Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 966: Roger ve Beyazbıyık

Bölüm nasıldı?

  • Muazzam

    Kullanılan: 188 64.2%
  • Harika

    Kullanılan: 27 9.2%
  • Epik

    Kullanılan: 78 26.6%

  • Kullanılan toplam oy
    293
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 tayfanın 3 gün kapışıp yenişememesi cidden çok garibime gitti.Aşırı saçma olmuş.Roger tayfası demekki beklenildiği gibi çok kuvvetli değilmiş.O zamanlarki güç seviyesi ile şu anki arasında veya uçurum var.Misal Ray o zamanlar genç diri halinde bile bize normal geldi ama 2y öncesine bakıyoruz yaşlanmış güçten güçmüş hamlanmış hali bile bir amiralle dövüşebiliyor.Hep diyorum zaten oda güç dengesi konusunda cidden aşırı derecede başarısız bir çizer.O yüzden takılmamak lazım bunlara.Beyazbıyık ın aldığı yaralara gelirsek zamanında öyle çizmiş.Şimdi Roger döneminde bile o yaraları alamadıysa kim o yaraları yapabilir mantıklı bir açıklaması varmı bunun.Neresinden tutarsan elinde kalıyor.Mantık sıfır.
 
Mihawk'In teknikleri nerede hacı? Sadece teknik ismi söylemekle olmuyor o işler.
Adam hiç konuşmuyor. Bir şey söylemiyor.

Neyse saldırı ismine takılmıyorum. Ömrünü kılıca vermiş Zoro, Mihawk, Vista, Ryuma gibi karakterler ile Roger nasıl aynı oluyor onu anlayamadım. Roger'ın kılıç ustası olduğu nereden çıktı birden bire? Kaido'dan, Sabo'dan, Garp'tan, WB'den farkı nedir? Elinde saldırı için kılıç tutması mı? WB en iyi kılıçlardan birini kullanıyor. O kılıç ustası değil. Roger mı kılıç ustası oldu şimdi? Biraz kızgın yazmış olabilirim ama sana kızmadım.

Kaku neden demiyor şu kadar kılıç tekniği diye? :D Mihawk neden demiyor? :D İşin gücün laf atmak mı yoksa ortaya mantıklı bir argüman mı koymak?
İşim gücüm laf atmak değil ki benim. Mihawk hiç konuşmuyor. Yukarıda yazdıklarımı cevaplar ve sorular olarak kabul edebilirsin.
 
Zoro bazen tek kılıçla saldırı yaparken diyor.
Zoro 3 kılıç stili kullanıcısı olduğu için öyle söylüyor işte. Demek istediğimiz buydu.
Bu ne ya? Neden böyle bir şey var? :hhh:
Adam hiç konuşmuyor. Bir şey söylemiyor.

Neyse saldırı ismine takılmıyorum. Ömrünü kılıca vermiş Zoro, Mihawk, Vista, Ryuma gibi karakterler ile Roger nasıl aynı oluyor onu anlayamadım. Roger'ın kılıç ustası olduğu nereden çıktı birden bire? Kaido'dan, Sabo'dan, Garp'tan, WB'den farkı nedir? Elinde saldırı için kılıç tutması mı? WB en iyi kılıçlardan birini kullanıyor. O kılıç ustası değil. Roger mı kılıç ustası oldu şimdi? Biraz kızgın yazmış olabilirim ama sana kızmadım.
Aynı değil zaten. Ancak aynı olmaları gerekiyor mu, gerekmiyor mu; bu da belli değil ki? Sıkıntı orada zaten. :flaugh:
 

Silinmiş Üye

Rayleigh ve gabanın savaştığını berden biliyoruz daha çok saldırın komutu vermiş arkada izliyorlarmış gibi duruyor.
 
Ula Roger'ın üstünlüğünü geçtim, tayfacak kapışıp toy Marco'lu, Vista'lı tayfayı yenememek nedir la hohahaha.
Bir de 7.sayfada görünen tayfa Beyazsakal'ın Matinefordda görünen tümen komutanları.Rayleigh ve Gabanlı Roger tayfası miço olan marco,jozu,teach ve prime halleri mfde akainuyu tutamayan diğer tümen komutanlarıyla berabere kalmışlar.
 
Bölüm kesinlikle harikaydı.

Garip gördüğüm bazı yorumlar var, bu yüzden toplu olarak bir şeyler karalamak istedim;

Roger'ın tüm tarih ile ilgilenmediği 400. bölümde ortaya çıkmıştı zaten. Luffy'e hedefinin ne olduğunu soran Ray-san'ın aldığı cevap neticesinde onu Roger'a benzetmesi aslında Roger'ın da sadece denizdeki en özgür kişi olmak için veya dünyadaki her yeri görmek için çabaladığını bize gösteriyor. Ek olarak Beyazbaba'nın önüne eğilmesi, bizim için abes durmamalı. Benzer şeyi Luffy ve Shanks da yapmıştı. Roger'ın kişiliği yani bu bölümde oturmadı aslında.

Ayrıca, Roger (ve ekibinin), Beyazbıyık (ve ekibine) denk olduğu belirtiliyor bir çok okuyucu tarafından. Ancak bir önceki bölümde Ray-san Roger'ı henüz yeni savaştan çıktıklarını belirtiyor. Yani tayfanın yorgun veya bitkin olabileceği vurgusunu yapıyor. Roger oralı bile olmuyor ve zaten bu bölüm ile birlikte müthiş bir düello gerçekleşiyor. Bana kalırsa Roger ve ekibi bir handikap ile başlıyorlar savaşa. Aynı durumda Beyazbaba ve ekibi de olsa belki aynı tutum Beyazbaba'dan gelecek ve denk savaşabilecekler. Orasını asla bilemeyiz.

Günlerce yaptıkları savaştan sonra adanın gerçekten paramparça olmasını beklerdim. Öyle yoğun güç ve haki ile ortadan kalkmalı sanki ada gibi geliyor.

Baba'nın ideali Roger ile örtüşseydi eğer farklı bir şey ortaya çıkardı şüphesiz. Aile dışında bir ideali olmadığı için Roger'ın hislerini belki de çok iyi anlamıyor ancak "kardeşim" dediği Oden'i anlayabiliyor. Bu yüzden aslında izin veriyor. Roger'ın kendisinin önünde eğilmesi ona da garip gelmiyor aslında. Çünkü öyle bir mizacı olduğunu çoktan biliyor. Oden'in düşünceleri sesli olarak ortaya çıktığında ikna oluyor. Bu da onu gerçekten bir baba yapıyor. Yani iki dev korsandan birisi aslında claimax'ine çoktan ulaşmış durumdayken bir diğeri onun için çabalıyor. Yani Baba çok uzun zamandır idealini gerçekleştirmiş bir şekilde salına salına denizlerde vakit geçiriyordu. Bu onu Marineford'da "ben bu çağa ait değilim." düşüncesini çok iyi yansıtıyordu. Claimax'ine çoktan ulaşmış birinin söyleyebileceği bir söz çünkü.

Öte yandan Roger; o noktaya ulaşabilmek için fiziksel gücün yeterli olmadığını biliyor. Arkadaşı olarak gördüğü Baba'ya karşı da eğilmenin ve yalvarmanın aşağılayıcı bir şey olduğunu düşünmüyor. Zaten en önemli özelliği "birileri ne düşünür acaba?" diye düşünerek yaşamaması. Onu tanıyan, bir kere gören herkes "ne garip adam yahu!" diyor; çünkü her an içerisinde kendisi oluyor. Impel Down'da Garp ile konuşurken, savaşta Baba ile kapışırken, Ray-san'a veda ederken veya Lougetown'da idam edilirken. Her noktada kendisi. Müthiş bir irade var ortada.

Roger'ın Baba'dan hala daha güçlü olduğunu düşünyorum. Ortada bir veri yok. Tamamen kişisel bir görüş ile söylenmiş bir şey; çünkü ideallerini gerçekleştirmiş bir kişinin ruh gücü ile gerçekleştirmek için yanıp tutuşan bir kişi arasında fark vardır. Roger Oden'i istedi ve bir şekilde elde etti. Hikayeye göre böyle bir yolla gerçekleşti. Tek yol Baba'nın ölmesi olsaydı eminim onu da yapabilirdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 17)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık