Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Naruto

Jiraiya orada ölmeseydi bu son dövüşte ezilip büzülmesini mi isterdiniz? Madara'nın 5 kage ve jiraiya'yı aynı anda aldığını görmek mi isterdiniz? Adam efsanevi olarak öldü ve sözleri bir işe yaradı, öğretileri de öyle. Son savaşta hayatta olsaydı minato gibi balon karakter diyecektiniz ve ace gibi hiç bir savaşı kazanamadı olacaktı. Ölebileceği en güzel yerde ve şekilde öldü bence.
Jiraiya sage teknikleri kullandığı için ezilmeyebilirdi.
 
1) Şuan ne hissediyorsunuz?

Kishimoto-sensei: Son chapterı 12 saatten kısa bir süre önce bitirdiğim için, henüz bu bitişle ilgili gerçek bir hissim yok. 15 yıl boyunca her hafta mangayı son teslim tarihine yetiştirmeye çalıştım, bu yüzden sanki bir sonraki hafta için de bir teslim tarihi varmış gibi geliyor. Naruto bittikten sonra, yapabileceğim birçok şeyi düşündüm ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Mangadan farklı bir şey yapmak istiyorum. Ama endişelenmeyin, manga yaratmaya devam edeceğim.

2) Naruto’nun nasıl biteceğine ne zaman karar verdiniz?


Kishimoto-sensei: Seriyi ilk yayımlanışından beri, seriyi, iki anakarakter Naruto ve Sasuke’nin savaşıyla bitirmeye kararlıydım. Daha sonradan seriyi çizerken azar azar ayrıntılar üzerine düşündüm. Örneğin, birbirleriyle arkadaş olarak mı yoksa düşman olarak mı savaşacakları hakkında, hisleri ve düşünceleri hakkında… Daha iki yıl öncesinde, serinin finale yaklaştığını düşünmeye başladım.

Seri başladığında, benden sorumlu olan editör bana ‘’Seriyi en azından beş yıl sürdür.’’ dedi. ‘’Naruto’’yu çizmemle devam eden bu zorlu iş, bazen bana seriyi bitirmeyi bile düşündürttü. Naruto’nun 15 yıl boyunca süreceğini hiç düşünmemiştim.

Seri bu kadar uzun sürdü çünkü seriyi uzatan, karakterlerdi. Ne zaman hikayede gelişen bir konuya cevap üretsem, karakterler öyle yapmama izin vermedi. Eğer onları kendi istediğim gibi hareket ettirseydim, gerçekli bir zaman sonra kaybolurdu.

Manga artistleri hep içerde çalıştığından, mangamızın popüler olup olmadığını doğrudan görmemiz zor. Fakat, dış ülkelerden birçok hayran mektubu aldığım zaman Naruto’nun yurtdışında bile bu kadar popüler olduğunu fark ettim. Bazı mektuplar bilmediğim dillerde yazılmıştı, böylece eserimin değişik ülkeler tarafından okunduğunu fark ettim.
Bir hayran, mektubuna, Naruto’nun kıyafetini giymiş olan ve saldırı hareketi yapan çocuğunun fotoğrafını koymuştu. Böyle eklentiler beni çok mutlu etti.

3) ‘’One Piece’’in farkında mıydınız?

Kishimoto-sensei: Farkında olmamak zaten imkansızdı. Hem Naruto hem de One Piece aynı dergide yayımlanıyordu ve One Piece derginin başını çekiyordu. ‘’One Piece’’ sayesinde ‘’Naruto’’ üzerinde bu kadar gayretli çalışabildim.

4) 8 Kasım’da 40 yaşına gireceksiniz. Bunun hakkındaki düşünceleriniz neler?

Kishimoto-sensei: Konu düşünce tarzlarına gelince, hala bir çocuğum. Serinin başladığı zamandan yani 25 yaşımdan beri hiçbir şey değişmedi, sadece yine bir sıranın üzerinde yüksek kaliteli, ilginç bir eser verebilmek için çalıştım. Böylece 15 yıl geçip gitti.

5) Eski halinize ne söylemek isterdiniz?

Kishimoto-sensei: Naruto ve diğer karakterleri bir kopya kağıdına, ailesinin evindeki bir verandada sadece canı istediği için çizen 23-24 yaşındaki halime, ‘’Daha çok özen göster, bu karakterleri çizerek 15 yıllık bir manga yayımlama sürecine gireceksin.’’ derdim.



Yeni Mangalar çizecekmiş. Konudan çok karakterleri bekliyorum iyi iş çıkarıyor. Ha bir de çizimleri pek hoş :W
 
@Tensei

Konu yok zaten baksana, adamın kendisi karakterler uzattı seriyi diyor, doğaçlama senaryo yazmış işte :D
 
Naruto'da sağlam senaryo olsaydı One Piece'i geçebilirdi. One Piece'de biraz seinen olsaydı rakipsiz olurdu. hepsinin bir eksiği var işte ama Naruto'nun eksikliği çok daha önemliydi.
 
@Tensei

Konu yok zaten baksana, adamın kendisi karakterler uzattı seriyi diyor, doğaçlama senaryo yazmış işte :D
Hacı , bu adamda karakter yaratma yeteneği var :/ Ciddiyim bu konuda.
Mesela bir karakter yaratıyor hikayesi kendiliğinden çıkıyor sonra seri uzuyor. Bu karakter yaratıp ,
Oda senaryoyu yazsa ortalığı yıkarlar :/
 
Hacı , bu adamda karakter yaratma yeteneği var :/ Ciddiyim bu konuda.
Mesela bir karakter yaratıyor hikayesi kendiliğinden çıkıyor sonra seri uzuyor. Bu karakter yaratıp ,
Oda senaryoyu yazsa ortalığı yıkarlar :/
Karakter yaratmada evet çok iyi kesinlikle ama Oda da hiç geri kalmaz karakter yaratmada bence. 10 üzerinden puanlama yapacak olsam. Her ikisine de 8 veririm.
 
Karakter yaratmada evet çok iyi kesinlikle ama Oda da hiç geri kalmaz karakter yaratmada bence. 10 üzerinden puanlama yapacak olsam. Her ikisine de 8 veririm.
Naruto karakter yaratmada tur bindirir Oda'ya. OP hikaye üzerinden giderken Naruto karakter üzerinden ilerleyen bir seri, farkı burdan koymuş zaten Kişimoto. Misal OP serisinde bütün karakterler tekdüze, yani 3 yaşında ne ise 33 yaşında da aynı 99 yaşında da aynı. Ama bakıyorsun Itachi, Nagato, Madara, Obito vs vs ne derece karakter değişikliğine uğramışlar, çok keskin çiziyor mangaka.
 
Naruto'daki villian sevdası nedir peki ? Hiçbiri kötü değil hepsi tecavüze uğramış öyle kötü olmuş sanki. Naruto'nun One Piece'e tek tur bindereceği nokta ölümleridir. Ölüyor acımadan adamlar
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık