Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zoro ne zaman Carrot karşısında koka kullandı.
Bir de Luffy bile Carrot karşısında zor duruma düşüyor millet aynı saçma yorumları atmaktan sıkılmadı.
Bundan güç seviyesimi çıkaralım.

Law önce kıytırık bir basınçtan kurtulsunda Zoro ile kapışır.
 
Ne olmuş o resimde ? Kılıcın bir yarısı boş, diğer yarısını anca doldurmuş, bir ara Zoro fanları Zoro'nun Haki'si taşıyor gibi laflar falan ediyordu, halen aynı hikaye mi ? Kılıcın bir yarısı boşken Busoshoku Haki nasıl taşıyor acaba bunun mantıklı bir açıklamasını yapabiliyormusun. Senin dediğine ufakta olsa ihtimal vermemiz için kılıcın baştan aşağı dolmuş olması üstüne de taşması gerekir, ama daha kılıcın yarısı dolmamış sen Haki taşıyor diyorsun, orada basitçe nasıl Haki yüklenir onu göstermiş mangaka.

Zoro'nun o kadar süper Haki'si olsa Carrot buna elektrik çakamazdı. Bak mesela Shanks'ın Haki'si o kadar üstün ki Akainu'nun magması Shanks'ın kılıcını ısıtıp etki yapamıyor. Ama Carrot'ın dandik elektriği Zoro'nun kılıcına etki yapıp Zoro'yu çarpıyor.


Carrot'tan ayarı yiyen Zoro değil miydi zaten. Daifuku Carrot'a ne yaptı gördük, Sanji nasıl baş ediyor Daifuku ile onu da gördük, Zoro'yu göklere çıkarmalar, Sanji'den üstün görmeler komik oluyor.
Ayar yemek? Gorende zoro'nun bilincini kaybettigini veya agir yaralandigini veya baskasinin yardimina muhtac kaldigini falan zannedecek.Alti ustu anlik şok carpmasi la. Gram hasar vermedi zoro'ya. Cocukken cakmagi kirip icindeki telle ufaktan milleti carpardik, onlarda aniden şok olurlardi.Ayni sey.
Ayar vermek Magellan'in karasakala yaptigi gibi olur. Kısmende beyazsakalin karasakala yaptigi gibi veya Shanks'in karasakala söz ile ayari vermesi gibi.
Zoro'yu gomecegim diye bu sekilde abartmalar, caresiz cirpinislar trajikomik oluyor

Edit: Ben yazana kadar millet mudahale etmis. Sagolun realist dostlar :)
Sanat sanat icindir!
 
Zoro ne zaman Carrot karşısında koka kullandı.
Bir de Luffy bile Carrot karşısında zor duruma düşüyor millet aynı saçma yorumları atmaktan sıkılmadı.
Kılıcına Haki yüklemiyor mu, illa senin Koka görmene gerek yok, adam sırf kılıcında çatlak olmasın diye Haki öğrenmiş, her karşılaşmada Haki yükleyecek tabii ki. İşinize gelmedi mi ama Koka yoktu falan diye savunma yapmak da neymiş.

Luffy ne zaman Carrot'u ciddiye alıp saldırdı ? İkisi aynı şey sanki. Zoro ciddi ciddi kesmeye çalıştı sonra kılıcı ile kendini savundu ve çarpıldı. Luffy havuç yerken Carrot üstüne atladı, alakasız bir karşılaştırma.
 
Law önce kıytırık bir basınçtan kurtulsunda Zoro ile kapışır.
Yine alakasız buram buram Zoro fanı kokan bir örnek. Law orada kaç bölüm boyunca Dof + Fujitora ile cebelleşmiş. Zoro tek hamlede basınç altında kaldı sonra Fujitora başka yerle meşgul olurken uzaktan kesme attı ve kurtuldu. Fujitora daha Zoro'nun uzaktan kesme atabileceğini bile bilmiyordu o kadar küçümsedi.

Law ise zaten aşırı yorulmuş ve yaralanmış halde, Dof ile Fujitora aynı anda saldırmış, biri meteor atıyor, diğeri telleri ile kesiyor, en sonunda Law kendiliğinden düşeceği yerde Fujitora'da basınç uyguluyor. Alakasız örnekler. Kaldı ki Law buna rağmen Dof ile Fujitora'dan kaçmayı başarıyor. Zoro'yu aynı yere koysan Dof ile Fujitora bunu çok daha rahat etkisiz hale getirir, Zoro kaçamazdı bile.
 
Pica karşısında koca dövüş kullanmadı en son kullandı. Yani her zaman haki kullanıyor gibi bir durum yok.

Önemsiz bir karşılaştırma da o yüzden . Luffy ilk adaya girdiğunde de boğa ile kafa tokuşturdu lastik olmasa çarpılırdı denirdi.

Şimdi Luffy`i boğa ile mi kıyaslıcaz. Anlık öylesine dövüşten öte birşey değil.

Bunu ciddi ciddi yazmanız bile gülünç.


Law yorgun filandı işin sıvama kısmı. Zoro o kadar yorgundu ama gitti Kuma ile dövüştü ardından Luffynin zararını aldı.
Law o kadar basit bir basınçtan kurtulamaması basit bur yorgunluktan öte Law`ın güçsüzlüğü ile alakalı.
 
Pica karşısında koca dövüş kullanmadı en son kullandı. Yani her zaman haki kullanıyor gibi bir durum yok.

Önemsiz bir karşılaştırma da o yüzden . Luffy ilk adaya girdiğunde de boğa ile kafa tokuşturdu lastik olmasa çarpılırdı denirdi.

Şimdi Luffy`i boğa ile mi kıyaslıcaz. Anlık öylesine dövüşten öte birşey değil.

Bunu ciddi ciddi yazmanız bile gülünç.


Law yorgun filandı işin sıvama kısmı. Zoro o kadar yorgundu ama gitti Kuma ile dövüştü ardından Luffynin zararını aldı.
Law o kadar basit bir basınçtan kurtulamaması basit bur yorgunluktan öte Law`ın güçsüzlüğü ile alakalı.
O kadar da ciddiye alma bosver :)
 
Doflamingo + Fujitora ile dövüşmüş bu adam, orada tek hamlelik bir olay yok, Fujitora basınç uygulamasada zaten bayılacak durumda olurdu. Sanki Zoro Dof + Fuji ile dövüşmüş gibi kıyaslama yapılıyor, Fuji bastı basıncı geçti gitti, Zoro'yu adam yerine koymadı bile, sonra uzaktan saldırınca şaşırdı, beklemiyordu.

Law'ın ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorlar ki 2 kişi girişiyorlar, Dof bir yandan kontrol ediyor diğer yandan Fuji kontrol ediyor, sanki ikisi birmiş gibi kıyaslamalar var bide...

Law Zoro'dan güçlüdür. Yaptıkları bunu gösteriyor, 500 milyon ödüle sahip olması, Luffy ile ortak olmaları vesaire. Zoro ile Law aynı seviyenin adamları değiller, Law'dan meyve gücünü çıkarsan tamam, ama meyve gücü ile başka seviyeye gelmiş adam.

Zoro fanları Law'dan güçlü falan diye yorumlar yapıyor, bir öğrenemediler. Tabii bunlara kalsa Zoro Luffy ile de eşit güçte, adamlar çok farklı.
 
Sordum tekrar soruyorum Zoro'nun hakisi daha sağlamdır diyenlere.

Hangi sahneleri baz alarak bu çıkarımı yaptınız ?
Zoro seri sonunda en sağlam b. hakiye sahip olacak kişi. Bu olay bir anda gercekleşmeyeceğine göre daha evvel bunun altyapısı oluşturulmalı. Mangaka da oluşturmuş zaten.

1- Zoro, hakin benden iyi değilse seni keserim demiş. Bu, her şeyi kesmek isteyen ve kesecek olan adamın silahlanma hakisinin her şeyden ve herkesten daha yüksek olması zorunluluğunu beraberinde getirir :good:

2- Mangaka Zoro için "silahlanma hakisine yatkın" diyerek bir nevi madde 1'de bahsettiğim durumu destekler nitelikte konuşmuş. Biz korsanlar kralı tayfasından bahsediyorsak bu tayfanın özel olduğunu ayrıca belirtmeye gerek yok aslında. Bu yüzden kk tayfasındaki bir adam için silahlanma hakisine yatkın ve bu alanda uzman deniliyorsa bu, kk tayfasının dışında kalan kişiler için fark yaratan bir argüman olabilir.

3- Zoro seride silahlanma hakisi kalkanı yapabildiği açıklanan tek kişi. Resmi anlamda diyorum. Hatırlamak isteyenler Balıkadam Adası'na bakabilir. Bu bile Zoro'nun silahlanma hakisini farklı bir boyutta kullandığının bir göstergesi.

4- Misyon, önem ve potansiyel. Zoro'nun geleceği düşünülen seviyesi Rayleigh. Kara Kral çoğu kişi tarafından yonkou olarak görülüyor. Sen Zoro ve Law kıyasına girdiğin zaman bir yonkounun silahlanma hakisiyle geleceği seviye en fazla amiral olan birinin silahlanma hakisini kıyaslıyorsun demektir. Law'ın yonkou olamayacağını nereden biliyorsun sorusu ayrı bir tartışma konusu. Istiyorsan o konuda da tartışırız. Yanisi, seri içindeki güç seviyelerine baktığın zaman bir yonkou ve amirali kıyaslandığında sonuç bellidir.

5- Zoro DEIKU olacak adam ve şimdinin DEIKU ünvanını elinde tutan Mihawk kılıcına çizik attırmamış. Yine bu, Mihawk'ın silahlanma hakisi konusunda aşmış bir seviyede olduğunu gösterir. Ünvanı ondan alacak kişi olan Zoro'ya buradan da pay biçebilirsin.

6- Bu konuda geleceğe dönük argümanlar yadırganmamalı. Zoro DEIKU olacak diye silahlanması X kişiden fazla mı olmalı muhabbeti de değil konu. En başta ifade ettiğim gibi bir karakter bir seviyeye gelecekse o seviye gelmesi için gerekli olan özellikleri bir anda ortaya çıkmaz ve bir anda herkesten iyi olmaz. Misal, Luffy korsan kral olacak. Bunun olması için gereken en önemli özelliklerden biri kral haki. Peki kral haki Luffy'de ne zamandan beri var ? Yüzlerce bölümdür var olduğunu biliyoruz. Yani bu özellik bir anda çıkmadı ve çıkmayacaktı da. Bir altyapısı olacaktı ve oldu. Aynı şekilde mangakanın Zoro'da olduğu gibi Luffy için "kral hakiye yatkın" demesini de hatırlatmak isterim :sapkali:

Ya tamam, Zoro DEIKU olunca silahlanması Law'dan iyi olabilir ama şu an değil demek Luffy'nin kral hakisinin korsan kral olacağı ana değin en iyi kral haki olmadığını söylemekle ya da kral hakisinin bir anda en üstün kral haki olacağını söylemekle aynı şey. Nasıl ki Luffy için yüzlerce bölümdür kral hakinin önemine vurgu yapılıyor ve bir altyapı oluşturuluyorsa Zoro için de yüzlerce bölümdür silahlanma hakisine aynı altyapı oluşturuluyor.

7- Son olarak.. Serinin geneline, özellikle de iki yıl sonrasına bakacak olursak silahlanma hakisine kim üzerinden daha çok vurgu yapılıyor sorusuna cevap olan kişinin Zoro olduğunu ve silahlanma hakisi konusunda enteresan kullananımlara ve tartışmalara muhatap olan kişinin yine Zoro olduğunu görürsün.

Özet:

- Seride silahlanma hakisi kalkanını resmi anlamda kullanan tek kişi Zoro.

- Seride bir enerji dalgasına silahlanma hakisi ekleyebildiğini somut olarak gördüğümüz tek kişi Zoro.

- Mangakanın silahlanmada uzman dediği kişi Zoro.

- DEIKU ünvanına sahip olan kişinin silahlanma seviyesine bağlı olarak Zoro'nun da bu seviyede silahlanma kullanıyor olması zorunluluğu.


Zoro'nun silahlanması Law'dan yüksektir demek için bir çok sebep var da Law'ın silahlanması Zoro'dan yüksek demek için hangi sebepler var onları duymak isteriz :sapkali:
 
Son düzenleme:

Kuzuri

picayı fazla yüceltmeyin taş yığınından baska bisey değil adamı doğra doğra gerçeğini bulana kadar sonra gerçek vucuduna bir tane vur al sana zafer. Bunun aynısını law da yapardı. Hatta eminim fujitora gözlem hakisiyle gercek vucudunun yerini direk bulup tek atardı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık