Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] En Büyük İhanet

En hayınn, en nalett?


  • Kullanılan toplam oy
    228
Gözlemlerime dayanarak belirtmek istediğim bir nokta olacak müsadenizle.

Genel çerçevede kötü diye atfedilen karakterlere yapılan ihanetler geçerli sayılmıyor. Çoğunluğa göre bu iyilerin çerçevesinden bakılıp yorumlanan bir nokta. Lakin en nihayetinde kötü karakterinde güvendiği, sevgi beslediği karakterler olabiliyor. Onlara yapılan ihanet mübah değildir objektif yaklaşılacak olursa. Bahsettiğim şey ankette ki Corazon ve Law seçeneklerine tepki gösteren arkadaşlar için.

Yazılan karakterlerin hepsini aklayabilirim bu mantıkla yaklaşacak olursak. En hain sayılacak Teach bile planı yıllar öncesinden kurmuş, meyveyi çalmasaydı kendine ihanet etmiş olacaktı. Keza Squardo baba gördüğü adamın kendisine ihanet ettiğini düşündüğü için o hareketi yaptı. Muhakkak Squardo da haklı, Doflamingo da haklı. Kısaca haklısın haklı, bence sende haklısın.

Toplumda genel geçer ahlak yasaları olduğu gibi her bireyin kendine göre ahlaki değerleri vardır. Senin haklı bulduğun bir karakter başka birinin ahlaki değerlerine göre yanlıştır, hatalıdır. One Piece'e özellikle bu noktada, karakter tasarımı konusunda çok başarılı bulurum. Bu yüzden kesinkes aramızda hain var diyemeyiz elbet bir yerde. Bundan mütevellit olabildiğine farklı perspektiflerden yaklaşıp değerlendirmek gerek durumu.
 
Son düzenleme:
Hain Apoo !!
Kid sana güvenerek bi yola çıktı. Sense Kaidou Sama'nı görünce patates olup satışı koydun.


 
Bon-chan'ı unutturmayacağız. O kadar nakamam nakamam diye gezen adamın daha tayfaya gelmeyecek biri için arkadaşını satması :(
Bundan büyük ihanet mi olurmuş? Siz savunun aslında olmadığını ihanetin. Hem Aokiji olayında; Aokiji kavga çıkartmayacağını söylemesine rağmen kavga çıkartması da nakamalarını ölümle burun buruna getirtmesi :(
Hem de sahneyi çok sevsem de adaya amiral geleceğini bile bile Kutsal salaklardan birine vurması :(
 
Squardo ve Teach diyeceğim. Teach'inki tamamen zevk, Squardo'nunki ise aptallık. Sanji şuan saçmalıyor ama onun hareketlerinin ihanete girdiğini sanmıyorum. Yani denebilir belki ama en denecek bişi yok ortada.
 
Luffy'nin ihaneti ne saçma bir şey ya. Troll olacağım, komik olacağım diye yapılmış bir zorlama. Bir de oy atılmış. Komik değil. Mantıklı değil.

Olmuyor zorlama işte.

Özet: Luffy anketten kaldırılmalı.
 
Luffy'nin ihaneti ne saçma bir şey ya. Troll olacağım, komik olacağım diye yapılmış bir zorlama. Bir de oy atılmış. Komik değil. Mantıklı değil.

Olmuyor zorlama işte.

Özet: Luffy anketten kaldırılmalı.
Katılıyorum. Luffy'nin yaptığı hata olamaz bana göre de. Çünkü en nihayetinde Luffy de insandır, her yerde aynı anda olamaz. Herkese aynı anda yetişemez. Değil Bon - chan'ı ıskalaması, bundan daha sıkıntılı durumlarda yaratabilir istemeden. Çünkü aynı anda başka birini kurtarıyordur. Birini seçerken diğerini ıskalayabilirsin zaman zaman.

Luffy seçeneğinde konuyu açan kişi olduğum için açıklama yapacağım. Arkadaşları çok fazla kez reddetmeme rağmen ısrarla eklememi talep ettiler. Olay bana göre Luffy'nin ıskaladığı bir durum olsada hainlik olarak adlandırılacak mertebede değil kesinlikle. Lakin bu kadar ısrarın ve iddianın üzerine bahsettiğim bireysel ahlaki değerler kıstası yüzünden arkadaşların bakış açısının haklılık payı vardır belki dedim. Biraz da pes ettim açıkçası ısrarlara. Arkadaşlarda sanırım Luffy sonuçta dürüstlük ve vefalık konusunda ağır basan bir karakter olduğu için, onun bu konuda gözden kaçırdığı insanı öne sürüp bu noktayı eleştirmek istediler. Ama tabii ki bu hainlik olarak nitelendirilemez bana göre. Luffy'nin kendine ihanet etmesi olarak yorumlanabilir karşıt görüş. Ki böyle yorumlansa bile enlerin konuşulduğu bir ankete giremez.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık