Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Dizi] One Piece (2023-)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 140 68.3%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 65 31.7%

  • Kullanılan toplam oy
    205
Brandon kendi kitabının uyarlaması olan Zaman Çarkı ile kıyaslarken "Zaman Çarkı daha iyi bir dizi olabilir emin değilim ama One Piece daha iyi bir uyarlama" gibi bir yorum yapıyor sanırım ama doğru anladığımdan emin değilim. Zaman Çarkı'nın daha genele hitap etmek istediğini ve bunun zor olduğunu One Piece'nin fanlarını mutlu edecek şekilde ayrıntılara dikkat ettiğini vs söylüyor
Bu



Biz de iyi gidiyoruz (Zaman Çarkı) ama One Piece reytingleri neredeyse iki katı diyor. Bu yüzden belki de kitlesel çekicilik konusunda yanılıyorumdur diyor. Yani One Piece de geneli yakalamıştır diyor sanırım.
Ve bu

Çok önemli yorumlar bence, şu açıdan


Teee aylar önce bu dizi iyi çıkarsa uyarlamalar için ciddi bir ders olacağını söylemiştim. Düzgün uyarlansa 2. Got olabilecek olan eserler senaristlerin fantezileri yüzünden dibi görürken ne kadar iyi ıyarlanırsa uyarlansın çapı belli olan bir serinin düzgün uyarlamasının böyle bir etki yaratması o senaristlerin, yapımcıların kafalarını kaşımalarına sebep olacak demiştim ki o eserlerden birinin yazarının dikkatini çekmesi bu anlamda iyi bir gelişme.
 
@Gutts



Bambaşka alandaki iki önemli yazarın seriyi bilmeden yaptığı değerlendirmeleri dinlemek ilginçti. Merakla dinledim.

İlk iki bölümü değerlendirmişler. Videoyu izlemeye üşenenler bakabilir.

Seriyi bilmeyen insanların değerlendirmesi daha önemli. Çünkü kurgunun gereğinden hızlı olup olmadığını onlarla anlamak mümkün.
Bazı olay ve karakterleri doğru değerlendirmediklerinden muhtemelen hızlı olmuş diyebiliriz ancak sadece 2 bölüm üzerinden yorumladıkları için yine biraz havada kalıyor

Dan Wells kötü diyemem ama pek benlik değil bu yüzden devam etme isteği uyandırmadı diyor.

Bu sizi şaşırtabilir ama ikisi de Luffy'nin oyunculuğunu çok beğenmiş ve izleme isteği uyandırdığını söylüyorlar.

Shanks tayfasının aksiyon sahnesini çok beğenmiş Brandon. Ancak biz orijinalin etkisini bildiğimiz için beğenmedik.
İlginç bir şekilde diğer dövüş sahnelerin ise sıkıcı olduğunu söylüyor bence aksine Zoro'nun bar ve Mr7. dövüşleri iyiydi.

Buggy'nin kaybetme şeklinin özensiz olduğunu ima ediyor Brandon. Yeterli zaman ayırılmadığı için o gücün üstesinden nasıl geldiklerini iyi yansıtamamış diyor.
Yani buggy'nin parçalarını yakalayarak yenmeyi ucuz görmüş anladığım kadarıyla.

Brandon, Luffy'nin gücünün defalarca görülen esnemenin farklı bir yorumlaması olduğunu ve bu sahneleri izlemekten keyif aldığını söylüyor.

Brandon kendi kitabının uyarlaması olan Zaman Çarkı ile kıyaslarken "Zaman Çarkı daha iyi bir dizi olabilir emin değilim ama One Piece daha iyi bir uyarlama" gibi bir yorum yapıyor sanırım ama doğru anladığımdan emin değilim. Zaman Çarkı'nın daha genele hitap etmek istediğini ve bunun zor olduğunu One Piece'nin fanlarını mutlu edecek şekilde ayrıntılara dikkat ettiğini vs söylüyor.

Biz de iyi gidiyoruz (Zaman Çarkı) ama One Piece reytingleri neredeyse iki katı diyor. Bu yüzden belki de kitlesel çekicilik konusunda yanılıyorumdur diyor. Yani One Piece de geneli yakalamıştır diyor sanırım.

Dan ilk iki bölüm için karakterlerin Zaman Çarkı'na göre sığ olduğunu söylüyor. Ki o durumda bunu düşünmesi normal.
Dan bunu Luffy için de düşünüyor ama Brandon ilk bölümün Luffy'nin neden korsan olmak istediğinin altının doldurulduğunu düşünüyor. Ki zaten amaç öyleydi.

Dan Zoro kılıcı ağzına soktuğunda "bu benlik değil" demiş. Genel olarak animelere uzak biri olduğunu. One Piece'in iyi bir uyarlama olduğunu ama kendisine hitap etmediğini düşünüyor.

Zaman zaman alttan alttan anime evrenini ezikliyorlar gibi geldi. Baya uzaklar yani ona rağmen yaptıkları yorumlar epe iyimser geldi. Tüm bölümleri izledikten sonra çekseler daha iyi yorumlarlarmış gibi geldi. Çünkü yaptıkları bazı eleştiriler sonraki bölümde cevap buluyor.

CGI'ı da beğenmişler. Ama bunun ilk iki bölüm için olduğunu unutmamak lazım. Şaşırdığım tiyaro sahnesi gibi duran setleri eleştirmediler. Zaten özellikle Brandon eleştirilerini törpülüyor : ))
Yüzükte de parça parça yorum yapmışlardı. Dan birazcık ters bir adam zaten :p , Güç yüzüklerine 8 puan vermişti, bu bölümde de onun muhabbeti geçiyor. Sanderson'ın Dan'in Yüzük dizisine verdiği puana tepkisi.

Hayır cayır cayır da gömmüştü diziyi bir de.
 
Luffy, Zoro, Nami, Usopp ve Sanji'nin seslendirmenleri dizinin bazı sahnelerini yorumluyor. Eğlenceli bir video olmuş. Ayarlarda İngilizce altyazı var. Haberi olmayanlar için; İngilizce altyazıyı açtıktan sonra tekrar ayarlara girerseniz en altta "otomatik çeviri" ortaya çıkıyor, oradan Türkçeye de çevirebilirsiniz.

 
Luffy, Zoro, Nami, Usopp ve Sanji'nin seslendirmenleri dizinin bazı sahnelerini yorumluyor. Eğlenceli bir video olmuş. Ayarlarda İngilizce altyazı var. Haberi olmayanlar için; İngilizce altyazıyı açtıktan sonra tekrar ayarlara girerseniz en altta "otomatik çeviri" ortaya çıkıyor, oradan Türkçeye de çevirebilirsiniz.
Çok tatlılar gerçekten. Neredeyse olumsuz hiçbir şey söylemediler, eksikleri dile getirirken bile olumlu taraflarına odaklanmışlar. Yarıkların tedavisinde artık doktorların bile balık derisi kullanacağını söyledikleri kısımlar komikti.😄 Sanji’nin yakışıklılığı çenelerini epey yordu yalnız hahah 🤣 Garp gemiyi Sanji’yi daha iyi görebilmemiz için tahrip etmiş demek!
 
@Bogeyman Dizide ki Buggy'i nasıl buldun?
Şahsen dizideki Buggy karakteri çok iyi seçilmiş ama Buggy ile ilgili çok büyük hata yapmışlar adamın en büyük zayıf noktası ayakları idi bunu her okuyucu biliyor iken Netflix dizisinde ayakları olmadan sadece kafasıyla dünyayı gezmesi beni çok güldürdü. Çünkü o artık zayıf noktasız. Bir de Buggy'nin Alvida'yı felan ekibe almasını beklediydim ama dediğim gibi Netflix yeni bir evren yeni bir yol
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık