Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki


İlk filmden çok daha iyi olmuş, özellikle filmin ikinci kısmına bayıldım. Kitaplarını gözden çıkarmış olmama rağmen, filmden sonra tekrar bir bakındım.. Tabi 370 liraları görünce, inceden hevesim kaçmadı değil:artiz:
 
Köstebek (Donnie Brasco)
Donnie Brasco: My Undercover Life in the Mafia kitabından uyarlama Al Pacino ve Johnny Depp'in başrol oynadığı, yönetmenliğini Mike Newell'in üstlendiği 1997 yapımı suç ve dram filmi.
 
Poor Things

Hala vizyonda mı bilmiyorum ama son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden birisiydi. Emma Stone'un oyunculuğuna bayıldım, kadın kusursuza yakın oynamış. Çok güzel mesajlar verirken ve hassas konulara değinirken aynı zamanda da güldürmeyi başarıyor.

Asistan tam bir mal. Bu kadar yıkık oluşu eğer güldürmeseydi sinirlenerek izlerdim.
 
Baran




Tahran'da kış mevsimi gelmiştir. 17 yaşındaki genç Lateef, bir firmanın inşaatında kendi halinde çalışmaktadır. İnşaatta çalışan işçilere çay dağıtmak ya da yemek hazırlamak gibi küçük bir işi olan Lateef, bu halinden son derece mutlu ve de memnundur. Ancak bu güzel zamanlar kısa bir süre sonra sona erer. İranlı insanlardan ve Afganistan'daki savaştan kaçan mültecilerden oluşan işçilere bir yenisi eklenir. Rahman isimli Afgan da bunlardan biridir. Lateef'in işi artık Rahman'ındır ve bu durum Lateef'i fazlasıyla rahatsız etmektedir. Eski kolay işini kaybetmeyi kendine yediremeyen Lateef, Rahman isimli genci rahatsız etmeye ve ona zulmetmeye başlar. Ta ki Rahman'ın küçük sırrı ortaya çıkana dek...

İran'ın ünlü yönetmenlerinden Majid Majidi'nin yazıp yönettiği film gösterildiği sene çeşitli festivallerde onlarca ödüle layık görülmüştü.


Rüzgar Bizi Sürükleyecek




Bir yönetmen olan Behzad, film çekimleri için İran’da bir kırsala gelir. Bölgenin yaşlılarından biri ölüm döşeğindedir. Onun yanında gece nöbetine kalacaktır. Bu vesile ile film, kendisinin yerel topluluğa uyum sağlamak için harcadığı çabayı ve bunun sonucunda da kendi davranışlarını nasıl değiştirdiğini anlatır. Bu sırada bölgede telefonu çekmediği için çalan telefonlara cevap veremez. Sonunda Behzad, bir tepeye doğru yol alır. Bu tepede de bir adam hazine aramaktadır. Behzad hazine için çukur kazan adamla iletişim kurmak istemesine karşın adam çukurdan çıkmaz. Seyirci tarafından merak edilen bu adam bir türlü kamera karşısına çıkmaz. Ödüllü olan bu film, İran sinemasının son derece etkileyici bir yapımıdır.


Network




Şebeke, uzun yıllardır UBS Akşam Haberleri isimli programda haber spikerliği yapan Howard Beale’nin hikayesini konu alır. Beale’in ratingleri günden güne düşmektedir ve nihayetinde bir çalışma arkadaşından, iki hafta içerisinde işinden kovulacağını öğrenir. Bunu öğrendiğinde büyük bir depresyona giren adam, ertesi akşam canlı yayında, gelecek Salı günü canlı yayında intihar edeceğini anons eder. Haliyle bu şok duyurudan sonra işler fazlasıyla karışır.

Usta yönetmen Sidney Lumet tarafından yönetilen kült film Akademi Ödülleri’nde dört dalda Oscar ödülünü kucaklamıştır.
 
Dokunulmazlar, yönetmenliğini Brian De Palma’nın yaptığı, 1959 ABC televizyon dizisi üzerine kurulu olarak, Eliot Ness’in Al Capone’u adalete teslim edişini otobiyografik bir anlatımla ele alan 1987 yapımı bir film.

Kadro şampiyonlar ligi
 
The İmitation Game - 2014

Puanım: 8/10

İkinci dünya savaşının erken bitmesinde oldukça önemli bir role sahip olan Alan Turing'in hayatını anlatıyor.

Benedict Cumberbatch harika oynamış. Film öncesi Alan Turing'in hayatına tam olarak hakim değildim. O yüzden filmin sonları beni oldukça etkiledi. Buradan İngilizlere lanet okuyorum.

Alan Turing
Alan Turing
Hakkı Yenilmiş bir yiğit
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık