Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Son İzlediğiniz Anime

Durarara!!

493,705 MAL kullanıcısı 8.20 vermiş.
Brain's Base'in bir diğer animesi Baccano ile kıyaslıyor insan ister istemez tabi bunu izleyince, Baccano 8.42 mesela.
Baccano'nun puanına ben 8.5, Durarara!!'ya 8 derdim. 0.2 değil de 0.5 puanlık bi fark var bence. O fark da comedy genresı sebebiyle.
Bir Baccano değil elbette ama ondan daha çok seveni var.Bende severim eğlenceli bir evreni ve karakterleri var.Sezon sezon artık konu tekrar etse de hala izletiyor kendini.İşte anime böyle olmalı denen serilerden biri.Keşke yeni bir sezonu daha çıksa başka anime yerine durarara tercih ederim.Baccano’dan iyi olmaması normal.Çünkü baccano sayılı animelerden biri.Sadece 13 bölümlük ciddi özen gösterilmiş emek harcanmış bir çalışma var ortada.Vizyon sahibi yazarların ustalık işi.O bakış açısı ve vizyonu kaçırmayan değerini anlıyor ama durarara kadar popüler de denemez.
 
Black Lagoon



Tekrardan izleyince daha çok keyif aldım ilk izlememe göre. İlk önce konusu Okajima adlı gencin Black Lagoon şirketi tarafından rehin alınıp ondan sonra onlara katılıp karanlık dünyaya ayak basmasını anlatıyor. Karanlık dünya dediğimde her şeyin bir arada olduğu yerden bahsediyorum o da Roanapur. Tabi Okajima'nın karanlık dünyaya basmasının sebebi de normal dünyanın gerçeklerinden nefret etmesi ve o dünyanın onun gibilerini dışlaşmış olmasından kaynaklanıyor. Karakterler de seriye cidden ayrı bir hava katıyor. Karakterlerin de kendine has bir hikayelerinin olması -ama azar azar okuyucuya sunulması- ve karakterlerin özgül olması da sevmek için bir neden. Kötü noktalara gelirsek animenin devam etmemesi. Blood Trail'i izledikten sonra onlarca soru işareti var ki asıl meselenin bundan sonraki bölümlerde başlayacak olması da eksi bir neden. Elbette 1,2,3.sezon da farklı kişiler tanıyarak o evreni anlıyoruz ama asıl kısım bana göre Blood Trail'dan sonra gelecek olmasında yatıyor oluşu. Roanapur'un yöneticilerini ve Chang'ın önemini daha yeni anlamaya başlıyorduk. Çok iyi bir seri ama soru işaretleri izleyicinin canını sıkabilir.
 
Fate/Zero



5/5 demem, ba-yıl-dım değil yani. Neden değil, öncelikle çok dağılmış. Özellikle ilk 2-3 bölüm müthiş dağınık. Tüm olayı dağınıklık olan Baccano, Durarara! gibi seriler bile bundan daha derli toplu. 13 bölümlük bir sezon için kritik bir hata bence. İkinci bir mevzu da orjinallik, açıklamama gerek bile yok zaten o kısmı. Üçüncü problem de, geleceği merak ettirmiyor.

Ufotable aradaki 7.5 yılda dersine iyi çalışmış ama bak onu öğrenmiş olduk bu seriyi izleyerek. Kimetsu no Yaiba'da, bu yukarıdakiler problemler giderilmiş.

558,219 MAL kullanıcısı 8.36 vermişler, çok be. Vallahi çok geldi bana. Yarım puan kafadan kısarım ben. 4/5 temiz.
Bu diğer seriler gibi değil.2 sezon paket halinde.İkisi tek seri gibi değerlendirilmeli yani ayrı ayrı sezon çıkartıyorlar sayılmaz parçalanmış sadece.Kill Bill filmi gibi.Hatta ikinci sezon daha yüksek puana sahiptir.Şu da söylenir daha özenilmiş animasyona sahip seri üzerine gelmedi gibisinden.Animasyona çok kasmışlar kalite olarak cidden sayılı animasyonlardan animeler içinde.
 
Psycho-Pass



Güzel bir konusu var. Japonya'da teknolojinin gelişmesiyle ve teknolojinin artık insanın yaşamını yönlendirmesiyle beraber ortaya çıkan problemler değerlendirilmeye başlanıyor ana karakter ve diğer karakterle beraber. Bilim Kurgu-Felsefi ağırlıklı bir seri olduğunu söyleyebilirim. Ben baya beğendim. Op ve Ed'leri de baya hoş ve kaliteli olmuş. 2.sezondan itibaren grafik kalitesi de baya iyileşmiş stüdyo değişmesiyle beraber. Movieleri hakkında tam olarak bilgi edinemesem de canon olduğunu düşünüyorum çünkü sezonlarda ki bilgi eksikliğinin çoğu o movielerle giderilmişti izlenimlerime göre.
 
Sangatsu no lion
Anime hakkında söylenecek çok fazla iyi şey ve pek az kötü şey var. Ben kötü birkaç şeyinden bahsedeceğim zira bunların dışında son derece iyi bir seriydi ve izleyenleri tatmin edeceğini düşünüyorum.

Animenin tam da konusuna uygun şekilde durağan ve mağrur bir yapısı vardı fakat bu zaman zaman berbat bir yöntemle bozuluyordu. En başta kediler bazen de köpeklerin anlamsız konuşmaları. Yani öylece durunca yeterince güzelsiniz yemek istediğiniz zaman normal bir kedi gibi yeltenin. Onların yüzünden konuya odaklanamadım zaman zaman. Sonra çıkan garip garip sesler neydi onlar ne anlamı vardı anlamadım gitti. Ve son olarak ihtiyarların zaman zaman yaptığı saçma davranışlar acayip iticiydi. Animenin yoğunluğunu kırmak için acayip saçma bir yöntem kullanmışlar ve bu beni acayip rahatsız etti. Böyle serilerde özellikle insan yoğunluğu hissetmek istiyor. Özellikle kişinin kendi kendine konuştuğu anlamlandırmaya çalıştığı, tespit yaptığı, pişmanlık yaşadığı her an ama her an çok değerli.

Hayat bunlardan ibaret değil elbette. Komple donuk bir şekilde yaşandığını söylemiyorum bütün bir zamanın kendi hayatımızda da. Fakat hayatın bu kadar içinden bir seride her şey daha normal yapılabilirdi. Bu normallik kişiyi serinin içine çekiyor ve orada tutuyor normalde. Espri düşmanı falan da değilim ama o olan şeyler espri de değildi. Bildiğin seriyi baltalamak başka bir şey değil. Muhtemelen en az bir sezon daha gelecek, elbette onu da izleyeceğim çünkü seri bunu fazlasıyla hak ediyor. Fakat umarım bu sefer bu anlayıştan vazgeçerler de bu seriyi çok daha iyi yad edebilirim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık