim aynı yatakta yan yana yatıyorlarmış. Dayım markete bebek bezi almaya çıkmış evde bebek ve yengemden başka kimse kalmamış. Yengemin astımı var yaz günü olduğundan camı açık bırakmışlar. Pencere hemen yatağın yanı başında. Evleri 5. kattaydı o zamanlar. Yengem odaya bir kedinin girdiğini görmüş. Kedi odanın içinde gezmiş evin içinde kaybolmuş sonra tekrar odaya gelip duvarlarda yürümeye duvarlara tırnaklarını geçirmeye başlamış. Yengem kedinin bu hareketlerini görünce korkup bebeği kucağına almış. Kedi daha agresif hareketler yapmaya başlayınca bebeğime zarar verecek diye yengem bebeği yorganın altına sokmaya başlamış. Kendisi bebeği hareket ettirdikçe kedinin şekli şemaili değişiyor çıkardığı sesler korkunçlaşıyormuş. En son duyduğu şey "Bebeği bana ver bebeğini bana ver " laflarıyla çığlık atmaya başlamış. Kuzenim de ağlamaya başlamış. Artık kedi bile denemeyecek yaratık kuzenimin altında olduğu yorganın üstünde yengeme tırnaklarını sallamaya başlayınca yengem kapı sesini duyup dayımı çağırmaya bağırmaya başlamış. Dayım odaya koşarak girdiğinde camın önündeki saksı yere düşmüş. Dayım da yengemin anlattıklarında sonra odaya koşarak girdiğinde camdan çıkanı görmediğini ama siyah bir kuyruk gibi bir şey gördüğünü söylüyor. Ama duvarlarda tırmıklama izleri falan da yok. Ama saksı yerde ? !?

Bu hikaye içinde şunu söylemek isterim. Dayım o gün havanın hafif rüzgarlı olduğunu söylüyor. Fırtınalık bir rüzgar değil de bazen estiğini bazen durduğunu söyledi. Kedi olayı için de biliyor musunuz bilmem ama kadınlar lohusalık dönemindeyken bebeklerini koruma içgüdüleri de arttığı için halüsinasyon ve kabus görme oranları artar. Ben bu olayın tamamen halüsinasyon olduğunu düşünüyorum.

Daha bizim köyde cinci bir adamın amcamın gözleri önünde suya mürekkeple yazı yazdığı olayı da anlatmak isterdim ama başka zamana artık. :D Bizim köyde böyle büyü , cin olayları yaşanmış babannem dedelerim de anlatırlardı. Hatta cinle evlenen bir komşuları bile vardı. Nikahlarına herkes gitmiş ama bilmiyorum bana anlattıklarında kafama takılan yerler oluyor. Oturmayan kısımlar oluyor orayı sorduğumda Allah'ın kerameti oluveriyor bir anda :D Ama zamanım olursa onları da yazarım.
 
Son düzenleme:
TRT Belgesel'de izlemiştim çok hoşuma gitmişti. Cadıcı Nikola, Witcher'ın esin kaynağı olabilir. Yani o tarz insanlar gerçekten varmış.
Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde vampirden, cadıya her türden anısı var zaten. Çok ilginç şeyler de var aralarında.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık