Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu gün Enis Kirazoğlunun kanalında gördüm 60 fps 4 k da standart olmasina daha var 4k 30 fps genel olacak gözüyle bakıyorlar çözünürlük ve grafiklerden biraz feragat ederek 60 fpsi alabiliriz ikisi aynı anda şu anda zor diyorlar ama konsolların fazlasıyla 4k 60 fps için yeterli olduğunu ancak firmaların optimizasyonu ayarlamaları gerekiyormuş.
Fps’in nasıl olacağını konsol değil oyun yapımcıları karar veriyor. Mesela Ubisoft oyunu 30fps olacak şekilde tasarlıyorsa konsol bunu 60’a çıkaramaz
çünkü grafikler falan 30fps olacak şekilde tasarlamış yapımcı. Konsol firması 4k’yı 60fps’de oynayabileceksiniz dese bile son sözü oyun yapımcıları söylüyor.
Mesela xbox yeni konsolu için 60fps sabit olacak dedi ama Ubisoft yeni Ac Valhalla’nın next gen grafiklerle yeni xbox konsolunda 30fps’de çalışacağını söylüyor.

Şu an Ps4 pro’da upscale 4k ve xbox one x’de native 4k varken next gen konsollarında 4k sıradan bir şeymiş gibi olacak.
Biri 10 digeri 12 teraflops tüm oyun boyunca 4k 60 fps, 60 dolarlık bir oyun için zor. Bildigin kas gücü yetersiz kalır. Konsol üreticileri reklam amaclı söylüyor, 60 fps çalıştırmak 1 kaç saat sonra emin ol ısıyı kontrol edemez cihazlar ve kendi ömürlerinden bolca yemeye başlarlar. Ancak 2 yıl sonra oyun geliştiriciler 60 fps işini teknolojinin de yarmıyla arka objelerin gözün anlamadıgı şekilde filan kısıp ayarlarlar. Zamanla adapte olur işi çözerler ama şu anda 4k 60 fps stabil olmaz. Nedeni hala stabil fps için yeterli kas güçü yok, daha yüksek kas güçü ciddi ısınma problemi getirir. Ayrıca kartım mimarisi de uygun degil, daha güçlü mimari daha güçlü kas gücü ciddi fiyat artışı olması anlamına gelir. Zaten 600 dolar aşagı satarsalar zararına satıcaklar, daha fazla fiyat artışana gidmezler.
 

Üye silindi 5781

Aranızda benim gibi simülasyon , strateji oyunlarına hasta olan insanlar varsa Startup Company'yi öneririm.
Ömrü 20-25 saatlik belki 50 saatlik oyunları yayarak oynamayı çok seviyorum.
Startup Company'de böyle bir oyun.Kendi yazılımcı şirketinizi oluşturuyorsunuz.İlk denememde iflas ettirdim maalesef :D , oyuna göre baya hızlı ilerledim.Bana yeni yer kirala diyordu ben o görevi vermeden 3-5 görev önce yapmıştım zaten :D .Bu tür oyunları öneririm , gayet eğlenceli ve hoş mini oyunlar.
AoE oynayanları da beklerim bi' ara :D .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık