Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Zaman Yolculuğu

Çizgisel düşünüyorsak o zaman mümkün. Ancak gerçek hayatta beynimizin tek bir zaman algısı var. Oda ileriye doğru gittiği.
Yapma dostum. Çin, Hint, Mezopotamya ve Mısırda döngüsel zaman anlayışının benimsendiği lise ders kitaplarında bile var. Bu adamlar beyinsiz miydi?
 
Ne ara konuyu açıp bu kadar çok şey tartışınız yav :D

One Piece evreninde zaman yolculuğuna imkan sağlayan neler olabilir diye düşünüyordum biraz.

-İlk olarak şeytan meyvesi olabilir. Ki en yüksek ihtimal de bu. Şeytan meyvesinin ana gücü geçmişe veya geleceğe ya da her ikisine birden gitmeye yarıyor olabilir. Açıkçası şeytan meyvesinin bu olmasını istemem, ileride b*ku çıkmaya çok müsait çünkü.
Meyve uyandırılınca bu güç elde ediliyor olabilir. Foxy'nin meyvesi misali. Veya meyvenin nihayi gücü bu olabilir. Bence meyveye bağlı olacaksa sonuncusu olmalı. Düşününce senaryoya en çok oturan da bu.
Meyve ile ilgili son ihtimal ise tek bir dileğini gerçekleştirme yeteneği olan bir meyve olması. Öyle bir durumda dileği neden daha iyi şeyler için kullanmadılar sorunu ortaya çıkıyor tabi.

-Zaman yolculuğunun kaynağı kral hakinin çok üst düzey kullanımı, kullanınca kullanıcıya zarar veren cinsten bir şey olabilir. Ama pek ihtimal vermiyorum buna da.

- Lanet, büyü vs. bir şey olabilir. Eğer şeytan meyvesi olmayacaksa en mantıklı açıklama bu olur. Tek seferlik gibi bir şey de açıklanabilir belki.

Zaman yolculuğu gücünün kaynağını konuştuktan sonra bir de bunun etkileri var. Eğer zamanda geçmişe gitmeye yarayan bir şey ise çok büyük paradokslara sebep olabilir. Üstüne bu güç bu arc kullanılacaksa yeni dünyanın kayda değer bir kısmını yöneten yonkou'lardan biri olan Kaidou üzerinde kullanılacak. Bu kadar önemli biri ile ilgili en ufak bir değişikliğin tüm dünyayı değiştirmemesi saçma olur. (Geçmişe ancak farklı bir paralel evrende gidebilirsin mevzusuna hiç girmeyeceğim) Mesela kafamda bir şey kurguladım. Biraz abartılı ama mümkün.

-Luffy bir şekilde geçmişe gidip Kaidou'nun Wano'ya girmesini engeller. (Momo-Roger ilişkisinden dolayı Wano eskiden Roger'ın bölgesi imiş diyelim. )
-Ace Wano'ya geldiği zaman orada Roger ile ilgili iyi şeyler duymuş onu sevmeye başlamış ve Wano savaşçısı olup orayı korumaya karar vermiş olsun. Hiç Beyazsakal'ın tayfasına katılmadı yani.
-Marineford savaşı hiç gerçekleşmedi. Beyazsakal 2. Tümen komutanı Teach'i yakalayıp öldürdü ve kendisi hala bir yonkou. Akainu ve Aokiji hiç savaşmadı. Sengoku şu an hala filo amirali ve Aokiji normal bir amiral. Fujitora falan artık ortada yok.
-Kaidou Wano'yu alamadığı için yeterince güçlenmedi hatta belki de güçten düştü. Moria ile yaptığı dövüşü kaybetti. Moria artık bir yonkou.
-Lola'nın gölgesi dolayısı ile hiç Thriller Barc'ta alınmadı, Lola Linlin'den kaçmadı ve yakalandı. Tam idam edilecek iken devler her şeye rağmen Lolayi gelin olarak kabul ettiler :oleyo: Big Mom devlerin desteğini arkasına aldı ve en güçlü yonkou oldu. Diğer yonkou'lar Linlin'e karşı ittifak kurmayı denediler ama yapamadılar. Sonuç olarak Linlin once Beyazsakal'ı east blue'ya kadar kovaladı. Adalarını aldı. Sonra Wano'ya girdi. O savaşta Ace öldü. Moria da yenildi. Shanks ise Grand Line'a kaçtı :oleyo2: Big Mom yeni korsanlar Kralı oldu.
-Doflamingo başta Linlin'in emrine girmişti, ihanet etmeye çalışınca yakalandı ve tayfası ile beraber idam edildi.

Luffy geri döndüğü zaman karşısında böyle bir manzara olabilir mesela. O yüzden geriye yolculuğun bir şekilde olmamasını tercih ederim. Neyse çok fazla yazdım sanırım :oleyo:
 
One Piece madem denizdenizlerde geçen bir serüven o halde olayı denizlerle açıklayayım. Malum Oda seride farklı boyutlara kapı açmayı çok seviyor. Blueno kapı açar, Brulee kapı arasından bakar, Mont-d'Or kitapları ile yepyeni diyarlara kapılarını açar. Madem ki zaman yolculuğu ile ilgili bir olay var bunu sağlayacak güç/şeytan meyvesi kişileri farklı bir boyuta almayla ilgili olabilir. Zamanı kontrol etmeyle ilgili;

1)Kişiler için zamanı dondurma şeklinde olacağı gibi(Foxy'nin Noro noro no mi sayesinde herhangi bir şeyi 30 saniye yavaşlatması gibi),

2)Gelecekteki bir zaman dilimine bir kapı da arayabilir. Misal bulunduğumuz zaman denizde ilerlemekte olan dev bir dalganın arkasında yer alan bir duba olsun, dev dalga ise zamanın yıkıcı gücü. Bu duba hiçbir zaman geriye doğru sürüklemez hep ileriye doğru dalganın tepesine ve ardından önüne düşecektir. Ancak bunun ne kadar bir süre zarfında süreceğini bilemeyiz. Ve daha duba dalganın ardında iken elimizde bir güç olduğunu farz edelim. Yüksek dev dalganın içinden geçtiğimizi düşünelim. İşte o zaman dalganın tepesine kadar çıkıp önüne düşmesine kadar gerekli zaman olmadan dalganın önüne geçmiş oluruz. İşte bu sayede zamanın ötesine, yani geleceğe gidebiliriz.
 
Yapma dostum. Çin, Hint, Mezopotamya ve Mısırda döngüsel zaman anlayışının benimsendiği lise ders kitaplarında bile var. Bu adamlar beyinsiz miydi?
Asıl sen yapma dostum. Zamanın ne olduğunu 100 yıldır biliyoruz. Einstein gibi bir dahi varken gidip Çin Hint Mezapotamya veya Mısırdan öğreneceksen sen bilirsin. Ondan önce de Newton'un kitabında geçiyordu zamanın sabit ve tek yönlü olduğu, yanlış hatırlamıyorsam

Neden geçmişimiz kafayı sıyırttırıyor o zaman hacı? Neden anılar, anılar şimdi gözümde canlandılar?
Anılar neden şimdi gözünde canlanıyor ? Bunun için çok iyi bir kaynak veriyim sen araştır. Nedenleri bir bir sıralanıyor ve cevaplanıyor.
Dirseklerini birleştirip kendini boğuyormuş gibi bir hareket yaparak araştırmanı tavsiye ederim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık