Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 951: Tantana

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    213
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Wb saklanan bir adam da değil ki rockstar bile bulabiliyorsa isteyen bulurdu hani. Adam backstab atmaya gitmiş bildiğin. Yada bir ihtimal wb ye savaş açmak istiyordu baktı tren kaçıyor şansını denedi. Ama o zaman da neden vazgeçsin?
Shanks Kaidoya;
- La Kaido hele bi bak! Herifi gördüm ben, yaşlanmış bildiğin. Seni kesmez artık. Ben sana bizim Mihawk var onu gönderirim, hem en güçlü kılıç ustası diyorlar adama, biraz stres atarsın. Delikanlı adamsın sen yakışıyor mu bi ayağı çukurda adama bulaşmak? Baktın Mihawk kesmedi kandırıp dünya hükümetini yollarım üstüne. Beni biliyorsun yani ağzım iyi laf yapar, istediğin kadar savaşırsın böylece. Haydi aslanım dön sen bölgene.
 
Shanks Kaidoya;
- La Kaido hele bi bak! Herifi gördüm ben, yaşlanmış bildiğin. Seni kesmez artık. Ben sana bizim Mihawk var onu gönderirim, hem en güçlü kılıç ustası diyorlar adama biraz stres atarsın. Delikanlı adamsın sen yakışıyor mu bi ayağı çukurda adama bulaşmak? Baktın Mihawk kesmedi kandırıp dünya hükümetini yollarım üstüne. Beni biliyorsun yani ağzım iyi laf yapar, istediğin kadar savaşırsın böylece. Haydi aslanım dön sen bölgene.
Ya da "ordum Wano'ya saldırmak için telefonumu bekliyor." :a:
 
Bu bölümle birlikte Hawkins'in bulunduğu taraf hakkında şüpheye düştüm. Bege'nin BM'ye ihanet ettiği gibi bu da Kaido'ya ihanet edebilir. Tabi etse bile Kid'in tokatlamasından kurtulamaz o ayrı :) Yeni jenerasyondan kimsenin bir yonkou boyunduruğunda daimi olarak kalma niyetinde olduğunu sanmıyorum.
 
İyi de Kaido tamamen öyle bir mentalitede olsa daha Big Mom ilk geldiğinde bırakın gelsin demezmiydi? Yanında en güçlü adamları varken ve BM yalnızken yapmak farklı, o durum farklı. Şahsen tamamen savaş arzulayan bir adamsa, Big Mom'un ilk geldiği zaman çıkacak savaştan çekinmemeliydi.
Savaşı arzulamıyorsa, elleri bağlıyken kafasını keser olur biterdi. Neden ellerini çözdürüyor bu adam? Ne alaka yani. Yanında en güçlü adamları varken demişsin de, kadın Queen'i evinin kraliçesi yaptı.
 

Üye silindi 1004

Muazzam bir bölüm. Sanji'nin çatıda sigara içip durum değerlendirmesi yapmasını çok beğendim. Yavşak yuvşak hareketlerde de bulunmadı. Aferim Sanji hep çatı üzerinde sigara içip durum değerlendirmesi yap. Eski sana daha çok benziyor böyle.

King gözüme çok havalı gelmeye başladı. Bu arada Yonkoular birbirlerinin adamlarına niye bu kadar hayran kalıyor? Önce Shanks sonra Big Mom. Muhtemelen hem bu kadar güçlü olup, hem de bu kadar ayak işi yapmaya alışmış adamları kaçırmak istemiyorlar. Muhtemelen rahmetli Beyazsakal, Kata'ya denk gelseydi evladım olsana derdi.

Law inanılmaz birisi cidden adamdan yabancıların deyimiyle Kingmaker enerjisi akıyor. Neler dönüyor kafasının içinde acaba? Tayfasını da çok seviyorum, sevimli çocuklar hepsi.

Bazı arkadaşlar "bu Yonkoular niye sırf fırsat bekliyor, bunlar boş adam mıdır?" diye sormuş. Yani güç dengesi her zaman esastır. Bunlar ülkeleri, sömürgeleri, mandaları olan insanlar. Hurrrra diye birbirlerine girseler kazanmaktan çok kaybeder hepsi. One Piece'le ilgili en sevdiğim kısım global güç dengesi.

Denizciler ve Dünya Hükumeti Grand Line'nın sahibiydi güçlerini pekiştirmek içinde Shichibukailerden destek alıyordu. Yeni Dünya içinde CP'ler falan filan (gizli servisle ortalığı karıştırmadan halletmeye çalışıyorlardı)

Yonkoular, Grand Line'a karışmıyordu. Sonuçta doğrudan olmasa bile aralarında anlamaş vardı Denizcilerle. Güç dengesi sonuçta.

Luffy'nin Alabasta'dan itibaren yaptıkları güç dengesini yerle bir etti tabii. Croco inince Denizciler güç kaybetti.

Croco'nun indiğini duyunca Karasakal bunu fırsata çevirmek istedi. Gücünün direkt yetebileceği, ona Shicilik getirecek birini yakalamak istedi. Fakat Luffy'e denk gelemeyince Ace'i yakaladı. Sonra güç dengesi iyice çatlama noktasına geldi.

Savaş kapıya dayandı. Kaido bunu fırsata çevirmek istedi. Shanks izin vermeyince o iş yattı tabii. Sonuçta Kaido ölümsüzdü, Shanks onu yense bile bir şey değişmezdi. Fakat olan Kaido'nun planlarına olurdu. Bu yüzden geri çekildi. Beyazsakal korsanlarının işi bitince güç dengesi daha da bozuldu. Üstüne Denizciler yıprandı. Denge menge kalmadı.

Shanks serideki güç dengesini sürekli korumaya çalışan tek karakter gibi. Bozulmaması için elinden geleni yapıyor. Bu aslında hoş bir şey. Beyazsakal'a da gitti. Kaido'ya da gitti. Üşenmeyip Dünya Hükumeti'nin de ayağına gitti. Güç dengesiz olmazsa herkesin birbirini kesip öldüreceğini biliyor. Sonuçta istediğin kadar güçlü ol, ortalık birbirine girerse herkes ölür.

Herkes kendince güç dengesini leyine çevirecek planlar yapıyordu bir taraftan. Dünya Hükumeti ve Denizciler Vegapunk projeleriyle diğerlerini ezme planları yapıyordu.

Beyazsakal daha romantik olduğundan Ace'le ilgili planları vardı. Kaido sahte Zoan ordusuyla herkesi ezmek istiyordu. Big Mom devler ordusuyla. Shanks'da güç dengesi bozulmadan bir kumar oynadı. Gerçi herif kapalı kutu. Oynadığı kumar tüm güç dengesini bozdu.

Neyse. Savaştan sonra olanları biliyoruz. Akainu güç dengesi bozulduğu için agresif oynayıp karargahı Yeni Dünya'ya taşıdı. Kara güçlerinden adamlar aldı. Lucci geri getirildi. Agresif oynadı. Zaten bu agresifliğin sonucunu Smoker üzerinde de görebiliriz. İki yıl boyunca ne kadar çok savaşmışlar adamın şeklinden belli.

Karasakal, Beyazsakal'ın yerini aldı ve muhtemelen diğerleriyle ondan kalan yerleri bölüştüler. Yani iki yıl yeni bir güç dengesi kurarak geçti.

Law ve Luffy tekrar gelip güç dengesinin içine etti. Kaido aslında baya güç kaybetmiş durumda ve Big Mom'a karşı bu kadar ılımlı olmasının bir sebebi de bu açıkçası. Law'ın kafasının rahat olmasının bir sebebi de bu zaten. Kaido kaybetmese bile diğer büyük güçlere karşı kaybetmiş durumda şimdi. Big Mom'da baya güç kaybetti zaten. Muhtemelen anlaşamayacaklar. Geçici bir iletişim bu sonuçta Big Mom, çok istiyor Luffy çocuğu.
 
Hawkins'in korktuğu falan yazılmıştı. Bölümü okuyunca öyle bir şey göremedim. Açıkça bir şeyler planlıyorlar. Ne planladıklarını daha sonra göreceğiz.
Bölümün en güzel yanı Robin&Toko sahnesiydi. Çok hoşuma gitti.
Kaido ve BM bu saatten sonra ittifak yaparlar. Güzel oldu bu.
Adanın korkması bir ruhu olduğuna işaret ediyor sanırım.
@Smoker Jack da oradaymış. :/
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 20)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık