Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dayak yiye yiye kazandı esasında.
20 dk süren Boundman'den 5 darbe alıp bayılacak seviyeye geldi,KKG'yi yiyip de bayıldı zaten.
Luffy'nin 10 dakika boyunca ada halkı tarafından sırtlarda Doflamingo'dan kaçırıldığı savaştan mı bahsediyoruz?
Evet Luffy'nin nerdeyse attığı 4 darbede Dof'u bayıltma durumuna getirdiği savaştan bahsediyoruz.G4ü takip edemeyen,zarar veremeyen Dof'u,uyanışıyla beraber hakisi yeni gelmiş Luffy'e bile adam akıllı hasar veremeyen Dof'tan bahsediyoruz.
 
Evet bu yaklaşıma da katılıyorum Luffy elindekileri nasıl kullanacağını bir Law kadar iyi bilmiyor.Ama dressrosada dövüşmesi gerektiği gibi dövüştü.3 saat dövüşü uzatsa kafes kapanacak o yüzden daha fazla şiddete başvurdu.Bende bunu anlatmaya çalışıyorum.Bir boksör ringde kendini saklar enerjisini koruyarak dövüşür bazen de yeri geldiğinde ise herşeyiyle vurur.Luffy kafes yüzünden herşeyiyle yani bilek gücüyle vurmak zorundaydı dressrosada öyle de yaptı doğru taktik uyguladı.

Katakuri konusuna gelirsek.Luffy katakuri karşısında sadece gelecek görme olayını çözene kadar zorlandı.Yani bir kere sakinliğini bozunca işini bitireceğini anlayana dek.Sürekli sıyrılamayacağını yenilmez olmadığını anlayana dek kısacası.Diyor ki hakiyle vuruyorum logiaya işliyor sana işlemiyor.Çünkü ondan öncesinde herifin bu olayı tam bir sır olduğu için elinde snakeman tekniği olsa da ne yapacağını bilmiyordu Luffy.Onun dışında onu çözdükten sonra kazanacağına Luffy %100 emindi.Dövüşü analiz ederseniz görürsünüz.Seninle işim bitti diyor Kata'ya Luffy.Bu ne demek ?

Seni geleceği görmek için kullanıp attım demek.

Adamın geleceği görme olayını sürekli yapamayacağını anlayınca hıza başvurdu Luffy.Bu şekilde bir darbe vursa sakinliğini bitirip arka arkaya indireceğini anladı.Bunun için gelecek görmesine gerek yok Kata'nın hıza ayak uyduramaması yeterliydi.Snakeman tekniklerinde de öyle oldu bunu atlattığıma emindim dedi arkasında darbe aldı mesela.


Tıpkı yılan kardeşler olayının üst versiyonu oldu kısacası.Kata'yı bitiren hız oldu.

Gelecek görme olayını Luffy dövüşü uzatarak öğrenmek istedi.Madem dövüştüm yonkolar karşısında bana birşey katsın diye.
Luffy'nin kafes nedeniyle Dof'a karşı izlediği taktik kendi kapasitesi dahilinde en iyi taktik olabilir dediğin gibi, ama bu da yetersiz geldi. Katakuri meselesinde Luffy'nin olayı çözdükten sonra üstünlük kurduğu doğru olsa da savaşın sonucunda yine biten kişi Luffy'nin kendisi oluyor. Yine ve yine gücünü planlamada sıkıntı yaşayıp tükeniyor. Luffy'nin kendinden emin tavırları plottan geliyor :D
 
Luffy'nin gücünün hesabını yapamıyor olması acemilik. Eğer haki planlaması yapsa öyle rezil durumlara düşmezdi ama yapamadı. Dof onca handikabı olmasına karşın rakibi tüketmeyi başarabiliyorken Luffy rakibini indirecek güce ve tekniklere sahipken bunu yapamıyor, güç var ama kullanamıyor. Eğer Dof'ta Luffy'i doğrudan indirebilecek güç olsaydı savaş net bir şekilde sonuçlanırdı çünkü adam savaşmayı biliyor, Luffy'nin aksine.

Aynı Luffy Katakuri'yi zorlayacak güce sahipken Kraker karşısında çaresiz bir kaybeden konumunda. Çünkü ters bir durumda ne yapacağını bilemiyor. Savaş aklı eksik. Yani savaşta gücüyle Dof'a ulaşamadığında tek yaptığı düşüncesizce ve çaresizce daha fazla şiddete başvurmak. Bu da zaten sonunu getiriyor.
Luffy hesabı yapsa ne olur yapmasa ne olur, en fazla rakibi sürenin dolduğunu önceden haber verir. Çok zeki, karizma rakipleri vardır ayıptır söylemesi :hhh:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 49)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık