Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 966: Roger ve Beyazbıyık

Bölüm nasıldı?

  • Muazzam

    Kullanılan: 188 64.2%
  • Harika

    Kullanılan: 27 9.2%
  • Epik

    Kullanılan: 78 26.6%

  • Kullanılan toplam oy
    293
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kullanmayan babayiğit var şimdi :) Bunlar şekil meraklısı.
Sadece şekilse Zoro'yu şimdiden öldürsün Oda. Dereceli ve lanetli kılıçları, kara kılıcı falan da hiç anlatmasın. :D
@Roronoa Zoro

Ciddi ciddi şu kılıç ustası bu kılıç ustasi demekten ziyade kılıç ustası dediklerimizin seride ne pozisyonda olduğuna bakmamiz lazım.

Şimdi Roger WB falan çikti kılıç bisesto tokuşturdular hatta tokuşturamadilar bile hakiden...

Bunun dışında kılıç ustası dediğimiz ve herkesin kabul ettiği 3 isim koyayim ortaya başka isimler de koyabilirsiniz fakat herkesin kabul ettiği ve seride kılıç ustası denmiş kişiler olsun.

Mihawk
Zoro
Vista.

Bu adamların gücü ne? Kılıç ustalığı, kılıç teknikleri haki vb. peki bu adamlar nasil dövüşüyor? Cevap net. Kılıç Ile kılıç teknikleriyle, haki ekleyerek vb.

Kılıç tekniği kullanip bu unvani almayan karakterler var mı? Var. Örnek Big Mom neden kılıç ustası değil. Çünkü ana gücü bu değil kendini kılıca adamamış onun üzerine yoğunlaşıp zirve gücüne onun sayesinde gelmemiş. Kadin meyve kullanicisi bununla beraber kılıcı ve kılıç tekniklerini ek bir güç olarak kullaniyor.

Roger ve WB'ye bakalim. Adamlar dümdüz birbirlerine gitmişler. Teknik falan hak getire. Onu geçtim olsa ne farkeder? Biz WB'yi savaşırken gördük adam deprem ile zımbalama yapıyordu. Hani nerede burada deprem ile saldırıları? Yok.

Roger kılıç ustası diyorlar. Demeyen ise haterdirmiş güzel kafa bunu diyenler kusura bakmayın da ortada kılıç kullanmasının yaninda şöyle sahneler de var.

Adam eline almış denizci evire çevire dövmüş ne hale getirmiş. Ciddi ciddi Mihawk'ın Vista'nin, Zoro'nun bir adami eline alıp şu şekilde döveceğini hayal eden var mi? Adam üstüne siz gidin Garp, Sengoku gelsin diyor demek onlar gelse kılıç çekecek bazı arkadaşlar cidden böyle düşünüyorsa şaşırmam gerçekten. :D

Rayleigh denilen karakter kılıç çekiyor saldırıyor kılıç ustasi denilebilir fakat bunun yaninda farklı dövüş stili de kullaniyor. Adam tekme atiyor yeri gelince farkli teknikler ile savaşıyor.




Zoro, Mihawk, Vista gerçekten bu şekilde bir dövüş stiline mi sahip?

Kılıç ustası temel gücü kılıçtan gelen, kılıç ustalığı üzerine yoğunlaşmış, kılıç ile güçlenen kişilerdir. Bir kişi kılıç tekniklerini kullanir ya da kullanmaz bu onu ne kılıç ustasi yapar ne de yapmaz örnek Big Mom gibi bir karakter var. Kılıcını elinden al ne ile dövüşür? Meyve, yumruk vb ne bulursa. Peki Mihawk'ın elinden alin küçük pıçağını çeker son çare olarak. Zoro Killer'ın tirpani aldi tekniği tamamlayabilmek için fakat hepsi kılıç ustaliğı üzerinden belli teknikler üzerinden devam ederler. Fakat Roger,WB,Ray, BM gibi karakterler kılıcın, bisestonun vb. silahlarin varlığına ihtiyaç duymazlar. Umarım anlatabilmişimdir...
Bunlar yıllardır söylenen şeyler zaten ama bunun aksi birçok şey var mangada. Kaku var, Cabaji var, Zoro'nun attığı tekmeler, yumruklar vs. var. Var oğlu var. Mihawk da hiç teknik kullanmadı mesela. Sadece kılcını sallıyor ve slash atıyor. Zoro veya Oden gibi teknik kullanmıyor. Bu kadar basit olsa emin ol şimdiye kadar çözerdik bu işi. Ben bu işin şu anda yorumlanarak çözülemeyeceğini düşünüyorum. Oda o şekilde net göstermedi çünkü. Kendisinin açıklaması lazım.
 
Bence durum bu kadar karışık değil. Oda duruma marineford Savaşı'nın başında netlik kazandırdı. Dünyanın en güçlü kılıç ustası dünyanın en güçlü adamının kendisinden daha güçlü olduğunu söyledi. Yani mihawk kılıcını Wb'nin bisentosunu kullandığından daha iyi kullanıyor. Ama Wb hakisiyle, meyvesiyle, tayfasiyla ( insanları senin için savaşmaya ikna etmek de bir yetenektir, herkes yapamaz ) mihawktan öne geçiyor. Yani Mihawk şu anda en iyi yakın dövüş silahı kullanan kişi, ancak farklı yeteneklerle ondan daha güçlü olan yakın dövüş silahı kullanıcıları var.
 
Sıkıntı yok buradayım :hhh:

@Smoker Mangastream patlayınca ulaşamadım sayıya. Çeviri yetişti sağ olsun.

@Sir Crocodile Roger'a hangi yorumumda onulur dedim şimdiye kadar? Çıkar göster? Roger'ı korsan diye övüyorum ve Roger'dan hiçbir zaman onurluca bir hareket beklemedim. Aksine tam tersi diye seviyorum. Diz çökmesi sıkıntı yaratmadı o yüzden. Senin gibi onur, gurur ve kum takığı değilim :hhh:

@Tilqi_Gin her yolu zorlaması hoşuma gitti. Beyazsakal için kardeşler o kadar önemli değilmiş görmüş olduk. Fakat onu bunun için yargılamayacağım çünkü derdinin hep oğullar olduğunu söylüyor.

Zamanında @RedTeroR e dediğim aklıma geldi bulamadım o yorumu ama aynen şöyle demiştim "Roger gelip Oden'i kibarca isteyecek Beyazsakal gibi aile takıntılı birisi de verecek öyle mi?". Dediğim çıktı yine :hhh:
Yubashiri Yubashiri Yubashiri hadi amaaa! :hhh:

Yok WB böyle WB şöyle az Roger nasıl ondan bahset.:hhh:

@William cutting
Yazdıklarını okumadan alıntılama yapma bari. :hhh:
 
Seride toplam 2 kılıç ustası var. Biri Mihawk diğeri Zoro. Zoro birinci olunca Mihawk da ikinci olacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 13)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık