Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İyi de bu durum %10 felan değil. İki sav da yanlış ödül ne gücü yansıtır ne yansıtmaz. Doğrudan ödüle bakarak güç dengesi kurulmaz. Ödüller genel bir fikir verir ama güç kıyası yapmak için bir de karşılaştırma yapmamız gerek bize gösterilen teknikler ve dövüşleri üzerinden.

Verdiğin örneğin doğru olduğunu düşünüyorsun ama bilgi eksikliği var. Şu an King'ten tut Marco'ya Beckman'a kadar ya da Shanks ve Teach'in tayfa elemanları dahil bir çoğunun ödülünü bilmiyoruz. Neye göre böyle bir örnek veriyon?

Senin bir defa varsayımın yanlış %10 u nerden hesapladın?:D
Sen anlamamakta konuyu ödül gücü yansıtır konusuna çekmekte ısrar ediyorsun. Uzun uzun açıklayacak vaktim yok ama bir kez daha yazacağım.

Yüzde de önemli değil. Ama ödül gücü çoğu zaman yansıtır. Seriye koyulma nedeni bu zaten. Hükümetin neden ödül koyduğunu değil, Oda'nın neden seriye böyle bir şey eklediğini kastediyorum. Her zaman da yansıtmıyor çünkü kafa yormamızı, farklı durumlardan keyif almamızı, en çok da sürpriz yapma opsiyonunu kullanmayı seviyor Oda.

Şimdi asıl konuya geliyorum. Ödülün güçle ilgili fikir vermesine rağmen tam nokta atış güçlüyü ayırt edemediği durumlar var. Zaten bunu herkes de kabul ediyor. Bazen burada ödülü düşük olan hep daha güçlü olacakmış gibi bir genelleme yapılıyor. Bu iş iyice abartılıyor. Ben buna yönelik bir şey yazdım. Bunun ödülü düşük ama öbürü katliam yapmıştır, canidir, kaptanından dolayı almıştır vs vs sanki güçlü olduğu için daha yüksek ödül alamazmış gibi iyice abartıldığı oluyor. Konu şu boyuta geliyor ödülü düşük olan > ödülü yüksek olan. Sanki ödül olumsuz bir şeymiş gibi.

Bilmem anlatabildim mi.
Katılıyorum. İstisnanin olma sebebi ise 2 yıllık zaman atlaması. Zoro 320 milyon beri ve 2 yılını korsanlık yapmayarak sadece kendini güçlendirerek geçirdi , katliamlar yapan diğer korsanlar veyahut 2 yıl boş durmamış başka bir korsan ise Zoro'dan daha fazla ödülü var. Vinsmoke olayı mesela.Vinsmoke isminden ötürü Sanji, Zoro'yu geçti. Bu da çok büyük bir istisna , böyle bir olayı çok görmedik.Eğer o 2 yıllık ara olmasa ödüller bu kadar kafa karıştırmayacaktı. Bu ödülleri Dünya Hükümeti koyuyor sonuçta. Hükümet kimi daha tehlikeli görüyorsa onun ödülünü arttırıyor. Şu an hükümet nereden bilsin , Zoro'nun enmayı alıp koca bi' uçurumu kestiğini? Zoro 2 yıl boyunca korsanlık faaliyetini sürdürmemiş...Bu Arc. sonrası her şey raya oturur. Zoro, Sanji gibi birçok isim hakkettiği yere gelir ödül anlamında.

Dipnot: Birisi yazar diye yazıyorum , %90 %10 oranı değil de %60 %40 oranı olabilir takılmayın oraya pek.
Eyvallah hocam :sapkali:
 
Ödül güç,kaptan etkisi,akitflik,tehdit seviyesi gibi pek çok unsurdan oluşan bir şey.Koskoca devrimcilerin 2.adamı olan Sabo'nun ödülü neden 600 milyondu.Bu adam Mera'yı yemeden önce Peros'tan zayıf olabilir mi yani.
 
Ben istisna var diye her durumda istisna var deniliyor demişim. Sen de gelip istisna olan durumları yazmışsın e yani? Bana istisna olduğunu bir kez daha mı kanıtlamak istedin :)

Tamam şimdi de ödülü fazla olan ve güçlü olanları yaz lütfen bakalım kaç tane :)
İstisna olan durumları kanıtlamaya değil sadece Zoro'dan güçsüz olup geçen kaç tane adam var demek istedim. Buraya yazarım sabaha kadar bitmez ödülü daha yüksek olup güçsüz olanları
 
Bu Orochi kesin CP ile ittifak yaptı. Kaido karşısında da meyve gücü ile kurtuldu büyük ihtimalle. Denizcilere adadaki durumu haber verip denizcilerin gelmesini sağlayacak bu arc.
 
Genç adamlar bunlar.Ödül kaşarlanmış adamlar için güç belirler.Tabi yüzde 10-20 değişebilir ödüller.
Diğer faktörlerin de büyük payı var gibi duruyor.Genç adamları bırak.Oven dediğimiz adam Tamago'yu,Pekoms'u delecek güçte ama ödülü onlardan düşük.Yonko tayfasında bile ödüller güç hakkında çok fikir vermiyor yani.Aktiflik faktörü bile baya önemli.Oda ipuçlarını veriyor.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık