Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Mihawk'ın Seviyesi

Mihawkın gücü ?


  • Kullanılan toplam oy
    643
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D: Hey, Oda! Bütün bu dövüş sahnelerinde, neden erkeklerin kasıklarına gitmiyor? Bu zafere giden en hızlı yol gibi gözükmüyor mu? Asada Kardeşlerinin En Büyükleri.

O: Doğru, bu hayati bir alan. Sadece erkekler arasında efsaneleri hayal et - Whitebeard, Shanks, Mihawk - birbirlerine dik dik bakıyorlar, ağır ideallerini taşıyorlar ... ve birbirlerini toplara vurmaya çalışıyorlar!

Mihawk Shanks'ı yendi üzgünüm.
 
Heh bak şimdi.Ben amiral diyorum ama burda bir pürüz var.O da Aka ve Aok'un p-up alma ihtimali.O konu benim için muallak.Şu an tüm amiralleri eşit görüyorum ama Oda yarın bir gün Aka'nın ya da Aok'un dövüşlerinden sonra daha da güçlendiğini söylerse şaşırmam.O yüzden kıstası Kizaru kabul etmek daha iyi gibi.2y önce de 2ylik arada da çok ciddi savaşlara girmedi.Yani muhtemelen 2y önceki Kizaru neyse şu an ki Kizaru'da o.Eğer bunu kabul ediyorsan durum şöyle olucak.

1-Eğer Mihawk Kizaru'ya denk çıkarsa veya üstünde çıkarsa iddaayı ben kazanmış olucam.

2-Mihawk Kizaru'dan net bir şekilde güçsüzse iddaayı sen kazanmış olucaksın.

Eğer buna da tamam dersen şimdi iddaanın nasıl sonuçlanacağını çözmeliyiz.

Eğer Mihawk yarın bir gün yine Vista seviyesinde bir adamla aynı şekilde ciddi olmayan bir düello yaparsa kazanmış olmazsın.Sonuçta Mihawk'ın yine sınırını görmemiş oluyoruz.Eşit şartlarda ölümüne kapışırsa biriyle ve rakibinde seviyesi net bir şekilde belliyse kazananı kaybedeni belirleriz zaten.Şimdi Shanks kısmına gelelim.Mihawk'ın şu an ki Shanks'a denk olduğu söylenirse kim kazanmış olucak ? Senin şu meşhur Shanks amiral altı denklemin pürüz oluşturur.:/ Ben yine de sorayım bunu da sonra sıkıntı olmasın.Ayrıca aklına seviyeleri nasıl belirlerizle ilgili bir şey gelirse yaz.Şu an çok aklıma gelmedi.

Onun dışında Siyah Ateş'in girdiği iddaanın nerdeyse aynısına giricez.Onlar içinde sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum.İddaa şu oluyor o zaman:

1-Ben kazanırsam 1 sene boyunca her gün ''Genel Tartışma'' ya da ''Genel Sohbet'' konusuna girip ''Mihawk hakkında yanıldım.Beni doğru yola sokan Hakili Yumruk'a sonsuz teşekkür ederim.Onu karşıma aldığım için çok pişmanım'' diyeceksin.

2-Konu netlik kazanınca 1 Ay içerisinde 10 bin kelimeden oluşan bir Mihawk konusu açacaksın. Konunun ana temaları, amiral gücünde ve üstünde olmasının gayet mantıklı olduğunu ve neden böyle olduğunu,senin nasıl böyle bir gaflete düştüğünü, seninle aynı yolda olanların nasıl bu hale geldiğini anlatan bir konu olacak.

3-1 sene boyunca parantez içine ''Hakili Yumruk yaktın beni'' yazacaksın.

Onların iddaasının aynısı.Onlar için sıkıntı oluyorsa değiştirebiliriz.Olmazsa şartlar bu olsun.Ben kaybedersem zaten tam tersini senin için yapıcam.Onun dışında katılmadığın,eklenmesini ya da çıkarılmasını istediğin bir şey varsa buyur bakalım.
Aynı iddia olmasın.Iddianın nasıl sonuçlanacağı konusunda fitim.

Aklımda var bir şeyler eve geçince karalarım.Sonuçta 3 5 seneye anca netleşecek bir iddiaya giriyorsak sonuçları az ağır olsun.1 yıl fanı olduğun karakter hakkında konuşmama gibi veya avatar ve para tez içi 1 yıllığına el değiştirsin.1 yıl boyunca kazanan herhangi bir konu hakkında ne düşünüyorsa kaybeden de o şekilde düşünsün gibi gibi.Aklıma gelmiyor şimdi sonra hallederiz mevzuları.
 
Tamam öyle olsun.

Amiralden güçlü olursa ben kazanırım, amirale denk ya da amiralden zayıf olursa sen kazanırsın.

Ben kazanırsam, birer ay boyunca benim belirleyeceğim parantez içini ve avatarı kullanacaksın. Sen kazanırsan bana ne ceza vereceksin?
Seninkinin aynısı ek olarak her yerde Zoroyu savunacaksın Zoro fanıysan bile her yerde Zoro yu savunacaksın Zoro dan başka kimseyi tanımayacaksın tabi 1 ay ( sonradan bağımlılık yaparsa karışmam) :D
 
Arkadaşlar aynı yazıyı mı okuyoruz cidden? Yazıda Mihawk karşıtlarının temel alacağı bazı yerler var, kabul ki onlar da çoğu zaman söyleniyor zaten. Ama adam gömmek için ne varsa atmış gibi. Evrenin dibinden bir korsanın Shichibukailara köpek demesini atmış yazı olarak. E alaka nerede? East Blue'da Zoro'dan korkmuş. Küçücük bir panelden o mu anlaşılıyor?

Luffy'nin sözü atılmış, benimle savaşacaksın değil mi, o zaman amiral olmalısın diye. Buradan hangi güç çıkarımı yapılabilir? Buradan çıkarım yapacak olsam Amiraller(tek başına) Korsan Kralla baş edebilir anlarım, haydi bir babayiğit çıksın karşı çıkan. Forumun yarısından fazlası KK=2Amiral diyor en az.

Stephen Paul'a sorulan bir soru, adam da kişisel bir cevap vermiş gibi. Buradan çıkarım yapılır mı? Oda ile en içli dışlı olan, One Piece'in sonunu direkt öğrenen adamların dahilinin olduğu databookları bile millet kabul etmiyor. Viz çevirisi atılmış, daha önce de farklı konularda Viz çevirisi ile attığım yorumlar var zaten, tekrar etmeye gerek yok. Şimdiki Viz çevirmeni de zamanında bunu dünyanın en güçlü kılıç ustası olarak çevirdi, en iyi değil.
http://web.archive.org/web/20100703...reener.com:80/stephen/onepiece/op-v06c050.txt
[World's Strongest Swordsman]
["Mihawk the Hawk-Eyed"]


Meşhur Amiral yonkou fark etmez lafı. Buradan yonkou ve amirallerin önündeki en büyük engeller olduğu çıkar Korsan Krallık yolunda. Bu laf Mihawk'a nasıl bağlanabilir? Shichibukai mı desin yanına, güçsüz olanlarını yenmiş zaten adam, diğerleriyle de müttefik." Yonkou, Amiral veya Mihawk olsun fark etmez" mi desin adam yahu:hhh:.

Kaido Shichibukaiları küçümsüyor. Küçümser zaten, yarısı anca komutan seviyesi adamlar, bunları yendiler diye beni mi yenecekler diyor adam, e doğru. Biz de küçümsüyoruz zaten.

Mihawk'ın Luffy'nin Korsan Krallık yolu için yaptığı yorum. Mihawk'ın dediğini zaten cümle alem biliyor. Roger sonrası 20 yıl bir tane Korsan Kral var mı? Çünkü Korsan Krallık çok kapsamlı, güç üstü bir zorluğu var. en güçlüler bile olamamış,bırak en güçlü kılıç ustası olsun. Bunun zorluğu zaten bir çıkarım değil, bir gözlem Luffy adına, vay ne gözü kara adamsın der gibi.

Zoro babun mevzusu. Yorum yok.

Bu noktadan sonraki 3 argüman Mihawk'ın yonkou gücünde olmadığına kanıt gösterilebilir. Law'ın lafı, Shanks'ın yarasız bir şekilde Beyazsakalla çarpışmasından ayrılması, Garp'ın en güçlü 4 korsan olarak, Shanks'ı göstermesi falan. Law'ın bölge genişletmesi lafı zaten bireysellik içermiyor, yani Shanks oluşumunun, Beyazsakal Korsanları oluşumuna karşı bir denge kurabilmesi mümkün. Shanks-Beyazsakal çarpışması Marco'nun da iddia ettiği gibi tam bir savaş çarpışması değil. Garp'ın lafı da mesela Mihawk'ın en güçlü 5. adam olmasına da engel teşkil etmez, Shanks'dan güçsüz olduğunu kabul etsek bile. Bunlar doğru olsa bile Mihawk'ın Amiral seviyesi değil Yonkou seviyesi olmadığına delil gösterilebilir. Amiral=Yonkou demiyorsanız bu argümanlar zaten konu başlığıyla alakalı değil.

Prets Luffy'e karşı olan savaş. Bunda biraz haklılık payı yok değil şimdi. Ama kimler kimler prets Luffy karşısında mal oldu, Mihawk'a da kızamıyorum yani. Garp Marco'ya tek yumruk atıp platformdan uzaklaştırır. Sengoku Luffy karşısında mal olur. Adamın tek yapması gereken hakili yumrukla vurup uçurmak, Garp'ın koca komutana yaptığını Filo Amirali bir çaylağa karşı yapamıyor.

Crocodile-Mihawk mevzusu. Çok daha etkili olmalıydı. Doğrudur, bir şey diyemem.

Gorosei Karasakalı kim durduracak konuşması. Argüman başta biraz mantıklı gelse de o noktada Karasakalın durdurulması mevzusu bir oluşum mevzusuydu. Mihawk'ın veya herhangi bir shichibukaiın dahili pek mümkün değildi, adamları savaşa zor çağırıyorlar zaten.

Mihawk-Zoro diz çökme konuşması. Ben burada pek bir argüman göremiyorum, belki de gözüm tamamen Mihawk'ın nuruyla kamaştığından göremiyorumdur, aşırı fanlık yapıyorumdur:gamyon:. Ama yok burada Zoro yaptığına bir övgü var sadece bence.

En büyük argüman, Vista. Ve nereden bakıldığına bağlı olarak haksız da sayılmaz. O yüzden en büyük argüman diyorum zaten. Mihawk fanları da haterları da dövüşü, Marco'nun konuşmasını farklı yorumluyor. Bu noktada ben Mihawk'ın Vista'ya yollanmasını komutanların amiraller ile kapışmasına benzetiyorum. Her ne kadar komutanlar Amiralleri tutabilmişsse de Amirallerin komutanlar karşısında gösterdiği üstünlüğü de gördük. En büyük örneği de Jozu zaten, anlık dikkat kaybı adama kola mal oldu.

Vista databook mevzusu. Buna da çok yorum yapasım yok, databooklara dikkatli yaklaşmak lazım, buna Vivre Card databookuna da öyle. Oda'dan kesin onaylı olduğuna emin olmadan bir şey demek doğru değil. Ama Vivre Card databook'u da bayağı ayrıntılı gözüküyor, Oda'dan da onaylı falan deniyor, söylesen söyle inanayım mı?

Velhasıl kelam çok iyi sayılan yazı Mihawk'a karşı yazılacak alakalı alakasız her şeyin toplanıp atıldığı bir yazı olmuş. İyi diyenlerle aynı yazıyı okumuyoruz herhalde.
Abi adam kafadan şurada bitiyor "Mihawk's title is not the Strongest, it's Greatest " Bu ne demek ya? En güçlü, En iyi, En büyük bunlar aynı kavramlar değil mi? Adam unvan almış. One piece evreninde kabul görmüş. Yok yalancı, yok korkak bile dediğiniz adama:hhh: Al adam'ın kartı mordu. korsan değil büyük ihtimal ama ödülü de var adamın açıklanmıyor. Mihawk da haki yoktur demek ne demektir yani. Yok Haki kapattılar, yok öylesine düello attılar, yok kılıç ustalığından başka şeylerde var. Yani kılıç ve meyve kullananlar, sadece kılıç kullananlardan daha iyi. O zaman Law gitsin Mihawk'ı, Vergo gibi ikiye bölsün abi.
En güçlü ile en iyi arasındaki fark vardır, bu net. Ama sıkıntı yok, net olan şeylerden birisi de bu adamın ünvanının dünyanın en güçlü kılıç ustası olması çünkü.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık