Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Borsa Yatırımı

borsaya yatırım yapıyor musunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    97
ben bu konuyu 2022 aralıkta mı açmışım ??? yok artık o kadar olmuş mu :/

bist bugün uzun zamandır yaşamadığı günlük bir yükseliş yaşadı bu arada allah bereket versin
 
Yatırım yaparken nasıl hareket ediyorsunuz? Birisinin önerisi, youtube, Fintables veya benzeri ücretli şeyler, KAP, TEFAS... nerelere bakarsınız? Merak.. Şirket raporları, bilançolar, muhasebe, kullandığınız platformalar vs.
 
Yatırım yaparken nasıl hareket ediyorsunuz? Birisinin önerisi, youtube, Fintables veya benzeri ücretli şeyler, KAP, TEFAS... nerelere bakarsınız? Merak.. Şirket raporları, bilançolar, muhasebe, kullandığınız platformalar vs.
Birisinin önerisi. daha fazlası icin dm gel promosyon kodu vereyim 😌


ben herhangibir platforma üye değilim para falan hiçbir yere vermiyorum. yatırım fikirlerine ise tradingview’de marketwatch’da falan türk hisse senetlerini listeliyorum yatırım yapmaktan uzak durduğum sektörler dışında ilgimi çekebilecek neredeyse her şirketin bilançosuna kabaca bakıyorum. tradingview ve marketwatch finansal veri konusunda arayüzünü seviyorum.
eğer ki listelediğim şirketler arasında hoşuma giden bir şey varsa daha fazla araştırıyorum.

bunun yanı sıra fintables’a abone olmadan neredeyse her fonun portföy dağılımını görebiliyorsun. beğendiğim fonların hangi hisseleri ne kadar büyük pozisyonda tuttuklarına falan bakıp araştırıyorum. mesela sevdiğim 2 fon yöneticisi yüksek ölçüde karel almış. ben faaliyet raporlarını finansallarını falan inceledim ama kafam basmadı o yüzden uzak durdum. aynı şekilde en büyük pozisyonlarımdan birisini de ünlü bir yatırımcının tavsiyesi sonucu araştırıp mantıklıymış diyip aldım. lisanslı bir şekilde para yönetmeyen kimseden yatırım tavsiyesi almayın arkadaşlar. lisanslı şekilde para yöneten yöneticiler yani portföy yöneticileri zaten yatırım tavsiyesi vermiyorlar ama onların alıp sattıkları bazen ipuçları olabiliyor. ama sadece ipucu olabilir çünkü o adamlar büyük paralar yönetiyor ve farklı yükümlülükleri var çok küçük şirketleri alamazlar , likitide problemleri , yüzdesel pozisyon problemleri vs. kopyalamak yerine fikir alınabilir. kimsenin etkisinde kalmamak burada kilit nokta. en çokta kendi fikirlerimizin etkisinde çok kalmamalıyız diye düşünüyorum.

son olarak bu is için kimseye ama kimseye
para verme . anca fintables gibi uygulamalara para verilebilir sadece veri sağlayan ama o verilerde halka açık veriler hepsi kapta var aslında arayüze para veriyoruz. onun dışında para verilecek bir sey yok. temel analizden şaşma . sepet yapın, temettü yatırımcısıyım, 15-20 hisse alın bist 30’dan şaşmayın falan diyen tiplerden de uzak dur
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık