Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Beyazbıyık Korsanları vs. Marineford Denizciler

Savaşı hangi taraf kanazır?


  • Kullanılan toplam oy
    214
"Yonko=Amiral"

Yonko Akainu, esir düşen tayfası Ace'i kurtarmak için Marineford'u basmaya gider. Onu durdurmak için denizciler Filo Amirali Shanks, amirallik teklifini reddeden kahraman denizci Karasakal, Amiral Beyazsakal, Amiral Kaido, Amiral Big Mom, Shichibukailer, 100.000 rütbeli denizciden oluşan büyük bir kuvvet topladılar.

Akainu'nun kellesini alıp işi bitirmeye çalışan Amiral Kaido'yu, Marco bir tekmeyle uçurdu ve Kral'a öyle kolay ulaşamazsın dedi. Denizciler tarafından kandırılan adamı tarafından kalbinden bıçaklanan Yonko Akainu kan kaybını umursamadan devam etti. Bu kez de karşısına Amiral Big Mom çıktı. Jozu, Amiral Big Mom'a omuz koyup uçurdu ve ben ilgilenirim baba sen devam et dedi. Kaido ile Marco, Jozu ile Big Mom kıyasıya savaşın içine girdi. Adamları amiralleri tutarken yarasına rağmen Yonko Akainu ilerlemeye devam etti. Onu durdurmak için bu kez karşısına Beyazsakal çıktı. Yonko Akainu ve Amiral Beyazsakal kapışırken yaralı Akainu kalp krizi geçirmeye başladı. Amiral Beyazsakal bu açığı değerlendirip Yonko Akainu'ya sağlam bir hasar verdi. O esnada dikkati dağılan Marco koramiral Onigumo'nun yardımıyla Amiral Kaido tarafından yaralandı. Bunu görüp dikkati dağılan Jozu da aynı şekilde Amiral Big Mom'a kolunu kaybetti.

Yonko Akainu aldığı hasarla denizci askerlerinin hedefi haline gelip bir çok yara alırken buna rağmen kendini toparlayıp ilerlemeye devam etti. Ne Beyazsakal, ne Kaido, ne Big Mom onu durdurabildi. Luffy, Filo Amirali Shanks'ın elinin altından Ace'i kurtardı. Ace kaçarken onu hedef alan Amiral Big Mom'un saldırısını durdurdu. Luffy yere düşünce fırsat bilen Beyazsakal onun işini bitirmeye çalıştı. Ace araya girip onu canıyla kurtardı. Ace'in öldüğünü gören ağır yaralı Yonko Akainu sinirlendi. Sapasağlam Amiral Beyazsakal'a tepki vermeye fırsat bırakmadan sağlam bir vuruş yaptı, bunun karşılığında Amiral Beyazsakal da ona sağlam bir vuruş yaptı. Ağır yaralı Yonko Akainu ikinci darbesiyle Amiral Beyazsakal'ı yıktı. Sonra Marineford'u yakmaya başladı.

Bu esnada Marineford'a gelen hain Fujitora yeni aldığı meyvesiyle Yonko Akainu'nun karşısına çıktı. Ağır yaralı kan kaybından başı dönen Yonko Akainu son bir gayretle hain Fujitora'yı da alt etmişken Fujitora'nın yardımına koşan adamları tarafından ölene kadar saldırı aldı. Yine de devrilmez ayakta ölür. Bu esnada ölmeyen Amiral Beyazsakal Luffy'i kovalamaya başlar. Marco onu durdurur. Jimbei, depremini avuçlar. Yine de kaçmayı başaramayan Jimbei ve Luffy ağır yaralanır. Marco, Croco ve tümen komutanlarının karşısında görürüz Amiral Beyazsakal'ı. Bu esnada Yonko adayı Fujitora, Filo Amirali Shanks ve Kahraman Karasakal ile savaşmaktadır. Savaş bitmez. Ancak savaş alanına gelen Yonko Kizaru savaşın bitmesi gerektiğini söyler. Filo Amirali Shanks kabul eder. Hain Fujitora tırsar. Savaş biter.
Hahahahahaha :hhh::hhh::hhh::alkis::alkis::alkis:
 
Mink, kın ve iki üç adam daha ekleyince ibre birden diğer tarafa mı kayıyor öyle ya? Bunların tek etkisi WB'nin getirdiği tonla müttefiklere 2 tane daha eklemek olacaktır.
 
İlk olarak Kizaru-Marco olayına yorum yapayım. O kadar kısa sürede Marco'yu yenseydi denkliği geçtim yakınlık bile olmazdı aralarında. O sahne sadece Marco'nun bir amiral karşısında çöp olmadığını gösterir o kadar.

Burada asıl mevzu mangakanın hangi karakteri hangi durumlara soktuğuyla ve okuyucuda nasıl bir intiba bıraktığıyla alakalı aslında. Dikkati dağıldı falan filan ama sonuç olarak Marco'yu kelepçeleyip anında delik deşik ettiler. Başka bir sağ kol ise Luffy'yi dayak manyağı yapmasına rağmen yıkamadı ve üstüne kendisi de follofoş oldu. Amirallere bakıyoruz adamlar kaya gibi sapasağlam duruyorlar hala. Mangaka onları hiç kötü durumlara sokmadı. Öyle ki yaralı olsa bile WB karşısında hayvan gibi durdular. İmparatorlara karşı denizcilerin öne sürdüğü en önemli koz bunlar. Mesela sen düşünebiliyor musun Teach'in "Şimdilik Marco'ya bulaşmak istemiyorum." deyip Akainu'dan kaçtığı gibi kaçtığını? :/ Daha çok şey yazarım da gece gece kafa açmak istemiyorum. :D

Tam olarak açıklayabildiğimden emin değilim ama işin özü hissiyat ile alakalı diyebilirim. Henüz net bir kanıt görmedik ama mangadan aldığım mesaj; bana göre net bir şekilde amiral>sağ kol.
Şimdi Marco konusunda şu var. Zaten şu an amiralin karşısına 2., 3. komutan vs. geldiğinde yani belli bir kalibrenin üstünde adamlara tek atamazlar. Üstünlük kurar mı kurar o ayrı mevzu. Ama benim dediğim mevzularda savaşın süresi göz önüne alındığı vakit Kizaru yenmek demiyorum bak Marco'ya üstünlük kurabilidiği tek bir sahne var mı? Yok Aokiji'nin Jozu'ya üstünlük kurabildiği sahne var mı? Yok. (2. Komutan kendisi sağ kol değil) Gerçi bu benim için Beyazsakal tayfasının ayrıyeten özel olduğunu gösterir. Marco'yu delik deşik ettiler diyorsun da orada her şey bir anda oldu. Ayrıca silahlanmanında daha tam manasıyla seriye oturmadığını düşünürsek orada garip bir durum yok orada Marco'nun vücut bakımından sıradan bir adamdan farkı yok ki ona rağmen düşmedi savaştan. Babalığı da deldiler aynı saldırıyla yanlış hatırlamıyorsam o zaman ondan da mı üstün oluyorlar? Sence üstünlük nasıl olur diye soracak olursan Marco Vs Garp'tır. Marco bir daha tenezzül bile etmedi. Ki Marineford savaşında her bakımından dezavantajlı olan Beyazsakal Korsanlarıydı. Mangada gördük ki bu adamlar daha veletken Roger Korsanları ile kapışıyorlardı.

Katakuri mevzusunda ben hep şuna bakıyorum. Öncelikle o dövüş işleniş bakımından sonuç bakımından tamamen irade savaşı üzerine kurulu bir savaştı fiziksel değil. Katakuri kendini deşene kadar Luffy ciddi hiç zarar verebildi mi? Hayır. Luffy de haksız delindi diyebilirsin ama aradaki fark Luffy zaten folloş olmuştu ama o ana kadar Katakuri de zarar yoktu ve anladığımız kadarıyla geleceği görme çok ciddi haki harcatıyor. Bu da göz ardı ediliyor. Tüm bunlara baktığında Luffy'nin o ana dek tek vurabildiği an Katakuri'nin sinir küpü olduğu an ve Brule olmasa G4 formu dolduğu için zaten kaybetmişti Luffy. Katakuri G4 Luffy karşısında ezildi mi? Hayır. Denk hatta üstündü bile. Mesela Dof ezilmişti. Ben bu dövüşü Chinjo dede ile Luffy arasında Kralların Dövüşü ile ilgili muhabbete istinaden bir nevi oraya gönderme yapılmış bir dövüş olarak bakıyorum ve o bakımdan özel bir dövüş. İradenin dahad doğrusu bir Kral İradesinin diğer bir Kral iradesine karşı üstün geldiği bir dövüş. Yani yoksa yine dövüşseler benim favorim son halini daha tam görmediğimiz için Luffy'nin, Katakuridir. Büyük ihtimal son antremnalarıyla tam anlamıyla o seviyenin adamı olmuştur büyük ihtimal. Şimdi asıl konumuza bağlayacak olursam G4 formu ile amirallerin karşısına çıksa iki yıl önceki Luffy mi olur? Kazanır kaybeder bilemem ama denk veya ona yakın bir dövüş olacağı kesin. Amiralleri de yamultur. Yonkouları yamultabiliyormu mesela? Hayır. Bu bakımdan bakıldığında Katakuri gibi Kral Hakisi olan geleceği görebilen üst düzey haki kullanıcısının meyve bazında amirallerin meyvesinin gerisinde kalıyor gibi gözükse burada da meyvesini uyandırmış ve diğer özellikleriyle çok iyi harmanlayarak canavar olmuş birisinin amirallerden eksisi yok artısı var hatta bence.

Teach olayına girip toparlayayım artık. Fark ettiysen İntikam savaşı Marineforddan bir yıl sonra oldu. Neden babalığında gücü varken hemen bölgeleri toplamadı. Bence çok açık Teach hala güç olarak istediği seviyeye çıkmamıştı. Yeteri kadar güçlendiğine kanaat getirince yarım kalan işi bitirmek için savaşmışlardır. Zaten Babalığın ölü halinden yarım yiyen ezik herif de bir zahmet sağ kol, amiral seviyesindeki adamların karşısına çıkmasın. Luffy ve Ace bile nasıl yamulttu iki vuruşta.

Ben senin dediklerini hissiyatını anladım ama bence orada herkesin aklına Akainu sekansı takıldığı için bu hissiyat oluşuyor. Ancak dediğim yukarıda açıkladığım gibi dövüşlerde hiçbir üstünlük göremediğim için beni aydınlatacak bir dövüş görene kadar bu gördüklerime binaen Amiral ve sağ kollar aynı seviyenin adamları benim için ki gördüğümüz sekanslarda hep avantajlı durumda olduklarından bahsetmedim bile...
 
Son düzenleme:
Luffy İvankov ve Croco aşağı yukarı Ace ve Thatch ederler. O yüzden girdi çıktı saymıyorum.
Wb tarafına + olarak yami teach ve 9 kını yazıyorum.Ekstra + olarak wb bıçak yememiş.

Denizcilere +1 amiral ve +1 efsane yazıyorum. Bu adam wbden çok aşağı değil kesinlikle.

Shichibukaileri incelersek zaten 2si taraf değiştirmişti. Moriah çöp. Hancock taraf değiştirdi. Aktif savaşan Mihawk ve Dof vardı. Kuma zaten pacifista olmuş. Mihawk ve Dof neredeyse hiçbirşey yapmadı o savaşta. Yapsalardı daha ezici bir şekilde yenilirdi Wb tayfası. Neyse shichilerin gidişi - ama fazla değil.

Oden bir canavar bana rayden güçlü adam izlenimi bıraktı. 2 commander seviyesi kım var. Minklerden ise ikisi commander seviyesine inanılmaz yakın. Yami bbde commander eder.

Yani zor savaş olacağı kesin ama 5 amiral nedir gözüm. 5 amirali sal sen 2 şer 2şer yonko temizlersin.

Yani bana şöyle geliyor mesela hayal kuruyorum. Şuan Wanoya 5 amiral adım atsa birisi Garp olmak üzere. Deselerki siz iyi ittifak kurmuşsunuz Big Mom ile Kaidou, ama bundan biraz rahatsız olduk o yüzden toplu geldik. Abartmıyorum Luffyleri Kidleri al yine kurtarmıyor zihnimde. 5 amiral yerine tabut dansı yapan elemanlar geliyor aklıma
 
Şimdi asıl konumuza bağlayacak olursam G4 formu ile amirallerin karşısına çıksa iki yıl önceki Luffy mi olur? Kazanır kaybeder bilemem ama denk veya ona yakın bir dövüş olacağı kesin. Amiralleri de yamultur. Yonkouları yamultabiliyormu mesela? Hayır.
Bu dediklerin için hiçbir kanıt yok. Bence bile yazmamışsın. :(

Akainu'nun karşısında Luffy'nin uzun süre savaşacağını mı sanıyorsun? O darbelerle Akainu'nun hemen düşmeyeceği GARANTİ. Luffy hızı ve Haki yardımıyla biraz atlatır atakları. Pili biten Luffy'nin sonu donut olmak. ;)

Luffy'nin saldırı almadığı bir savaş hatırlamıyorum. Henüz öldürücü Amiral saldırılarına karşı duracak seviyede değil. Biraz daha pişmesi lazım.
 
"Yonko=Amiral"

Yonko Akainu, esir düşen tayfası Ace'i kurtarmak için Marineford'u basmaya gider. Onu durdurmak için denizciler Filo Amirali Shanks, amirallik teklifini reddeden kahraman denizci Karasakal, Amiral Beyazsakal, Amiral Kaido, Amiral Big Mom, Shichibukailer, 100.000 rütbeli denizciden oluşan büyük bir kuvvet topladılar.

Akainu'nun kellesini alıp işi bitirmeye çalışan Amiral Kaido'yu, Marco bir tekmeyle uçurdu ve Kral'a öyle kolay ulaşamazsın dedi. Denizciler tarafından kandırılan adamı tarafından kalbinden bıçaklanan Yonko Akainu kan kaybını umursamadan devam etti. Bu kez de karşısına Amiral Big Mom çıktı. Jozu, Amiral Big Mom'a omuz koyup uçurdu ve ben ilgilenirim baba sen devam et dedi. Kaido ile Marco, Jozu ile Big Mom kıyasıya savaşın içine girdi. Adamları amiralleri tutarken yarasına rağmen Yonko Akainu ilerlemeye devam etti. Onu durdurmak için bu kez karşısına Beyazsakal çıktı. Yonko Akainu ve Amiral Beyazsakal kapışırken yaralı Akainu kalp krizi geçirmeye başladı. Amiral Beyazsakal bu açığı değerlendirip Yonko Akainu'ya sağlam bir hasar verdi. O esnada dikkati dağılan Marco koramiral Onigumo'nun yardımıyla Amiral Kaido tarafından yaralandı. Bunu görüp dikkati dağılan Jozu da aynı şekilde Amiral Big Mom'a kolunu kaybetti.

Yonko Akainu aldığı hasarla denizci askerlerinin hedefi haline gelip bir çok yara alırken buna rağmen kendini toparlayıp ilerlemeye devam etti. Ne Beyazsakal, ne Kaido, ne Big Mom onu durdurabildi. Luffy, Filo Amirali Shanks'ın elinin altından Ace'i kurtardı. Ace kaçarken onu hedef alan Amiral Big Mom'un saldırısını durdurdu. Luffy yere düşünce fırsat bilen Beyazsakal onun işini bitirmeye çalıştı. Ace araya girip onu canıyla kurtardı. Ace'in öldüğünü gören ağır yaralı Yonko Akainu sinirlendi. Sapasağlam Amiral Beyazsakal'a tepki vermeye fırsat bırakmadan sağlam bir vuruş yaptı, bunun karşılığında Amiral Beyazsakal da ona sağlam bir vuruş yaptı. Ağır yaralı Yonko Akainu ikinci darbesiyle Amiral Beyazsakal'ı yıktı. Sonra Marineford'u yakmaya başladı.

Bu esnada Marineford'a gelen hain Fujitora yeni aldığı meyvesiyle Yonko Akainu'nun karşısına çıktı. Ağır yaralı kan kaybından başı dönen Yonko Akainu son bir gayretle hain Fujitora'yı da alt etmişken Fujitora'nın yardımına koşan adamları tarafından ölene kadar saldırı aldı. Yine de devrilmez ayakta ölür. Bu esnada ölmeyen Amiral Beyazsakal Luffy'i kovalamaya başlar. Marco onu durdurur. Jimbei, depremini avuçlar. Yine de kaçmayı başaramayan Jimbei ve Luffy ağır yaralanır. Marco, Croco ve tümen komutanlarının karşısında görürüz Amiral Beyazsakal'ı. Bu esnada Yonko adayı Fujitora, Filo Amirali Shanks ve Kahraman Karasakal ile savaşmaktadır. Savaş bitmez. Ancak savaş alanına gelen Yonko Kizaru savaşın bitmesi gerektiğini söyler. Filo Amirali Shanks kabul eder. Hain Fujitora tırsar. Savaş biter.
Müthiş. :D
 
Ama sen şu şu olsun dediğin noktada tarafını belli etmişsin. Teach'i Efsanevi Denizci yapıp WB'yi Amiral yapıyon. Efsanevi Denizci olabilecek kişi orada WB, onu da Garp ile bir tutacaksak savaşın içine girmeyecek şekilde yorumlamalıyız. Ben eşleşmeleri tam sağladım farkettiysen. Big Mom'ın uçması, Kizaru'nun uçması vb...:D
Şu forumda gördüğüm en iyi amiral etkilerinden birini yaptın bu düzeltmenle. Rika`nın yazdığına epey güldüm ki genel olarak vermek istediği mesaja da katılıyorum. Ama senin mesajları okuyunca, hmmmm oldum bi.

Bu Oda, dövüş çizmeyi bilmiyor arkadaş. Bu kadar birbiriyle çelişen bin veri olmaz bi seride ya.
 
Bu dediklerin için hiçbir kanıt yok. Bence bile yazmamışsın. :(

Akainu'nun karşısında Luffy'nin uzun süre savaşacağını mı sanıyorsun? O darbelerle Akainu'nun hemen düşmeyeceği GARANTİ. Luffy hızı ve Haki yardımıyla biraz atlatır atakları. Pili biten Luffy'nin sonu donut olmak. ;)

Luffy'nin saldırı almadığı bir savaş hatırlamıyorum. Henüz öldürücü Amiral saldırılarına karşı duracak seviyede değil. Biraz daha pişmesi lazım.
Ben Luffy vs Amiral tartışmıyorum. Konunun geneli zaten seride gördüğüm şeyler üzerine kendi görüşlerim olduğu açık olsa gerek. Luffy vs Amiral tartışmak istediğim veya ilgimi çeken bir konuda değil şu aşamada açıkçası.

Ama madem bir şeyler yazmışsın bir iki şey yazıp yatmaya kaçayım. Öncelikle Bence yazmamışsın yakıştıramadım ne öyle GARANTİ falan ;)

Birde senin yaşın yetmiyor galiba ama 2 yıl önce Luffy daha bebeyken o çok övdüğün öldürücü amiral saldırılarından sağ çıktı üçünü aynı anda karşısına alıyordu bilmem biliyor musun? Hadi iyi geceler... :hhh::at::fool:
 
Ben Luffy vs Amiral tartışmıyorum. Konunun geneli zaten seride gördüğüm şeyler üzerine kendi görüşlerim olduğu açık olsa gerek. Luffy vs Amiral tartışmak istediğim veya ilgimi çeken bir konuda değil şu aşamada açıkçası.

Ama madem bir şeyler yazmışsın bir iki şey yazıp yatmaya kaçayım. Öncelikle Bence yazmamışsın yakıştıramadım ne öyle GARANTİ falan ;)

Birde senin yaşın yetmiyor galiba ama 2 yıl önce Luffy daha bebeyken o çok övdüğün öldürücü amiral saldırılarından sağ çıktı üçünü aynı anda karşısına alıyordu bilmem biliyor musun? Hadi iyi geceler... :hhh::at::fool:
Fujitora'nın çoğu saldırısına Luffy anti. Adam lastik. Bu sebeple patlamaz. :hhh: Ciddi olup kesmesi veya başka saldırılar yapması lazım.

Umarım sen de bu konuyu zamanla anlarsın. Sana da iyi geceler. :D :sapkali:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık