Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Wano ark sonu gibi Bb ve Shanksta tayfasıyla adaya damlarsa efsane olur.4 yonkouyu karşı karşıya görmek ilginç olurdu
 
Ilk 10 listen kimdir yazabilir misin? Merak ettim Saka koymayacak kadar hangi güçlü isimler var.
  1. Beyazsakal
  2. Roger
  3. Rayleigh
  4. Mihawk
  5. Shanks
  6. Bb
  7. Kaido
  8. Bm
  9. Garp
  10. Sengoku
  11. Shiki
Bir tane fazladan yazdım. İlk 10 da görmediğin varsa çıkarabilirsin oradan ama sonuç olarak Sakazuki yine ilk 10'a giremiyor :)

Diğer taraf tartışma olarak biraz alakasız olarak düşündüğümden bu tarafa aldım Densetsu'cum :sapkali:
Aslında biraz dalga ile karışık düşünmüştüm ilk yazarken ama seninle uzun uzun en son Garp,meyve,WB falan derken tartışmıştık. Bayağı ilginç şeyler çıkmıştı ortaya buna benzer bir şey olacak galiba yine :D

Neyse konumuza dönelim. Shanks seri için baba bir adam bunu muhtemelen herkes kabul edebilir. Ama bu demek değil ki her şeyin üstünde. Haki mevzusuna gelecek olursak bir Shanks eder yada edemez diyemiyorum. Malum Oda bu tarz şeyleri keyfine göre kullanıyor. Bugün magma bloklayıp ertesi gün zehirli su içip ölebilir.

Meyve üzerinden silahlanmaya gelecek olursam muhtemelen obsidyen kelimesi odak noktası olur benim için Sakazuki babında. Malum magmanın katılaşması ile oluşan oldukça sert bir madde kendisi. Bunu yakın dövüş, meyve uyandırma mevzusunu da alan dövüşü konusunda kullanacağını düşünüyorum ben. Hatta biraz abartıp Katadaki gibi bir olay düşünürsem. B.haki olarak obsidyen kaçınamayacağı durumlarda logia savunması üstüne de uyanış. Şöyle bir düşününce korkunç oldu :D Ki Oda'nın kendisine özel bir hayranlığı olduğundan etkili işleneceğini düşünüyorum. Ayrıca ortalama bir seviye 2 karakterin kendisini haki ile kesmesine rağmen pek fazla etkilenmemesi. Oyaji gibi bir hayvanatı tanklaması falan haki olarak boş bir karakter olmadığını kanıtlıyor sanki biraz. Ama işte Shanks kıyası yapalım dersen Sakazuki'yi net olarak görmediğimizden anca tahmin yürütebilirim. Malum Shanks göğü yarıyor :D

Gryphon meselesinde aslında çok ciddi değildim. Malum herkes kılıcı aynı şekilde kullanamaz fakat bir ekstra kattığı kesin. Kılıçlar daha çok kişinin bedenindeki gücü dışa aktarmak için kullanılıyor gördüğüm üzere. Buna Zoro örneği verilebilir. Lanet olsun, sakki olsun(Shiryu) yada haki bile olabilir bu.
İyi yapmışsın ;)

Bu obsidyen dediğin şey bana göre dövüşü uzatmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü yakın dövüşte magmanın oluşturduğu tehlike ve hasar söz konusu iken obsidyen gereksiz olur. Zira magmayla bir vurdun mu kafa gider, obsidyen ile vurdun mu nolur ? Ağzın burnun kanar kalkarsın geri. Üstelik magmanın şu avantajı da var yakın dövüşte. Önlem almazsan gidersin. Yani silahlanma hakisiyle ya da gözlem hakisiyle önlem almazsan..

Kılıç tabi ki artı bir unsur. Hem savunma hem saldırı olarak. Bu yüzden yumrukla tekmeyle dövüşen birine göre ekstra tehlikeli. Marco ve Vista'nın tam anlamıyla yansıtılamayan güçlerine bakarak Shanks'a pay biçilmemeli. Shanks çok ayrı bir alem.
 
Bir konu da sana katılıyorum bir başka konuda katılmıyorum.

Katıldığım konu high tier'da bulunan Meyvesiz adamların haki bakımından meyveli adamlardan daha üstün olduklarını düşünüyorum. Çünkü High Tier'daki meyveler affetmiyor (Burada kullanıcılarının payı da var bunu inkar etmiyorum) bu yüzden burada yalın ayak dolaşacak birisinin iki kat dikkatli ve iki kat dirençli olmak zorunda. Örneğin Wb'nin Kuzan'ın saldırısı sonrası donması ve saf dışı kalması meyvesi sebebi ile mümkün değilken bir anlık dikkatsizlik ve hata yapan aynı seviyede ki Shanks için kesin ölüm demek. Bu yüzden gözlem ve b.haki bakımından bu adamlardan üstte bulunması lazım ki mücadele edebilsin.

Katılmadığım konu bu kişilerin haki bakımından meyve kullanıcıları ile aralarında çok fark yoktur. Saka'nın silahlanmaya ihtiyacı yok diyorsun ama bu adam bir logia kullanıcısı olan Kuzan'dan bacak almış bir adam. Kuzan gözlem hakisi ile WB'nin saldırısını kendi saldırısına çeviriyor yani güçlü bir k.haki kullanıcısı bu adamın bacağını vermesi demek dövüşte Kuzan'ın b.hakisi Saka'nın gerisinde kaldı bu yüzden hasar aldı. Yani adam hem k. haki hem b.haki de belli bir seviye de. Ben sanmıyorum ki bu adamın yumruğunu b.haki basmadan b.haki basan bir düşmana karşı hasar verebilsin.
Biraz da olayı serinin konseptine bakıp öyle değerlendirmek gerekiyor bence. Konseptten kasıt ne diyecek olursan. Her shounende olduğu ve Op'ta daha çok ön planda olduğunu düşündüğüm üzere; irade. İradenin sembolü hakidir. Bu yüzden de Haki>Meyvedir diye düşünüyorum. Yani ne açıdan bakarsam bakayım konsept, kişilerin ifade ettiği güç seviyesi(amiral-yonkou), logiların dövüş stili gibi etmenler bana haki>meyve mesajını veriyor.
 
Biraz da olayı serinin konseptine bakıp öyle değerlendirmek gerekiyor bence. Konseptten kasıt ne diyecek olursan. Her shounende olduğu ve Op'ta daha çok ön planda olduğunu düşündüğüm üzere; irade. İradenin sembolü hakidir. Bu yüzden de Haki>Meyvedir diye düşünüyorum. Yani ne açıdan bakarsam bakayım konsept, kişilerin ifade ettiği güç seviyesi(amiral-yonkou), logiların dövüş stili gibi etmenler bana haki>meyve mesajını veriyor.
Orası öyle canım o konuda aynı düşünüyoruz.

Benim katılmadığım kısım sadece logia kullanıcısı diye hakisi çok geri değil kısmı. En azından Katakuri karşısında ki Luffy durumuna düşmez.
 
One pieceden taş gibi roman olurmuş.Manga olması yazık olmuş.
Evet cidden mükemmel bir roman serisi olabilirdi. Ama çizimleri olması şartıyla.
Ya da Oda seriyi roman gibi işleyebilseydi enfes olurdu. Belli şeylere odaklanabilmek için gerçekçilikten ve detaycılıktan epey uzaklaşıyor bazen.
746 sayfalık fan yapımı bir eser var böyle:
https://www.reddit.com/r/OnePiece/comments/9y0uez/one_piece_the_book/

Şimdi Wano'da hikaye. Sürekli güncelleniyor.
 
Sonunda kendi de söyledi :)
Ben bunu her zaman diyorum arkadaşlar. Buradan yola çıkarak Shanks'ın kılıç ustası olmadığı imasına gidecek hülyalara kapılmayın ama :)

Kılıç taşıyan biri kendine kılıç ustasıyım diyorsa kılıç ustasıdır.

Kılıç taşıyan ve meyve kullanan biri kendine kılıç ustasıyım diyorsa yine kılıç ustasıdır.

Kılıç taşıyıp kılıç ustası olduğunu beyan etmeyen ama çeşitli sahneler ve bilgilerle kılıç ustasıyım diye haykıran(Shanks) karakterler yine kılıç ustasıdır.

Zaten Zoro da demiş.

"Kendine kılıç ustası diyen kimseye kaybetmeyeceğim"

Yeterince açık bence ;)

@Densetsu no Samurai bu sıralamayı bende çok merak ediyorum.
Sayfa başına bakarsan göreceksin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık