Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
a
Bende en güçlü düşünüyordum Shanks ama olmadı sağlık olsun.Ahahaha ne hesaplar tutmayacak yahu bu sayıda adam Ödül = Bireysel güçten doğan tehdit olduğunu posterlerle vurgulamış.İki yonko pratiğe dökerse Roger ödülünü geçecek ondan güçlü bir tehdit olacaklar demeye getiriyor.Ödül güç ilişkisini vurgulamış sürekli.Shanks 6 senede tam ödülünü alamamış Teach gibi dersin anlarım ama aradaki farkları ödülle göstermiş yılların imparatorları ve efsane adamları için.
Shanks'ın BM ve Kaido'dan güçsüz olduğunu düşünüyorsun o zaman doğru mu ?
 
Görene kadar şu an öyle yazar tayfası daha güçlü diyorsa amiral gibi fark olduğunu düşünürüm arada.Bir görelim onun arcında o zaman fikrim değişebilir zaten meyilliyim.Ama yapacak birşey yok göstergeler şu an o yönde.
Shanks'ın bu ikiliden güçsüz olması mümkün değil. Ödüllerin karakterlerin yaşı ve buna bağlı olarak kaç yıldır korsan oldukları, karakter yapıları ve yine buna bağlı olarak hükumete çıkaracakları bela düzeyine göre verildiği çok bariz. Bu düşüncenin sağlamasını Shanks ve Kaido/BM ikilisine bakarak yapabiliyorsak olay bitmiştir zaten. Shanks en aklı yerinde olan yonkou. Ödülü bu sebeple diğerlerinden düşük. Çok bariz bu.
 
Aklıma küçük bir düşünce geçti. En azından onu da küçük bir teori tadına sizlerle paylaşmak istedim izninizle. Tamamıyla varsayımlara dayandırdığım manga kanıtlı olmayan bir yazı sunmaya çalışacağım. Amaç en azından tahmin edip bazı şeyler hakkında fikir yürütmek. Bu fikir de küçük bir fan art resminde benim aklıma geldi. Tutarsızlıklar veya çelişik ifadeler olabilir bunun için üzgünüm. Başlayalım öyleyse.

İlk önce teorim "Zoro'nun gözünün çizilmesi" üzerine olacak. Genel olarak 2 3 şeyi tekrardan hatırlatmak istiyorum. İlk önce Zoro'nun bu yarayı tam olarak hangi nedenden dolayı aldığı hakkında bir manga'da veya ortalıkta söz/sözler geçmedi. Sabondy adasında iken bile(hatırladığıma göre) kimse "AA Zoro gözüne bir şey mi oldu " diye sormadı. Ve ondan sonra da unutuldu zaten. Sadece Zoro'nun Mihawk'ın adasına geldiği ve 2 yıllık zamanda diliminin içerisinde böyle bir yara aldığı konusunda tüm okuyucular hem fikir. Ama ilk önce sormak istediğim soru "bu bir yara mı veyahut farklı bir şey mi" diye? Eğer yara olsaydı kim tarafından böyle bir duruma geldi ? Mihawk'ın adasında ki babun(maymun türü işte :D)ların yaptığı öne sürülebilir elbet. Ama ben pekte öyle düşünmüyorum. Yani Zoro'nun elin babunun da böyle kalıcı bir hasar almasına iyi bakmıyorum. Önceki rakiplerine karşı(Kuma gibi 'Mihawk hariç"') kalıcı bir hasar almayan bir güçlü karakter elin babunundan mı kalıcı bir hasar alacak diye sormuyor değilim kendime. İşte bu nokta da farklı varsayımlar üretilebilir eğer bir "babun yapmadı" fikrine sahipseniz. İşte burda da "Mihawk'ın gözü" devreye giriyor.



Burda da bir kaç soru karşımıza çıkıyor. Eğer bir insanda böyle bir göz yoksa Mihawk bir insan mı?Eğer Mihawk bir insansa böyle bir göze nasıl sahip oldu? Genel olarak yorumlarda gözlemdiğime göre "Im'nin gözüde böyle çizilmiştir,bu yüzden Im ve Mihawk arasında bir ilişki olabilir" diye pekala böyle de olabilir. Ama ben şahsen Im'nin gözünü(eğer bir işlevi varsa) Mihawk'ın gözüne nazaran daha farklı bir işlevi vardır. Ben genel olarak bu gözlerin bir işlevi olduğu kanısındayım. Ama genel olarak bu gözler "doğuştan gelme" değilde bir nevi "Bir x durumunda ustalaşma" olarak bakıyorum. Ya karar veremediğim nokta "Bu gözü elde edenler sadece kılıç ustası olmak zorunda mı?" veyahut "Herhangi bir kişide bu gözü elde edebilir mi?" diye 2 soru akıllara geliyor. Im'nin tam olarak nasıl şeye sahip olduğu hakkında kısıtlı bir bilgiye sahip olduğumuz için genel olarak Im'ye "kılıç ustası" gözüyle bakarak bu gözlerin sadece "Kılıç ustalarının elde edebileceği bir şey" olarak görüyorum(Herkese göre değişebilir belirtmek isterim). Ve bu mantıkla ilerledikten sonra karşıma "Neden Rayleigh Bu göze sahip değil" diye bir soru çıkıyor. Belki de Rayleigh böyle bir güce sahipti ve "paslanma" durumu olması sebebiyle(genel olarak gücten düşme) bu gözleri kaybetti.


Gelelim asıl konumuza Zoro'nun gözü neden öyle? Şimdi ortaya attığım varsayıma göre Zoro'nun gözününde Mihawk'ın ki gibi olabilir diye bahsi açmıştım. Varsayımı temellendirirken "Mihawk'ın gözünün(işlevi var olduğu kabul edilerek) sonradan kazanılma" olarak belirttim. Ama yine karşımıza bir soru(genel olarak "...soru" kalıbını kullanmamın sebebi ortaya çıkan problemlere cevap arayarak doğruluğunu arttırma üzerinden hareket etmeye çalışıyorum, rahatsız olan varsa üzgünüm) çıkıyor "Zoro neden bunu sürekli kullanamıyor?" diye. Çünkü tam olarak Zoro bu gözü kullanmada "yetersiz demeyelim ama kontrolsüz kullanabileceği" için tam olarak bunu bir nevi "gerektiği ve tam olarak zor durumda" kullanacağını düşünüyorum. Bunu da büyük ihtimalle Ustasını yenmede "Ustasının kendi silahıyla" (gözüyle) yenecektir bence.

Çokça yanlışım olabilir veya çelişik durumlar olabilir zaten pekte bir beklentiye girdiğim söylenemez. Teşekkürler eğer okuyan olursa :)
Gözler kalbin aynasıdır.
 
Ya Zoro'ya kimsenin "Gözüne ne oldu?" diye sormaması benim de garibime gidiyor. Ben başta bunun, Luffy'nin alakasız bir anda Zoro'ya gözünü soracağı ve Zoro'nun "şimdi mi aklına geldi lan :S" diye atarlanacağı bir komedi sahnesi için saklandığını düşünüyordum ama kaç arc oldu hala kimse lafını etmedi adama şaka gibi. Bence gözle ilgili özel bir güç çıkmayacak. Adamın doğuştan gelen çok keskin gözleri olabilir. Zoro'nun gözünü kaybetme sebebi benim de aklımı kurcalıyor. Mihawk ile son bir dövüş yapıp adadan öyle ayrılsa, sadece tek gözünden olmazdı galiba.
Şimdi kimsenin Luffy'ye "Gözünün altındaki yara ne ayak koçum?" diye sorduğunu da sanmıyorum. O yüzden sormamaları normal geliyor. Belki de "Eğitim aşkına gözünü vermiş helal be" diye düşünüp geçiştirmişlerdir.
 
Ünvanı kazandın o zaman al sana 500 m ödül diye düşünüyorlarmış gibi lanse ediyonuz sürekli. Yani daha dogrusu aralarındaki 500m lik farkı sürekli ünvan farkı olarak göstermeye çalışıyorsunuz.

Bunun karşılığı bir örnek vererek doğurduğu sakıncaları soyleyeyim.

Bu aynı iki yıl öncesi için Dünyanın En güçlü Adamı unvanını elinde bulunduran WB için Kaido'dan 400 m fazla ödülü var bu 400m sadece ödül farkından dolayı geliyor demek gibi bir şey.:D

Tam tersine o kadarlık bir fark olduğu için birine KK demişler.

Ayrıca unutmayın bu KK olmanın bir formülü var gibi yorum atıyonuz. Luffy'nin çağında KK olmanın bir şartı var gibi gözükse de Roger'ın zamanında var gibi durmuyor. Zira Rayleigh son yolculuğumuz sonunda yaptıkları ile halk ona KK demeye başladı diyor. Yani son zamanlarında ne yaptıgı çok önemli...

Chinjao'nun söylediklerinden çıkardığım son yolculuğunda ya da en azından tüm macerasi sırasında önüne çıkanı yere serdiğidir. Yoksa Chinjao Luffy'e , Yonkou ve Amiral'leri yenil Roger'ı asabilcegini mi düşünüyorsun diye atar yapmazdı...
Hasan, mangaka güç farkını ödülle ortaya koymuş, burada sıkıntı yok. Fakat dikkat et,WB ile Mom, Kaido ve Shanks aynı konumdalar. Peki WB ne yaptı da en olarak görüldü? Hem de Garp gibi bir adam varken? Çünkü seride "Roger ile eşit dövüştü." ibaresi geçti. Bundan daha büyük güç gösterisi mi var? Öyle ki hâlâ WB'nin ödülü geçen yok. Niye? Çünkü daha büyük bir güç gösterisi yok. Lakin şöyle bir fark var, iki adam eşit dövüşüyor diye her işleri eşit olmuyor. WB'nin Roger ile eşit dövüşmesi başka şey, GL'yi fethetmesi başka şey. Roger daha büyük bir iş yapmış. Bu da halk nezdinde karşılığını bulmuş. Tabii denizciler nezdinde de karşılığını bulması gerekir. Korsanların en tepesinde görülen adama sırf WB'yi yenemedi diye WB ile aynı ödülü mü versinler? Bunun hiçbir mantığı yok.

Son cümledeki tahttan kasıt, gerçek tarihi öğrenmeyi de (WG için de bir tehdit oluyor bu) kapsıyorsa; harfi harfine katılıyorum. WB son bölümden sonra aynı Garp'ın zamanında gömüldüğü gibi gömülüyor. Ancak Oda iade-i itibar yapacaktır.
Mangaka son açıklanan ödüller konusunda çok geniş düşünmemiş. Mom mesela çocuk yaşlarda 500 m ödül almış. Böyle bir manyağın 68 yaşında hâlâ 24 yıl önceki Roger'ı geçememesi normal mi? Roger'dan 24 yıl fazla yaşayan WB'nin de aynı şekilde geçememesi normal mi? Shanks'ın 39 yaşında Mom'ın kıçına dayanması? Mangaka kendince ödül aracılığıyla aradaki ufak farkları göstermek istemiş sadece. 24 yıl öncesinde bizim mantıkla belki de WB 3.5, Mom 3 idi. Yani belki de Roger'ın sağ kolundan bile azlardı gibi bir şey çıkabilir ortaya. Tabii WB, o zaman bile eşit dövüşüyorsa beş milyara ulaştığı süreçte Roger'ı da güç olarak geçmiş olabilir denilebilir. Keza bu Mom için de söylenebilir.

Mangaka bu ayrıntıları pek düşünmemiş gibi duruyor. Sonuç odaklı bakmış gibi. Sonuç olarak da ödül aracılığı ile güç farklarını göstermek istemiş. Fakat üstte de söylediğim gibi Roger ile WB arasinda konum farkı var. Roger dört imparatordan biri değil, tek imparator. Dolayısıyla dört imparatordan biri ile güç olarak aynı seviyede olsa bile ödül olarak aynı olması mantıksız. Çünkü senin de bahsettiğin gibi ödülde tek etkili olan şey güç değil.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık