Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Sohbet

Ya kafanı azıcık kaldırsan zirilyon tane grev ve eylem mevcut. Senin görüş alanına girmiyor diye işçi sınıfı tamamen bilinçsiz diyemezsin. Medyaya yansımıyor, sansür normal zaten. En son Ümit bile gidip destek olmuştu da sonra ortalıktan kaybolup gitti.
Patronların keyiften mi bu hakları peyderpey verdiğini düşünüyorsun 🤔
Yahu yüzde oranı kaç, zirilyon tane nerede? Evet görmüyorum çünkü hak arayanlar %1 bile değil. Öyle tek tük grevler neyi etkiliyor? Çoğu sonradan bir kaç ay geçsin "İşten çıkarıldık" diye tekrar haberlere çıkıyor o da çıkarsa...

Bu ülkede hükümet işçi tarafına mı yakın işveren tarafına mı? Net olarak işveren tarafına. Bu da zaten "hak" olayını bitiriyor. Patron hakkı veriyor sonra? Kaç tane "Şu kadar ay sonra işten çıkarıldık" haberi gördüm sosyal medyada bu kadar zamanda. İşverenler hakkı verir, vermek zorunda kalır ama o hakkı sonra senin burnundan getirir. Bu hakkı sana doğrudan devletin doğrusu hükümetin vermesi gerekiyor.
 
Süreç bahsettiğin şekilde ilerlemiyor. Patron dediğin, yönetici dediğin bir avuç insan. Üreten de yaratan da işçi, gücü elinde tutan da işçi. Sadece bunun farkındalığının oluşması lazım. Üstelik işçi hakları bizim gibi anayasayı çiğneyip, khk ile grev yasaklatan bir hükümete rağmen çoğunlukla pozitif yönde ilerliyor. Tabi göçmen işçi kısmı işleri biraz farklı noktaya çekti ama o başka bir başlığın konusu.
edit: Greve çıkıp, haklarını elde eden temizlik işçilerine karşı neler neler yazıldı, gördük. Öyle patron seviciler olduğu için de biraz yavaş ilerliyor süreç.
bu arada crocoboyun dediği gibi işliyor ya, önce işvereni dinliyorlar. sen haksızsın

işçi evet büyük bi kitle de olsa niteliksiz, haklarından habersiz, eylemlerinin neye denk geldiğini bilmiyor. birlik olsa da haksız kalıyor genelde. bunun en büyük suçlusu da farkındalık yaratıyoruz deyip sermayeye ortak olan işçi kolları, sendikalar vs. hak hukuk adalet deyip işçi sırf kitle diye hukuksuz hareket ettirip kendi güçlerine güç katıyorlar. işçiyi yine araya alıp tost yapıyorlar
 
Mağazada Toplam 6 ay ,1 ay`ı izinsiz çalıştım mk.İki,uç kişi koca mağazayı döndürdük.Sabah 8,30 9 akşam 22 falan burdan çıktım.Başka yere orda beğenilmedim kovuldum, bir yerden çıktım bir yerden daha kovuldum ama iyiki kovulmuşum.Ben çalışmıyorum.Canım ne isterse onu yapıyorum artık.İş olunca babama yardıma gidiyorum.Arada.Birde üniv var.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 11, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık