Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[İnceleme] Mihawk Tartışmalarına Son

Mihawk fanları döngüsü.
Mihawk konularına yüklen=====> Mihawk>=Shanks sonucu çıkarttır.
Sakazuki İmparator Yener Mi konusuna yüklen, Sakazuki'yi ezikle , yonkou 2-3 Sakazuki alır de.
Sonuç Mihawk en güçlü 4 adam arasında(İnsaflı söyledim, çıkarımlar daha da yükseğe gidiyor). Yer miyiz? Yemeyiz arkadaş:ehe:. Shanks'a kadar ben de destekledim ama orada bir durun:mincika:.Shanks ile aşık atması çok da bir şey değil, Shanks zaten yonkodan en güçsüzü(net oğlu net!) Sakazuki Shanks'ı yenme olasılığı diğer imparatorlara göre daha fazla. Zaten Yonkou-Amiral farkının uçurum olmadığı(en güçlüsü 1.5 amiral eder zorlasan, evet kk da olsa) anlaşılınca o zaman bayağı argüman çökecek. Kaydedin bu sözleri, o hesap gününde kozlarımızı paylaşırız:p.
Bütün kısımlara katılıyorum da shanks en güçsüz yonkou kısmı hariç,ha oda olabilir ama şuan daha gücünü görmedik,cılız kılıç ustası meyvesi yok,bir kolu yok diyemi güçsüz görüyorsun,amiral yonkouyu bende ya eşit ya da çok yakın görüyorum
 
Bana yazacak bir şey bırakmamışsın. Eline sağlık.

Buggy'yi kesemeyen adam galaksinin en iyi kılıç ustası olsa bile gözümde değeri yok.
Kesilemediğine dair net veri nereden elde edildi, onu merak ediyorum. Mihawk kesemedi diye, kesilemiyor mu oldu Buggy?
http://www.korsanfan.com/konu/2-fark.232/

Buggy serini bugu. Meyvesi otomatik bölünür.

1. Haki meyve gücünü iptal etmediği için buggy haki ile de hakisiz de hiç bir şekilde kesilemez. Meyve kendini bölecektir.

2. Kairoseki de taksan kesemezsin. Çünkü kairoseki sadece kişinin meyvesini kullanmasını engelliyor. Fakat buggynin meyvesi otomatik ve bilinçli çalışabiliyor. Kapatma şansı yok. Luffynin de öyle. Logiaların meyvesi ise kapatılabildiği için, kairoseki takılmış bir logianın meyvesi kapalı kalır otomatik çalışıp açılmaz. Bknz: Enel, Ace, CC, Kekeke. Kısacası kairoseki taksan da bölünecek. Fakat buggy o bölünen parçayı kontrol edemez. Bölünmesini de engelleyemez. Bölünmeye devam eder durur.

3. Hiç beklenmedik bir anda birisi buggyi uyurken kesmeyi denese gene kesemez. Meyve otomatik bölünecek.

4. Denize soksan gene kesemezsin. Orada da kendisi meyvesini kullanamaz. Ama birisi kesmeye kalkarsa otomatik bölünür.

Yani buggyi Teach tutmadığı sürece hiç kimse kesemez.

Bırak Mihawk'ı Ryuma gelse çizik bile atamaz kesme saldırı ile.

Dövüşlerine dair gösterilen ikinci sahnede (Başka yok zaten) Mihawk bitirmeyi teklif ediyor. Bunu neden yapıyor, belirsiz. Yetişmesi gereken bir yer mi var? Anladığım kadarı ile bunu da karakteri gizem olarak bırakmak istemesine bağlamışsın. Bunu yapması için aynı lafı Vista'ya söyletebilirdi. Durumda da bir değişiklik olmazdı. İlgili sahne aşağıda.

http://www.mangareader.net/one-piece/562/10
Sengokunun orayı yıkma planı var. Mihawk da bunun farkında olduğu için erteleyelim diyor. Tashigi de smokayı uyarıyor gitme konusunda. En tepede ise moria ipucunu veriyor zaten. Dövüşün ertelenme sebebi belli yani. Belirsiz değil. Plan ise: Akainun ryuusei kazen ile buz kaplı zemini magma yumrukları ile bombardımana tutmasıydı. Wb bıçaklanıp saldırıya geçince Sengoku da planı uyguluyor. Bombardıman yapıldığı sırada tüm shichiler geri çekilmiş izliyordu.

https://www.mangareader.net/one-piece/565/8

En fazla şunu diyebilirsin: neden tek atıp geçmedi de erteledi? Çünkü Mihawk kendisi geçecek birisini bekliyor. Bu belki ileride Vista olabilir. Onu şimdi gebertmenin bir mantığı yok. Size göre herhalde mihawk dünyayı dolaşıp tüm ezik kılıç ustalarını öldürmeli ki hep en tepede kalsın. Oysaki vivre kartta açıklandı. Shanksten daha güçlü bir kılıç ustası gelsin diye zirvede öylece bekliyor. Okamaların ona yetişmesi zaten imkansız görmüş ki teklemiş. Mr1i de aynı şekilde. Ama bir yonkounun 5. komutanı olmuş birisi gelecek vaad eder. Öldürülmeyi haketmez. Onun daha da gelişmesini beklemek istemiş olabilir. Ki bu daha mantıklıdır.
 
Son düzenleme:
Bize Mihawk gibi bir karakter daha gösterin ki shicbukai toplantısına geldiğinde Sengoku ağzı açık olarak karşılasın kendisini. Ve gelmesini beklediğim en son kişi diye de ekleme yapsın ? Mihawk madem Mingo ayarlarında bir adam ve aslında ünvanı da kendisi de o kadar önemli değil, Sengoku'nun bu şaşkınlığının sebebi ne ola ? Hadi iş sadece bununla sınırlı kalsa neyse diyeceğim. Mihawk da bu şaşkınlığı haklı bulurcasına "Ne var, gözlemci olarak geldim; ilgimi çeken korsanlar var" desin ? :)Bütün bunlar neden ve nasıl oluyor, merak konusu ?
Adam hiç gelmiyor ki Sengoku sasirmasin? Sengoku sanki ezilip buzulmus gibi bir izlenim yaratmissin da. Bende buna karsi arguman olarak amirallerin Mihawk saldiri yaptigi zaman(slash) Amirallerin hele hele Kizaru'nun sasirmasini one surerim. Sasirilacak olan Mihawk'in guclulugu degil vurdumduymazligidir. Bunu Mihawk aleyhine yorumlaman sacma. Yani Mihawk "Gozlemciyim" dedi diye Mihawk'ta guclu olmuyor affedersin. Mf kismini simdi okuyacagim. Diger kisimlarda haklilik payin var.


Yani Mihawk genel olarak boyle seyleri "takmaz ve umursamaz" manasi cikar. He Mihawk bunlari gucsuz goruyor veya umursamiyor dersen antitez olarak alinip ustune bir antitez daha atilir ama bunu ortaya "Mihaw gucludur cunku..." diye sonunu getirememe durumudur.

Bana Mihawk gibi aslında pek güçlü olmayan bir adam gösterin ki savaşta efsane olarak anılan Sengoku'ya arkasını dönüp gidebilsin ve Sengoku da dahil oradaki "hiçbir denizci" ağzını açıp tek kelime edemesin ? Bir örnek daha yahu. Çok bir şey istemiyoruz.
Gozumden kacmis bu mesajinda. Burda hali hazirda Schi'ler sadece "Wb Tayfasini durdurmak veya idami engellemesini onlemek" adina orda bulunan kisiler. Adam hakli olarak "Shanks ile dovusmek antlasmada yoktu" demesi de gayet normaldir ve bir ayricaliga sahip oldugunu gostermez. Orda ki tum schi'ler Shanks geldigi zaman gitme hakkina sahipler. Gitmemesi "Zorunlu bulunma" durumunu gostermez ki zaten bir er bile "Nereye Tako No Me?" Diye soruyor. Sengoku o zaman Teach ve tayfasiyla ilgileniyordu gormedi diye durdurmamisti buyuk ihtimalle bu da "durdurmayacagi" anlamina gelmez. Veyahut Teach ile ilgileniyor diye Mihawk'i gormus veya durduramamistir argumani bile sunulabilir. Denizci Eri bile Mihawk'tan hesap soruyor diye "Mihawk'in unvaninin getirdigi genislemeler azdir" da diyemem onu da belirtmek isterim. :D
Yukarıdaki maddeyle ilgili olduğu için hemen değineyim. Hiç düşündünüz mü ? Amiral altı bir adam ya da bir amiral, Wb'yle arasındaki güç farkını görmek için saldırı yapmış mıdır ? Yapmışsa bu konu başlığında paylaşabilir mi ? :)

Yine Mihawk-Shanks görüşmesindeki olaya benzer bir saçmalık var fark ettiyseniz. Amiral altı bir adama karşısında yonkou varken saldırı yaptırıyor mangaka ? Neden yaptırıyor peki ?

Düşünün ki Mingo, Kraker gibi adamlar Wb'yle aralarındaki güç farkını görmek için saldırı yapıyor. Düşünün işte :hhh:

İşte bu manidar olayları düşünmek yerine gömmeyi tercih edenler yine alacakları cevap kendilerini rahatsız edeceğinden gömmeyi tercih etmiş oluyorlar. Bazen diyorum, ''yav şimdi günahlarına da girmiyim belki bu sahnelerin farkında bile olmadan seriyi takip ediyorlardır'' Mihawk'ın Luffy'ye zarar veremeyeceğini iddia eden kişiler bunlar neticede. Her şey mümkün :)
Hem Wb'ye en zayif yonkou deniliyor Mf arc'inda hemde Mihawk'i takmiyor bile. Senin dediginin dogrulugu payini alsak bile Wb'nin o zaman bile en guclu Yonkou kanisina varilabiliyor. O zaman "Aka 2yedi,kizaru o oldu,aokiji bu oldu" soylemlerini bir kenara birakman gerekiyor. Hasta hali oldugu halde o zamanin yine en guclusu olan adamin ya hastaligi ya da guclu olmasi sorgulanmali aksi takdirde "Wb hastaydi o oldu bu oldu su oldu" gibi soylemlerinizi takmamiz gerekecek ya da boyle bir arguman sunulmayacak. Wb hasar aldi "hastaydi" Wb o oldu "hastaydi" Wb su oldu "hastaydi" gibi argumanlari bir kenara birakip Wb'nin bu gibi durumlarda "eksik" kabul edilmeli.
 
Son düzenleme:
Geçen luffynin kılıç saldırılarını elleriyle durduğunu gördüm haki kullanarak tabi acaba zoroyu da böyle durdurabilir mi yoksa sağa sola kaçarak mı kurtulur eğer bunlar mümkün değilse zoro>luffy mi oluyor lütfen aydınlatın beni
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık