Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yahu sırf dramatik etki için yapılmış bir şeyde bile bu kadar bilerek başka tarafa bakmayın. Dof'un G4'e karşı hiçbir şansı yoktu, olay bu kadar basit. Birazcık G4'e alışmış bir Luffy o duruma düşmezdi. İlk kullandımdan ötürü süresi bitti. 10 saniyesi daha olsa Dof'u indirecekti zaten. Meyve yeteneği terstir, yakalar yener belki. O kadar. Bellamy seviyesi kokası olan biri Dof.
 
Ciddi misin? Yaptığı tek şey kraker yumuşatmaktı. Law'ın gamma knife saldırısının yanında hiç. Dof kendini dikemeseydi law bile bitirmişti işini.
Asıl sen ciddi misin? Bisküvilerin olayı sert olmaları zaten. Yumuşak bisküviyle nasıl hasar vereceksin?
Luffy nasıl tüm gece acıkmadan dövüştü sanıyorsun? Bisküvileri yedi işte. Adamın meyve yeteneği elinden gitmiş, yetmemiş Luffy'ye meze olmuş. Bunun nesini anlamak güç?
Dof dikmeseydi ne demek yahu :D Adamın meyve yeteneği. Üstelik Luffy ve Dof da hasarlı halde başladılar. Mangaka resmen iki tarafa da handikap verdim demiş oldu zaten. Law=etkisiz eleman
 
Motor nöronlar devreye girmiştir belki, salladım ama :D
Yahu resmen ensenin altından omuriliği buluyor Dof, öyle kontrol ediyor. Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba, şüpheye düştüm şimdi. Elini kolunu iple tutup hareket ettirdiği bir sahne atabilir misin?
Animede öyle göstermişlerdi.Sinir ile alakalı herhangi bir şey yok.Dediğim gibi eğer olsa idi Luffy g4e geçemezdi.
 
Dof-Cracker olayı resmen Crocodile-Blueno örneğinin aynısı diye baktım hep.

Cracker > Dof demek Blueno > Crocodile demekle aynı şeydir. Sadece YENİ DÜNYA versiyonu olduğu için farklı bakılıyor gibi olaya.

Dof dediğimiz adamın serideki konumu önemi ortada. Hele Yeni Dünyada boss olmak öyle kolay iş değildir söyliyim yani, önemli bir arc'ta AMİRALİN bulunduğu bir arc'ta boss oldu adam. Bu adamın boss olduğu arc'ın bitişinde çok özel adamları tümen komutanı yaptı Luffy bunuda unutmamak gerekli ( Sai-Barto ve o çok övülen Cavendish gibi )

Cracker-Dof ve Blueno-Croco olayınıda açıklayayım. Blueno, Croco'yu döven Luffy'e güç farkını önce gösteriyor Galley La'da. Sonra Luffy için diyorki '' Bu adam galley la'da tanıdığım adam değil '' diyor. Yani Luffy base haldeyken bile daha güçlü bir şekilde çıkmasına rağmen Croco zamanlarından, yinede Blueno'ya üstünlük kuramıyor. İşini bitirmek için gear2'ye geçiyor ve 4 tane sağlam darbeyle anca işini bitiriyor ( Ki bunlardan birisi Magellan'a vurduğu Jet Bazuka idi düşünün artık, Magellan'a diz çöktüren saldırıyla Blueno'yu indiriyor Luffy )

Şimdi düz matematik yapsak Croco, Blueno etmez. Ama mangadaki konumu ve önemi kesinlikle Blueno'nun üzerindeydi. Blueno zaman atlaması öncesi Tuğamiral seviyesindeyse, Crocodile babasından koramiral ederdi emin olabilirsiniz.

Ben bu sebeple Dof-Cracker olayına fazla takılmayın diyorum, Dof Oda'nın gözünde Cracker'den daha değerli birisi bence, Cracker'i bir şekilde aldırır ki onun seviyesinde veya üstü denebilecek Jozu'yu direk kilitlemiş bir adam, güle oynaya biniyor üstüne. Bu adamın Cracker'den zayıf olma ihtimali bence mangadaki değeri ve konumu gereği yok diye düşünüyorum.

Edit : Croco örneğini daha genişe yayarsam, İmpel Down'da Luffy'nin g3 ile anca teklediği canavara Croco '' Sables '' ile tek atıyor. Sables, alabasta'da daha küçük ve şekilsiz çiziliyordu, üstüne sables'in en baba atağı olan '' Sables Pesado '' alabasta Luffy'e çizik bilen atamıyordu. Ama gel görki impel down gardiyanlarından olan ve hapishanenin en güçlü UYANMIŞ ZOANLARI yani Luffy'nin anca g3 gibi atakla tekleyebileceği güçlü yaratıklara Croco, Sables ile tek atıyor. SABLES bir anda g3 seviyesi bir atağa büründü düşünün, dediğim gibi Alabasta'da o sables'in en baba atağı Sables Pesado, Alabasta'daki Luffy'e çizik bile atmıyordu.
Dof serinin en zeki karakterlerinden. Geçmişi, derinlik kurması sodanın değer verdiği karakterlerden. Ama bu cracker'dan güçlü olduğu anlamına gelmez. Serinin görünürde zirve gücü yonkoular ve 4. adamı bu adam. Kaido'nun tayfadan aynı konumda ki jack, dof'a evcil hayvan muamelesi yaptı, kurtarmaya çalışmak adına 2 amiral olan gemiye kafa attı. G4 konusunu açmıyorum yukarıda bolca geçmiş.

Croco ve blueno örneği de harbi saçma. Öyle böyle değil. :)
 
Yalnız buna karşı yorum olarak Doflamingo da nerfli haliyle kuş kafesini tuttu diyebilirler. Doflamingo'nun bilinci kapanınca kuş kafesi kapanıyorsa neden o anki kondisyonu da kuş kafesini etkilemesin.

Benimki sadece fikir yürütmek. xd
Kuş kafesinin adamı yorduğuna dair mangada bir panel olmadığı için haklı olmazlar.

Tamam işte büskivileri yumuşadığı için luffy yiyebildi büskivileri,yoksa yenilmeye mahkumdu.
Cracker dövüşü ya atlanarak okunmuş ya da direk geçilmiş başka açıklaması yok bunun.Adam g2,g3 Luffy'yi ezen onlarca asker çıkartabiliyor.Bu askerleri de kırıntılarından tekrar yapabiliyor.Ekstra efor harcamasına gerek yok.Nami adamın hem ofansif hem de defansif anlamda yeteneğini hiç etti.Ekstradan da yordu ayrıca.Adam sıfırdan asker yaptığı için 11 saatte yoruluyor.Normalde Cracker'ın dengi bir karakter kendisiyle kapıştığında 11 saatte tükenmeyecek Cracker yani.Günlerce spamlayacak adam.Hala gamma deniyor ama.Gamma Dof'un hakisini,saldırı gücünü falan düşürmedi beyler.Gamma adamın fiziksel güçlerini azaltmıştır azaltsa azaltsa.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık