Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 908: Dünya Toplantısı Başlıyor

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    290
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arakdaşlar bence su tahta oturan shanks bence en buyuk dusman o dur :)
Daha geçen bölüm pek de umursamadıkları kişinin karşısından diz mi çöktüler yani? :D Yanlış yoldasın! Doğrusu şu. Bak şimdi aşağıdaki görsele. Heh. Im'in arkasında ne var Gryphon benzeri bir kılıç. Arttırıyorum. O Gryphon, yani Shanks'ın kılıcı ve ve kılıcın da ardında yatan kişi Shanks! Neden mi? Adamı gönderecek halleri yoktu tabii ki. Rahibe yapmışlar Shanks'ı. :oleyo:
 
Daha geçen bölüm pek de umursamadıkları kişinin karşısından diz mi çöktüler yani? :D Yanlış yoldasın! Doğrusu şu. Bak şimdi aşağıdaki görsele. Heh. Im'in arkasında ne var Gryphon benzeri bir kılıç. Arttırıyorum. O Gryphon, yani Shanks'ın kılıcı ve ve kılıcın da ardında yatan kişi Shanks! Neden mi? Adamı gönderecek halleri yoktu tabii ki. Rahibe yapmışlar Shanks'ı. :oleyo:
Shanks ‘ın rahibe olması bana da mantıklı geldi .
 
Herkes şaşırıyor Shanks ile neden görüştüler, neden bu adamı oracıkta mıhlamıyorlar falan diye. Bu bölümde gördük ki bunların tek derdi "Denge" dedikleri şey. Korsanlar ve Denizciler birbirlerini yesinler biz de öyle takılalım kafasındalar belli ki. Bunu şöyle düşünebiliriz. Onlar üst diyarda gönlünce yaşarken alt diyarda yaşayan canlılar birbirlerini yiyor.
 
O değil de bunların hiç ışık bırakmayalım birilerini temizleyelim triplerine bittim bu bölüm. Robin hala yaşıyor Roger kendi isteğiyle teslim oldu. Dragon kafasına göre takılıyor. Sanırım bunların parlaklığı azdı. Anca kelepçelenmiş Dof'u öldürürler herhalde.
Demek ki onları tehdit görmüyorlar. Robin sonuçta sadece çeviri yapabilir, tamam bu çeviri ile istenmeyen bilgilere ulaşabilabilir ama kontrol altına alınabilir.

Shirahoshi bir antik bir silah. Büyük tehdit.

Dragon olayını açıklamak zor, en çok aranan adam olmasından ötürü zaten bunu tehdit olarak görmüşler. Ama belli ki Korsan Kral adaylarını ondan daha büyük tehdit olarak görüyorlar. Karasakal devrimci üssüne saldırıyor elini kolunu sallayarak, adamlar mekan değiştiriyor. Sabo'dan daha güçlü bir adam şuana kadar göremedik. Dragon Yonko gücünde olmayabilir, ama en kötü bir Amiral vardır. Yine de Oda bu, beklenmedik işlerde başarılı, öbür bölüm Dragon'u tekrar o en üst listeye alabilir, nitekim bir önceki Reverie'de bahsedilen kişi Dragon'du yanlış hatırlamıyorsam.
 
o tahta oturanın Naruto olma olasılığı senin Shanks demenden daha büyük bir olasılığa sahip:))

bu arada; toplantıda 49 koltuk olduğuna göre 50. kişi nerede? yoksa 50. kişi bonney mi? o değilse 50. kişi IM mi?
 
Bölümü değerlendireyimde aradan çıksın. Bu haftalık bölümün çoğu geçiş kısmıydı. Üstünde konuşulacak tek kısım bence son bölüm. Orada da bu Im Sama kimdir kimin nesidir bu arc daha net bilgiler çıkacaktır. Burada özellikle kutu bilgileri yönünden arkadaşlar bir galeyana gelmiş. Bazı şeyler sanki ilk kez ortaya çıkmış gibi konuşuluyor. Mesela Bonneyin yaşlı kraliçe olarak tanıtılıp gerçeğin çıkması bu daha önce yüzlerce kez olan durum. Bunu örnek verenlere şaşırdım. Bu şimdilik kenarda dursun. Bu bölümde çıkanlarla son iki bölümü değerlendirecek olursam geçen bölüm gözümüze sokulan iki şey vardı. Bir boş taht iki en yüksek otoritenin Beş Kadim olması. Akabinde bu hakkındaki gerçeğin çıkmış olması. Buradaki olay çok rahat genellenmiş. Halbuki öyle bir şey yok. Neden? Çünkü Oda bu kurguyu özellikle tasarlayıp kendince iki bölüm içinde bizi ters köşe yaptırmak istemiş. Normalde şu olay 2 bölüm değilde 200 bölümde gerçeğin farklı olduğu çıksa adım gibi eminim bu kadar tartışılmazdı. Ki geçen bölümde çıkan durumla Sakazuki Beş Kadim muhabbeti çelişkili olduğu tartışılmıştı. Bence bu bölümle mantıklı bir raya oturdu.

Şimdi bu kutucuk olayını inceleyecek olursam seriyi mangadan en baştan okuyanlar bilecek ki her verilen bilgi veya kutucuk aynı yani tek tip değil. Bazıları ünvan bazıları salt bilgi bazıları yorumun bize bırakıldığı bazıları ise One Piece evreninde nasıl gözüktüğü üzerine. O yüzden her kutucuk bilgisi aynı kefeye konmamalı.

Birde değişen bilgiler var. Buna örnek olarak; Gold Roger’ın Gol D. Roger olması gibi.

Burada bu kutucukları nasıl değerlendireceğimi konuşmanın şekline veya bizim bildiklerimize göre şekillenecektir.

Mesela; yakın zamanda Luffy hakkında yapılan gazete haberi. Ama orada net bir şekilde dünyanın gördüğü şekilde yansıtıldığı ortaydı. Ve biz olayın gerçekliğini biliyorduk. Veyahut Bonney örneğini verenler Cesar- Gastino olayı yok muydu? Ne çabuk unutuyorsunuz.

Şimdi özellikle tartışma konusu olan salt bilgi olan konuların tartışma konusu olabileceğini konuşanlara: En büyük iddiaları Beyazsakal ve sebepleri de Öncelikle en güçlü adam ünvanın Op Evren’i tarafından görülme şekli olduğu ve bu sebeple içinde yoruma dayalı bir bilgi olduğu ayrıca Mfde handikaplı olduğu ve ayrıyeten bilginin eski bölümlerde verilmiş olması bunlara şu argümanları sunmak istiyorum bilgilerin hangi kısımların tartışılabileceği hususunda:
1) Mfde Garp ve Sengokunun sözleri
2) Koca Ananın Beyazsakalı ayrı bir yere koyması.
3) Tabiki ünvan kutucuğu
4) Bu yeni bilgi Kaido en güçlü yaratık Beyazsakal en güçlü adam olduğundan ünvan tartışmasını sonlandırmak için Beyazsakal için ayrıyeten en güçlü korsan denmesi. Şimdi bu bilgiler verilirken hala nasıl tartışılabilir bu adam bu ünvan ilginç. Şu tartışılabilir Mfde hastalığından dolayı zirve gücünde değildi. Ama Odanın bize sunduğu şey işte bu adam öyle bir adam ki güçten düşse bile dünyanın en güçlü adamı. Ben bu konuda arkadaşlara hep şunu sordum madem Beyazsakal en güçlü değil kim en güçlü? Çünkü onu aşan birini görmüş olmalılar ki böyle düşünüyorlar. Ama ünvan bakımından Mihawktan bahsedince zamanında neleri savunduklarını gördüklerim sırf laf olmasın diye evet Mihawkta tartışılabilir ama Mihawk genç falan filan. İşte o zaman salt bilgiyr kendi yorumunuzu katmış oluyorsunuz. Çünkü birine direk tartışmaya açarken diğerine daha yumuşak yaklaşıyorsunuz bu da benim açımdan mangakanın yerine geçmiş olmak demektir.

Belki mangakanın verdiği bilgi yanlış olabilir. Ama biz onu öyle kabul etmek zorundayız. Örnek verecek olursam Beş Kadim’i bir hafta boyunca en üst otorite olarak kabul etmeliyiz. Burada yapabileceğimiz tartışma evet Oda bize bunları en güçlü otorite olarak sundu ama arkasında başka biri olabilir minvalinde. Veyahut evet Beyazsakal en güçlü ama eski gücünde olmayabilir. Salt bilgi üzerinden yapılacak tartışma bu minvalde olur. Yine mesela Gold Roger bence D. Diye tartışırsınız sonra bir öğreniriz ki hakikate. D. imiş.

Ama sırf bir bilgiyi halk biliyor diye küllen tartışmaya açarsanız veyahut Oda bildiğimiz bir şeyin aslının farklı şeyler olduğunu gösterdi diye bütün bilgileri çöpe atarsak mangaya dayanarak tartışmamızın imkanı olmaz. “Korsan Luffy” bilgisini halk biliyor diye gerçekliği mi değişecek veya En güçlü adam en iyi Kılıç ustası tabirlerini halk bilince gerçekliği mi değişecek salt bilgi yorumlu bilgiye mi dönecek? Dediğim gibi bilgi yanlış olsadaki biz bunu anca ileride öğreneceğiz dikkate almak zorundayız. Öbür türlü mangayı değil kendimizi kaynak almış oluruz.

Ben örnekleri çoğaltırım ama son bir iki örnekle bitireyim. Mesela Wevilin tanıtım kutucuğunda iddia ediyor olması ibaresi bilginin kesin olmadığına yorumu bize bıraktığına işarettir. Yine Luffy’nin gazete haberi daha çok halkın ne gördüğü üzerineydi ama biz aslını biliyorduk. Yine Enies Lobby orayı Luffy’nin yıktığının yansıtılması olayı. Ayrıca halk arasında bir söz vardır Bire birse Kaido alır. Yoruma açık bir bilgi.

Ama en Yüksek otorite, Amiral, Yonkou, Dünyanın en güçlü adamı en güçlü yaratığı en iyi Kılıç ustası gibi yorumun olmadığı salt bilgileri yukarıdaki bilgiler gibi tartışamazsınız bu işin doğasına aykırı. Ve kendinizi mangakanın yetine koymak olur. Bu işinde sonu gelmez. Her bilgi böyle tartışılırsa hiç kimse hiçbir payda da buluşamaz. Çünkü herkes mangadaki bilgiyi değil kendi görüşünü dikkate almaya başlar. Yazı baya uzun oldu çoğu kişi de okumaz ama alınan kıstası bu bakımdan değerlendirmek lazım ve bunu anlayabilmek için One Pieceden çok normal hayatınızda kitap okuma alışkanlığı ile hangi bilginin ne özellikte olduğunu anlayabilirsiniz. Bunun başka yolu yok. İyi tartışmalar...
 
“Işık Saçanlar” neye göre belirleniyor acep. Bu ışık saçanları temizleme muhabbetinin normal herhangi bir korsanı ortadan kaldırma şeyinden farklı gibi. Şimdi baktığımızda bu hükümet sistemini ortadan kaldırabilecek şeyler antik silahlar.

Luffy 30 milyon beli iken hükümetin dikkatini çekiyor fakat herhangi bir şey yapılmıyor. Plüton ile ilişkili Vivi ile tanışıyor, bir şey yapılmıyor. Poseidon ile tanışıyor, bir şey yapılmıyor. Yeni Dünya'da kutsallardan birisi olan Dof'u indiriyor, bir şey yapılmıyor. Ama ne zaman ki 5. yonko diye anılmaya başlandı, bakıyoruz ışık saçanları temizleme muhabbeti çıkıyor. O zaman da insanın aklına neden diğer yonkolarda böyle bir şey söz konusu değil sorusu akla geliyor. ''Işık saçan'' olarak anılmak için ''D'' olmak ve antik silahlar ile ilişkili olmak gerekiyor bence.
Ama burda bir noktaya değinmek istiyorum. D'lerin içinde bir herkesin özgürlüğünü isteyen(Luffy gibi), bir de sadece kendi iyiliğini, özgürlüğünü isteyen (Teach gibi) kesim olabilir.(Birimiz hepimiz için ve hepimiz birimiz için olayı gibi)

-Wb: En güçlü adam ama D. arzusu yok
-Bm ve Kaido: Arzu, istek var ama D. arzusu değil ve antik silahlar ile alakalı bir ilişkisi yok. Daha çok bireysel bir istek söz konusu.
-Shanks: Antik silahları tahminen biliyor(Roger'ın gemisinde olduğu için). Arzu ve istek yok (Sadece yakınlarına dokunulduğunda ciddileştiğini varsayarsak) ama D arzusunu biliyor.
-Luffy: ''D''arzusu var ve antik silahlarla ilişkili.
-Teach: Anti ''D'' arzusu var ve bu adamın antik silahları bilmesi gayet olası bir durum.

Sözün kısası dünyada o kadar insan varken sadece Luffy ve Teach'in dikkate alınıp temizlenmesi gerektiği ikisinin de D. olması( iyi ve kötü taraflar) ve antik silahlarla ilişkili olmaları bence ve dünyada bir şeyleri değiştirebilecek seviyeye gelmek lazım.

-Teach: D idi, yonko idi fakat tahminen yakın zamanda antik silahları öğrendi.
-Luffy: D idi, antik silahlarla ilişkiliydi fakat dünyayı etkileyebilecek düzeyde değildi. Yonko olarak anılmaya başlandı ve şartlar onun için de oluştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık