Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dracule Mihawk vs. Charlotte Katakuri

Kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    205
Temel bir düşünce hatası olabilir burda :D

'Even tougher than surpassing myself.''

Luffy'nin hedefi için beni geçmekten bile daha zor diyor.

Yani bulunduğu konumu övüyor gibi adam, KK olmak benim seviyemi bile aşmaktan zor diyor.

Bu kanıya da nerden varabiliriz, en ünvanı verilen herkes üst seviye karakterler :good:

Wb
Kaido

Daha varsa deyiverin, sağ kolları rahat tokatlar.
Bile olmasa zorlayıp Mihawk kendini küçük görüyor denilebilir belki. Ama oradaki bile her şeyi açıklıyor dediğin gibi. :)
 
Zoro Luffy'le ilk tanıştığında ''Hedefime ulaşmama engel olursan seni öldürürüm'' gibi bir şey diyor.Yani o zaman 1. hedefinin DEİKU'luk olduğunu anlıyoruz.Sonra aradan o kadar zaman geçince Zoro Mihawk'a boyun eğdiğinde Mihawk ''Kendine daha önemli bir hedef bulmuş olmalısın ya da başka bir şey uğruna boyun eğiyor olmalı'' tarzı bir şey söylüyor.Burda mangaka Zoro'nun artık 1. hedefinin DEİKU'luk değil Luffy'nin kk olması,tayfasının hayatı olduğunu kastediyor.Şu sahneden şu yeni hedefin Zoro'nun yonko sağ kollarını geçmek olduğunu çıkarmak ayrı bir ustalık gerektiriyor.
 
Dünyanın en iyi kılıç ustası sağ kol muymuş bir sorun hele. Hayır, sağ kol olsa bile "sağ kol şu seviyedir ve o seviyeyi geçmesi mümkün değildir" diye bir şey var da biz mi bilmiyoruz ? Sağ kol amiral seviyesi olamaz mı ?

Bir de şu mantığa gelin.. Luffy'nin yendiği tüm rakipler (istisnalar hariç) seviyesi arta arta gidiyor. Bunlara sayı verecek olursak 1-2-3-4-5 vs. Ama Zoro'nun yendiği ya da yeneceğini tüm rakipler 1-1-1-1-1 şeklinde gidiyor herhalde. Özellikle de sağ kolların hepsi aynı seviyede. Vahiy gelmiş çünkü. Zoro bu sağ kolları yenince seviye 2 ye geçmiş olacak. En son da Mihawk'ı yenerse 3. seviyeye gelmiş ve işlevini tamamlamış olacak. Böyle düşünülüyor herhalde :bilmem:

Yok ya.. Söylenecek söz yok, hayretle takip ediyorum sadece.
 
Zoro Luffy'le ilk tanıştığında ''Hedefime ulaşmama engel olursan seni öldürürüm'' gibi bir şey diyor.Yani o zaman 1. hedefinin DEİKU'luk olduğunu anlıyoruz.Sonra aradan o kadar zaman geçince Zoro Mihawk'a boyun eğdiğinde Mihawk ''Kendine daha önemli bir hedef bulmuş olmalısın ya da başka bir şey uğruna boyun eğiyor olmalı'' tarzı bir şey söylüyor.Burda mangaka Zoro'nun artık 1. hedefinin DEİKU'luk değil Luffy'nin kk olması,tayfasının hayatı olduğunu kastediyor.Şu sahneden şu yeni hedefin Zoro'nun yonko sağ kollarını geçmek olduğunu çıkarmak ayrı bir ustalık gerektiriyor.
Aynen , bunu anlamamak değil sırf inat olsun diye diretiyorlar.

Zoro hâlâ en iyi olma pesinde ama önceliği tayfası ve dostları, Luffy için hayatından vazgeçen adam bu.
 
Mihawkı Zoro serinin en sonunda geri de bırakacak fakat aralarındaki fark yinede o kadar muazzam olmayacak.
Yani Zoro ile Yonko sağ kolları arasındaki fark muazzam olacak... Buna inanıyorsan o mantığı kurman normal oluyor tabii.

Luffy'nin hiçbir zaman bir Yonko'ya ''muazzam'' bir fark atacağını düşünmediğimden Zoro'nun da bir Yonko sağ koluna muazzam bir fark atması bence imkansız.
 
Son düzenleme:
Yani Zoro ile Yonko sağ kolları arasındaki fark muazzam olacak... Buna inanıyorsan o mantığı kurman normal oluyor tabii.

Luffy'nin hiçbir zaman bir Yonko'ya ''muazzam'' bir fark atacağını düşünmediğimden Zoro'nun da bir Yonko sağ koluna muazzam bir fark atması bence imkansız.
Kesin olan şeylerin dışına çıkıp, düşündüğünü görmek duygulandırdı:(
 
Somutluk konuda bolca var aslında ama gözüne ilişmemiş demek ki :bilmem: :)

Adam Sbs'den yola çıkarak diyor ki, Mihawk=Vista. Mangaka diyor ki, Mihawk Dünyanın en iyi kılıç ustası. Mangaka mangaka, mangaka, mangaka, mangaka, mangaka. Mangaka'nın söylediğinden daha somut bir şey arıyorsan bir şey diyemem.

Adam diyor ki, Mihawk Luffy'ye ciddi ciddi daldı ama zarar veremedi. Ben de diyorum ki Zoro bile iki yıl önce Luffy ile dövüşse ağır yaralar bırakır. Zoro'nun "Seni yeneceğimi düşünecek kadar aptal değilim" dediği adam Luffy'ye nasıl zarar veremiyor ? Hani mantığın bunu kabul ediyorsa herhangi bir somutluk aramana gerek yok zaten :artiz:

Adam diyor ki Mihawk Vista'dan kaçtı, dövüşü ertelemek zorunda kaldı. Ben de dövüşün neden ertelendiğine dair manga sayfası atıyorum. Manga sayfası, manga sayfası, manga sayfası, manga sayfası, manga sayfası... Adam buna rağmen hala Mihawk Vistadan kaçtı manasına gelecek yorumlar atıyor. Manga sayfası, manga sayfası, manga sayfası, manga sayfası, manga sayfası.. Anlatabiliyor muyum ?

Jinbe mevzusu filler.

Croco iki yıl önce Luffy'ye yenilen biri. Normal şartlarda Mihawk'a karşı şansı var mı ? Yok. Ee Croco'nun gördüğümüzden daha güçlü olarak gösterilmesini iade-i itibar olarak değerlendirmeyeceğiz de ne olarak değerlendireceğiz ? Croco da mı Kara Kralın yanına gidip eğitim aldı ?

Buggy ve Mihawk'ın atar yapması aynı şey mi ? Buggy Wb'ye atar yapsın ne fark eder ? Buggy'nin makara amaçlı davranışları ile Mihawk'ın Shanks'ın yanına gittiğindeki davranış ve oradaki gergin ortam arasındaki farkı yazmak mı gerek ? Ayrıca Mihawk gözlem haki kullanıcısı olarak Shanks'ın gücünü bilmiyor diyorsan o ayrı.

Bana Wb'yle aramdaki güç farkını görecem diyen Mihawk gibi bir kişi daha gösterin diyorum. Yeri geliyor somut veri atıyorum yeri geliyor somut veri istiyorum. Yok mu ? Ne dedin, duyamadım ? :utaniyorum:

Mingo, Croco gidip Wb'yle arasındaki güç farkını ölçüyor mu ? Komiklik derecesindeki saçma şeyler için de mi somut veri lazım ? Lazımsa Katakuri gitsin Bigmam ile arasındaki güç farkını denesin o zaman :byee:

Mihawk Wb tayfasından biri ile dövüşse Vista ile dövüşür demek Mihawk'ın kalibresi Vista demek midir ? Bu mantıkla Vista Marco'yu yenemez. Ve yine bu mantıkla senin Mihawk Kata'yı yenemez demen gerek. Ama yener demişsin ? Bu bir çelişki değil mi ?

Diğer yandan.. Urouge'un 4. Komutan aldığı bir seride dünyanın en iyi kılıç ustası 5. Komutan olan Vista'yı alırken nasıl zorlanıyor biri bana bunu açıklasın o_O Bu söylemler artık komik bile değil! :artiz:

Mihawk amiral dengidir düşüncesini savunmuyorum ben zaten. Mihawk yonkou dengidir ;)

Son olarak.. Mevzu bahis konuda şahsi görüş olarak değerlendirilebilecek başlık sayısı en fazla 1-2 tane iken geri kalan onca başlıktan bahsetmeyip bu 1-2 başlık üzerinde durman düşündürücü oldu. Konuya tamamen kişisel görüşün demeden önce attığım manga sayfaları ve mantıksal verilere bir baksaydın keşke.
Mihawk'ın Vista'dan güçlü olması muhtemel zaten. Çünkü kılıç ustalığı dışında bir bilgimiz yok farklı bir şeyde göstermedi. Bununla birlikte Mihawk'ın kolay alamayacağı da gösterildi. Bana göre Mihawk'ın Vista'dan güçlü olduğu bariz bununla ilgili bir somutluk aramadım.

Mihawk ve Luffy ile ilgili olarak somut olan şey. Mihawk'ın ciddi ciddi Luffy'e daldığıdır. Ama Luffy kaçmakla uğraşmıştır ve aralara Mihawk'ın o sürede aşamadığı birileri girmiş ve Mİhawk gayet ciddi olmasına rağmen ve kendisini tutmamasına rağmen varlık gösterememiştir. Mihawk ciddi olarak luffy'i öldürmeye çalışmadı gibi bir durum yok.

Vista ile karşılaşmalarından erken ayrılması ile ilgili veri ortaya koyuyorsun Mihawk'ın Vista ile arasında dağlar taşlar olduğuna dair veri koymuyorsun ortaya.
Ancak Mihawk vs Vista başlı başına bir veri. Mihawk'ın saldırısını Jozu'nun durdurması bir veri. Bunlar hep Mihawk'ın rakibinin kimler olduğunu gösteriyor. Bu rakiplerinden daha güçlü de olsa seviyesini belirleme adına veri koyuyor önümüze mangaka.
Vista 5. tümen komutanı da ama Ne Ace'den ne de Thatch'den güçsüz olduğunu sanmıyorum. WB'nin tayfasında tümen komutanlarının bir güç sıralmasını ifade ettiğini sanmıyorum. Net olan tek şey Marco. Benzer şekilde BB'nin tayfasında da Shiryuu'nun 1. değil 2. sırada olduğunu hatırlatayım

Croco iade-i itibar edildiyse mangaka seviyesini yeterince ifade edemedim deyip bakın asıl seviyesi bu demiş anlamına gelir. Yani sen diyorsun ki Croco Alabastada güçsüz gözüktü MF'de itibarı iade ediliyor. Yani hakkı teslim ediliyor. Yani diyorsun ki hakkı MF'de yaptıklarıdır. İade-i itibarın anlamı budur. Ha yok hakkını vermedi şişirdi anlamında dediysen bu iade-i itibarını vermek olmuyor başka bir şey oluyor. Haddinden fazla şişirmek oluyor. Fazla şişirdiğini iddia etmek ise Manga'da sunulanın gerçeği yansıtmadığını ifade etmek anlamına gelir.

Shanks'ın dağ haydutuna bile eyvallah ettiğini neden es geçiyorsun ve Mihawk ile açık bir samimiyetleri olduğunu?
Orada önemli olan Buggy değil Shanks. Örneklendirmen yolu ile gideyim Buggy Shanks'e yaptığını savaş meydanında Mihawk'a yapsa Kaido'ya yapsa ne olur?
Shanks'ın karakterini ve samimiyetini ele almayıp Mihawk Shanks'e atar yapacak kadar güçlüdür amiral altı olamaz görüşünü dile getiriyorsun ve bu Mangaya uygun mu oluyor?

Eylemler sözlerden daha önemlidir. Adam WB'ye slash attı cevabını aldı. Karakterlere karizma kastırmak adına yapılan sözlere çok fazla değer vermeye gerek yok.
Aksi taktir de senin dediklerinden şöyle bir sonuç çıkıyor. Mihawk WB ile arasındaki farkı anlamak için kılıcını çekmek zorunda kaldı. Çünkü o gerçek bir kılıç ustası değil !!
Ama öyle değil. Çünkü sözler değil eylemler önemli Mihawk anlamak için kılıcı çekti hatta saldırdı ve cevabını aldı. Ha fırsat bulsa yine dalmaz mıydı WB'ye dalardı. Bu seviyelerdeki adamların aralarında ki güç farkını bilmek birbirlerine dalmaktan alı koymaz. Mihawk Shanks'in gücünün farkında olup olmamasının ona atarlanmasına ya da dalmasına engel değil. Kaldı ki Shanks bazı yönleri ile Luffy gibi bir adam biri kendisine atarlanınca bir bakar kim atarlanıyor ve ne diye atarlanıyor diye.

Ayrıca Mihawk geldi diye endişelenen tayfa üyelerinden bahsetmişsin. Adam elbet de çekinecek sonuçta kendisinden çok güçlü biri. Ancak o adamlar tayfadaki çöp adamlar bile değildir. Öyle olmasa bile Wihawk geldi diye endişelenip kaptanına haber vermekle en doğrusunu yapmıştır. Yine mangadan hatırlarsan tayfasına yeni katılmış 94 m'lik bir adam Shanks izin verse kendini öldürtme pahasına karşı çıkacak WB'ye. 94 milyonluk bir adamın da WB'nin kim olduğunu bilmediğini düşünmezsin herhalde. Adamın o anki duyguları korkudan ziyade öfke ve onur meselesi. Sanırım bu veri Wihawk >WB demeye yetiyor ! O yeni tayfa üyesi de öğrenmiştir önemli meselelerde aradan çekilip meseleyi Shanks ve tayfanın ağır toplarına bırakması gerektiğini.

Mangayı okuyup kendi düşüncelerini kendi yorumunu ifade etmende hiç bir sakınca yok. Buranın güzelliği bu zaten. Sorun manganın şifrelerini çözmüş ve ortaya Mihawk'ın amiral altı olmadığına dair pardon Yonkou gücünde olduğuna dair müthiş bir matematik ortaya koymuş gibi hadi gelin diye meydan okuman : ))
Yani söylediğin şeyler herkesin malumu ancak senin gibi düşünen de var düşünmeyen de yoruma açık meseleler yani.

Elbetteki anlatabiliyorsun ancak itiraz ettiğim hususlara odaklandıramadım sanırım seni. Ben Mihawk vistadan kaçtı demedim yani o attığın şey Mihawk'ın kaçmadığı ile ilgili arasındaki seviye ile alakalı değil. Kaldı ki amiral altı olmadığı ile hiç alakalı değil. Yani Katakuri ile karşılaştırılmayacak kadar güçlü olduğuna dair de bir veri yok. Konun içindeki başlıklar için değil konundaki amaç ve ortaya koyduğun görüş ile ilgili bir somutluk yok dedim. Yoksa Mihawk Vista ile kılıç tokuşturdu demek de bir somut veridir. Ancak nihai görüşüne bir etkisi var mı önemli olan bu. Kimse ortaya somut bir veri koyamaz zaten kolay kolay. Koyması da gerekmez görüşünü ifade etmek için ancak ben sen bunu yapmış gibi -e hadii- mesajlarına gönderme yaptım : ))

Ortaya koyduğun verilerin çoğunun absürt olduğunu düşünmüyorum zaten. Ancak hiçbirinde Mihawk amiral altı değildir demek için yeterli bir veri yok. Katakuri'yi havada karadan alır demek için yok. Yonkou demek için hiç yok. Veri derken itirazlara -e hadi -diyebileceğin somut bir veri yok. Yoksa bir okur olarak sen Yonkou dengidir demişsin zaten elbet senin gibi düşünen başka arkadaşlar da vardır.

Dipnot: Jinbei'nin filler olması Mihawk açısından üzücü kendi seviyesindeki birini kolayca devre dışı bırakabildiğini görürdük : ))

Ve yineliyorum Mihawk çok zorlanarak alır : ))
 
Son düzenleme:
Bir power-up sonra Luffy'nin alacağı adam ile Dünya'nın en iyi kılıç adamının vs konusu.
Bu arada Yonkuolar ve Sağ kollar denk ibaresi nerden çıktı?
Yonkuolar kapışsa en zayıfı en güçlüsünden organ alır mantığına eyw hadi.Peki sağ kollar arası bu netlik nerden geliyor?
Bence Kata 5 yonkuo arası gösterilen en iyi 3. komutan.Ben Jack gibi ayı gibi dalan birini Kata'ya eşit görmem.Kata'yı yenmesi beklenen Luffy'i de Ben Backmann'a denk görmem.
Tartışmasız Mihawk
 
Kesin olan şeylerin dışına çıkıp, düşündüğünü görmek duygulandırdı:(
Aslında denklemi kuran arkadaş kesinlik değil kendi taraflı görüşünü açıklamış oldu, ben değil. Mihawk'ı Zoro'nun geçeceğini kabul ediyor, ama kafasında bir güç denklemi kurmuş, Zoro Yonko sağ kolunu daha fazla geçer diyerek Mihawk'ı araya sıkıştırmayı başarmış.

Olay yine benim dediğime geliyor. Seri sonu Zoro'nun dövüşebileceği iki tür rakip var Yonko sağ kolu ve Mihawk (Shichibukai ama denk diyelim hadi). İkisi arasında fark göremiyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık