Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Mihawk'ın Seviyesi

Mihawkın gücü ?


  • Kullanılan toplam oy
    643
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kaido Shichibukaiları küçümsüyor. Küçümser zaten, yarısı anca komutan seviyesi adamlar, bunları yendiler diye beni mi yenecekler diyor adam, e doğru. Biz de küçümsüyoruz zaten.
Kaido'nun küçümsemesini Moriah kaynaklı düşünüyorum. Ve de Dof. Adam shicilerden Luffy'nin yendiklerini tanıyor işte basbayağı. Birini yenmiş, diğeri ortak - emir eri arası bir şey.
 
Mihawk hakkındaki tüm söylentiler ve veriler onun amiral üstü olduğuna işaret ediyor.
___________________________
Yonkou Shanks'ın rakibi,
Dünyanın en güçlü kılıç ustası - Rayleigh, Shanks, Fujitora- gibi kılıç ustaları arasından sıyrılmış bu ünvanı almış.
Dışa kapalı, Hükümet'in bile giremediği bir Samuray ülkesinden bile kendisinin üstünde bir kılıç ustası çıkmamış, Sakazuki bile temkinli bu ülke hakkında.
_______________

Mihawk hakkında yanlış yorumlanan şeyler;

"Vista'ya neden tek atamadı?"

Brook'un Yonkou'ya blitz attığı, Chopper'ın saldırılarını karşıladığı evrende Beyazsakal'ın en güçlü adamlarından biri de bir zahmet Mihawk'a kafa tutabilsin.

Ve atlanan bir şey, Mihawk o dövüşte tamamen dikkatini Luffy'e çevirmiş, Vista karşısındayken bile Luffy'i düşünüyordu. Tabii ki Vista'nın çok güçlü bir isim olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu.

"Aokiji'nin yendiği Jozu'yu neden kesemedi."

Jozu dediğimiz adam, amiralden kan alabilen, en güçlü korsan tayfasının en güçlü üyelerinden biri. Bu adamı tek hamlede kesememesi bir kıstas değildir. Ona bakarsanız slash ile Daz Bones'da kesilmedi, ama yakında saniyesinde tek yedi. Ve Aokiji bile bu adamı dikkat dağınıklığıyla yenebildi.

"Zoro'dan korktu..."

En bombası da bu sanırım, adam Zoro'ya karşı meyve bıçağıyla dövüştü, sonunda sadece saygısından çıkardı Kara Kılıcı. Buna pek bir şey diyemiyorum o sebeple.
 
Arkadaşlar aynı yazıyı mı okuyoruz cidden? Yazıda Mihawk karşıtlarının temel alacağı bazı yerler var, kabul ki onlar da çoğu zaman söyleniyor zaten. Ama adam gömmek için ne varsa atmış gibi. Evrenin dibinden bir korsanın Shichibukailara köpek demesini atmış yazı olarak. E alaka nerede? East Blue'da Zoro'dan korkmuş. Küçücük bir panelden o mu anlaşılıyor?

Luffy'nin sözü atılmış, benimle savaşacaksın değil mi, o zaman amiral olmalısın diye. Buradan hangi güç çıkarımı yapılabilir? Buradan çıkarım yapacak olsam Amiraller(tek başına) Korsan Kralla baş edebilir anlarım, haydi bir babayiğit çıksın karşı çıkan. Forumun yarısından fazlası KK=2Amiral diyor en az.

Stephen Paul'a sorulan bir soru, adam da kişisel bir cevap vermiş gibi. Buradan çıkarım yapılır mı? Oda ile en içli dışlı olan, One Piece'in sonunu direkt öğrenen adamların dahilinin olduğu databookları bile millet kabul etmiyor. Viz çevirisi atılmış, daha önce de farklı konularda Viz çevirisi ile attığım yorumlar var zaten, tekrar etmeye gerek yok. Şimdiki Viz çevirmeni de zamanında bunu dünyanın en güçlü kılıç ustası olarak çevirdi, en iyi değil.
http://web.archive.org/web/20100703...reener.com:80/stephen/onepiece/op-v06c050.txt
[World's Strongest Swordsman]
["Mihawk the Hawk-Eyed"]


Meşhur Amiral yonkou fark etmez lafı. Buradan yonkou ve amirallerin önündeki en büyük engeller olduğu çıkar Korsan Krallık yolunda. Bu laf Mihawk'a nasıl bağlanabilir? Shichibukai mı desin yanına, güçsüz olanlarını yenmiş zaten adam, diğerleriyle de müttefik." Yonkou, Amiral veya Mihawk olsun fark etmez" mi desin adam yahu:hhh:.

Kaido Shichibukaiları küçümsüyor. Küçümser zaten, yarısı anca komutan seviyesi adamlar, bunları yendiler diye beni mi yenecekler diyor adam, e doğru. Biz de küçümsüyoruz zaten.

Mihawk'ın Luffy'nin Korsan Krallık yolu için yaptığı yorum. Mihawk'ın dediğini zaten cümle alem biliyor. Roger sonrası 20 yıl bir tane Korsan Kral var mı? Çünkü Korsan Krallık çok kapsamlı, güç üstü bir zorluğu var. en güçlüler bile olamamış,bırak en güçlü kılıç ustası olsun. Bunun zorluğu zaten bir çıkarım değil, bir gözlem Luffy adına, vay ne gözü kara adamsın der gibi.

Zoro babun mevzusu. Yorum yok.

Bu noktadan sonraki 3 argüman Mihawk'ın yonkou gücünde olmadığına kanıt gösterilebilir. Law'ın lafı, Shanks'ın yarasız bir şekilde Beyazsakalla çarpışmasından ayrılması, Garp'ın en güçlü 4 korsan olarak, Shanks'ı göstermesi falan. Law'ın bölge genişletmesi lafı zaten bireysellik içermiyor, yani Shanks oluşumunun, Beyazsakal Korsanları oluşumuna karşı bir denge kurabilmesi mümkün. Shanks-Beyazsakal çarpışması Marco'nun da iddia ettiği gibi tam bir savaş çarpışması değil. Garp'ın lafı da mesela Mihawk'ın en güçlü 5. adam olmasına da engel teşkil etmez, Shanks'dan güçsüz olduğunu kabul etsek bile. Bunlar doğru olsa bile Mihawk'ın Amiral seviyesi değil Yonkou seviyesi olmadığına delil gösterilebilir. Amiral=Yonkou demiyorsanız bu argümanlar zaten konu başlığıyla alakalı değil.

Prets Luffy'e karşı olan savaş. Bunda biraz haklılık payı yok değil şimdi. Ama kimler kimler prets Luffy karşısında mal oldu, Mihawk'a da kızamıyorum yani. Garp Marco'ya tek yumruk atıp platformdan uzaklaştırır. Sengoku Luffy karşısında mal olur. Adamın tek yapması gereken hakili yumrukla vurup uçurmak, Garp'ın koca komutana yaptığını Filo Amirali bir çaylağa karşı yapamıyor.

Crocodile-Mihawk mevzusu. Çok daha etkili olmalıydı. Doğrudur, bir şey diyemem.

Gorosei Karasakalı kim durduracak konuşması. Argüman başta biraz mantıklı gelse de o noktada Karasakalın durdurulması mevzusu bir oluşum mevzusuydu. Mihawk'ın veya herhangi bir shichibukaiın dahili pek mümkün değildi, adamları savaşa zor çağırıyorlar zaten.

Mihawk-Zoro diz çökme konuşması. Ben burada pek bir argüman göremiyorum, belki de gözüm tamamen Mihawk'ın nuruyla kamaştığından göremiyorumdur, aşırı fanlık yapıyorumdur:gamyon:. Ama yok burada Zoro yaptığına bir övgü var sadece bence.

En büyük argüman, Vista. Ve nereden bakıldığına bağlı olarak haksız da sayılmaz. O yüzden en büyük argüman diyorum zaten. Mihawk fanları da haterları da dövüşü, Marco'nun konuşmasını farklı yorumluyor. Bu noktada ben Mihawk'ın Vista'ya yollanmasını komutanların amiraller ile kapışmasına benzetiyorum. Her ne kadar komutanlar Amiralleri tutabilmişsse de Amirallerin komutanlar karşısında gösterdiği üstünlüğü de gördük. En büyük örneği de Jozu zaten, anlık dikkat kaybı adama kola mal oldu.

Vista databook mevzusu. Buna da çok yorum yapasım yok, databooklara dikkatli yaklaşmak lazım, buna Vivre Card databookuna da öyle. Oda'dan kesin onaylı olduğuna emin olmadan bir şey demek doğru değil. Ama Vivre Card databook'u da bayağı ayrıntılı gözüküyor, Oda'dan da onaylı falan deniyor, söylesen söyle inanayım mı?

Velhasıl kelam çok iyi sayılan yazı Mihawk'a karşı yazılacak alakalı alakasız her şeyin toplanıp atıldığı bir yazı olmuş. İyi diyenlerle aynı yazıyı okumuyoruz herhalde.

En güçlü ile en iyi arasındaki fark vardır, bu net. Ama sıkıntı yok, net olan şeylerden birisi de bu adamın ünvanının dünyanın en güçlü kılıç ustası olması çünkü.
Kaido'nun Shichiler için sözüne ne diyorsun?
 
Kaido'nun Shichiler için sözüne ne diyorsun?
Kaido mizacı itabariyle bence evrende WB Roger harici herkesi küçümser gibi geliyor bana :D Şaka bi yana, Kaidonun tanıdığıni bildiğimiz shiciler Dof, Moria. Eee durum bu oluncada küçümsemesi normal bence. Ki ona rağmen Joker nasıl kaybedebildin gibisinde feryat figan ediyordu :D Weewil ve Mihawkı yüzyüze görmemiş tanımamış olması muhtemel.
 
Kaido mizacı itabariyle bence evrende WB Roger harici herkesi küçümser gibi geliyor bana :D Şaka bi yana, Kaidonun tanıdığıni bildiğimiz shiciler Dof, Moria. Eee durum bu oluncada küçümsemesi normal bence. Ki ona rağmen Joker nasıl kaybedebildin gibisinde feryat figan ediyordu :D Weewil ve Mihawkı yüzyüze görmemiş tanımamış olması muhtemel.
Mihawk'ın ününden haberi yok yani. Ya da kendi seviyesine denk diye anılan bir adamdan?

Big Mom'ı o şekilde ezikleyemedi mesela.
 
Mihawk'ın ününden haberi yok yani. Ya da kendi seviyesine denk diye anılan bir adamdan?

Big Mom'ı o şekilde ezikleyemedi mesela.
Shici denildiği zaman akla direk Mihawk gelmiyorki. Kaido şahıs olarak Mihawki ezikleyecek bir söz söyleseydi hak verebilirdim bu konuda. Adam Moria gibi meyveden ibaret adamla dövüşmüş, onu gordükten sonra direk shici adına laf söylemesi şaşırtıcı değil.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 19)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık