Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Turuncu Amiral

Sizce Kizaru'nun yerine Turuncu Amiral Gelir Mi?


  • Kullanılan toplam oy
    46
Yıllar önce Reddit'te gördüğüm ve başlıktaki sıralamaya kadar benzettiğim bir teori. Alıntıysa, belirtilmemiş olması şahsen beni üzer.

Amiraller ve karakterleri, adalet anlayışları üzerine bir yorum da ben getireyim.

Amiral: Akainu
Renk: Kırmızı
Kişilik Özelliği: Gaddar, Kuralcı

Adalet Anlayışı: Mutlak Adalet. Adalet olduğu gibi uygulanmalı ve kötülük, kötü olmayı gerektirse bile köküne kadar kazınmalıdır. İstisnasız tüm korsanlar kötüdür ve hepsi yok edilmelidir. Zafere giden yolda sivilmiş, mazlummuş hiç önemi yoktur!

Güç ve Dövüş Stili: Hepimizin bildiği üzere evrendeki en yıkıcı güçlerden biri olan magma. Adalet anlayışını da gayet iyi temsil ediyor.

Tayfadaki Rakibi: Magma vs Güneş.Bariz bir şekilde Luffy.

----------------------------
Amiral: Aokiji
Renk: Mavi
Kişilik Özelliği: Tembel, Merhametli

Adalet Anlayışı: Tembel Adalet. Adalet uğruna uğraşılmaya değmeyecek kadar değersizdir ve yerine getirmek için minimal efor sergilenmelidir. (İlginçtir ki Ohara olayları öncesi adalet anlayışı "Burning Justice"mış.)

Güç ve Dövüş Stili: Karakterini yansıttığı üzere buz. Saldırıları ya devasa formlarda buz kütleleri ya da rakibi dondurup hareketsiz kılmak üzerine. Kılıç yapmış olsa da, kullandığını görmedik :)

Tayfadaki Rakibi: -

----------------------------

Amiral: Kizaru
Renk: Sarı
Kişilik Özelliği: Lakayıt, Vurdumduymaz

Adalet Anlayışı: Belirsiz Adalet. Ne yapacağı hakikaten belli değil adamın. Öngörülemez, tıpkı ışık gibi... Üç maymunu oynamayı da çok iyi biliyor.

Güç ve Dövüş Stili: Işın saldırılarının yanı sıra, bariz bir kılıç kullanımı görüyoruz. Logia üretimi silahı bu kadar net kullanan tek meyve kullanıcısı olabilir. Hatta bence direkt öyle.

Tayfadaki Rakibi: -

----------------------------

Amiral: Fujitora
Renk: Mor (Kırmızı+Mavi)
Kişilik Özelliği: Onurlu, İyi Niyetli

Adalet Anlayışı: İnsancıl Adalet. Suçluların peşine düşmektense sivillerin can güvenliğine önem veriyor. Aokiji gibi dikbaşlı ve ahlaki tavırlar sergiliyor. Ama onun aksine işini savsaklatmıyor, Akainu gibi görevini yerine getiriyor.

Ben yeni düzende, Fujitora'nın iyi ya da kötü değil dengeyi oynayacağını düşünüyorum. Adalet Tanrıçası Themis'in kör olması ve kılıcıyla özdeşleştirilebilir biçimde, "terazi" unsuru olacaktır kendisi.

Güç ve Dövüş Stili: Aokiji devasa buz kütleleri oluşturuyordu. Akainu ise Magma. Bildiğimiz en soğuk yer uzay, magma ise yerin dibinde; çekirdeğin üstünde. Fujitora ne yapıyor? Taa uzaydan, o soğuktan, yanan devasa kütleli bir cismi çekiyor. Yerin dibine doğru. Kapiş? Kapiş.

Tayfadaki Rakibi: Bariz bir şekilde Zoro. Hatta ben Zoro'nun bu savaşta değil kapalı gözünü açmak, diğer gözünü de kapatarak spiritüel bir power-up alacağını düşünüyorum.

----------------------------

Amiral: Ryokugyu
Renk: Yeşil (Sarı+Mavi)
Kişilik Özelliği: Asabi, Fevri

Adalet Anlayışı: Kararlı Adalet. Sistematik şiddet ve ayrımcılık gerektirse bile düzeni sağlamak için birilerine boyun eğdirmek lazım diyor. Dünya soylularının doğal üstünlüğü olduğunu düşünüyor. Yani aslında yeşil rengin, doğanın çağrışımı gibi "doğal seleksiyon" benzeri bir adaleti savunuyor.

Haydaaa. Bir sorun var gibi sanki. Sarı+Mavi yani Kizaru + Aokiji'den böyle bir şey çıkar mı? Çıkmaz! Çünkü Oda, tam olarak bu noktada bir zıtlık yaratmak istemiş olabilir. Yani, Ryokugyu bariz bir şekilde Akainu+Kizaru gibi davranıyor. Adalet konusunda Akainu kadar keskin görünüyor ama davranışları ve bunu uygulayışıyla Kizaru'ya benziyor. Korsanlara karşı katı ve aşağılayıcı bir tavır sergiliyor. Shanks'a verdiği aşırı tepki, zamanında Kizaru'nun Benn Beckman'a verdiği "Uuuu, Benn Beckman!" deyip ellerini kaldırdığı sahneyi anımsattı. İkisinden de izler taşıyor gerçekten.

İşte Yeşil karakteri, Turuncu kişiliğiyle yapmış olabilir Oda.

Güç ve Dövüş Stili: Dövüş konusunda yine Kizaru-Aokiji arası bir şey görüyoruz aslında. Devasa ağaç kütleleri oluşturuyor, muhtemelen rakiplerinin hareketlerini kısıtlama üzerine birçok saldırısı vardır. Ama buza nazaran çok daha hızlı olduğunu söylemek kesin. Rakibine delici saldırılar yolluyor ve tekme atıyor. Evet basit olsa da Kizaru ve Aokiji'yi karşılar.

Tayfadaki Rakibi: Yemek yememesi ve bunu sevmemesi, insanların bazılarını üstün bazılarını aşağı görmesi, YOSUN kafalı Zoro'yu hatırlatan YEŞİL rengiyle net olarak Sanji. Üstelik Sanji "yapay" bir çocuk malumunuz. Doğa vs Teknoloji savaşı gibi olacak bir tık.

Aynı zamanda Black Leg diye boğaları öldüren bir hastalık görülmüş tarihte.

---------------------------

Amiral: Orenezu (Orenji ve Nezumi'den türettim. En uygun hali bu olarak geldi. Devamında Orenezu diye bahsedeceğim.)
Renk: Turuncu (Sarı+Kırmızı)
Kişilik Özelliği: Ryokugyu'nun olması gereken olacak gibi. Turuncu sevecenliğin, iyimserliğin, umudun rengi olarak çıkar karşımıza. Bana kalırsa, yeni dengede iyi kalpli karakterimiz bu Turuncu Amiral olacak. Muhtemelen hevesli, gözü kara bir karakterle karşılaşacağız.

Adalet Anlayışı: Barışçıl Adalet(?), İyimser Adalet(?) Bu tür bir şey bekliyorum.


Turuncu rengi bana hep giydikleri bornozlardan ötürü budizmi çağrıştırıyor. Özellikle Garp seriden çıkacak gibi dururken, Sengoku'nun yetiştirdiği bir yeni yetme neden olmasın?

Güç ve Dövüş Stili: Evet bu kısım biraz ilginç. Hepimiz ilk üçlü Logia'ydı. Şimdi Logia, Paramecia, Zoan olur diyoruz değil mi? Oda plot twistleriyle meşhur bir mangaka. Ya yine bir Paramecia ile karşımıza çıkacak ya da meyvesi olmayacaktır.

Meyvesi olursa, REDDIT'te gördüğüm teorideki Solar ya da Plazma meyvesini çok yakıştırırdım açıkçası. Hem güneş ışıklarıyla Akainu gibi sıcak, hem Kizaru gibi hızlı bir güç ortaya koyarak arayı bulurdu. One Piece gibi bir evrende, bunu meyveden bağımsız yapmak da zor değil tabi. Sıcak şok dalgaları yaratan bir karakter fikri yani. Güneş ışınları kullanan bir Paramecia ve iyi kalpli bir karakter, Nika'ya da selam çakar.

Tayfadaki Rakibi: Jinbei olacak. Balıkadam Karatesi'nin oluşturduğu su kütlelerinin havada ısınıp buharlaşması onu epey zorlayacaktır.

---------------------------

Uzun yazıyı bitirmeden, renk çarkına değinmek isterim. Amirallerden, renklerden, adaletten bahsetmişken aklıma Garp - Lucci zıtlığı yani bana göre serideki Beyaz ve Siyah gelmişken özellikle.


Kırmızının zıttı Yeşil. Yani seriye göre Akainu'nun zıttı Ryokugyu olarak gösterilir. Bu dünya hükümeti ve kutsal ejderlere yaklaşımlarıyla ilgili olabilir. Akainu'yu severim, ama onun takdirini kazanmaya çalışan Ryokugyu'yu biraz kaypak buluyorum açıkçası. Bir şeyler çıkacak gibi sanki. Biri donanmanın içinden gelme, biri ne idüğü belirsiz bir adam.

Sarının zıttı mor. Kizaru ne kadar pervasız bir imaj çiziyorsa Fuji o kadar ağırbaşlı, olgun davranışlar sergiliyor. Biri bir şeyleri görmezden geliyor, biri gördükleri yüzünden bir daha görmez oluyor.

Mavinin zıttı turuncu. Aslında yazıyı bu yüzden yazdım. Adalete inancını yıllar önce yitiren Kuzan denizciliği bırakıp korsan oldu, şimdi karşıt taraftan gelen ya da orayla bağlantılı biri gelir mi? Devrim ordusundan mesela? Orada turuncu renkte alevleriyle Sabo var, karakter olarak da bu tanıma gayet uygun biri. Koala var bir de, köle olarak başlamış hikayesi, balıkadam karatesi kullanması, "Sun Pirates"ta bulunması falan. Elbette pek mümkün olmasa da ben bir şekilde, olası yeni amiralin Devrimcilerle bağlantılı olacağını düşünüyorum.

Ha yok ille de Zoan kullanacak, karakter olarak da nötrü oynayacak denilirse benim adayım X-Drake. Bağlantısı da hazır. Turuncu saçlı. Fare de sürüngen, dinozor da...
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık