Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Mihawk'ın Seviyesi

Mihawkın gücü ?


  • Kullanılan toplam oy
    643
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fujitora daha bi' samuray kültürü ile yetişmiş biri ya oradan kurtarır belki.. O bisento olayı da farklı yerlere çekildi zaten. Bisento kaliteli ya da isimli olabilir ama adamın kılıç ustalığı ile alakası yoksa X bisento taşıyor diye Mihawk'ın klasmanına mı girecek ?
Yok aga benim mantığıma çok ters ya olmuyor. O meyve olmayacaktı.

Shanks ve Mihawk yenişemiyorlar ya hani, Shanks bugün gidip sağlam bir meyve yese ve onun da yardımıyla Mihawk'ı indirse ne olacak? Unvan Shanks'a mı geçecek?

Not: O değil de biz bu tartışmayı yine yapmıştık sanırsam. :/
 
Zayıf dediğimi nereden çıkarıyorsun. Forumda istedikleri karakteri gömüyorlar. Bazılarının dediklerine göre Luffy'nin düz yumruklarla yendiği Crocodile'a takılıyor adam. Bu kadar güçlü ve Yonkou seviyesinde olan adam Crocodile'ı geçemiyor size göre. Çünkü öncesinde önüne peş peşe çıkan rakipleri anında kesiyordu. Bu çelik olan ve Mihawk'ın görünce anında tanıdığı Daz Bones da var. Fakat ciddi bir rakip geldiği zaman anında duruyor.

Yeni açıklanan bilgiye göre de Mihawk rakiplerinin seviyelerini tahmin edebiliyor tarzında bir yorum var. WB de tahmin edemiyor ve denemek için saldırıyor. Crocodile'dan güçlü olduğunu anladıysa niye saldırmıyor acaba?


Hee yani diyorsun ki Luffy'i harcamamk için Croc'u da harcamadı mangaka öyle mi? Gerçek bir dövüşten kastın nedir? Tabi ki de düşünüyorum neden düşünmeyeyim? MF de ne Dof ne de Mihawk'ın Croc'a karşı bir üstünlük kurabildiklerini görmedim. Sen gördüysen bana manga sayfaları atabilirsin. Aksine bu karakterlere karşı Croc daha ağır bastı MF de ben sana bunu sayfalarla kanıtlayabilirim.

Aksine Mangaka üstünlük oldupunda anında gösterdi Jinbe vs Moria ve Dof- Moria örnekleri var.
Aynı databookta Mihawk'ın Shanks ile kıran kırana mücadele ettiği ve Shanks'tan daha güçlü bir rakip beklediği de yazıyor, bunu da bana argüman olarak sunsana.
Hee yani diyorsun ki Luffy'i harcamamk için Croc'u da harcamadı mangaka öyle mi?
Aynen öyle, mangaka Vista ve Crocodile ile Luffy'i korudu. Senin de söylediğin gibi nasıl ki tayfa zarar görmesin diye Linlin pek çok zaaf gösterdi, aynı şekilde Mihawk'ta Luffy ölmesin diye kendisinden katbekat zayıf olan bir kaç kişi tarafından durduruldu.
 
Yok aga benim mantığıma çok ters ya olmuyor. O meyve olmayacaktı.

Shanks ve Mihawk yenişemiyorlar ya hani, Shanks bugün gidip sağlam bir meyve yese ve onun da yardımıyla Mihawk'ı indirse ne olacak? Unvan Shanks'a mı geçecek?

Not: O değil de biz bu tartışmayı yine yapmıştık sanırsam. :/
Meyvesine bağlı. Eğer meyve kılıç ustalığına engel teşkil etmiyorsa ya da kılıç ustalığını destekleyecek bir meyve ise hala kılıç ustası sayılır. Mesela elmas, mesela X bir zoan. Ama Wb tarzı bir meyve kullanımıyla kılıç ustası olmaz tabi ki.
 
Tamam o güç çıksın ondan sonra konuşulur şuan öyle bir şeyin ipucu bile yok. Adam bildiğin kılıcı ile iş yapıp, yanından kılıcını ayırmıyor.

O açıklama hala adamın kişiliği ile alakalı bariz net yani. Miwawk'ı daha işlemedi bile ve illa ki gösterecektir. Mihawk'ın da üç haki de master olma ihtimali var. O gök yarılması Kral haki çarpışması değil mi? Öyle biliyorum ben farklı bir şey yok. Ve hala kılıçtan bahsediyoruz farkında isen, Wb ile kılıcını, sakazuki ile kılıcını kullanıyor adam, ee nasıl bu adam Kılıçcı olmuyor?

He peki Vista, Mihawk'ı tam ne ile uğraşır iken durduruyor? Luffy ile değil mi? Bunu geçtik. Sonra Croco var adam Luffy den gider yiyor hatta alabasta da dayak yemişliği var. Geliyor Mihawk ile Sakazukiyi durduruyor gerçekten çok mantıklı her şey. Yani Luffy> Mihawk ve Saka diyebiliriz.

Sakazuki Ace ile Wb'yi döverken neden Croco'yu pataklamadı? Yani Mf de sürüsüne bereket mantıksızlık var adam kendide kabul ediyor zaten.

Bende diyorum ki adam unvanu almış.Gelsinler alsınlar adamdan ne diyeyim.
H.Hakiyi unutuyorsun. Kılıcıyla iş yaptı dediğin sahnelere baktığımızda WB Bisesto sahnesi var bu sahneye bakarak WB sadece Bisesto'dan ibaret diyebilir misin? Shanks içinde bu geçerli meyve kullanıp kullanmadığı belli değil aynı şekilde H.haki gibi görldüğü zaman korkulan bir güce de ssahip kendisi.

Hala sadece kişileğe yoran var. Yahu Mihawk için B.haki ve K.haki biliyor denildi. Aynı şey Zoro içinde denildi yani ikisinde de çıkmayacak muhtemelen. Kral haki çarpışması işte ama seviyesi önemli Dof ve Luffy de çarpışıyor ama o etki etmiyor. Veya Luffy H.haki kullandığında etrafta ki neslenerin zarar gördüğünü görmedik. Shanks için bu başlangıç bile olabilir kısaca.

Sizin anlamadığınız nokta kılıççı olmadığı değil ''Sadece kılıçcı olmadığı'' bu adamın kılıç yetenekleri Mihawk ile denk oaly sadece bu. Burada övülmesi gereken kişi Mihawk değil aksine Shanks.

Senin mantığına gidecek olursak serinin içinden çıkamazsın. Şu şunu yendi diye bu bundan üstündür. Yahu Alabasta diyorsun hala Luffy'nin düz yumruğunu yeyince yıkılan Croc MF de Jozu'dan teknikli saldırı yeyip yıkılmıyor. Jozu düz bir yumrukla Aokiji'ye vuruyor adamdan kan getiriyor. Sen bunu nasıl değerlendiriyorsun? Serinin o zaman ki şartlarıyla şuan ki şartları arasında çok fark var.

Sen ona bakıyorsan Croc'un yatığını MF de yapabilen kimse olmadı. Adam İdam platformunun önünde 3 Amiral varken İdam platformunun önüne gelip Ace'i kurtardı. Akainu'yu falan böldü. Akainu orada Luffy ve Ace'a olan oalyları sebebiyle onların peşinden gitti. Fakat BB oraya gelemsine rağmen ona gitmedi fakat daha sonrasında BB Bonney'i yakaladığında ilk giden kiş Akainu oldu. Kısacası BB daha sonra da Croc'un peşinden gitmiş olabilir. Orada uğraşmamıştır sadece orada öldürmek istediği başka bir karakter olmasından daha doğal ne olabilir? Ki bunlardan önce Sengoku gibi bir karakter bile Croc'un oraya gelip o saldırıyı yaptığını anlayamıyor bunlar içinde Amiraller de var.

Adamların ünvanı umursayıp umursamadığı belli değil ki? Umursayanlar zaten gidiyordur mesela Zoro. Fakat hiç takmayan seride başka hedefleri olan karakterler de var bunlardan biri de Vista. Böylede düşünmek lazım.

Aynı databookta Mihawk'ın Shanks ile kıran kırana mücadele ettiği ve Shanks'tan daha güçlü bir rakip beklediği de yazıyor, bunu da bana argüman olarak sunsana.

Aynen öyle, mangaka Vista ve Crocodile ile Luffy'i korudu. Senin de söylediğin gibi nasıl ki tayfa zarar görmesin diye Linlin pek çok zaaf gösterdi, aynı şekilde Mihawk'ta Luffy ölmesin diye kendisinden katbekat zayıf olan bir kaç kişi tarafından durduruldu.
Aynı databook da Shanks ile Mihawk'ın kılıç yeteneklerini geliştirmek için kıran kırana mücadele ettiği de yazıyor. Saf kılıçta Mihawk ile denk olan bir karakter Shanks belki de kılıç ustalığı olarak Mihawk onun kadar kendine yakın birini görmüyor olmasından daha farklı anladığımız ne var burada. Eğer kılıç yetenekleri Shanks'dan daha iyi birini beklemesi normal ki Zoro için bu ''kılıcın üstesinden gel'' diyor. Yani kendisini yenecek birini bekliyor olabilir. Fakat bunun kılıç ustalığı üzerine olduğu kesin hele de son databooklardan sonra.

İşte sana bunu soruyorum diyorsun ki ''Mihawk kendisinden katbekat zayıf olan birkaç karakter tarafından durduruldu'' diye. Bana Vista ve Crocodile'ın Mihawk'dan zayıf olduğunu kanıtlasana. Bu karakterler Mihawk2ın karşısına geçti. Senin dediğin şey MF de oldu mesela arada fark olan karakter Jinbe ve Mori karşılaştı. Jinbe Moria'ya sadece 1 yumruk attı ve saf dışı bıraktı. Aynı şekilde savaş sonunda Dof- Moria'yı kötü duruma düşürüp zayıfsın dedi.

Mihawk'ın Dof'a dönüp WB için ''Onunlar aramızda ki farkı ölçeceğim'' diyor. Yani Dof'u da kendisiyle beraber katıyor. Fakat kendini aynı kefeye koyduğu Dof var. Aynı Dof Croc'a ortaklık teklif ediyor Croc bunu tersleyince de ''Kıskançlıktan çatlayacağım'' diyor. Sana göre Mihawk'ın kendisiyle bir gördüğü Dof'un Mihawk'dan katbekat zayıf olan Croc'a ortaklık teklif etmesi senin mantığına göre çok iyi ama benim mantığıma göre hiç de normal değil. Bir düşün bakayım.
 
Alınmayın ve gücenmeyin ama Mihawk fanları istediklerini kabul edip istediklerini kabul etmiyorlar veya umursamıyor gibi davranıyorlar.

Hala neyi kabul etmiyorsunuz ki?

Şununla başlayayım. Demişler ki ''Shanks'in kişilik olarak Korsan Kral olmaya yakın olduğu söylenmiş'' şimdi hemen hemen herkes bunu Luffy'nin gözünden bakarak ''Denizde ki en özgür kişi Korsanlar Kralıdır'' sözünden yürümüş. Bir nevi doğru ama diğer yandan da güç meselesinden de bahsetmişler. Yani şöyle düşünün Denizde istediğini yapan ve özgürce takılan onlarca korsan var. Bunların içinde Yonkou'lar ve Shichibukai'ler başta geliyorlar. Fakat hiç biri Shanks ile aynı kategoride adlandırılmamış. Bunu iyice anlamak lazım.

Diğer nokta ise şu ''Shanks ve Mihawkın kılıçlarını keskinleştirmek için acımasızca düello ettikleri söylenmiş.'' Çok net değil mi? Yani açıklamaya bile gerek yok ''Kılıçlarını keskinleştirmek için'' yani bunun için illa diğer yeteneklerini kullanmadılar demeye gerek yok. Mangaka bunu tek tek açıklamasını mı bekliyorsunuz? Veya savaş görsellerini mi atması lazım bunu anlamak için. Adam besbelli diyor ''kılıç ustalıklarını geliştirdiler'' diye.

Diğer tarafta ise şu var. ''Bu yüzden Mihawk ve Shanks'un düello ettikleri zaman aynı seviyede olduklarını ve bu düelloların aslında hem rekabet hem de kendini geliştirmede olduklarını teyit ediyor.'' Yani kısaca deniliyor ki '' Shanks ve Mihawk kılıç ustalığı üzerine rekabet ederken diğer bir taraftan da geliştiler''

Daha sonrasında ise ''Düello ettkileri zaman aynı seviyede olduğu'' lafı var. Yani Mihawk ile kılıç ustalığı üzerine rekabet ettikleri sırada Mihawk Shanks'a hiç bir şekilde üstünlük sağlayamıyor. Burası kesinleşti.

Diğer tarafta kesinleşmiş olan bilgiler.

-Kılıç ustalığı üzerine rekabet ettikleri.
-Kılıç ustalığı üzerine rekabet ettiklerinde kılıç ustalığı yeteneklerini hiç bir kısıtlama yapmadan kullanmışlar.
-Kılıç ustalığı üzerine düello yaptıkları sırada bu sınıfta eşit oldukları. ( Bu şuan değişmiş olabilir)
__________________________________________________________________________________________________________

Diğer tarafta ise Mihawk MF de istese keserdi karşısına gelenleri umursamadı tarzında bir kaç yorum gördüm ve güldüm.
Sebeplerine gelecek olursam Mihawk MF de gayet ciddiyi. Bu saldırılarından ve hal ve hareketlerinden gayet belliydi.
-Luffy'nin kafasını kesmeye çalışıp buz dağını kesmesi.
-Daz Bones'ı kesmesi
gibi örnekler gösterilebilir. Hele ki Mihawk'ın yeni açıklanmış olan yorumlarından bakılırsa bu karakter için ''Rakiplerinin seviyelerini anlayabiliyor'' tarzında bir şey paylaşılmış. Peki anlayabilen bir adam neden ''WB ile aramızda ki farkı ölçeğim'' tarzında bir yorumda bulunup buna uğraşıyor? Demek ki her zaman anlayamıyormuş.

Diğer tarafta ise umursamadı olayına gelmek istemiyorum? Neyi umursamadı acaba? Mihawk Luffy'i öldürmek için uğraşıp Shanks'dan özür dilemedi mi? Daha sonrasında karşısına gelen Okamalar'ı kesmedi mi? Daha sonrasında Crocodile'ın adamı Daz karşısına gelince ''Daz Bones değil mi?'' deyip bu adamı kesip sonra karşısına Crocodile gelince Luffy'nin yakasını bırakmadı mı? EEEE hala neyi kabul etmiyorsunuz? Neymiş ''Umursamamış, istese kesermiş'' abi kendinizi kandırıyorsunuz yapmayın. Adam keseceği kişileri zaten kesiyor gözünün yaşına bakmıyor. Mangaka bile arada çok fark olmamasına rağmen Jinbei'ye Moria'yı tekletti MF de Dof üzerinden Moria'ya güçsüzsün dedirtti. Yani arada fark olduğu vakit Mangaka bunu belli edebilen birisi.

Daha sonrasında ise ''Güçlü rakip bulamayıp Shichi oldu'' olayı. Bu çok güzel bir olay aslında Mihawk için övülebilir de ama Mihawk fanları kusura bakmasın bunun bile bokunu çıkarmışlar. Bunu tamamene yaymaya kalkan olanlar olmuş. Yahu adam ünvanı elde etmiş adamın ünvanı ''kılıç'' üzerine. Bence pek çok kılıç ustasıyla kapışmış bu konuda zirve olabilir ama kapıştıkları kadar kapışmadıkları da var bunu da siz kabul edin. En kolayında Vista, Shilew gibi adamlarla hiç denk gelmemiş Mihawk ama ünvanı elde etmiş. Fuji, Cracker gibi aslında sadece kılıç kullanıcısı olmayan adamları saymıyorum bile ki bence bunlar kılıç ustası değil orası ayrı bir konu.

Neyse ileride ciddi manada çok ters düşeceksiniz. Bir ihtimal biz de ters düşebiliriz ama göründüğü kadarıyla bu olasılık sizin için daha fazla.
Çok güzel açıklamışsın tebrik ederim :alkis:

Crocodike - akainu = akainu ciddi değildi.
Crocodile - doflamingo = doflamingo ciddi değildi.
Crocodile-mihawk= mihawk ciddi değildi.

Eşşek başı mı bu crocodile ?
 
Aynı databookta Mihawk'ın Shanks ile kıran kırana mücadele ettiği ve Shanks'tan daha güçlü bir rakip beklediği de yazıyor, bunu da bana argüman olarak sunsana.
Shanks'ı aşabilecek bir rakip bekliyor, Shanks'tan güçlü değil aslında. Basit ama sonucu fazlasıyla etkileyecek bir anlam farkı var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 24)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık