Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1111: Güneşin Kalkanı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 111 58.7%
  • Orta

    Kullanılan: 47 24.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 31 16.4%

  • Kullanılan toplam oy
    189
Evet arkadaşlar.Manganın 1111. bölümünü kendi açımdan inceleme ve çeşitli teoriler sunmaya çalıştım.Bir like atmayı çok görmeyin.
Bu durumun açıkçası tahmin ettiğimiz bir şeydi. Yani Saturn ne ise diğer Gorosei üyeleri de benzer şekilde hasar almıyor, alsa bile kendini yeniliyor ve öldürülemiyorlar. Devler oldukça bilgili canlılar. Brogy'nin sözlerine göre Gorosei üyelerinin ölümsüz olmaları şeytan meyvelerinin vermiş olduğu bir yetenekten kaynaklanmıyor. Yine Brogy'e göre Gorosei üyeleri özel bir ırka da mensup değiller. Bu da aslında Gorosei'nin neden ölümsüz olduğu konusunda başka teorilerin güçlenmesine neden oldu. Mesela Gorosei üyelerinin ölümsüz olmalarına neden olabilecek bir kaç teori yapacak olursam:

1.a.- Gorosei üyelerinin ölümsüz olması, Saturn'un bilimsel çalışmalarından kaynaklı.Bu da Saturn'un ölümsüzlüğü bir şekilde bulduğuna işaret. Belki de hem Gorosei'nin hem de Imu'nun hiç yaşlanmadan yüzyıllardır hayatta olmasının sebebi Saturn'dur. Böyle bir durumda benim için Saturn, Vegapunk'tan bile daha bilge bir bilim adamıdır. Çünkü ölümsüzlüğü bulmak her bilim adamının isteyip de yapamayacağı bir şeydir. Peki Saturn bunu nasıl başarmış olabilir?

Yani bununla ilgili çok fazla tahminim yok ama belki Ope Ope no Mi'yi klonlamayı başardı ve hem kendine, hem diğer Gorosei üyelerine hem de Imu'ya bunu uygulamış olabilir. Veya Saturn kertenkele DNA'sını bir şekilde hem kendine, hem diğer Gorosei üyelerine hem de Imu'ya uygulamış olabilir.

Dediğim gibi çok dahafarklı şeyler de yapmış olabilir Saturn.

1.b.- Gorosei üyelerinin ölümsüz olması, Imu'nun yeteneği de olabilir. Açıkçası Imu, Naruto'da ki Kaguya gibi biri çıkabilir. Yani Imu seride şeytan meyvelerini yaratabiliyorsa Gorosei'nin neden Imu'nun altında olduğunu açıklar.

1.c.- Ope Ope no Mi meyvesinin "Gençlik Ameliyatı" yeteneği belki de bir çok kullanıcı üzerinde etkili olan bir tekniktir.
Bu konu hakkında çeşitli düşüncelerim var...Antik robot 20 bölümdür aktif ama biz ilk defa bu bölümde harekete geçtiğini ve konuşmaya başladığını gördük.Şimdi burada üç tane tahminde bulunabiliriz:

2.a.- Antik robotun ayağa kalkmasında hiçbir etken yok.Robotun ayağa kalkması tesadüfi olarak bu bölüme denk geldi.
2.b.- Antik robot, hükümetin en yetkili kişilerin Egghead'a geldiğini Warcury'nin yapmış olduğu yüksek miktarlı haki saldırısı dolayısıyla anladı.Ve intikam duygusuyla ayağa kalktı.
2.c.- Antik robot, Dorry'nin çalmış olduğu borazanın sesine tepki verdi ve harekete geçti.
Bu başlık benim açımdan çok önemli. Hatırlarsanız isminde "D." olan kişiler "Tanrıların Doğal Düşmanı"dır. Luffy de bir tanrı değil mi?

Luffy bilindiği üzere "Tanrı Nika".Aynı zamanda da bir "D". Yani hem bir tanrı hem de bu tanrılara düşman olan bir D.

Antik robotun ve Zunesha'nın Joy Boy'dan özür dilemesi belki de bu antik varlıkların bir "D." soyundan olduğunu işaret ediyor olabilir. Yani bu antik robot, Zunesha ile birlikte Nika'yı devirdi. Ve bu yüzden ikisi de özür diliyor Nika'dan.
Yani benim tahminime göre Zunesha ve antik robot, Nika'yı bilmiyorlar. Bunu düşünmemim sebebi hem Zunesha'nın hem de antik robotun hiç "Nika" sözcüğünü kullanmayıp, "Joy Boy" sözcüğünü kullanmaları. Belki de Joy Boy ile Nika farklı kişilerdir. Ancak Luffy'nin bedeninde tek bir vücutta toplanmışlardır.

Böyle bir reekarne gerçekten de çok ama çok fazla olur. Düşünsenize hem Nika'nın hem de Joy Boy'un, Luffy'nin bedeninde bir araya geliyor. Vay beee...:oleyo2: Naruto'da da reekarne vardı ama biri Naruto'nun bedeninde diğeri de Sasuke'nin bedenindeydi.
Beni bilenler bilir.Ben Gear 5'in Luffy için gerekli bir power-up olduğunu düşünürüm. Çünkü Luffy'nin rakiplerini devirebilmesi için çok ama çok güçlü olmalı. Ancak bu bölümde Luffy'nin ağaçtan beyzbol sopası ve kasketini yapması, boya kutusu yaratıp hem beyzbol sopasını hem de kasketi boyaması, bedensel yaralarını takıp çıkarması çok ama çok absürtleştiriyor Gear 5'i.

Yine Luffy'e yemek verip, ayağa kalkmasını sağlayan bizim tahmin ettiğimiz gibi Kizaru veya Robin değil, Luffy'nin kendisi gibi. Yani Luffy kendi kendine yemek hayal etti ve yarattığı yemekleri yiyerek kendini ayağa kaldırmayı başardı.
Hikayede Rob Lucci gibi bir adama rastladığım için çok mutluyum. Tıpkı Naruto da Kisame Hoshigaki gibi Rob Lucci de çok iyi bir görev adamı. Verilen görevleri harfiyen yerine getirmeyi çalışıyor. Ancak Kaku'ya da değer veriyor bir yandan. Öte yandan Mars ise Kaku'nun herkesle beraber öleceğini Lucci'ye bildirdi.

İlk olarak Lucci'nin hükümete ihanet edeceğini düşünmüyorum. Yani siz Kaku'nun ölümüne izin verdiniz, ben de hükümeti bırakıyorum gibi bir senaryoyla karşılaşmayız. Çünkü Lucci tam bir görev adamı. Ancak dostlarına değer verdiğini görmek beni açıkçası çok mutlu etti.
 
Imu nasıl bir seviye çıkacak acaba? Goroseinin hepsinde kral haki var gibi görünüyor. Kaido kral haki kullanıcılarıyla başa çıkamam diye istemiyordu yanında. @artyomdh
En güçlüsü olacaktır ama ben artık rezil tasarım görmek istemiyorum. Im'in tasarımına gücünden daha önem veriyorum şu an. Warcury görüyoruz kral haki kullanıyor ama berbat ötesi bir meyve gücü tasarımı var.
 
Tam şekilci çıktın ha. Ama haklısın.:D
Tabi şekilci olacağız. :D

Karakterin tasarımı gücüyle eş değer olmalıdır. O havayı hissettirmesi lazım göründüğünde. Shanks- Wb - Garling - Kaido - Akainu çok iyi hissettiriyor bunu mesela.

Warcury maalesef tam formunda büyük hayal kırıklığı oldu. Bu tiple kral haki falan salınca gülesim geliyor. :D Saturn- Jupiter'da tırt tasarımları. Bir tık Mars ve Nusjuru iyi. Bunlara hiç meyve vermeseymiş daha iyiymiş. İnsan halleri gayet düzgün.
 
Nika meyvesinin gücünün yüzde 20'sinden ötesi kullanılmıyor gibi gelmeye başladı, belli ki LT olayı gerçek çıktı ne istese yapabiliyor hayal gücü odaklı bir meyve. Bu yaşlanma olayları da hayal gücü kaynaklı kendini süründürmesi çıkacak. Elbaf'lılar Nika'ya tamamen hakim gibi meyvesinin ne olduğunu öğrendiğinde Gorosei'de hasar almaya başlayacaktır. Bu meyveden bu kadar korkma sebepleri de açıklanmış olur kendilerine zarar verebilecek tek meyve olabilir.

Gorosei başta hüsran gibi gelmişti ama bundan iyisi olamazdı aşırı güçlü saldırılar ve hiç bir şekilde hasar yememe durumundalar ve ejder egoları her harekette seziliyor. WCI'da ki BM gibi beşi de kaçmak dışı çare yok hissini veriyorlar gerçekten. Elbaf'ta BM gibi rezil rüsva edileceklerdir bunlarda tabi. :D
 
Antik Robotun gelmesi ile beraber Luffy tarafı kesinlikle bariz bir üstünlük kuracaktır diye düşünüyorum fakat 1 Gorosei hem devleri hem de Luffyi tutabiliyorsa hatta üstünlük kurabiliyorsa bence 5i birlikte Antik Robotu zorlayabilirler rahatça.

Eğer Oda'nın bahsettiği şu "Topyekün Savaş" olayı bu arcta yapıldıysa veya yapılmak istendiyse keşke tüm tayfa, denizciler ve filo Gorosei'nin bulunduğu katmanda toplansaydı. Bana göre bu arcın amacı Gorosei'yi tanıtmak ve birazda olsa onların hikayeye etkisini açıklayıp, azaltmak olduğunu düşünüyorum.

Luffy ve Antik Robotun galip gelmesinin ardından Doggy ve Broggy ikilisinin ölmesi sonrasında da Vegapunk'ın çağrısını görüp arcı sonlandıracağımızı düşünüyorum.
 
Jinbonun söylemi çok tuhaf , böyle bir haki gerçek olamaz diyor Marsın hakisi için . Kaldı ki jinbo tüm büyük korsanları görmüş biri . Gorosei Yonkou üstü güçte olabilir. Ölümsüz olduklarını da varsayarsak muhtemelen yonkounun üstündeler
 
G5 icin luffy nihai teknigim dedi o isi gec. Zaman,mekan,gerceklik her seyi bukuyor. Tanri meyvesi falanda degil. Seri disi bir meyve bu.
Farketmez meyvenin ne yaptığı, Luffy'nin ne dediği; zamanında Joy Boy bu gücüne rağmen yenilmiş/kaybetmiş. Yardıma gelemediği için özür dileyen herkes şimdi Luffy'e yardımcı olsa bile Luffy'nin(Joy Boy'un) kaybetmeyeceğinin garantisi yok. Şimdiki hükümet ile 800 yıl önceki hükümet arasındaki güç farkı çok daha fazladır zaten. Şimdiye kadar Luffy dövüşlerinde gördüğümüz bir çizgi var; Luffy önce salak salak takılır(Nika salak hali) sonra ciddileşip yok eder o da G6 olur.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık