Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Spoiler Konusu 1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Daha geçen gün yazdım, sonlarına geldik ne zaman güçlenecekler mantığıyla manga yorumlanmaz dostum. Her serinin belli başlı dinamikleri vardır ve karakterler bu doğrultuda güçlenirler. Bir kere kullanmayla tekniklerde tam anlamıyla ustalaşılacağını sanmıyorum (zaten en son öğrendiği tekniği sadece dağa taşa karşı kullandı) ki daha bunun haki seviyesi, fiziksel gücü ve direnci, dayanıklılığı gibi faktörler de var. Luffy Op evrenindeki en potansiyelli ve en yetenekli dövüşçüdür herhalde ama potansiyel de bir yere kadar. Kaido dediğimiz adamın daha hiçbir şeyini görmedik. En üst düzey haki tekniklerini hibrit formuyla birleştirip Allah ne verdiyse saldıran bir Kaido hayal et ve karşısına tek başına Luffy'i koy. Bu vs senin içine siniyorsa sana mantıklı geliyorsa bir şey diyemem. Zoro vs King için zaten yorum bile yapmak istemiyorum. Ayrıca son çeyreğine anca girmişizdir bence Op'un. Daha bizimkilerin verecekleri en az 3 büyük savaş vardır. Arada farklı atraksiyonlara girerlerse bilemem ama Elbaf'ta karşılaşacakları rakipler(büyük ihtimalle gidilecektir), Raftel arcı içinde öncesinde ya da hemen sonrasında BB tayfası ve Wg ile son savaş. Luffy bu arc sonu tam anlamıyla amiral seviyesinde olacaktır ve bu noktadan sonra üstüne koya koya ilerler işte.
Mangaka bunları sevve sevve verecek.

http://www.korsanfan.com/konu/canavar-Üçlü-güç-artışları-İncelemesi.7567/

İster tek arcta 2 p-up verir ister birer birer. Ki bu arcta 2'şer 2'şer vereceği bariz.

Kaido vs. Luffy teke tekte mantıksız evet. Ama Zoro vs. King değil. Çünkü Kaido ile King arasındaki güç farkı daha fazla olmasına rağmen Luffy ile Zoro arasındaki güç farkı daha az(size göre). Öte yandan Zoro'nun alacağı p-up'lar Luffy'ye göre daha fazla.
 
Yine Zoro'nun potansiyel rakiplerini övme girişimi.:(
Herkesin tahminlerinde en azından %1'lik yanılma payı oluyor. Ben şu forumda bu kadar yanılıp da bu kadar kendinden emin %100 konuşan başkasını görmedim yav. Yanıldığı şeyleri yazsak 1000 sayfa olacak belki ama adamda gram kendine şüphe hala yok. Ne yazdıysa, ne yazıyorsa %100 doğru.

Çok ilginç cidden.
 
Zoro eziğinin seri boyunca savaştıklarına bakın zaten anlarsınız edeceği seviyeyi.Sanji aşçılığı bırakıp şu savaşçılığa biraz ağırlık verse Zoroyu şimdiye kadar kaç kez geçmişti.Sanji nin tek derdi yemek yapmak ve kadınlar.Diğer hiçbirşey umrunda değil.Zoro güçlenmek için herşeyi yapıyor.Şansına gitti en güçlü silahlardan birine bile sahip oldu.Zoro nun seri sonu çıkacağı seviye max Kata nın bir tık üstüdüdür.
 
Herkesin tahminlerinde en azından %1'lik yanılma payı oluyor. Ben şu forumda bu kadar yanılıp da bu kadar kendinden emin %100 konuşan başkasını görmedim yav. Yanıldığı şeyleri yazsak 1000 sayfa olacak belki ama adamda gram kendine şüphe hala yok. Ne yazdıysa, ne yazıyorsa %100 doğru.

Çok ilginç cidden.
Sen daha Zoro fanları konusunda aydınlanmayı yaşamamışsın. Zoro ''Yön konusunda kendisinden %100 emindir, ona göre herkes kaybolmuştur.'' ne anlarsan anla. Zoro fanları ile tartışarak bir yere varılamaz çünkü Zoro gibi düz yolda kaybolursunuz..:D
 
Bb-Shanks arası ödül farkı nasıl az yav. King'in hayat boyu kaşığı ödül 1.750m yok belki, arada o kadar fark var. Az mı ? Lufyy neler neler yaptı bu zamana kadar ödül 1.5m. Ciddi bir güç farkı var.

Mihawk-Shanks için zaman farkını yanlış değerlendiriyorsun. Neden dersen.. Shanks 6 yıldır yonkou, muhtemel Mihawk 6 yıldır shici. Şimdi 6 yıldır yonkou olan biriyle 6 yıldır yatıp ödülü donan biri aynı olabilir mi ? Mümkün değil.

Benim gözümde Mihawk'ın yonkou altı bir gücünün olması imkan dahilinde bile değil. Çünkü Oda Mihawk'ı, Zoro yonkou eşiğini aşsın diye tasarladı. Neden dersen.. Şu an Zoro'nun önündeki muhtemel rakiplere bak.

King: Kuvvetle muhtemel Kata'dan güçlü bir herif. Luffy'nin o seviyede(Tüm Kek'teki hali) herhangi bir amirale ezilmeyeceğini düşünürsek ve Katakuri'yi nasıl yendiğini göz önüne alırsak King'in Katakuri'den güçlü olması demek neredeyse amiral gücünde biri demek bence. Belki de amiral gücünde bilemiyorum. Görücez.

Kel Gorosei: Bu adamın gücü tamamen varsayım olsa da elindeki Shodai'yi kimseye süs olsun diye vermezler. İkinci mesele ise Zoro'nun her türlü King'den sonra karşısına çıkacağı rakip olan bu herifin King'den güçsüz olma ihtimali yok. Klasik shounen mantığı bir yana(daha güçlü rakipler) Zoro'nun bireysel ve tamamen güç odaklı bir ünvan peşinde koştuğu düşünülürse sürekli daha güçlü rakiplerle karşılaşması gerek ki zaten bu zamana kadar da öyle oldu. Şimdi bu adam King'den de güçlü ise artık amiral seviyesini kesinlikle aştık demektir. Tabi ki King'le amiral arasında dağlar kadar fark vardır diyorsan o ayrı.

Shiryu: Belki kel Gorosei ile Shiryu yer değiştirebilir bilemiyoruz. Ama önemli değil. Önemli olan bu adamlardan her birinin Zoro için daha güçlü rakipler anlamına geldiği. Bunların hepsi bir eşik, bir çıta.. Velhasıl Shiryu ya da Gorosei ile amiralin üstüne bir seviye daha koyduk. Yani Zoro Mihawk'la hiç karşılaşmasa bile amiral ve üstü rakiplerle karşılaşacak zaten. Hee King, Gandhi, Shiryu üstüne bir de Mihawk'la karşılacağını düşünürsek Mihawk yonkouyu bırak yonkoular arasında bile en güçlü 3'lü içinde olacak biri haline gelir.
Bb-Shanks arasındaki ödül farkı az gibi bir şey demedim.

Shanks ve Mihawk arasında zaman farkı yok derken gayet doğru değerlendiriyorum. Çünkü dediğim gibi Mihawk'a yeni bir ödül konacak. Ödülünün dondurulmuş olması o yıllar arasındaki gücüne şahit olmadıkları anlamına gelmez. Mihawk'a yeni ödül konulmasa haklısın. Ama Mihawk'a yepisyeni ödül konacak ve Mihawk'ı çok yakından tanıdıkları için direk gücünü ifade eden bir ödül koyacaklar başına.

Ben Mihawk ve Shanks'in ödülü aynı olacak demedim. Mihawk o seviyelerin adamıysa ödülü 3 'ten aşağı olmaması gerek dedim. Ki onu da aşağı çekip 2,5'dan aşağı olmamalı dedim. Yani Diğer yonkoularla arasında 1-1,5 Milyar fark olacak. %25 yapar bu. Ödüller ne oranda gücü yansıtıyor? %50 mi?

Yineliyorum Roger-WB-Shanks-BM-Kaido seviyesindeki adama oluşumdan ayrı salt güçleri baz alınarak konacak ödül 2,5'den az olmaz. Benim iddiam budur.

Mihawk'ın gücü benim için muamma. Shanks'e denk çıksa da şaşırmam. En güçlü En Güçlü Sağkol-Amiral arası çıksa da. Ki benim düşüncem Amiral'e yakın olduğu. Ödülü açıklanırsa düşüncem netleşecek.
 
Herkesin tahminlerinde en azından %1'lik yanılma payı oluyor. Ben şu forumda bu kadar yanılıp da bu kadar kendinden emin %100 konuşan başkasını görmedim yav. Yanıldığı şeyleri yazsak 1000 sayfa olacak belki ama adamda gram kendine şüphe hala yok. Ne yazdıysa, ne yazıyorsa %100 doğru.

Çok ilginç cidden.
Yapacak bir şey yok. Yıllardan beri süre gelen bir açlık var bu konuda.
 
Daha 1 ay önce Dof'un altında ezilen ya da Cracker'i binbir hikayeyle yenen adamlar için bu ödüller çok çok uçuk rakamlar.

İki meyveli, tayfası 6.kat mahkumlarından oluşan adamın 2.247m ödülü varken ve bu adam Luffy'ye "yonkou olman için henüz erken" demişken mangaka tutup da Luffy'nin ödülünü bu adamın ödülünün neredeyse 2 katına çıkarmaz. Hayal bu. Luffy'nin maksimum ederi 2.5m olmalı. Hadi taş çatlasın da 3 milyar olsun.



İnşallah reyis inşallah :D


  1. Jozu tek kol kalmış.
  2. Thatch yok.
  3. Ace yok.
  4. Ace karşısında ezik kalmış dediğin tayfanın üstüne 3 tane 6. Seviye mahkum geliyor. Shiryu'nun Jozu ile karşılaştığını düşünürsek BB'nin kalan adamları Vista'yla mı başa çıkamayacak Allah aşkına :)
  5. Marco tarafı nicelik olarak da nitelik olarak da dezavantajlı taraf. Bir yanda Marco, Joz, Vista diğer yanda Bb, Shiryuu, Pizarro, S.j.w, Pizarro vs. Kiiiiiiii, Marco'nun karşılamak zorunda olduğu adam 2 meyveli Teach! Sen hangi tayfada sağ kolun kaptan karşıladığını ya da aldığını gördün ki Marco ve Bb'ye adil bir karşılaşmaymış gibi bakıp değerlendiriyorsun ?
Queen 1.320. Bu herif BM tayfasında olsa ve 200m eksik ödül alsa, Kata Kaido tarafında olsa ve 200m fazla alsa biri 1.120m diğeri 1.257m oluyor ve Kata daha güçlü oluyor zaten diye düşünebilirsin.

Bir ödülde ana etmen güçtür. Kaptan etkisi ve katliam ödülün önüne geçemez. Kid katliam yaptığı için 15m fazla almıştı Luffy'den. Sen bu payı X karakter için 20 ile çarparsan adaletsizlik yapmış olursun.

Tamamen bire bir örnek olduğunu için değineyim.

Kid=315m
Luffy=300m

Aradaki 15m fark sivil katliamı. Şimdi aradaki bu farkı ödüle oranlayıp toplam ödülden çıkarırsak ne kalır ?

King 1.6m(sallıyorum)
Kata 1.057m

Aşağı yukarı 5 katı bir ödülde(Luffy'nin ödülü 300m baz alarak hesaplıyorum) sivil katliamını(15m) da 5 ile çarparsan(75m) elde edilen sonuç ortada. Hadi buna senin için 100m diyelim.

Kaptanlar arasındaki ödül farkı 223m. Herhalde iki karakter arasındaki ödül farkını hesaplarken kaptanlar arasındaki ödül farkını X karaktere eklemezsin değil mi ? Adı üstünde; "kaptan etkisi" bu. Yani kaptanlar arasında 223m fark varsa 60-70m ortalama bir değer alıp X karakterin hanesine yazarsın. Hadi bunun için de 100m diyeyim. Etti mi sana 200m ? Sonuç olarak King'in ödülünden güç dışındaki faktörleri çıkarıp(200m) "güç olarak ederi" nedir'i hesaplarsak herifin 1.4m gibi bir ödülü çıkıyor ki bu mevkidaşına takribi 350m fark atmış anlamına geliyor. Hesap ortada. Dersen ki sivil katliamına 300m, kaptan etkisine 200m yazalım eşit olabilirler belki. O da senin hesabın ne diyim :bilmem::)
Neresi hayal teach marco'yu yendikten sonra younko olarak adlandırılmaya başlamıs ondan sonra yaptıği İcraatlar ödülünüde ufak tefek artışlar getirmiştır teach'in ödülünün 2.2m da kalması marco dan daha büyük bir icraatı olmaması buyuk olasılıkla.

Luffy sırf bm'nin 2 yikimcisını yendi ve bm'ye az da olsa diş gecirdi diye ödülünde bir milliyar artış yaşadı şimdı ödülü toplam 8 miliyar olan iki yonku nun inmesiyle gercekten yanlızca 1-1.5 miliyarlık bir artış olacağnı mı düşünüyosun bana göre 4m ödül gayet mantıklı haa sadece kaido iner o zaman dediğin gibi olur sonucta ittifak unsuru var. :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık