Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1014: Ömür Boyu Acemi Aktör

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    303
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-Onigishima'nın Wano'nun üstüne gelmesi bence önemli bir gelişme. Sonunda hikayesel olarak bir ilerleme olması için önemli bir dönüm noktası olabilir. Her arc final dövüşü sırasında Oda mutlaka bir kıyamet senaryosu ayarlar. Luffy rakibini yeterince kısa sürede yemeyecek olursa herkesin hayatı tehlikeye girecektir. Buradaki kıyamet ise Kaido'nun Onigishima'ya Wano'nun üzerine göktaşı misali düşürmek istemesi, akabinde hem adadakilerin hem de Wano'nun tehdide uğramasıyla vuku bulabilir. Eğer bu gerçekse geri sayımın başlaması, dolayısıyla gerçek anlamda Luffy vs Kaido'nun başlaması yakındır.

-Luffy neden bu aşamada düştü? Tekrar ayağa kalkacak mı? Bunları önceki bölümde yazdık. Ama kısaca belirtmek gerekirse Luffy'nin ikinci düşüşü(ya da üçüncü müydü? Kaçıncıysa artık) Yamato ve Kaido karşılaşması için bir boşluk yaratmakla ilgili. Baba kız yüzleşmesi olmadan bu arc bitmez. Hem de flashback için uygun bir zaman ki flashbackler asıl dövüşten önce gelir Oda'nın kurgusal mantığını dikkate alacak olursak.

-Luffy'nin düşüşü sırasında Kaido'nun söylediği sözler, Momo'nun sözleri.... Bunlar aslında epey derin konular. Hani bu konuya 1000 teori konusu açılabilir :D. Ama kısaca parça parça gidelim


1. Sen de Joy boy olamazsın sözü

*Aslında burada orijinal Japoncasında ne deniyor buna bir bakmak lazım. Zira burada kast edilen bir çeşit reelkarnasyon mu? Yoksa çok çalışıp olunabilecek bir şey mi? Sen Joy Boy değilsin demek ya da bir Joy Boy olamazsın demek farklı şeyler. Ama reelkarnasyon değilse eğer Joy Boy bir isimden çok belli bir niteliğe haiz bir insana verilen lakap olabilir. Luffy'nin Korsanlar Kralı olmaktan öte bir hayali olduğunu biliyoruz ve bu hayalin bu arc bir kez daha üstünde duruldu. Joy Boy olmanın bunu gerçekleştirmekle bir alakası olabilir. Luffy Korsanlar kralı olmayı dünyanın en özgür adamı olmak için istiyor. Peki bundan öte olan şey ne? Aslında bu konunun sade ve basit bir açıklaması olabilir. Mutluluk, neşe. Joy Boy. Tabi buradan Luffy'nin hayali çok mutlu olmaktan ibaret gibi soyut bir şey gelmesin aklınıza. Nihai hedef bu olsa da bunun belli bir daha kompleks şartı vardır. Özgürlük için korsanlar kralı olmayı istemek gibi. Ben de son aşama için ayrıca kuralların olmadığı bir dünya yaratmak olduğunu düşünüyorum. Yani bu özgürlüğüne herkesi dahil etmek falan.
*Joy boy olmanın niteliğinden bağımsız olarak pek çok bölümde pek çok şekilde dile getirilen kehanet goygoyu bu bölüm Kaido ağzından tekrar edildi. Toki büyük savaşın ana oyuncularının Kaido'yu devireceğini söylemişti. Oda da Wano'nun One Piece'in finaliyle ciddi bir bağlantısı olduğunu dile getirdi. Şimdi bu kehanet nedir, sözü edilen kişi napacak bilmiyorum. Ama sanki bir öykü kitabına benzer bir şekilde 800 yıl önce Kaido'dan bahsedildiğini falan da düşünmüyorum. Yani Wano'ya gelecek boynuzlu bir adam olacak, sarhoş olacak falan filan. Onun kaderi peygamerisss tarafından yenilmek vesaire... Öyle olsaydı eğer Oden'in mücadelesi boş bir mücadele olurdu bir noktada. Bence kast edilen şey daha önemli ve mistik bir gelişme olması, bu gelişmenin de niteliği itibariyle Kaido'nun zaten yenilmiş olması gerekliliği... Toki'nin seneler önceki emin konuşmaları buna işaret.

2. Momo'nun sözleri

*Momo'nun sözleri üstte bahsettiğimiz o "şey" 'in ne olabileceğine dair bir çeşit işaret veren niteliğe sahip. Yaşadığı için mutlu ve ben ölemem diyor. Bu konuda anahtar kelime Wano'yu dünyaya açmak. Ben de dahil pek çok kişi bunu basit bir siyasi destek olarak yorumladı. Ama bence daha fazlası olabilir. Bu konuda Kozuki ailesinin üstünde duruldu zira. Yıllar önce Kozuki ailesinin Wano'yu kapatanlar olduğu, şimdi açması gerekenlerin de onlar olduğu yinelendi. Bence bu Wano'yu açmanın siyasi desteğin ötesinde bir anlamı olabilir. Zira Momo'da her şeyin sesini duymak denen olay var ve Zunisha'ya emir verebildiğini gördük kendisinin. Dolayısıyla bu ailede Poseidon'a benzeyen bir güç olabilir. Wano'yu dünyaya açmaktan kasıt ise Wano'da bulunan bir çeşit gücü açığa çıkarıp kontrol etmekle alakalı olabilir.



Bütün bunlara ek şunu da söyleyim, çok fazla alternatif ve çok fazla olasılık var. Ben şuamda en akla yatkın gibi görünenleri yazdım. Ama daha fazla düşünülmesi gereken bir konu.

-Chopper'a da değineyim, sanırım bu olanlar Oda'nın Chooper'a dövüş çizmek istememesi ama bir yandan güçlendiğini göstermek istemesi için. Ama tayfanın en güçsüz üyelerinden birinin uzun zaman komutan tutması ilginç. Nami ve Usopp uçan altılı üyesinden kaçıyordu ki Chopper bunlarla aynı ligdeydi esasında. Bu arada Ceaser denen tip hayrına iş yapar mı emin değilim :D. Bence Chopper dikkat etsin.
 
Son düzenleme:
Olaylara meta bir açıdan bakarsak;

Ana karakterimiz aynı arc içinde “güçlendirme üstüne güçlendirme” almasına rağmen Kaido’ya hala yenilmesi, Kaido’ya bayağı bir prestij katıyor.

(Shonen hikayelerinde genelde ana karakter bir güçlendirme alınca arc kötüsünü evire çevire döver ya normalde, Luffy bir değil 2 tane ile hala dayak yemiş)
 
Olaylara meta bir açıdan bakarsak;

Ana karakterimiz aynı arc içinde “güçlendirme üstüne güçlendirme” almasına rağmen Kaido’ya hala yenilmesi, Kaido’ya bayağı bir prestij katıyor.

(Shonen hikayelerinde genelde ana karakter bir güçlendirme alınca arc kötüsünü evire çevire döver ya normalde, Luffy bir değil 2 tane ile hala dayak yemiş)
Güçlendirmeleri tam almamış gibi duruyor. Öyle ucundan koklatmış Oda. Tam hakim değilmiş.
 
Joyboy meselesi ile ilgili belli ki Kaido Roger'in bildiği 20 yıl sonra doğacak bilgisini biliyor. Kimden nasıl öğrenmiştir bilemiyorum, kimden öğrendiği çok da önemli değil. Yani Joyboy'un Luffy yaşlarında olduğunu biliyor. Kaido da en kötü jenerasyondan birinin olma ihtimali yüksek diye düşünmüş olabilir.Luffy yenilince görünüşe göre sen de Joy Boy olamazmışın demesinin sebebi bu olabilir. Çünkü daha öncesinde Kid ile kapışmıştı ve onu yenince onun Joy Boy olmadığını anlamıştı. Sen de Joy Boy olamazmışsın diyor, ''de'' bağlacını unutmamak...


Gelelim Teorime (Sonuna kadar okumanız tavsiyemdir, daha önce hiç duymadığınız bir şey söyleyeceğim çünkü):

Bence Luffy sahip olduğu Gear 4 gibi tekniğini kralın hakisiyle birleştirmeye çalıştı ama birşey ters gitti. Bir şeyi hesaba katmadı büyük ihtimalle. Bununla ile ilgili bir tahminim var bunu söylemeden önce bazı yerlere değinmem gerek;

Luffy suya düştüksen sonra ne olacak konusuna gelirsek, 4 tane seçenek var bence:

1) Bazıların dediği gibi Luffy suda durabilmeyi keşfedebilir. Evet bence de bunu yapması çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum. Yani vucudunu fatihin hakisiyle kaplayıp suyla temasını keserek yüzebilir ve sudan rahat çıkabilmesi gerekir. Böyle birşey olması beni çok şaşırtmaz.

2) Law'ın tayfası tarafından kurtarılması.

3)Deniz kralları tarafından kurtarılması.

4)Süpriz bir destek gelmesi, Shanks gibi...

4. olursa, animenin işleyişine aykırı olur diye düşünüyorum. Yani Kaıdo'yu başkahraman olan Luffy devirmeli. Hem de tek başına. 1. yada 2. seçenekten biri olabilir ama bu sefer de az önce başaramadığı şeyi şimdi niye başarsın. Kaido hiç zorlanmadan yendi çünkü. Bir şey eksik ve o tamamlanmalı. İşte bunun 3. seçenek ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Bunu açmadan önce ve desteklemek için bu bölümdeki Momo'nun verdiği ipuçlarına bakalım:

Momo benim ölmemem gerek diyor. Ya kendsinin antik silah olduğunu anlıyor yada kendisinin seçilmiş kişi joy boy olduğunu anlıyor. Ki çoğu kişinin tahmin ettiği üzere kendisinin antik silah olduğunu ve nihai savaşta çok önemli bir görev alacağını anlıyor bence. Artık herkes kabul etmeli ki Joy Boy, Luffy. Momo'nun bunu dedikten hemen sonrasında kulaklarını kapatıp daha önce Zunisha 'nın sesini duyduğunda verdiği tepkinin aynısını vermesi ile birlikte deniz yaratıklarının sesini duyduğu kesinleşiyor bence bu kadar tesadüf üst üste gelemez. Yani Wano'ya deniz kralları geldi belli ki, Luffy'nin düşmesi ile bunun aynı anda yaşanması tesadüf olamaz. Bu da üstteki 3. seçeneğinin gerçekleşme ihtimalini çok fazla arttırıyor.

Herkes biliyor ki sadece kralın hakisine sahip olanlar deniz yaratıkları ile konuşabiliyor. Yani bu deniz yaratıklarının kralın hakisine sahip olduğu anlamına gelebilir. Deniz kralları ve kralın hakisi arasında bir bağlantı olmasına çok da şaşırmamak gerekir bence. İkisinde de kral kelimesinin geçmesi tesadüf olmamalı. Büyük ihtimalle de Joy Boy denen kişi 800 yıl önce ilk defa kralın hakisine sahip olan daha doğrusu deniz kralları tarafından seçilmiş ve kendisine kralın hakisi verimiş ilk kişi.

Gelelim en baştaki dediğime. Evet bence Luffy Gear 4 ile krallın hakisini birleştirmeye çalıştı, isteyen buna yeni bir teknik diyebilir. Ama burada bir sıkıntı çıktı. Burada ki teorim bence Kralın hakisi yetmedi buna. İşte burada deniz kralları devreye giriyor. Bence deniz kralları Luffy'i kurtarıp onunla konuşacak ve Luffy'e kralın hakisini verecekler. Böylelikle kralın hakisiyle dolmuş bir şekilde geri dönen Luffy ikinci deneyişinde gear 4 ile kralın hakisini çok iyi bir şekilde birleştirip Kaido'yu yenecek.

Not alın bunu tutacak bence :)
 
Son düzenleme:
Her şey Luffy'nin yanlış yakıt yüklemesiyle başladı
En başında yuro dizel kullansaydı bunlar olmadı
Kuinden beridir depoyu farklı yakıtlarla yüklüyor
Bakalım finalde hangi yakıtla Kaidonun fişini çekecek :artiz:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık