Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 742: Hep Yanında Olacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
- haki, houshoku olarak ilk defa shanks tarafından deniz kralına karsı kullanıldı.

- hakiyi ifade olarak kullanan ilk karakter marshall d. teachtir.jayada bellamy yenildikten ve teach,luffynin posterini aldıktan sonra acıkca söylemiştir...100 milyon beli... böyle hakisi olan biri için 30 milyonun az oldugunu düşünmüştüm, ama 100 milyon oh my god demiştir.

- üçüncü olarak jozu shanks için söylemiştir.animedeki orjinal japoncasını buldum,yazılıs nasıl bilemem ama şöyle diyor; ay kavarozu sugee haki.

- teachin söyledigini ingilizceye cevirenler altyazıda, ambition olarak gecirmiş.jozunun söylevini ise, spiritual power.yani hakinin seriye özel bir sey oldugunu bilmedikleri için buda dogal ;)

- son olarak,koramiraller; dr. fishbonen söyle söylüyor.koramiral ve üstü rütbedeki herkez istisnasız bu gücü kullanabiliyor.hangi tipi veya ikisini birden kullanıp kullanmadıklarına dair bir bilgi yok.ama koramiral ve üstündeki her adam haki biliyor.

asagı kısımda haki bilen olabilir.ibarenin özü,koramiral ve üstüne cıkan herkez haki biliyor.smokera koramiral olduktan sonra hakiyi eglencesine vermedi e.oda.
 

Croco-Boy

Türkçe çeviri gelmedi mi hala ?

Biri bilgilendirebilir mi acaba ?
 
Beyler ot mu çektiniz seriyi izlerken? Haki kelimesi benim hatırladığım ilk WB ve Shank arasındaki konuşmanın olduğu bölümde geçiyor. Oradaki çevirilerde "haki" diye yazılmamasının sebebi çok basit değil mi? İlk kez seride geçen bir güç ve nasıl çevrileceğinden emin değiller bu nedenle en yakın kelimeyi yazıyorlar. Bu yeni gelen karakterinin adının yanlış yazılması gibi bir şey.

Hakiyi kral hakisini ilk bölümde ördük zaten, Shanks'ın hayvanlarla arası iyi olduğundan mı deniz yaratığı geri gitti sanıyor sunuz?

Gözlem hakisini ilk Luffy, Little Garden(devlerin olduğu ada)'da kullandı.
http://www.mangareader.net/103-2233-13/one-piece/chapter-126.html Şuradan 1-2 sayfa takip edin olayı. 16. sayfada "Beni nasıl buldun?" diye soruyor Mr.3, Luffy cevap veriyor"Öyle hissettim.". Orada birbiriyle aynı bir ton mumdan adam varken Luffy bir şekilde gerçek insan olanı hissedebiliyor.

Zırh hakisini de ilk Alabasta'da gördük. Zoro, Mr.1 ile dövüşürken bir anda gökten düşen kayaların nereye düşeceğini hissedebiliyor(gözlem hakisi), arkasından çizik atamadığı demiri bir anda kesmeyi başarıyor(kılıcını zırh hakisi ile kaplıyor). Ayrıca Luffy, Crocodile'ı yendiği sahnede son saldırısında zırh hakisi kullandı diyenler de var. Emin değilim ama kral çok şaşırmıştı oranın kırılabilmesine, belki kullanmıştır.

Bazı şeyleri gösterince "Aha bak haki kullandı." diye alt yazı geçmeleri gerekmiyor. İzlerken ya da okurken bizim farketmemiz lazım.

Onun dışında Water 7'da Garp'ın attığı "sevgi yumruğu", gökyüzü adasındaki "mantra", Shabondy gitmeden önce Hachi'yi kurtarırken Luffy'nin boğayı bayıltması gibi başka yerler de sayabiliriz. Bunlar da haki örneği değil mi?

Bir kere seriye logia meyve koyan adam onlara vurmanın yöntemini nasıl düşünmemiş olabilir? Dragon, Smoker'ı tutarken de zırh hakisi kullanmış bak hatırladım şimdi.

Daha şu an aklıma gelmeyen bir çok yerde haki kullanıldı. Seride Rayliegh anlatana kadar hiç haki geçmedi demek izlediğin bunca bölümü inkar etmektir. Senin oturup baştan izlemen lazım seriyi. One Piece'de daha ilk bölümden itibaren çeşitli yerlerde haki kullanılmıştır.
Haki kelime olarak ilk defa karasakal tarafından 151. bölümün sonlarında kullanılıyor. Bir çok arkadaş bahsetmiş zaten ben dahil olmak üzere. Jozu konuşması neredeyse 175 anime bölümü sonra.

Luffy croco olayı değilde Luffy ve arlong'da haki kullandığını düşünen bir çok kişi var sitede. Yani arlong'a karşı daha önce hiç bir üstünlüğü yokken birden bire kılıcı tutuyor o yaratık hareket ettiremiyor o kılıcı onun da üstünde parmakları ile kılıcın dişini kırıyor filan...
 
Şu bölümde çıktı mı çevrildi mi gibi cümleler yazmayın. yahu. Zaten çıktıktan sonra yayınlarlar burada. Yapan adam sizden saklayacak değil.
 
Haki kullanıcısından geçilmiyor dediğin Arenadaki 100 adamın içinden yeni dünyanın ünlü korsanları arasından ve Punk hazard dan itibaren sadece 8 kişide haki gördük, bu mu haki kullanıcısından geçilmiyor dediğin? Görende 50-100 kişide haki gördük sanacak uçmayalım, olan açıklanıyor zaten. İki sene önce ve iki sene sonra diye ayrılmıyor seri. Güç dengesi öyle ayrılabilir ona göre mantık kurabilirsin ama haki konusunda öyle değil.
Marineford savaşına bakarsak Wb tümen komutanlarından sadece 2-3 tanesinde haki varmış gibi görünüyordu.Koskoca Wb komutanlarından bahsediyorum dikkatini çekerim.Arenada ise kıytırık adamlarda bile haki çıktığına göre E.Oda daha fazla kişiye haki kullandırtacak-kullandırtıyor demektir. Ve evet haki kullanıcısı kaynıyor yeni dünya. Grand Line'da ne kadar çok şeytan meyvesine rastladıysak yeni dünyada da bir o kadar hakili adama rastlayacağız.

Hatta bırak normal hakiyi yığınla haoshoku kullanıcısıyla da karşılaşacağız.
 

Roronoa Zoro

Marineford savaşına bakarsak Wb tümen komutanlarından sadece 2-3 tanesinde haki varmış gibi görünüyordu.Koskoca Wb komutanlarından bahsediyorum dikkatini çekerim.Arenada ise kıytırık adamlarda bile haki çıktığına göre E.Oda daha fazla kişiye haki kullandırtacak-kullandırtıyor demektir. Ve evet haki kullanıcısı kaynıyor yeni dünya. Grand Line'da ne kadar çok şeytan meyvesine rastladıysak yeni dünyada da bir o kadar hakili adama rastlayacağız.

Hatta bırak normal hakiyi yığınla haoshoku kullanıcısıyla da karşılaşacağız.
O kıytırık adam dediklerin işte ' Yeni dünyanın Ünlü korsanlarını ' oluşturuyormuş. Spiker diyor bir çok korsan tarafından sevilmeyen, kötü şöhretli kim varsa turnuvaya katılmış, ödül avcısına kadar, yine Dof diyor ' Dünyanın her yerinden en güçlü adamlar turnuvaya geldi Hasır şapka tuzağıma düştü ' diye. İki yıl sonra hakisi olan açıklanıyor bunuda görüyoruz. Peki haki kimlerde var şuana kadar ? Söyleyeyim ' Dof, Vergo, Chinjao, Sai, Smoker, Tashigi ( Bunda bile var deme Tuğamiral Drake'te yoktu ) , Law ' bunlardan ibaret şuan için, ama sen diyorsunki 50 kişide en az h.haki görecez. 100 tane karakter gördük aralarından sadece bunlar biliyor kardeşim haki öyle herkeste bulunmuyor yani.

Akaiunu yine Wb tayfası içerisinde Marco ve Vista için ' Şimdide haki kullanıcıları mı ' diye nitelendiriyor onları diğerlerinden bariz bir şekilde ayırıyor adam. Diğer adamlar haki güçlerini ortaya koymayacakta ne yapacak acaba? Hiçbiri Akaiunu karşısında varlık gösteremedi çünkü haki kullanamıyorlardı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık