Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben ne zaman sen "vergo savunma yapmıyor" dedin dedim :S savunma yapmasına rağmen dayak yiyor dedim ben sürekli sen de son formunda değildi ama falan dedin reyiz tak tak tak diye koydum görselleri neden hala soluk almadan yazıyorsun. sayfaları oku lütfen. ben daha da bişi yazmıycam çünkü iyi geceler.
Ya sen ne anlamaz adam çıktın, son formunda değil işte Reis, o yüzden halla halla :ehe:

Sanji'nin bacağı çatlamış hala konuşuyorsun ya :hhh:
 
King gözükünce ortalık zaten karışacak :gamyon:Ödüllere göre güç belirlemenin zor olduğunu söyleyen bir Oda var, ödüllerin tek güce göre verilmediğini diğer faktörlerin de önemli olduğunu zaten biliyoruz.Kata dediğin adamın King kadar psikopat, şiddet yanlısı bir adam olmadığı bariz,kaptan etkisi diye bir olayda var.Kata ile King aynı miktarda etkilenmedi bile zaten bu durumdan bildiğin üzere.Katakuri'nin dövüş sonrası güçlenmesi garanti bir durum Ray'in örneğiyle doğrudan alakalı bir şey çünkü.Akainu ve Aokiji'de keza öyle güçlenmiştir.

Kata'nın silahlanması da oldukça sağlam Roger ve Wb'nin silahlanmasına benzeyen tabii düşük seviyesi haki taşması yapıyor kare mochi tekniğinde.King'den hareket hızı olarak fazla olmayabilir ama kısa mesafe ve reaksiyon hızı olarak kesinlikle daha iyi bir seviyededir buna eminim.King'in kolay kolay dokunamayacağı bariz.Snakeman+geleceği görebilen bir Luffy'nin bile her saldırısı değmedi bu adama.Rayleigh'in herkesi övmeyeceği de malum.Kata bu adamdan övgü alıyor en güçlü kişilerden biri olarak görülüyor Ray tarafından.

King'in net üstünlüğü fiziksel güç olabilir ve belki de silahlanma diye düşünüyorum diğer konularda ise sanmıyorum.
Bence de ödül=güç değildir o ayrı. Fakat her şeyi kaptanın ödülüne oranla tayfanın ödülü artar ya da agresiflikle açıklayamazsın. Misal Marco. Kaptanın ödülü +5 milyar. Bu adamın ödülü kaptana bağlı olarak yüksek olacak ya.. Diyelim 1.8 milyar. Ee şimdi bu adamı Kata'yla karşılaştırdığımız zaman Kata daha güçlü olabilir mi diyelim ? İki mevkidaş adam arasında 100-200 hadi 300m fark olabilir. Ki bu da sağ kollar arasında böyledir... Ama +300 ödüllere girdiğin zaman orda bir durup düşünmek lazım gelir artık. Şu saatten sonra mevkidaşına +400m ödül farkı koymuş biri benim için tartışmasız daha güçlüdür. Zira ödül farkının da bir oranı orantısı, haddi hududu olması lazım. Bir adam diğerinin total ödülünün %40-50-60'ı kadar daha fazla ödül almışsa o iş bitmiştir. Yani King'in 1.4-1.5 gibi bir ödülü varsa geçmiş olsun :byee:

Kata hangi konuda King'den kesin iyidir dersek gözlem ve meyve kullanımıdır diyebiliriz sanırım. King konusunda da görünen köy kılavuz istemez. Yani bu adamı görmedik ama görmüş kadar yorum yapabiliriz. Nasıl ? Bu zamana kadar karakterlerin dövüş tarzından ve meyve türlerinin ön plana çıkan özelliklerine bakarak.
  1. King, iyi bir zoan meyvesi yemiş. Zoan nedir aga ? Bire birde en iyi meyve türüdür. Fiziksel güçtür, dayanıklılıktır, hızdır vs. Tabi bunlar zoanın türüne göre de ön plana çıkar. Bir mamuttan inanılmaz bir hız beklemezsin. Bir leopardan da inanılmaz bir dayanıklılık beklemezsin vs. Bu durumda King'de hız ve fiziksel güç iyidir denilebilir.
  2. King'in zoanının bir özelliği de ateş. Bu herif az buz bir ateş kullanıcısı değildir diye tahmin ediyorum. Garp'ın lakabı "yumruk". Bu herif yumruklarıyla ünlü olmuş. Demek ki feci yumrukları var. Kara bacak Sanji.. İlerde feci tekmeleri olacak vs. Ee bu adam da çılgın ateş. İlla ki bir numarası olmalı.
  3. King kılıç ustası. Bu zamana kadar kılıç ustalarında ön plana çıkan belli başlı özellikler var. Saldırı gücü. Bu zaten silahlanma hakisine bağlı biraz da. Dolayısıyla King saldırı gücü ve silahlanma hakisi çok yüksek bir herif çıkacak. Kesinlik derecesinde kuvvetli bir olasılık bu.
King bu yönleriyle ön plana çıkacak gibi. Ekstra ne olur bilemem. Yeteneklerin birbirine olan üstünlüğüyle, bariz bir ödül farkıyla bu işin sonucu belli olur reyis. Yaza öğreniriz inşallah ;)
 
Yonkou tayfasında olmak bile ödülün artması için sebep, bu Oda onaylı bir bilgi. O yüzden 1.5 M - 2 M arası çıkarsa bir oluşuma bağlı olmadığı için, ödülünü sadece gücüne vurgu olarak görürüm şahsen. O yüzden amiral edeceği şeklindeki düşüncemde bir değişiklik olmaz.
Sabo'nun ödülü Vivre Card'da mı geçiyordu? Öyleyse ona da bir revize gelebilir. Çok düşüktü çünkü. Yok mangada açıklanan ödül oysa, kimse Mihawk'ın hakkının verilmesini beklemesin zaten :D
Ödül sadece gücü vurgulamadi hiç bir zaman. Bir kişi sadece bir Yonkou üyesi diye ödül artmıyor bu kişinin potansiyeli Yonkou tayfasinda ki konumu yüzünden ödülü artiyor. Yoksa her Yonkou'ya katilan kisinin ödülü tavan olurdu. Bizim hasır şapka ittifakı oluşturulduğunda bile üyeler 50 M artış yaşadılar. Sanji'nin aile bağı öğrenildi 100 M arttı ödülü. Bununla beraber seride ödülü güç dışında yükselen pek çok kişi var.

Mihawk'ın ödülü bana göre pek çok kişiyi şaşırtacak şekilde düşük çıkacak. Fakat Oda tüm Shichi ödüllerini yüksek verirse diğer Shichilere göre Mihawk'ın farkı belli olur. Mesela Mihawk da Shanks ile gençken düello atmış ve bununla övülüyor forumda bu olay peki Mihawk'ın ödülüne etki etmez mi? Normalde etmeli fakat göreceğiz kaç çıkacak 1.5 M dememin sebebi Luffy'nin 5. Yonkou olarak adlandırıldığı ödülün o olması. Tabi Yonkou 4 kişilik bir oluşum Luffy'nin net olarak bir Yonkou olmadığı belli Mihawk ne kadar tek olsa da Yonkou denilebilmesi için bu ödülü rahat bir biçimde aşması lazım. Hele de Shanks ile denk falan diyenler için o bu ödül çerez olmalı.
 
Ödül güç için son derece önemli bir çıkarımdır. Küçük farklar gücü yansıtmasa da karakterin hangi ligde olduğunu gösterir. Ödüllere çöp muamelesi yapmanın manası yok.
 
Kaido’nun ölümsüzlüğü meyveden mi? Yoksa değil mi? Daha bilmiyoruz. Üstüne deniz meyve güçlerini iptal etmiyor. Yani Kaido meyveden dolayı ölümsüzse suyun içinde bile ölemez. Kaynak Arlong Arc, Luffy’nin boynu.
Meyve zaten iptal etmiyor sadece vücut suda işlevsiz kalıyor. Fakat bu meyvenin su içinde yaşayabileceğini mi düşünüyorsun cidden? Hani meyvenin ne kadar bir şeyini araştirsan da bu tip bir özelliği yok. Nereden nefes alacak su altında?
 

Üye silindi 1004

Meyve zaten iptal etmiyor sadece vücut suda işlevsiz kalıyor. Fakat bu meyvenin su içinde yaşayabileceğini mi düşünüyorsun cidden? Hani meyvenin ne kadar bir şeyini araştirsan da bu tip bir özelliği yok. Nereden nefes alacak su altında?
Ölümsüz birinin ki muhtemelen büyü veya sihir gibi bir şey sayesinde ölümsüz birinin nefes almaya ihtiyacı olmaz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık