Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Game of Thrones (2011-2019)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 44 72.1%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 17 27.9%

  • Kullanılan toplam oy
    61
Ulan sabah bölüm olduğunu unutmuşum. Şimdi bütün bölümü biliyorum artık.:oleyo: Arya fanı olarak işi onun bitirmesi bi nebze olsun iyi e bu kodar olmamalıydı denilenlere bakılırsa. Çok büyük klişe oldu galiba. O kadar yıllık amaç tek bir vuruşa baksın...
 
Burdan anladım ki bu dizinin ilk 5 sezonunun çok iyi olmasının tek sebebi Martin abi. Bu salak senaristlerden bir halt olmaz. Eldeki müthiş kurgu gidince kendileri bir halt becerememişler.
 
Bölümü izleyecekler en yüksek kalite izleyin, torrent falan yapabiliyorsanız torrent yapın. Gece savaşı olduğu için düşük kalite içine ediyor bölümün. 1080p bulun, benim önceki bölüm verdiğim link yavaş indiriyor.
@Jacques
 
Final sezonunda iki büyük savaş olacak deniyordu. Bir tanesi bu bölümde gerçekleşti. Diğeri kimle olacak artık? Bence ölmemiştir ya. Ya da işin içinde başka bir iş vardır. Son sezon sırf millet gaza gelsin diye yapılmış sanki. Avangers'tan sonra bu da batıracak gibi.:( Sadece Arya adına seviniyorum o kadar.
 
Bölümle ilgili çok ağır spoiler içerir.
Senaristler resmen bu Martin bize NK ile ilgili birşey anlatmadı. Bir kere de koyduk çıkaramıyoruz iyi reyting yapıyor. Son sezona kadar verelim gazı sonunda da bakarız birisine öldürtürüz demişler. Bu ne şimdi ya.Kim bu NK niye geldi neden öldü. Şimdi Cersei ile tahtcılık oynasınlar bakalım.
Ayrıca Danny senin ben aklına. Mal Ejderin üstünde oturmuş Jonun gidişini izliyor. Mal evinin penceresinden mi bakıyorsun. :of::of:

Ya hadi siz yazamıyorsunuz ortada o kadar güzel teori var al onlardan birkaç tane birleştir koy ortaya.
Kitapta NK diye bir karakter yok muhtemelen. Şu abi var ama onun da orijin hikayesi farklı.
https://awoiaf.westeros.org/index.php/Night's_King
Ak Gezenler'in lideri kitapta kim bilmiyoruz.

Bölüm benim için iyiydi hoştu da bu bölümün normalde son bölüm olması lazım. Ölülerin ve yaşayanların savaşı sonuçta. Yine yaşayanların yaşayanlarla savaşına döndük. :(
 
Sen ki daha Andallar karaya çıkmadan önce bu topraklarda olan, en az 10 bin yaşında olan bir yaratıksın. İnsanlar yıllarca seninle mücadele etmişler, püskürtmüşler ama öldürememişler. Mimar Brandon Stark bunlarla baş edilmez deyip dünyadaki en büyük yapıyı inşa etmiş, yapının sürekli yükseltilmesi talimatını vermiş. Kahramanlar Çağı gelmiş geçmiş bir tane adam seni öldürmeye muktedir olamamış. Ama havadan zıplayan bir tane küçük kız seni yedi cehenneme göndermiş, ulan buna kargalar bile güler.

Savaş taktiği boktandı. Hele Dothrakların saldırısı. Dothrakların süvari oldukları ve açık alanda daha çok iş yapacakları doğru. Ancak sen böyle bir hücum yaptıramazsın arkadaş adamlara saçmalık bu. Meşhur hilal taktiğini yapsan daha mantıklı. Lekesizler mızraklarla bekler, sağa sola dizilmiş dothrak süvarileri ölü ordusunu kıskaca alarak temizlemeye çalışır.

Her yerde ateş tuzakları olmalıydı. O kadar askerin var, kademe kademe ateş tuzak hattı kurmalıydın. Lekesizler çekilir, tuzak ateşe verilir sonra Lekesizler gene savunma nizamı alır savaş kızışınca gene aynı şey ta ki kaleye kadar. Olabildiğince savunma yapmayacak mısın, savunma böyle yapılır.

Night King'in kumandanları da bir cacık yapmadı. Yahu bu nasıl bir savaştır? Zaman Çarkı inşallah böyle saçmalıklardan ari olur da diyardaki 4 büyük kumandanın şovuna tanık oluruz(aslında 5 hatta 6 da neyse okursanız öğrenirsiniz.) Dizi gerçekçi olsun diye sadece savaşın karmaşasını gösteriyor, biraz disiplinini de göstermen lazım. O savaş anında kumandanların reaksiyonunu göstermen, savaş için taktik değiştirmeleri göstermen lazım. Kumandan dediğin en önde hurra gidip savaşan adam değildir. Gene Zaman Çarkı'ndan alıntı yapacağım ama ne güzel dedirtiyor orada yazar karaktere.

"Çatışmaya yaklaşmayı düşünmüyorum, bu yüzden zırha ihtiyacım yok. Kılıç çeken bir general değneğini bırakmak zorunda kalır ve sıradan bir askere dönüşür."

Gerçekçi gerçekçi diyoruz ya işte dizi burada şu ana kadar hiç gerçekçilik örneği gösteremedi. Kumandanların savaş içerisinde haberciler vasıtasıyla verdikleri komutlar. Varsa yoksa hurra, dizide herkes Robert Baratheon anasını satayım.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık