Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Op evreninde sadece Zoro'da gördüğümüz bir şey bu!

Şuna da dikkat çekmek istiyorum, aynı arcta; Sabo, Luffy, Fujitora, Mingo, Law ve daha bir sürü adam haki kullandı ama kullandığı haki bu şekilde resmedilen tek adam Zoro! Sence neden sadece Zoro? Mangaka, Zoro'nun haki kullandığını gözümüze sokmak içinmi böyle resmetti? Hayır, Zoro'nun ne denli güçlü bir B. hakiye sahip olduğuna vurgu yapmak için. Bana göre diğer bir sebepte, Zoro'nun b hakiye mükemmel bir yatkınlığı var ve bunu göstermek istedi mangaka. İleride muazzam bir seviyeye geleceğinden şüphem yok. Kaldı ki her şeyi kesmek isteyen bir adam için haki çok önemli. Pica'yı keserken ne diyor? Hakisi benden üstün olmayan her kesi keserim! Yani bu güce ne kadar çok ihtiyacı olduğunun farkında, bırakalım da bu adam bütün işlerini meyvesiyle halleden birinden yani Law'dan daha güçlü bir hakiye sahip olsun.
Bir de şu sayfalara bak, sence Law, meyve yeteneğini kullanmadan bu kesişleri yapabilir mi? Bana göre yapamaz, meyvesiyle birlikte güç bela kesiyor :) Meyvesiz imkanı yok.

Öncelikle verdiğin cevaptan dolayı teşekkür ederim. :sapkali:

Şuanki seviyelirini tartışıyorduk şuan Law'ı alamayacağını düşünüyorum ve aralarında, iddia edildiği kadar (şuanda) haki farkı olduğuna ikna olmadım ne yazıkki. Fazla olduğuna kısmen ikna oldum ama. :)
 

Kuzuri

Ben sanji fanı olarak şu anlık zoroyu sanjiden üstün görüyorum tabi sanji power up almaz ise. Çünkü aldıkları eğitimler farklı zoro daha çok saldırıya yönelik eğitim aldı. Ama sanjinin şu sözünü hatırliyorum bacaklarımı okadar çalıştırdım ki cehennem gibiler gibi birşey demişti. Bu arc beni sanji ikna etmesi lazım onu zoro dengi görmem için. Katakurinin saldırısından sıyrılması ve katakuri gibi birisini şaşırtması ilk adımdı.
 
Law yeteneği gerwği kaçabiliyor eğer Absolom k.haki ile bile görünmez şekle gelse o da kaçar.

Kaçmak mesele değil.
Law daha arc bossu bütün gücünü kullanmamasına rağmen birşey yapamıyor.

Zoro ise perişan halde arc bossundan çok daha güçlü Kuma`nın saldırısından sıyrılabiliyor.
Mf`de Oz`u nerdeyse tekleyen saldırıdan sağ çıkıp gafil avlayıp çizebiliyor.
O da yetmezmiş gibi Luffynin acısını alıyor.

Law ise bitik halde bırak arc bossundan güçlü biriyle dövüşmeyı Ishoonun toprağı bile nerdeyse kırmayacak saldırısından kaçamıyor.


Hala Carrot saçmalığı.

Luffy`de boğa ile kafa tokuşturdu eğer lastik olmasa çarpılırdı dendi.
ŞImdi Luffy`i boğa ile mi kıyaslıyacağız.

Zoro bir slashıyla koca yarık açan basıncı aşıp Ishooyu ittiriyor.
Gelmişsini Carrot şöyle böyle yorumlar atılması komik.

Luffy bile o basıncı yiyince nereye uçacağını şaırıyor. Sabo ise logia olup kurtuluyor.
 
Son düzenleme:
Zoro seri sonunda en sağlam b. hakiye sahip olacak kişi. Bu olay bir anda gercekleşmeyeceğine göre daha evvel bunun altyapısı oluşturulmalı. Mangaka da oluşturmuş zaten.

1- Zoro, hakin benden iyi değilse seni keserim demiş. Bu, her şeyi kesmek isteyen ve kesecek olan adamın silahlanma hakisinin her şeyden ve herkesten daha yüksek olması zorunluluğunu beraberinde getirir :good:

2- Mangaka Zoro için "silahlanma hakisine yatkın" diyerek bir nevi madde 1'de bahsettiğim durumu destekler nitelikte konuşmuş. Biz korsanlar kralı tayfasından bahsediyorsak bu tayfanın özel olduğunu ayrıca belirtmeye gerek yok aslında. Bu yüzden kk tayfasındaki bir adam için silahlanma hakisine yatkın ve bu alanda uzman deniliyorsa bu, kk tayfasının dışında kalan kişiler için fark yaratan bir argüman olabilir.

3- Zoro seride silahlanma hakisi kalkanı yapabildiği açıklanan tek kişi. Resmi anlamda diyorum. Hatırlamak isteyenler Balıkadam Adası'na bakabilir. Bu bile Zoro'nun silahlanma hakisini farklı bir boyutta kullandığının bir göstergesi.

4- Misyon, önem ve potansiyel. Zoro'nun geleceği düşünülen seviyesi Rayleigh. Kara Kral çoğu kişi tarafından yonkou olarak görülüyor. Sen Zoro ve Law kıyasına girdiğin zaman bir yonkounun silahlanma hakisiyle geleceği seviye en fazla amiral olan birinin silahlanma hakisini kıyaslıyorsun demektir. Law'ın yonkou olamayacağını nereden biliyorsun sorusu ayrı bir tartışma konusu. Istiyorsan o konuda da tartışırız. Yanisi, seri içindeki güç seviyelerine baktığın zaman bir yonkou ve amirali kıyaslandığında sonuç bellidir.

5- Zoro DEIKU olacak adam ve şimdinin DEIKU ünvanını elinde tutan Mihawk kılıcına çizik attırmamış. Yine bu, Mihawk'ın silahlanma hakisi konusunda aşmış bir seviyede olduğunu gösterir. Ünvanı ondan alacak kişi olan Zoro'ya buradan da pay biçebilirsin.

6- Bu konuda geleceğe dönük argümanlar yadırganmamalı. Zoro DEIKU olacak diye silahlanması X kişiden fazla mı olmalı muhabbeti de değil konu. En başta ifade ettiğim gibi bir karakter bir seviyeye gelecekse o seviye gelmesi için gerekli olan özellikleri bir anda ortaya çıkmaz ve bir anda herkesten iyi olmaz. Misal, Luffy korsan kral olacak. Bunun olması için gereken en önemli özelliklerden biri kral haki. Peki kral haki Luffy'de ne zamandan beri var ? Yüzlerce bölümdür var olduğunu biliyoruz. Yani bu özellik bir anda çıkmadı ve çıkmayacaktı da. Bir altyapısı olacaktı ve oldu. Aynı şekilde mangakanın Zoro'da olduğu gibi Luffy için "kral hakiye yatkın" demesini de hatırlatmak isterim :sapkali:

Ya tamam, Zoro DEIKU olunca silahlanması Law'dan iyi olabilir ama şu an değil demek Luffy'nin kral hakisinin korsan kral olacağı ana değin en iyi kral haki olmadığını söylemekle ya da kral hakisinin bir anda en üstün kral haki olacağını söylemekle aynı şey. Nasıl ki Luffy için yüzlerce bölümdür kral hakinin önemine vurgu yapılıyor ve bir altyapı oluşturuluyorsa Zoro için de yüzlerce bölümdür silahlanma hakisine aynı altyapı oluşturuluyor.

7- Son olarak.. Serinin geneline, özellikle de iki yıl sonrasına bakacak olursak silahlanma hakisine kim üzerinden daha çok vurgu yapılıyor sorusuna cevap olan kişinin Zoro olduğunu ve silahlanma hakisi konusunda enteresan kullananımlara ve tartışmalara muhatap olan kişinin yine Zoro olduğunu görürsün.

Özet:

- Seride silahlanma hakisi kalkanını resmi anlamda kullanan tek kişi Zoro.

- Seride bir enerji dalgasına silahlanma hakisi ekleyebildiğini somut olarak gördüğümüz tek kişi Zoro.

- Mangakanın silahlanmada uzman dediği kişi Zoro.

- DEIKU ünvanına sahip olan kişinin silahlanma seviyesine bağlı olarak Zoro'nun da bu seviyede silahlanma kullanıyor olması zorunluluğu.


Zoro'nun silahlanması Law'dan yüksektir demek için bir çok sebep var da Law'ın silahlanması Zoro'dan yüksek demek için hangi sebepler var onları duymak isteriz :sapkali:
Bilgi dolu cevabın için teşekkür ederim. :sapkali:

Law'ın hakisi yüksektir iddiam yoktu sadece Zoro'nun hakisinin neden yüksek olduğu iddia ediliyor, dayanağı nedir bunu merak ettim.

Zoro ile Law'un şuanki güçleri ile hangisinin alacağı tartışma konusuydu ve Law'ın şuanda alacağını düşünmekteyim. İlerde ne olacağına dair bir yorum yapamam.

Dediğin gibi Zoro'nun hakisi zirve olacak belki ama değindiğin bir nokta daha var, bu da alt yapısının yavaş yavaş hazırlanacağı. Bu da demektir ki şuan gördüğümüz karakterlerin hepsinden ya da Law'dan üstün demek değildir, ancak ileride hepsini geçecek demektir (kademe kademe).

Law'un meyve ile birlikte Vergo'ya yaptığı kesiş ve Doff ile dövüşütken çıplak elle saldırıyı durdurması, Law'ın da küçümsenemeyecek bir haki seviyesinde olduğunu göstermektedir. Eğer Zoro'nun hakisi iddia edildiği gibi Law'un hakisinden fazlaysa bile, bahsettiğim durumlar söylendiği kadar fark olmadığına bir göstergedir.

Son olarak herkese bir şey söylemek isterim. Law'un meyvesi olmasa argümanı iyi bir argüman değil çünkü Law meyve ile birlikte geliştiği, Zoro'nun meyvesiz geliştiği bir durum var. Güç hesaba katılırken öne sürülen argümanlar da "meyvesi olmasa" argümanı doğru bir argüman değildir. Bu tüm meyveli karakterlerin güç tartışmalarında böyle olmalıdır.

Saygılar.:sapkali:
 
Halen Zoro sanki Dof'a bir şey yapabilecekmiş gibi yorumlar, hangi seriyi takip ettiniz siz, daha Zoro Dof'un sağ kolu olmayan Pica'yı indirmek için kaç bölüm uğraşıyor, aradaki klasman farkı büyük. Law ise tek kolu yokken o seviyede birisini indirip, Doffy'yi ağır yaralayabiliyor. Bu seviyede bir katkıyı Luffy Zoro'dan alamazdı.

Yeti kardeşlere kurban giden bir Zoro var, ve Law'ın Yeti kardeşleri indirmesi. Burada mangakanın verdiği mesaj açık.

Zoro seviyesinde olan Sanji ve Smoker'ın Vergo tarafından perişan edilmesi ve Law'ın Vergo'yu indirmesi, bu da Law > Zoro'ya bir mesajdır.

Carrot'a ciddi saldıran ama elektriği yiyip oturan Zoro, ve Daifuku tarafından tek yiyen Carrot ve Daifuku ile denk dövüşen Sanji, Zoro'nun Sanji'yi kıskanması o 1000 ise ben 2000 diye çocuk gibi kıyas yapmaya çalışması. Yine Law > Zoro ve Sanji'ye işaret.

Law'ın Luffy'nin ortağı olması ödülü 500 olması, Zoro'nun Luffy'nin tayfa elemanı olması, ödülü 320 olması, arada yine fark olduğunu gösterir.

Law'ın Tashigi'yi tek hamlede bölmesi, Zoro'nun tekleyememesi, yine Law'ın üstünlüğüne işaret.



 
Meyvesi olmasa gördüğüm en tuhaf argüman. Meyvesiz görmedik ki yorum yapalım. En çok Marco'da görüyorum. Hatta lakabını meyve dolayısıyla alan karakterler var. Ace, Marco, Jozu. Meyve adamların kolu, bacağı gibi bir şey. Onlarla bütünleşmiş artık. Bir da X meyveli olsa versiyonu var. Atıyorum Garp meyveli olsaydı hakisini o kadar arttıramazdı. Çünkü ikisini aynı anda geliştirmek zor diye düşünüyorum. İki şeyi geliştirmek ile tek şeyi geliştirmek aynı değil. İyi bayramlar dilerim herkese.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık