Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

  • Konbuyu başlatan Reversi
  • Başlangıç tarihi
Rüzgarın Adı kadar güzel değildi bence.
Katılırım. Maer'in haydutları avlamak için gönderdiği kısımdaki o 300 küsür sayfada çooook sıkıldım.

Ayrıca bu 3 kitaplık bir seri ve ilk 2 kitabı yayımlandı. Elde de 1900'e yakın sayfa var. Ama arka kapak yazısında Kvothe'nin yapmış olduğu söylenen şeylerin neredeyse %90'ı hala olmadı. Hikayede hala bir çocuk. :(

3. kitapta nasıl bir gelişim gösterecek merak ediyorum.
 
Katılırım. Maer'in haydutları avlamak için gönderdiği kısımdaki o 300 küsür sayfada çooook sıkıldım.

Ayrıca bu 3 kitaplık bir seri ve ilk 2 kitabı yayımlandı. Elde de 1900'e yakın sayfa var. Ama arka kapak yazısında Kvothe'nin yapmış olduğu söylenen şeylerin neredeyse %90'ı hala olmadı. Hikayede hala bir çocuk. :(

3. kitapta nasıl bir gelişim gösterecek merak ediyorum.
Fae falan da sıkıcıydı :/
Adam 8 yıldır bitiremedi bir türlü 3. kitabı :/
 
Hobbit
18 yılı aşkın hayatım boyunca hiç Yüzüklerin Efendisi okumamış veya izlememiş biriydim. Bu seneki kitap fuarında LOTR hastası arkadaşımın gazına gelerek gidip içerisinde Hobbit'in de bulunduğu Tolkien'in Mirası setini aldım. Okumak için anca vakit bulabildim ama sonuca kesinlikle değdi. Olayları kaba taslak bilmeyen yoktur zaten ama eğer filmi izlediyseniz ama kitabı okumadıysanız bence okuyun. Kitabı okurken bir yandan filmlerdeki belirli kesitleri de izledim ve bence başarısız bir uyarlama olmuş. Mesela kitabın başında sadece bir cümlede adı geçen ve sonrasında ne görülen ne de duyulan Azog esas düşman olmuş.
Smaug'un ölüm sahnesine de baktım, kitapta oldukça epik bir şekilde tasvir edilen ve anlatılan bu sahneyi son filmin başında bir dram malzemesi olarak kullanmışlar ve bu hoşuma gitmedi.

Yani Hobbit izlediyseniz ama kitabı okumadıysanız en yakın fırsatta okuyun.


Hobbit biter bitmez de elimde Yüzük Kardeşliği kitabı olmasına rağmen onun yerine Asimov abimizin Vakıf serisine başladım bugün itibari ile. Onun da ilk bölümünü okudum ve beni anında içine çekmeyi başardı,okudukça okuyasım geliyor. Onun hakkında bir yazı da bitince yazarım buraya eğer unutmazsam.
 
Hop, uzun süre sonra ilk mesajımı da yazayım.
Uzuncana bir kitap listesi ile geldim. Rahat 2 senedir okumuyordum. Nisan ayı dan bu güne, az az, çok çok bir sürü kitabı bitirip bir düzene oturmayı başardım neyse ki.

Nikos Kazancakis- Zorba.
Zorbayı çok severim Quinn efendinin izlediğim ilk filmi, kendi irademle sırf meraktan seçtiğim ilk film ve ilk kitap. Daha önce de okumuştum ama, 9.Eskişehir Bale ve Opera günleri adına bir defa daha okuyayım dedim. Nikos abim çok emek vermiş, bu belli. Biraz fazla didaktik olmak için, ana karakteri yüzeysel alim, zorbayı ise gizli entel yapmış olması, her ne kadar Felatun bey ve Rakım efendiyi anımsatsa da, çok da kötü bir seçim değil bence. Tabii, hikaye temelinde çok da iyi değil, gene de ara satırlarını sevdiğim bir eser. Bir masterpiece olmasa da favorilerimdendir.
Seneca-Trojalı kadınlar
Seneca niye bu kadar muhteşem bir estar ve adamsın, tregedyaları cidden güzel yahu.
Quicumque regno fidit, et magna potens
Dominatur aula, lec neues metuit deos,
Animumque rebus credulum laetis dedit,
Me uideat, et te, Troia
Beni derinden sarsan harika bir dili var. Stoacıların gururu, romanın gururu, meronun hocası, adam gibi adam.
Nietzsche-Ecce Homo
Bu kitaptan başlasaymışım, çok daha rahat okurmuşum diğer kitaplarını. Dili sade, kendini övüp, eserlerini yazma sebebini açıklıyor. Ben de kitabıma, niye bu kadar mükemmelim diye yazmaya başlasam, ben de marketin ortasında kriz geçirip delirirdim ksks.
Cioran- Çürümenin kitabı
Cioram Soren abimizden baya etkilenmiş, bunu belli eden bir varoluşçu kaygısını taşıyarak yazmış. Edebiyet ile felsefeyi karıştırmış başlıklarından yazdıklarına, muhteşem ve dehşetverici bir dili var. Ama bu adamı gene haklı olsa bile hipokrat kabul etmek lazım, çünkü bunları düşünenin aktarmaya ihtiyacı yok. Yazı yazana, düşüncesini laf yapana, düşünceni laf yaparak eleştirmek, seni hipokrat yapar işte.
Samuel Noah Krammer/ Jean Bottero- Mezapotamya mitolojisi
Harika bir kitap. Düzgünce kültürleri inceleyip, efsanelerini anlatması, verdikleri emek ve yorumlar, açıklamaları ve genel olarak kitabı yazma sebepleri ve tavırlarını net verip, kitap boyunca korumaları güzel bir şey. Rahmetliler işlerinin pirleri idiler.
William Shakespear- All works(Wordsworth edition)
William shakespearin hşkayelerini komik, ve de absürd bulurum, tüm trajediler bir noktada öyleler, ama çeviriden ötürü, eserlerini sevsemde giremezdim. 100 küsur liraya remzi kitap evinden tüm eserlerini aldım. Adam cidden çok güzel ve akışkan bir dile sahipmiş. Lanet olsun ki, o hep sevilen ve kullanılan kelime öbeklerinin yanında, muhteşem underrated cümleler ve kelime öbekleri var. Hamlel, gözümde çok da meh bir karakterdi, ama aman allahım, orjşnal dilinde okuyunca, muhteşemliği ortaya çıktı! Oyuna girer girmez, herkeze adalet dağıtan, alçaktan vuran, saksıya fesleğen geçiren bir adammış hamlet. Okuması çok daha eğlenceli idi. Sonnetlerini de ilk defa bu kitspta gördüm, Muhteşem sonnetleri de varmış. Çok güzel bir adam bu Şekspir.
 
Isaac Asimov-Sonsuzluğun Sonu

Bu kitabı okumadan önce Vakıf serisini okuyabilirsiniz yazarın anlatımını daha rahat anlamanız açısından iyi olur.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık