Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 966: Roger ve Beyazbıyık

Bölüm nasıldı?

  • Muazzam

    Kullanılan: 188 64.2%
  • Harika

    Kullanılan: 27 9.2%
  • Epik

    Kullanılan: 78 26.6%

  • Kullanılan toplam oy
    293
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oda bizi keklemiş beyler. Roger WB'ye yara açmamış. Manga da son görüşmelerinde WB'de o yara yok.Daha doğrusu Oda gizlemiş göğsünü. Anime de var, yara gözüküyor. Muhtemelen o yarayı WB yaşlanıp hastalandıktan sonra başka birinden aldı.

Shanks ile alakalı biri kim olabilir?
 
Oda bizi keklemiş beyler. Roger WB'ye yara açmamış. Manga da son görüşmelerinde WB'de o yara yok.Daha doğrusu Oda gizlemiş göğsünü. Anime de var, yara gözüküyor. Muhtemelen o yarayı WB yaşlanıp hastalandıktan sonra başka birinden aldı.

Yanlız Raftele gittikten sonra tekrar görüştüklerinin kanıtı unutmuşum burdaki dialogu ben. Hatta her yer pembiş Wano muhtemelen bura.
 
Bölümde dikkatimi çeken bazı noktaları derledim.

Kapakta daha önce karşımıza çıkmamış olan üç tane Denizci görüyoruz. Kılıklarına bakılırsa rütbeli oldukları söylenebilir. Chiffon'a, Bege'i sorduklarına göre Bege ve Chiffon evliliğinin Denizciler tarafından bilindiği varsayılabilir.

Roger ve Beyazbıyık'ın çarpışmasından sonra ada bildiğin dağılıyor. Ağaçlar yerinden sökülüp sağa sola uçuyor. Hatta bazı tayfa üyeleri de denize uçuyor.

Beyazbıyık Korsanları'nın saldırıya geçen sekiz üyesini görüyoruz. İsimlerini listeledim.
1. Islewan
2. Whitey Bay
3. Andre
4. Marco
5. Rakuyo
6. Atmos
7. Epioda
8. Vista

Aynı şekilde Roger Korsanları'nda da yüzü açık şekilde çizilen ve farklı tasarımlara sahip beş yeni üye görüyoruz. Onları da daire içine aldım. Bildiklerimizi de sıraladım.
1. Seagull
2. Scopper Gaban
3. Silvers Rayleigh

Roger, Beyazbıyık ve Oden sohbet aşamasına geçmiş. Bu kısımda üç gün süren savaşın çevreye olan etkilerini görebiliyoruz.

Oda, Rusukaina Adası için tasarım değişikliğine gitmiş sanırım. Çünkü bu bölümlerde çizdiği ada ile Luffy'nin eğitim yaptığı dönemlerde çizdiği ada birbirine pek benzemiyor. Öncede daha küçük görünürken, yeni halinde hem ada büyümüş, hem de volkanik dağlar ortaya çıkmış.


Oro Jackson üzerindeki yumurta Poseidon'un keşfinden önce de varmış. Benim teori yattı. Zaten 5 dakikada düşünmüştüm, hayır gelmezdi.

Roger Korsanları, Alay Şehir isimli yere geliyor. Dikkatli bakarsanız Bellamy'nin üzerinde zıpladığı çatılı kuleleri görebilirsiniz.

Crocus'ın çantasındaki işaret bana Hiriluk'u anımsattı. Çünkü ecza çantalarında genelde artı işareti olur. Bunun aksini ilk olarak Hiriluk'ta görmüştük. Buradan bakarsak, Hiriluk ve Crocus'ın birbirilerini tanıdığını söylemek mümkün.



Bölüm yorumuna gelecek olursak. Resmen ezber bozan bir bölüm okuduk. Çoğu düşündüğümüz şey farklı çıktı.
Roger'ın son yolculuğuna gerçek tarihi ortaya çıkarmak için çıktığını düşünüyorduk. Oysa Roger son adaya sadece oradaki hazineyi bulmak ve dünyanın tamamını dolaşmış olabilmek için gitmek istiyormuş. Büyük ihtimalle Raftel'e varınca bu gerçek tarihle alakalı şeyleri öğrendi, ancak ömrünün sonuna geldiği için yapabileceği bir şey kalmamıştı. Aynı şekilde şapkanın anlamını da bilmeden takıyordu, tıpkı Luffy gibi. Bunları öğrenince de Shanks'a kendisinin yarım bıraktığı için tamamlayacak birini bulma görevini verdi. Bu kişinin bir korsan olarak bunu yapabilmesi için de Korsan Çağı'nı başlatacak bir hamlede bulundu.
Yine ezberimizi bozacak bir detay; Roger aslında son bir yolculuğa çıkmak için Büyük Hat'a gelmemiş. Adam dünyadaki her yere gitmiş olmak için sürekli Büyük Hat'a giriş çıkış yapmış. Bildiğiniz gibi girdikten sonra yedi rota var, hangisini seçerseniz onun üzerinden ilerlemek zorunda kalıyorsunuz. Roger sürekli giriş çıkış yapmış, her seferinde farklı bir adadan başlamış hastalığını fark ettiği zamanlardan birinde de Crocus'ı yanına almış olmalı.
Smoker o yumurtanın Shirohoshi olma ihtimali bence hala var. Onu balıkadam adasında bulmuş sonra Skypiaya gitmiş de olabilir. O zaman Roger West Blue'lu olabilir.
 

Üye silindi 1004

Shiki miki bilmem bu adamın görünür birbirinden ayrı 3 yarasi var. Roger ile 3 gün dövüştü ama bir yara yok. Fakat burada 3 ayri yara var hatta solda ki yara 2 tane yapanin birleşmesi gibi...
Üçünden biri Roger'ın işte. Daha vakti var belli. Daha dramatik olsun diye ikisini kanka yapmış da olabilir Oda.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 16)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık