Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2024 Yerel Seçimleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tamam da pusulada sadece iki parti yoktu, bir sürü seçenek vardı. İnsanlar CHP'ye şans vermeyi tercih etti. Bunun bir nedeni 2019'dan sonra çoğu yerde CHP belediyelerinin iyi çalışmasıydı. Senin dediğin gibi olsa YRP çok daha fazla oy alırdı.
Oy kullanmayan ve geçersiz oy atan da çok var. 2019daki oy sayılarına bakıldığında bunların çoğunluğu da akpli olduğu anlaşılıyor. Chp oyunu aslında sayı olarak çok arttırmamış. Yani akp tarafında ciddi küslük olmuş yerel seçim diye milliyetçiliği sallamamışlar. Bugün genel seçim olsa rte yine rahat kazanır. O yüzden muhalefetin aslında buna dikkat etmesi gerekiyor.
 
Kiralar emekli maaşını geçince avutma olayı çok kalmadı bence. Belli kesim hiç değişmiyor tabi.

Politika konusunda dediğin doğru evet. Chp geçen seçim baş örtüsü gibi daha önemli konuları gündem yapmakla meşguldü. :D Ülkede düzgün muhalefet olsa bunlar ülkeyi yönetebilir mi?
Mesela bu tür şeyler baştan hatalı zaten. CHP'nin dinsiz parti algısını kırması tamam eyvallah önemli ama her şeyin bir sınırı olmalı. CHP dini hassasiyetlere saygı duyduğunu göstermeli ama bu konuda AKP ile sidik yarışına girmemeli. Hem gereksiz gündem oluyor hem de kimseye samimi gelmiyor. Zaten CHP'ye asıl oy geçişi olabilecek %20'lik merkez sağ seçmenin bu konular zannedildiği kadar umrunda değil. Pek çoğunda kadınların başları kapalı bile değil. Evet lgbt istemezler ya da aşırı elitist insanların yönetiminden hoşlanmazlar ama öyle aşırı dindar bir yönetim görmek de istemezler.

Benim gördüğüm CHP yönetiminden tut da tabana kadar bu insanları bir türlü anlayamadı. Başta AKP'ye şeriatçı gerici dediler ki bence bu haksız bir eleştiri sayılmazdı. Ama günün sonunda AKP gizli amacı Siyasal İslam olmasına rağmen realitede Türkiye'de bu konuda bir şeyleri pek de değiştirmiş bir parti değildi. İçki fiyatları zamlandı, bazı yerlerde konserler iptal edildi başka başkaaaa, dizilerde içkiler sansürlendi(ama gene de evlilik öncesi seks, şiddet falan hepsi var) bu kadar. Burada somut, halkın hayatına doğrudan etki eden değişimlerdwn bahsettim bu arada. Tarikatlara para akıtılması bazı İslami söylemler falan bunları saymadım. Ha tabi bu sayfığım şeyleri de küçümsenecek mevzular olarak görmeyebilirsiniz haksızsınıx da demem ama burada bu merkez sağ seçmenin düşünce dünyasından bahsediyorum. Yani kısaca bu %20'lik kesimin bakış açısından AKP İslamcılığı geride bırakmış milli değerlere saygılı bir partiydi sadece.

Ama CHP bunu pek anlamadı. Onun yerine %40'a topluca siyasal İslam dedi. Sonra da onları kazanmak için saçmasapan eski muhafazakar artıklarıyla, İslamcı adaylarla falan iş tutmaya çalıştı. Ama tespit baştan yanlış olunca bu kesim üzerinde hiçbir etkisi olamadı CHP'nin. Diğer siyasal islamcı kesim de zaten hakiki siyasal islamcı parti varken bunlardan etkilenip CHP'ye oy vermez.
 
bi dayı var uğradığımız kafe nedeniyle denk geliyoruz, sohbeti iyi kendisi iyi ama kafada bişeyleri kurunca doldurulunca insanın fikri kaskatı kesiliyor. adam ekrem imaro ne yaptı ki akpliler tepki oyu verdi de kazandı diyor. abicim hayır onlar senin benim gibi seçmen, evet radikal olarak zamanında bi takım olaylardan travma yaratılıp korku siyaseti ile kendine bağladığı bi kesim var ama ne olursa olsun gönlünü almayı bilirsen hepimiz seçmeniz. dem e veren nevrozda kısır dağıtan vegan embriyolog da gönlü alınmış seçmen, hayatında hiç başörtüsüyle ilgili problem çekmemiş ama çekeceğine inandırılmışı da seçmen, izmiri bok götürürken hala chpye veren yetmez ama evet falan diyen acayip zihniyet de seçmen. yeniden refahta muhafazakarlığa övgüyü fatih erbakanın suretinde bad trip görmeyip hee iyi mal kullanıyor demek ki diyen de seçmen.


bi tutturmuşlar akpte tepki oyu, yok chp kazanamazdı yok yrp olmasa olmaz vay demden oylar aktı. vay efendim zafer partisi %1,7 ile fark yarattı hayır dayı seçmen 5 fenotipten oluşmuyor. kimi imaro çalıştı diye döndü ona verdi kimisi belki dediğin gibi tepki için verdi kimisi bambaşka nedenlerden verdi. belki de murat kavurmayı oy pusulasında göremeyince aman neyse dedi bastı yine. ama sadece tepki oyu seçimi belirledi... böyle bi genelleme yapılamaz. elde böyle bi veri yok, küçücük dünyamızda gördüğümüz 100 kişiden bu çıkarımı yapamayız. biz jahrein değiliz, mantıklı düşünebiliriz, ihtimalleri keşfedebiliriz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık