Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 44 72.1%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 17 27.9%

  • Kullanılan toplam oy
    61
Gece Kralcılar ne yapıyorlar iyiler mi? :D Şaka maka spoiler yemeden 3 bölümü birden izledim. Her şey çok çabuk işleniyor gibi savaş beni pek tatmin etmedi. Sırf Arya kurtardı bölümü yoksa savaş taktikleri vesaire en saçma savaş olabilir.
 
Pardon. Yazık oldu 3 dakika 47 saniyene. :sapkali:
Game of thrones'a verdiğin 8 sezon için böyle bir duruma düşmemen büyük talih.
En azından izlediğime değecek bölümler, sahneler, müzikler falan var dizide. Son bölümde bile "The Night King" adlı müzik muhteşemdi. Piano halini atıp 9 dakika 4 saniyeni çalmış olayım, dinlersen tabi :D

 
Hikaye çok boş bir noktaya geldi şu anda. Başladığı yere geri döndü desek de olur. Şu vakitten sonra izleyiciye ne mesaj verilecek? Kötü kral gitti, iyi kral geldi mi diyecekler?

Olması gereken NK'nın son düşman olmasıydı. Çünkü bu tür fantastik hikayelerde olan genel olarak budur. İnsanlığı tehdit eden ortak bir düşman olur, tüm insanlar ona karşı birleşir ve savaş kazanılır. Hikayenin sonunda da evrensel bir mesaj verilir.

Burada ne insanlığı tehdit eden tehlikenin ağırlığı yeterince verildi ne de insanların tehlikeye karşı birleşmesi söz konusu oldu. NK ortaya çıkmadığında bile daha tehlikeli görünüyordu. Adam dünyaya kıyameti getirecek gibi bahsediliyordu. Ki öyle olması da gerekirdi. Ancak çıktından sonra ağırlığı daha bir azaldı. Hele ki Cersei'ye zombi götürdüklerinde büyük itibar kaybetti. Tehlikenin ağırlığı öyle ispatlanmaz, tehlike kendi ağırlığını ispatlar. Cersei eğer yardıma-ittifaka yanaşmıyor ise o tehlikenin bi şekilde Cersei'yi bulup ona zarar vermesi gerekir ki ya ittifaka yanaşsın ya da ölsün. Kadın durumu hiç iplemedi ve de gayet haklı, karlı çıktı. Kadın haklı çıkıyorsa hikayenin temelinde bir sıkıntı var demek oluyor bu zaten. Demek ki NK o kadar büyük bir tehlike değil.

NK'nın tehlikesini-ağırlığını iyi işleyememişler idi zaten, amacını ve motivasyon kaynağını da işleyemediler. Velhasıl sıvayarak da bitirdiler. Adamın misyonu Dany'nin olmayan krala karşı savaşında, savaş daha çetin geçsin diye Dany'nin ordularını törpülemek imiş meğer.
 
Şu bölümden sonra kitaba başlamayı düşünen bir ben miyim? Çünkü kaç senelik beklenti boşa çıktı içimde ukte kalacak :D İlk kitabı okumuştum da yazar kitap çıkarmadığı için diğerlerine devam etmemiştim diziden sonra çıkaracak diyorlar gerçi ..
Kitap diziden çok farklı olaylar daha farklı seyrediyor.Dizide olmayan karakterler var veya kitaptaki bazı karakterlerin işlevini ve misyonunu dizide farklı karakterlere yüklüyorlar.Spoiler vermiş olacağım ama tam söylemeyeyim mesela kitapta Ladystoneheart diye çok kilit bir karakter var çok önemli bir misyonu var ama dizide bu karakter veya benzeri bir karakter yok halbuki bu karakterin dizide olması bambaşka bir hava katardı kaç yıldır neden hangi sebeble bunu diziye dahil etmedikleri sorusuna cevap bulamıyorum.Dolayısıyla kitap yeni kitaplarda da diziden farklı ilerleyecek kitapları okumanı kesinlikle tavsiye ederim.
 
En azından izlediğime değecek bölümler, sahneler, müzikler falan var dizide. Son bölümde bile "The Night King" adlı müzik muhteşemdi. Piano halini atıp 9 dakika 4 saniyeni çalmış olayım, dinlersen tabi :D

Bunu bile beğenmedi adamlar, teke tek kapışma istiyorlarmış :bilmem:
 
Son düzenleme:
Bunu bile beğenmedi adamlar, teke tek kapışma istiyorlarmış :bilmem:
Tanrısal bir varlığı yenmek için tanrısal bir güç gerekir. Jon Snow'ı diriltebilen bir güç var. Binlerce Dohtrakili'nin kılıcının yakabilen bir güç var. Yahu Melisandre'nin yaptığı büyüyü hatırla gidip suikast işlemişti.

Çok mu zor Jon Snow'a böyle bir güç kazandırmak. Daha tatmin edici olurdu. Hala beğenmiyorlar diyorsun.:D Beğenen de bir sıkıntı vardır.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık