Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Densetsu no Samurai
Silahı var diye değil. Nami'nin saldırı gücü o. Zoro'nunki kılıç, Sanji'ninki bacak, diğerininki karışık dövüş sanatları ve pençe falan filan. Hepsinin kendince silahı var. Nami tekme tokat dövüşüyormuş da eline o silahı alınca gücüne güç katmış gibi bahsetmişsin. :/

Lütfetme değil de gereksiz olarak gördüm biraz. :D Daha sonra Spandam'ın olayının farklı olduğunu sen de biliyorsun. Nesneye meyve yedirmişler bildiğin. Olayı farklı.

Mangakanın bahsettiği o silahla douriki meselesi de belli zaten. Sıradan 10 dourikilik adamlar üzerinden gitmiş. Bu adamların olayı belli. Özel bir güçleri falan yok. Eline silah verirsen daha etkili oluyor çünkü o kadar vasıfsız bunlar. Yalnız işi bizim tayfaya uyarlayalım bir de. Luffy'nin eline silah versen ne olur? Saldırı gücü düşer bildiğin. Sanji de öyle keza. Bu adamların silahları kendi vücutları ne de olsa. Anlatabildim mi derdimi? :) Farklı düşünüyoruz bu konularda. Yani demek istediğim oldukça belirsiz konular üzerinden iki karakter arasına fazladan fark eklemek istediğini düşünüyorum. Katılmıyorum kısaca. :/
Hayır anlatamadın :) Çok eğip bükmüşsün. Neyse yimağmı yedim az sindireyim sonra gelirim zaar :byee:
 
Sanji ne zaman korkup Luffy'ye saldırmayalım teslim olalım dedi Zoro'da ne korkuyorsun gibi bir karşılık verdi ? Buggy ile Shanks bir birini sevmiyor. Güç bazında bir rekabet değil Zoro ve Sanji gibi.

Buggy o zaman bile korkak iken Shanks değildi, bunu Shiki bölümlerinde görebilirsin.

Mesela Sanji ile Zoro ise tam tersine güç bazında rekabet ediyorlar, Buggy ise her zaman korkak.(!)



2 sene önce o dediğin teknik var mıydı ? Şimdi senin dediğine göre Bellamy'de Sanji'den üstün olmalı çünkü Koka yaptı.(2)



Amirallerin o yaptıkları zırhın arkasında fiziksel güç kullanmadıklarını mı söylüyorsun yani... Neye göre. Ayrıca 3 Amiral Haki'leri birleştirmişler, uzaktan gelen bir deprem dalgasını durdurmuşlar. Evet 3 x Amiral Haki'si bunu yapabilir. 1 Amiral Haki'si bunu yapamaz ki 3'ü toplanarak onu durduruyor.
(1) Hmm, temel aldığımız konu sürtüşme mi kişilikler mi? Ben kanıt olarak baz alırken sürtüşmeyi ele aldığı düşünmüştüm, demek ki aynı durum olabilmesi için Shanks'ın Zoro, Buggy'nin Sanji kişiliğine sahip olması gerekiyormuş.
kendiniısıranyılan.jpg
(2) Evet, eğer sanji Koka yapamıyorsa Bellamy teknik olarak Sanji'den üstündür. Aisa da Zoro ve Sanji'den mantra bağlamında üstün, bu genel olarak üstün olduğu anlamına gelmiyor.

(3) 3 Amiralin durdurmuş olması bir amiralin yapacağı armament hakinin fiziksel güç olmadan işe yaramayacağı anlamına mı geliyor? Bizim tartıştığımız senin deyişinle "Fiziksel güç olmadan armament işe yaramaz"dı, sonradan değiştirdiysen çağrı at da haberim olsun.
Ha bir de evet, çok feci fiziksel güç uyguluyorlar:
 
Aga Zoro vs Law niye tartışılır ben bunu anlamıyorum.

Hayır yani kel alaka yorumlar yapılıyor bi de üstüne...

Hangi ortamda savaşacaklar? Savaşma sebepleri ne olacak? Savaş başlamadan önce başka birileri tarafından yara almışlar mı? Yorgunluk ve açlık durumları ne?

Düz mantıkla savaş mı olur;
-Selam ben Zoro
-Selam ben de Law...3...2...1.. ALLAHUAKBAR"

İyi o zaman ben de size şöyle diyeyim, Enel ikisine de "teq atar."...
 
Son zamanlarda b.haki ile ilgili şunu düşünüyorum ne diyorsunuz ?

Rayleigh bu hakiyi görünmez zırh haki olarak açıklamıştı.Hatta elini kaldırıp göstermişti.Böyle olduğunu düşünürsek marinefordda koka kısımları hariç hakinin belli olmaması da mantığa oturmuş oluyor.

Rayleigh gösterirken eline eldiven giymiş gibi gözüküyordu.Şimdi şöyle düşünün.Haki seviyesinin fazlalığına göre o eldivenin kalınlığı değişiyor.İncecikken bir Shanks isen eğer ağır zırh giymiş gibi kalın oluyor ve magmadan bile etkilenmiyorsun.

Bölgesel kokanın da şu şekilde olduğunu düşünüyorum.O haki seviyesinden farklı değil.O kalın 100 birimlik haki eldivenini sıkıştırıp cisimleştirerek vücudunun o kısmının derisine sarmalıyorsun.Yine 100 birimlik haki değişen birşey yok.Değişen ise şu vücudunu sertleştiriyor.Ancak avantajının yanında da dezavantajı var.Görünmez haki varken 30 cm kalınlığındayken vücuduna belli seviyede etkilerin hiç ulaşamamasını sağlayabiliyordu.Fakat koka yaptığın zaman bunu sağlamıyor.Direk vücuduna alıyorsun o etkiyi.Derin kaplı ve sert olduğu için çıplak şekilde almaya benzemiyor elbette ama almış oluyorsun.Eğer görünmez haki olsa misal ufak çaplı patlamalar sana hiç ulaşamayabilirdi.Baby 5 patlama saldırılarının Doffye ulaşamayıp etkilememesi gibi.Fakat koka yaptığında alıyorsun.Ne kadar etkilendiğin kokanın sertliğine ve senin dayanıklılığına kalmış.


Bence görünmez haki ile koka birbirine üstün değil.Karakterler bunu yerine göre kullanıyor.Mesela direk temasın kesin olduğu durumlarda kesinlikle kullanıyorlar.Luffy birisine vuracaksa kafayı sertleştirip kokayla vuruyor.Çünkü zaten vuracak tam bir temas olacak atak yönünden.

Örneğin Vergo gibi adamlarla dövüşürken 5 cmlik görünmez zırhın olması pek önemli değil.O Vergo onu elbet aşıp sana vuracak bunu biliyorsun.O yüzden bari sert olayım diye o hakiyi sıkıştırıp koka yapıyorsun.Olay bence tamamen bundan ibaret.


Ne diyorsunuz bunlara ?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık