Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Kılıç "Ustalığı" Karmaşası

Seride Kılıç Ustalarının Yeri Nedir/Ne Kadar Önemlidir?


  • Kullanılan toplam oy
    86
Kılıç ustaları bomboş adamlardır. Yaptıkları tek kayda değer şey slash atmak? Slash atarak Mariejois ve bulunduğu kıtayı yok edebilir misiniz? İmkansız. Ağababaları Mihawk bile en fazla ikinci Süveyş Kanalını açar.

Orada adam depremle tüm gezegeni dümdüz edecek. Öbürü desen Ejderyan mıdır nedir? Attığı ateş bizimkinin kısıt ateşi değil. Azcık zorlasa tüm Wano'yu çorak toprağa çevirecek. Diğeri Allah'ın verdiği canı alıp başka bir şeyin içine sokuyor falan. Güya kılıç ustası Shanks bakışlarıyla Moby Dick gibi elit bir gemiyi çatır çatır çatlatıyor. İki amiral çarpışınca adanın yapısı bozuluyor. Bunların sebebi sadece meyve gücü değil... Croco ve Luffy dövüşürken ne diyorlar? Bir adam ne kadar güçlüyse meyvesi de o kadar güçlenir.

G4 dediğimiz naneyle Luffy, Dof'u şehirlere arası yolculuğa çıkartıyor. Böylece Dof'un öğrenci kartı taşımasına bile gerek kalmıyor. Garp'ın torunu olunca Croco'yu yerin altından gökyüzüne kadar dövüyorsun. Öbürü desen meyvesinin fiyatıyla Beyazsakal'ı köle pazarından satın alır. Cidden inanıyor musunuz kılıç ustalarının bir önemi olduğuna? Hani tipleri de maymun gibi Zoro hariç. Mihawk'a bakınca defol git İspanya'ya gözükme gözükme diyesim geliyor? Oda özenmiyor bile bunlara. Shiryu'yu zaten dövüş oyunundan çarpmış. Vista desen bıyığı ve göğüs kılları var diye seviliyor başka nanesi de yok. Ryuma ayrı mevzu direkt Kurosawa filminden fırlama olduğu için sevip sayıyoruz. Oden için de aynısı geçerli.

Kılıç Ustası dediğimiz adamlar boş adamlardır. Mihawk'ın slash atarak gezegeni yok edebileceğine inanmıyorum. Kılıç Ustalarını seven arkadaşlar çok büyütüyor. Mihawk'ın slashine savunma yapmazsa Roger bile dayanamaz diyenler var. Hatta Jozu olmasa Beyazsakal ortadan iki ayrılırdı diyen 5-6 kişi gördüm. Kaç yıllık WB haterıyım ben bile adama böyle hakaret etmedim.

Ryuma hariç kılıç ustaları boş muhabbettir. Ryuma da gezgin diye değerli. Roronoa Zoro ayrı konu, Zoro kılıç ustalığını bırakıp piyanist şantör olmaya karar verse bile fanı kalmaya devam ederim.
Forum tarihinde gördüğüm en kötü yorumlardan biri.
 
Eline kılıç alan değil kılıcı iyi kullanandır kılıç ustası bu kadar basit. Aksi halde denizciler çoğu kılıç ustası olurdu.
 
Aslında basit olarak kılıcı sadece öldürmek için kullanmayan herkese kılıç ustası da diyebiliriz.

Teach beyazsakalı öldürürken öldürmek için ateş etti.Yine Law mermi yerken o şekilde yedi.Bu silahları kullananlar Yasopp gibi silahşör değildi.Öldürme aracı olarak kullandılar.

Kılıcın da bu açıdan farkı olduğunu sanmıyorum.

Mesela Mom bir Elbaf tekniği yaptı.Bu eğer kılıca bağımlıysa kılıç ustası olma ihtimali var.Yok sadece öldürmek için araç olarak görüyorsa değildir gibi.Gerçi Kaido ile çarpışırlarken kılıç ustası gibi kılıca abandı ama işte bu tarz şeyler belli eder diye düşünüyorum.

Shanks örneğin %100 kılıç ustası.Düello atması dışında adam beyazsakala bile kılıcıyla gözdağı veriyordu.Teach gibi enerjisi tükenince silaha sarılmaktan çok farklı bir hareket bu.
 
Kendisini kılıç ustası olarak adlandıran herkes kılıç ustasıdır. Zoro'nun söylediği şey bu ve bu işin kabaca tarifi budur.

Bana göre dövüşlerinde ağırlıklı olarak kılıç kullanan biri kılıç ustasıdır. Bunun Law gibi 1-2 istisnası vardır belki o kadar.
 
Shanks kılıç ustası değilse, Oda ne yazdığını-çizdiğini gözden geçirsin. Anlatmak istediği şey ile, anlattığı şey farklı demektir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık